LG LG7000 LCD : : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

3. Η θέαση υλικού υψηλής ευκρίνειας είναι όλα τα λεφτά!. Μου έπεσε το σαγόνι. Χρώματα, οξύτητα, βάθος πεδίου όλα στον υπερθετικό βαθμό. Δεν κατάφερα να βρώ κάποιο ψεγάδι.

Φίλε jpaudio, το σήμα HD είναι από υπολογιστή ή από bluray/xbox/ps3?

Sorry που έχω γίνει κουραστικός, αλλά ψάχνω κάποιον να μου επιβεβαιώσει ότι από πηγή υπολογιστή: (1) κλειδώνει 24p και (2) μπορείς να κλείσεις όλα τα συστήματα διαχείρισης εικόνας για να δεις desktop χωρίς παραμορφώσεις...:grandpa:

Ευχαριστώ και καλορίζικη!!! -bye-

Καλορίζικη και σε σενα Γιάννη.
Να τις χαιρόμαστε....-bye-

Θα γινει μου φαινεται η χρυση αγορά του αιώνα στις LCD, όπως έγινε και η αγορά της PX80 για τις plasma....:a0210:

Edit: Καταφερα και το εφτιαξα παρα πολυ το μαυρο σε σχεση με τις ρυθμισεις ''out of the box" και τωρα ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μαυρο.... Δεν με χαλαγε και στην αρχη οπως ηταν βεβαια, αλλά τώρα ειναι σχεδόν κατράμι !!! Ψαξτε το λιγο αναλογα με το χωρο σας και το φωτισμο ... Αξίζει τον κόπο.... :-)

Αυτό με το κρυφό μενου με ενδιαφέρει και εμένα .... ΠΩΣ μπαίνουμε μέσα για να ελέγξουμε ώρες λειτουργίας πανελ κλπ ??? Όποιος το "ανακαλύψει" πρώτος ας το ποστάρει εδώ....:grinning-smiley-043

για το κρυφο μενου για δοκιμαστε το κλασσικο για ολες τις lg. ενω η τηλεοραση ειναι ανοιχτη πατηστε συγχρονως, για καποια δευτερολεπτα το πληκτρο menu σε tv και τηλεκοντρολ. περιμενω απαντηση αν πιανει!!!

Υπαρχει πληκτρο "menu" επανω στην TV ???
Δεν το έχω δει... Παω να κοιταξω καλύτερα...:speechless-smiley-0

Θα γινει μου φαινεται η χρυση αγορά του αιώνα στις LCD, όπως έγινε και η αγορά της PX80 για τις plasma....:a0210:

Μακάρι γιατί στη χώρα μας αντιπρόσωπος μιας από τις καλύτερες tv στην κατηγορία κατεβάζει τα κομμάτια του το πολύ μέχρι 1700Ε και μετά ως δια μαγείας τα εξαφανίζει προωθώντας τα νεότερα.
Θα πάω με την 1η ευκαιρία να ξαναδώ την LG και ελπίζω (για το καλό της τσέπης μου) να μείνω σ' αυτήν.

Η δοκιμή HD έγινε με Playstation 3. Δεν έχω καμιά εμπειρία με HTPC αφού δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
Ξέχασα να αναφέρω σε προηγούμενο post ότι ο ήχος της τηλεόρασης είναι από τα δυνατά της σημεία με πολύ καλή χροιά, αρκετή ένταση χωρίς παραμορφώσεις και με παραδεκτό, για το είδος της, μπάσο.
Φίλε tromb1 παρέθεσε εδώ τις ρυθμίσεις σου (για το πως πέτυχες το καλό μαύρο) ώστε να είναι διαθέσιμες και συγκρίσιμες με άλλων μελών-κατόχων της ίδιας τηλέορασης.
Φιλικά,
Γιάννης

Καλησπερα σε ολους και συγχαρητηρια για την αστειρευτη πηγη γνωσεων που προσφερετε.

Εχω καταληξει στην LG 7000 στις 47" αλλα πηγαινοντας σε καταστηματα για να παρω τιμες, λεγοντας τους την αποσταση και τις ιντσες που θελω, μου λενε οτι ειναι τεραστια για την αποσταση αυτη. Η αποσταση της τηλεορασης απο τον διθεσιο καναπε (που ειναι και η max αποσταση, απεναντι απο την TV) ειναι 4,20 μετρα. Βεβαια οπως θα βλεπει καποιος την τηλεοραση, και εξ δεξιον, υπαρχει και ενας τριθεσιος που ξεκιναει απο τα 2 μετρα min και καταληγει στα 3,50 max απο το κεντρο της τηλεορασης. (μετρωντας διαγωνιος).

