LG LG7000 LCD : : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

η τηλεοραση εχει ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στα 24p, δηλ σε υλικο HD.
αν προκειται να βλεπεις ταινιες BD θα απογοητευτεις.σαυτη τη περιπτωση
ειναι ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ η αγορα της.

να ρωτησω κι εγω λοιπον κατι σαφες που βρηκα στα ξενα φορουμ. αν απενεργοποιησεις το 100hz η και το 24p στο blueray (γιατι μονο εκει νομιζω εχει το θεμα) διορθωνεται το προβλημα και ποιο ειναι το μειονεκτημα αν ξερει καποιος απαντα. γιατι εμενα με νοιαζει απλα να παιζει ομαλα και δεν με νοιαζουν τα 100hz κτλ κατ'ονομα.

Απάντηση: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Ποία προβλήματα λυνει ρε παιδία το firmware 22 σε σχέση με το 07 ?

Αγαπητοί συνιδιοκτήτες των LG7000, έχετε κάποια ένσταση ή γνώμη σχετικά με την κίνησή της; Δεν λέω, το Trumotion καλά τα καταφέρνει αλλά δεν είναι σχετικά λίγο αργό μέχρι να "καταλάβει" τι παίζεται και να διορθώσει; Παρατηρήστε τους κυλιόμενους τίτλους κάτω στην οθόνη σε διάφορα κανάλια, όταν εμφανίζονται στην αρχή είναι πολύ ακαθόριστοι, θολοί με τρεμόπαιγμα αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου διορθώνονται. Το κακό είναι πως όταν παρόμοιες σκηνές έρχοντε απανωτά η μια μετά την άλλη το truemotion δεν τις προλαβαίνει.Το έχετε παρατηρήσει; Άλλες τηλεοράσεις έχουν αυτό το κουσούρι, π.χ. Samsung 7 series;
Η δοκιμαστική αρχική περίοδος εντυπωσιασμού πέρασε και τώρα την "ψυρίζουμε" την μαϊμού...
Φιλικά,
Γιάννης

Χαιρετώ τους φίλους. Από νωρίς είχα κάποιες ενστάσεις για την κίνησή της και πολύ πριν διαβάσω ξένα φόρα σχετικά. Τότε κανείς δεν μου είχε απαντήσει ή σχολιάσει. Το θέμα τώρα είναι πια θα είναι η επόμενη κίνησή μας σαν αγοραστές με δικαιώματα απέναντι σε μια συσκευή που δεν κάνει όσα υπόσχεται ή τουλάχιστο διαφημίζει. Δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη ότι για την χαμηλή τιμή της ας μην κάνει και κάτι τόσο καλά... Αυτή δεν το κάνει καθόλου. Υπάρχει περίπτωση να μαζευτούμε όλοι οι ιδιοκτήτες και να ζητήσουμε αντικατάσταση; Και με τι; Σε άλλο νήμα 30 σχεδόν υποψήφιοι αφοραστές την περιμένουν αύριο μεθαύριο ενώ σε άλλες χώρες την αποσύρουν! Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Προτιμότερο είναι λοιπόν να μαζευτούμε σαν power complain και να επικοινωνήσουμε με την μαμά LG ώστε να πάρουμε επίσημη απάντηση. Και γιατί όχι να την δώσουμε πίσω! Αλήθεια, έχουμε αυτό το δικαίωμα;
Φιλικά,
Γιάννης

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Το νέο firmware δεν λύνει το πρόβλημα με τα 24p
Μα δεν θέλω να κάνω αναβάθμιση firmware γι' αυτό το πρόβλημα απλά θέλω να κάνω αναβάθμισή fw γιατί κάτι θα έχουν αλλάξει σε σχέση με παλιότερα fw.

Απο αγγλια.

18 February 2009 11:00

-----------Reply to Customer Enquiry------------
Thank you for your email
We have discontinued the 42LG7000 and all the TV's in the 7000 range.
Best regards,
LG Electronics UK Helpdesk
----------------------------------
LG Customer Services
UK: 0844 847 1400 Ireland: 0818 27 6954
Mon-Fri 9am to 8pm Sat 9am-6pm
-----------Customer Details-----------------------
Name :
Street :
City :
State :
Post Code :
Tel :
Country : United Kingdom

Απάντηση: Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Χαιρετώ τους φίλους. Από νωρίς είχα κάποιες ενστάσεις για την κίνησή της και πολύ πριν διαβάσω ξένα φόρα σχετικά. Τότε κανείς δεν μου είχε απαντήσει ή σχολιάσει. Το θέμα τώρα είναι πια θα είναι η επόμενη κίνησή μας σαν αγοραστές με δικαιώματα απέναντι σε μια συσκευή που δεν κάνει όσα υπόσχεται ή τουλάχιστο διαφημίζει. Δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη ότι για την χαμηλή τιμή της ας μην κάνει και κάτι τόσο καλά... Αυτή δεν το κάνει καθόλου. Υπάρχει περίπτωση να μαζευτούμε όλοι οι ιδιοκτήτες και να ζητήσουμε αντικατάσταση; Και με τι; Σε άλλο νήμα 30 σχεδόν υποψήφιοι αφοραστές την περιμένουν αύριο μεθαύριο ενώ σε άλλες χώρες την αποσύρουν! Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Προτιμότερο είναι λοιπόν να μαζευτούμε σαν power complain και να επικοινωνήσουμε με την μαμά LG ώστε να πάρουμε επίσημη απάντηση. Και γιατί όχι να την δώσουμε πίσω! Αλήθεια, έχουμε αυτό το δικαίωμα;
Φιλικά,
Γιάννης

Συμφωνώ και γω παιδία η τηλεόραση έχει μεγάλο πρόβλημα και η χαμηλή τιμή δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε ένα προβληματικό προΐον. Δέν έχω πολές γνώσεις για τις LCD αλλά νομίζω πως το κουσούρι στην κίνηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τι να τις κάνω τις μεγάλες αντιθέσεις, τους χρόνους απόκρισης .......... και την χαμηλή τιμή,
να τα βράσω αν δεν μπορώ να απολάυσω αυτό που βλέπω......
Φιλικά Σάκης

lg-lh7000-1.jpg

lg-lh7000-2.jpg

Η LH7000 που θα αντικαταστήσει το υπάρχων μοντέλο παρουσιάστηκε στην Κορέα.

http://www.fullhd.gr/index.php/lcd-.../907-lg-36lh7000-37lh7000-42lh7000-a-47lh7000

παντως πως καποιοι βγαινουν και το βεβαιωνουν μου αρεσει ενω σε ξενα φορουμ πολυ μεγαλυτερα πολυ λιγοι το αναφερουν και μαλιστα οτι σε αρκετους διορθωνεται με ρυθμισεις. και κανεις απο τους ειδικους δεν απαντα στην ερωτηση μου αν φτιαχνει με απενεργ των 100hz η των 24p. επισης να αρχισουμε να αναφερουμε και τα προβληματα αλλων εταιρειων πολυ πιο ακριβων να δω θα συμφωνησουν οι ειδικοι εδω μεσα η θα το αποσιωπησουν?

και να τονισω οτι την ειδα στην ηλεκτρονικη να παιζει hd video και δεν ειχε προβλημα οποιος θελει ασ παει αρχη γαλατσιου να την δει. τωρα τι ρυθμισεις της ειχαν δεν ξερω. θα ξαναπαω αυριο παλι να δω καλυτερα

και να τονισω οτι την ειδα στην ηλεκτρονικη να παιζει hd video και δεν ειχε προβλημα οποιος θελει ασ παει αρχη γαλατσιου να την δει. τωρα τι ρυθμισεις της ειχαν δεν ξερω. θα ξαναπαω αυριο παλι να δω καλυτερα

Αυτοι που λενε οτι η τηλεοραση εχει ΜΕΓΑΛΟ προβλημα ειναι ευκολο να μας πουνε αν ειναι κατοχοι της .....η αν την ειδαν καπου να παιζει και με τι πηγη??????και με τι ρυθμισεις?????

Και αν στο καταστημα που την ειδατε ειχε στημενη διπλα τηλεοραση με τιμη 30-40% ακριβοτερη που να παιζει καλυτερα?

Τα εχω πει τα εχω ξαναπει ....θα τα ξαναπω αν χρειαστει και οποιος θελει το ξαναλεω να ερθει να δει την δικη μου πως παιζει και αν εχει ΜΕΓΑΛΟ προβλημα.