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.:a0210:

Το ερωτημα ειναι ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ? ΣΕ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ? 47" Η´ 42"?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Όντως ο ηχος της τηλεόρασης ειναι απο τα πιο δυνατα της σημεία.... Εχει παρει και 9/10 σε αρκετά reviews στο θεμα του ήχου....

Για ακόμα καλύτερο μπάσο, υπάρχει τρόπος να συνδεθεί επάνω στην τηλεόραση ενεργό Subwoofer χωρίς την χρήση ενισχυτή ???

Οσο για τις ρυθμισεις, δεν εκανα κατι συγκεκριμενο, απλα επαιξα λιγο με τα Brightness/Contrast και Backlight, και πειραξα και λιγο τη θερμοκρασία στα χρώματα με βαση το Warm....

Δεν ποσταρω κατι ακομα, γιατι ειμαι σε σταδιο συνεχους προσαρμογης προς το παρον, αλλα φανταζομαι ότι οι ρυθμισεις που κανει καποιος ειναι αναλογες και με την φωτεινοτητα του καθε δωματίου, τις αντανακλασεις γυρω-γυρω κλπ, οπότε είναι τελείως υποκειμενικές...:grandpa:

Η αποσταση της τηλεορασης απο τον διθεσιο καναπε (που ειναι και η max αποσταση, απεναντι απο την TV) ειναι 4,20 μετρα. Βεβαια οπως θα βλεπει καποιος την τηλεοραση, και εξ δεξιον, υπαρχει και ενας τριθεσιος που ξεκιναει απο τα 2 μετρα min και καταληγει στα 3,50 max απο το κεντρο της τηλεορασης. (μετρωντας διαγωνιος).

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.:a0210:

Το ερωτημα ειναι ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ? ΣΕ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ? 47" Η´ 42"?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Έχω ακριβώς την ίδια διάταξη Γ και τις αποστάσεις που αναφέρεις και δεν παίρνω με τίποτα τηλεόραση κάτω από 50. Υποθέτω πως και εσύ τις περισσότερες θεάσεις θα τις κάνεις από τον διθέσιο που είναι φάτσα στην τηλεόραση και στα 4+. Προχώρα για τις 47 άφοβα :a0210:

Υ.Γ Μήπως απέναντι από τον τριθέσιο έχεις τζάκι :flipout:

Έχω ακριβώς την ίδια διάταξη Γ και τις αποστάσεις που αναφέρεις και δεν παίρνω με τίποτα τηλεόραση κάτω από 50. Υποθέτω πως και εσύ τις περισσότερες θεάσεις θα τις κάνεις από τον διθέσιο που είναι φάτσα στην τηλεόραση και στα 4+. Προχώρα για τις 47 άφοβα :a0210:

Υ.Γ Μήπως απέναντι από τον τριθέσιο έχεις τζάκι :flipout:

Γιωργο ευχαριστω πολυ για την γνωμη σου!!!

Οχι τζακι δεν εχω !!!

Last edited:

Προχώρα για τις 47 άφοβα. Eimai 3,5 m kai einai ok

Προχώρα για τις 47 άφοβα. Eimai 3,5 m kai einai ok

Φιλε virtus οταν κατα λαθος μπερδευτικα και τους ειπα οτι η αποσταση ειναι 3,5 αντι 4,5 μετρα, με κοιτουσαν σαν να ειμαι ιθαγενης!:flipout:

Ευχαριστω για τις γνωμες σας.

ρε παιδια ξερει κανεις τελικα να πει αν η 6000 και η 7000 47ρες εχουν τον ιδιο χρονο αποκκρισης και ποιος ειναι αυτος?

εγω να σας πω την αμαρτια μου, αν και αρχικα δεν μου αρεσε καθολου το design της 6000, τελικα αυτη βλεπω να αγοραζω μιας και πανω κατω ειναι τεχνολογικα ιδια με την 7000...πιστευω οτι στυλιστικα τουλαχιστον ειναι καλυτερη..γουστα ειναι αυτα

Πάντως επειδή μαζευόμαστε πολλοί, θα εκτιμούσαμε εδώ όσοι έχετε να μας προτείνετε κάποιες ρυθμίσεις για καλύτερες θεάσεις ή και κάποια patterns...