οτι κατι παιζει με την κινηση ειναι αληθεια και γιαυτο και εγινε τοσο θεμα.

Ειμαι απολυτα σιγουρος ομως οτι οπως και στην πραγματικοτητα συνεβει απο τους 10 που θα την δουνε να παιζει και οι 10 τους πεφτει το σαγονι.....και κακα τα ψεματα σε οσους και να ανεφερα οτι η τηλεοραση εχει καποιο προβληματακι στην κινηση που την ειδαν ΖΩΝΤΑΝΗ στον χωρο μου μαντεψτε τι απαντηση πηρα.

γι αυτο θα παρακαλουσα πολυ να σεβαστουμε ολοι μας την προσπαθεια και την κινηση που γινεται για το power buy και να μην βγαινουμε να λεμε διαφορα χωρις να τα τεκμηριωνουμε.

Για αλλη μια φορα λεω οτι ΝΑΙ κατι παιζει με την κινηση ΑΛΛΑ η φοβερη και ζωντανη της εικονα που δεν την εχουν οι αλλες του ανταγωνισμου θα μας αποζημηωσει.

-bye-

χωρος συζητησης γενικων προβληματων και παραδοσης
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...thread-23.html

φοβερο thread αναλυσης 100hz και 24π και θεματων
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...ion-modes.html

thread ρυθμισεων lg
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...gs-thread.html

βαζω κι εδω τα THREAD ξενου ειδικου φορουμ οπου η αναλυση παει συνεφο για τις lg και θα βρειτε τα παντα. το νεο firmware λυνει θεματα οπως ραδιο κτλ. για το HD βιντεο που υπαρχει το θεμα με καταλληλες ρυθμισεις θα δειτε οτι φτιαχνει αρκετα στους περισοτερους σε σημειο να μην ξερουν αν εχει προβλημα η οχι. αν δεν φτιαχνει η lg ειναι εδω ελπιζω. Τελος θα δειτε και τα προβληματα των αλλων τβ να μην νομιζετε. στην τελικη να πατε να την δειτε σε μαγαζι να παιζει fullhd να εχετε ιδια γνωμη οπως εκανα κι εγω.

Παιδιά όντως κάνει κάποια σπασίματα στην κίνηση μερικές φορές όταν είναι ενεργοποιημένα τα 100Ηz, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Σε BD δεν δοκίμασα ακόμα επειδή δεν έχω, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μ' αρέσει η αίσθηση που έχουν οι ταινίες με ενεργοποιημένα τα 100Hz (χάνουν την κινηματογραφική μαγεία). Σε κανάλια, βλέποντας ποδόσφαιρο ή μπάσκετ (μόνο εκεί ενεργοποιώ τα 100Hz), συνήθως δεν παρατηρώ σπασίματα, αλλά μερικές φορές (ειδικά οταν βλέπω NBA, μάλλον εκείνοι είναι πολύ γρήγοροι!!!) κάνει αρκετά συνεχόμενα σπασίματα, τόσα ώστε κάποιες φορές να τα παίρνω στο κρανίο και να απενεργοποιώ το truemotion.
Το χειρότερο για μένα είναι κάποια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση της εκτέλεσης των εντολών από το τηλεχειριστήριο και ένα πρόβλημα που έχει το teletext, το όποιο έχω αναφέρει σε προηγούμενο post. Επίσης μου φαίνεται λίγο περίεργο που το zoom δεν κρατάει τη ρύθμιση που έχω κάνει, αν αλλάξω κανάλι.
Παρόλα αυτά σίγουρα είναι μια αγορά που αξίζει τα λεφτά της. Απλά αν μπορέσουμε να μαζευτούμε πολλοί μαζί και να διεκδικήσουμε κάτι (είτε λέγεται firmware, είτε αντικατάσταση με νέο μοντέλο, είτε κάτι άλλο) που θα διορθώσει αυτά τα μικροπροβλήματα, τότε η αγορά μας θα μετατραπεί σε ανεπανάληπτη σούπερ επιλογή.

Απάντηση: Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Αυτοι που λενε οτι η τηλεοραση εχει ΜΕΓΑΛΟ προβλημα ειναι ευκολο να μας πουνε αν ειναι κατοχοι της .....η αν την ειδαν καπου να παιζει και με τι πηγη??????και με τι ρυθμισεις?????

Και αν στο καταστημα που την ειδατε ειχε στημενη διπλα τηλεοραση με τιμη 30-40% ακριβοτερη που να παιζει καλυτερα?

Τα εχω πει τα εχω ξαναπει ....θα τα ξαναπω αν χρειαστει και οποιος θελει το ξαναλεω να ερθει να δει την δικη μου πως παιζει και αν εχει ΜΕΓΑΛΟ προβλημα.

οτι κατι παιζει με την κινηση ειναι αληθεια και γιαυτο και εγινε τοσο θεμα.

Ειμαι απολυτα σιγουρος ομως οτι οπως και στην πραγματικοτητα συνεβει απο τους 10 που θα την δουνε να παιζει και οι 10 τους πεφτει το σαγονι.....και κακα τα ψεματα σε οσους και να ανεφερα οτι η τηλεοραση εχει καποιο προβληματακι στην κινηση που την ειδαν ΖΩΝΤΑΝΗ στον χωρο μου μαντεψτε τι απαντηση πηρα.

γι αυτο θα παρακαλουσα πολυ να σεβαστουμε ολοι μας την προσπαθεια και την κινηση που γινεται για το power buy και να μην βγαινουμε να λεμε διαφορα χωρις να τα τεκμηριωνουμε.

Για αλλη μια φορα λεω οτι ΝΑΙ κατι παιζει με την κινηση ΑΛΛΑ η φοβερη και ζωντανη της εικονα που δεν την εχουν οι αλλες του ανταγωνισμου θα μας αποζημηωσει.

-bye-

Φίλε Ζαφείρη είμαι κάτοχος μίας 42αρας εδώ και 1 μήνα περίπου στην αρχή νόμιζα ότι είναι θέμα ρυθμίσεων αλλά μετά από έναν μήνα και έχοντας δοκιμάσει όλες τις δυνατες παραλαγές στις ρυθμίσεις το πρόβλημα παραμένει.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς αν διαβάζονται τα γράμματα που περνανε στην οθόνη (πχ διαφημίσεων) και τι ρυθμίσεις έκανες?
Αν αυτό είναι πρόβλημα όλω των LCD τότε κάνω πάσο αλλά δεν το νομίζω.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει πως δείχνουν οι άλλες στα μαγαζιά, έμενα με ενδιαφέρει πως δείχνει η δική μου στο σπίτι μου.
Και να σου πω θα προτιμούσα να δώσω 300 ευρώ παραπάνω και να
παρω κάτι που έχει καλύτερη κίνηση.
Φιλικά Σάκης

Re: Απάντηση: Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Φίλε Ζαφείρη είμαι κάτοχος μίας 42αρας εδώ και 1 μήνα περίπου στην αρχή νόμιζα ότι είναι θέμα ρυθμίσεων αλλά μετά από έναν μήνα και έχοντας δοκιμάσει όλες τις δυνατες παραλαγές στις ρυθμίσεις το πρόβλημα παραμένει.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς αν διαβάζονται τα γράμματα που περνανε στην οθόνη (πχ διαφημίσεων) και τι ρυθμίσεις έκανες?
Αν αυτό είναι πρόβλημα όλω των LCD τότε κάνω πάσο αλλά δεν το νομίζω.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει πως δείχνουν οι άλλες στα μαγαζιά, έμενα με ενδιαφέρει πως δείχνει η δική μου στο σπίτι μου.
Και να σου πω θα προτιμούσα να δώσω 300 ευρώ παραπάνω και να
παρω κάτι που έχει καλύτερη κίνηση.
Φιλικά Σάκης
Aν και με κοβεις απο την αγαπημενη μου σειρα (combat) θα σου απαντησω.