Το θέμα έχει αναλυθεί νομίζω και ξαναειπωθεί διεξοδικά, ανάλογα με το είδος του υπό θέαση υλικού. Για HD υλικό όσο πιο HD έιναι τόσο πιο μεγάλη πρέπει να είναι η ανάλυση της οθόνης και τόσο μικρότερη μπορεί να είναι η απόσταση θέασης (βλέπε πίνακα υπολογισμού της THX). Για σήμα SD η απόσταση δεν πρέπει να είναι και πολύ κοντινή (με τα μαύρα χάλια που έχουν τα κανάλια μας...). Στην δική μου περίπτωση η απόσταση θέασης είναι τα 3 μέτρα και για την 47άρα η εικόνα είναι πολύ καλή (για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ακόμα καλύτερη).
Πάντως, για σήμα SD μπορούμε να πούμε ότι οι 47άρα μπορεί να είναι και μεγάλη και η 42άρα είναι σίγουρα μικρή. Συνεπώς διαλέγουμε την μεγάλη (για να μην το μετανιώσουμε μετά).
Σχετικά με το κρυφό menu ισχύει το ταυτόχρονο πάτημα των μπουτόν menu του R/C και της τηλεόρασης. Το ερώτημα είναι τι το κάνουμε, και αν τελικά χρειάζεται να πειράξουμε κάτι δεδομένων των ΠΟΛΛΩΝ επιλογών και ρυθμίσεων στις επιλογές Expert1 και 2. Επιπροσθέτως, όπως έχει αναφερθεί και σε ξένα φόρα, κάθε κομμάτι ρυθμίζεται ανεξάρτητα στο εργοστάσιο πριν παραδοθεί στη αγορά.
Σχετικά με την βελτίωση του μαύρου, κάποιες δοκιμές που έκανα κατέλειξαν στις παρακάτω ρυθμίσεις:
Backlighting: 78
Brigthness: 47
Contrast: 90
Temperature: Mid
Profile: user
Θα επανέλθω με εκτενέστερες ρυθμίσεις όταν έχω περισσότερο χρόνο.
Φιλικά,
Γιάννης

Σχετικά με το κρυφό menu ισχύει το ταυτόχρονο πάτημα των μπουτόν menu του R/C και της τηλεόρασης. Το ερώτημα είναι τι το κάνουμε, και αν τελικά χρειάζεται να πειράξουμε κάτι δεδομένων των ΠΟΛΛΩΝ επιλογών και ρυθμίσεων στις επιλογές Expert1 και 2. Επιπροσθέτως, όπως έχει αναφερθεί και σε ξένα φόρα, κάθε κομμάτι ρυθμίζεται ανεξάρτητα στο εργοστάσιο πριν παραδοθεί στη αγορά.
Σχετικά με την βελτίωση του μαύρου, κάποιες δοκιμές που έκανα κατέλειξαν στις παρακάτω ρυθμίσεις:
Backlighting: 78
Brigthness: 47
Contrast: 90
Temperature: Mid
Profile: user
Θα επανέλθω με εκτενέστερες ρυθμίσεις όταν έχω περισσότερο χρόνο.
Φιλικά,
Γιάννης
Πολύ δεν είναι το backlight στο 78?
Εγω το εχω στο 10 και παλι μου φαινεται υπεραρκετό!

Βαλτο στο 30-40 και θα έχεις ακόμα καλύτερο μαύρο! :a0210:

Πάντως ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ειναι το γεγονος ότι ακόμα και με το backlight στο 100, ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ ίχνος απο backlight Bleeding, κάτι που έχω δει λιγο-πολύ σε όλες ανεξαιρέτως τις υπόλοιπες LCD, ανεξαρτήτως μεγέθους, μαρκας, και τιμης.... :grandpa:

Με χαμηλότερο backlight η εικόνα της μου θυμίζει βιντεοπροβολέα που καλά έχει μεν τα μαύρα του αλλά σκηνές πρωϊνές μοιάζουν απόγευμα. Δεν ξέρω για άλλες εγκαταστάσεις, μιας και παίζει σημαντικό ρόλο ο περιβάλλον φωτισμός, αλλά σε εμένα με τιμή κάτω από το 55 η εικόνα δίχνει ασθενική. Σχετικά με την θέαση NOVA τώρα και εκεί η τηλεόραση γράφει πολύ καλά με ανέλπιστο βάθος πεδίου, για το χαμηλό bit rate της ακατανόμαστης. Να επισημάνω εδώ πως μια απόσταση θέασης μικρότερη των 2.8 εως 3 μέτρων αναδικνύει τις ατέλειες του τηλεοπτικού σήματος ακόμα και της NOVΑ που υποτίθεται ότι σαν δορυφορικό θα έπρεπε να ήταν καλύτερο (τρομάρα τους....)
Αυτά προς το παρόν.
Φιλικά,
Γιάννης

Ευχαριστώ Γιάννη, λόγω περιορισμένου χώρου μόνο 37αρα μπορώ να πάρω, και η απόσταση θέασης είναι κάτω από τα 2,5 μ. (υπνοδωμάτιο). Επανέρχομαι στο θέμα των αγώνων ποδοσφαίρου και σε παρακαλώ να μου πεις εαν η κίνηση είναι καλή και αν υπάρχει θολούρα. Για Bluray μέσω ps3 δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι καλύτερη από την sony 32v2500 που έχω τώρα