Τα γραμματα στις διαφημησεις που κυλανε οριζοντια στο κατω μερος της οθονης διαβαζονται μια χαρα ενα δυτερολεπτο μετα που θα εμφανιστουν.
στο δευτερολεπτο αυτο που μεσολαβει συμπεριφερεται σαν τηλεοραση που δεν εχει 100ΗΖ.
Τις ρυθμισεις που εχω κανει εγω προσωπικα τις εχω ανεβασει στο νημα 47lg6000 μυθος η πραγματικοτητα.Αν δεν μπορεις να το βρεις πες μου να σου στειλω λινκ.
Προβλημα ολων των lcd σιγουρα δεν ειναι αλλα να ξερεις οτι και αλλες που ειναι 100ΗΖ εχουν παρομοια συμπεριφορα και ειναι και ακριβοτερες.
Σιγουρα σε ενδιαφερει πως δειχνει η δικη σου και οχι οι αλλες στα μαγαζια και ειναι απολυτα σεβαστο αυτο.
Για να καταλαβω αναφερεσαι σε τηλ.καναλια μονο η και σε blu ray-hd dvd?
Τωρα οταν λες οτι προτιμουσες να δωσεις 300€ πανω να παρεις μια με καλυτερη κινηση τι σκεφτεσαι????ποιο μοντελο ας πουμε ?αν δεν θες να το αναφερεις εδω στειλε μου ΠΜ.
Εγω παντως δεν το εχω μετανοιωσει αν ομως χρειαστει και συμφωνουνε και οι υπολοιποι κατοχοι να κινηθουμε προς την lg για την λυση του προβληματος που υπαρχει ενοειται οτι ειμαι μεσα.
Φιλικα παντα Ζαφειρης

Πολλα demo ΗD ειναι στα 1080i/60p (στο φορματ αυτο ηταν και τα δισκακια BR του περιοδικου hitech) οποτε ισως εκει να μην υπαρχει προβλημα αφου δεν μιλαμε για 24 Hz αλλα για 60 Ηz.

...Τα γράμματα στις διαφιμησεις που κυλανε οριζοντια στο κατω μερος της οθονης διαβαζονται μια χαρα ενα δυτερολεπτο μετα που θα εμφανιστουν...

Αυτό παρατήρησα και εγώ τις πρώτες μέρες που συμβίωσα μαζί της. Το κακό είναι ότι αυτή η συμπεριφορά ισχύει σε οτιδήποτε κινείται οριζόντια στην οθόνη. Στην κάθετη κίνηση δεν φαίνεται. ΔΕΝ είπαμε ότι η τηλεόραση είναι για πέταμα φίλε συνονόματε, αντιθέτως. Απλά όσα γράφει στο ταμπελάκι δίπλα στην οθόνη δεν ισχύουν όλα. Το αν αξίζει να αγοραστεί ιδιαίτερα από τους συμετέχοντες στο power buy αυτό είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνω. Στο κάτω κάτω εδώ σηζητάμε τα προβλήματά της και όχι καθοδηγούμε τον κόσμο. Όσο για τις πιθανές ρυθμίσεις που περιορίζουν το πρόβλημα, δεν το εξαλείφουν, εγώ τις έχω κάνει όλες (πειραματισμοί με συγκεκριμένο video σε SD και HD) και δεν κατάφερα τίποτα περισσότερο. Το κακό είναι ότι είναι εμφανή τα προβλήματά της και σε τηλεοπτικό σήμα (με ή χωρίς 100 Hz, Truemotion). Και άλλες μάρκες δεν τα πάνε τέλεια απλά είναι καλύτερες. Δοκιμές έχω κάνει και σε Samsung σειράς 6 και 7 με καλύτερα αποτελέσματα, όχι τέλεια. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το hardware δεν είναι και πολύ γρήγορο-σβέλτο πράγμα που δεν διορθώνεται εύκολα με software αναβάθμιση (firmware). Τώρα, αν ένας μελλοντικός ριζικός επαναπρογραμματισμός σπρώξει τα ηλεκτρονικά της στα όριά τους δεν ξέρω. Απλά το μόνο που μπορούνε να κάνουμε τώρα είναι να περιμένουμε και να σκεπτόμαστε τρόπους να πείσουμε την LG ότι το πρόβλημα υπάρχει και χρήζει άμμεσης αντιμετώπισης-λύσης. Και κάτι τελευταίο, πως θα αποδείξουμε στην LG για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναφερόμενοι στις γνώμες από αλλά forum; Σε γνώμες από αυτό εδώ; Σε προσωπικές παρατηρήσεις; Θα φωνάξουμε τεχνικό στο σπίτι και θα του δείξουμε; Θα μας πιστέψουν τόσο εύκολα; Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό... Σκέψεις κάνω...
Φιλικά,
Γιάννης

Last edited: