LG LM670S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.απλως το καλώδιο που φεύγει απο το home theater προς την τηλεόραση είναι μονο άσπρο,κόκκινο και κίτρινο και το συνδέσω με της τηλεόρασης αλλα δεν "βγαίνει" ήχος.
Το home theater δεν έχει έξοδο για το άλλο καλώδιο που μου προτείνεις.
ευχαριστω πάλι εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Σ' ενδιαφέρει η σύνδεση της εξόδου ήχου της τηλεόρασης .... με την είσοδο ήχου του home theater.

Η 670 έχει μόνο Digital Audio Out (Optical).... http://www.lg.com/gr/support-product/lg-47LM670S#

Από τον ανωτέρω σύνδεσμο ανοίγεις το εγχειρίδιο > MAKING CONNECTIONS > Audio connection (σελ. Β-12)

Υ.Γ. : Δες και σελ Β-11, αν συνδέεις εκεί το άσπρο-κόκκινο είναι είσοδος και όχι έξοδος.

Re: Απάντηση: LG LM670S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΜΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΟΧΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 670 42¨¨ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ, ΜΗ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΠΣ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ, ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΘΕΣ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΣΩ STREAMING ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΤΟ ΔΕ 3D ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΗΔΗ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΙΑ Η ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ TV. ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ASTRA 19.2 ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΟΡΥΦ. ΔΕΚΤΗ ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ 900 ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ TV ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 500. ΓΝΩΡΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ Ο ΔΕΚΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΗΛΠΙΖΑ ΠΩΣ ΚΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΑ ΜΕ ΠΙΑΤΟ 1.10 Μ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ; ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΗΜΑ 62% ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΧΩ ΒΙΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΒΙΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΝΑΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Α ΕΔΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΞΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΙΔΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

Φίλε bleck69 καλώς ήρθες στη παρέα μας...

...αν εξαιρέσεις ότι τα κεφαλαία δηλώνουν ότι φωνάζουμε, αν εξαιρέσεις ότι δεν επιτρέπονται από το κανονισμό...

...είναι και δυανάγνωστα, καλή συνέχεια.

Re: Απάντηση: LG LM670S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε bleck69 καλώς ήρθες στη παρέα μας...

...αν εξαιρέσεις ότι τα κεφαλαία δηλώνουν ότι φωνάζουμε, αν εξαιρέσεις ότι δεν επιτρέπονται από το κανονισμό...

...είναι και δυανάγνωστα, καλή συνέχεια.
Ευχαριστώ για την παρατήρηση φίλε czoun. Για να πω την αλήθεια έχω συνηθίσει να γραφω με κεφαλαία γι αυτό το έκανα, χωρίς να διαβάσω τον κανονισμό, παράληψή μου. Και ναι γνωρίζω πως δηλωνουν φώναγμα αλλά δεν το σκέφτηκα έτσι. Και πάλι σόρρι δε θα επαναληφθεί.

Στο site της LG έχει σήμερα νέο firmware 04.10.43
Online είναι ακόμα στο 04.10.37

Το κακό είναι ότι δεν ενημερώνουν ποτέ για τις αλλαγές που κάνουν.....

ειχα ξεχασει την αυτοματη ενημερωση και την εκανε,παντως δεν προσεξα κατι αξιολογο...

Δεν ξέρω αν το είχαν φτιάξει από προηγούμενη έκδοση αλλά εγώ μετά από αυτή την ενημέρωση διαπίστωσα ότι τα video μέσω browser πλέον μπορείς να τα δεις πραγματικά full screen κάτι που δεν έπαιζε σωστα πιο πριν.
Το έχω δοκιμάσει τόσο με video στο youtube όσο και στο vimeo.:Banane0:

...να ζητησω κι εγω μια βοηθεια/?
μετα απο πολύ "κόπο" καταφερε και απεκτησε μια 47LM670 ο ξαδερφος μου
πηγαινοντας στο σπιτι του εχτες και θετοντας σε λειτουργια την τιβι ουσιαστικα για 1η φορα, διαπιστωσα με λυπη μου=
1. πολυ εντονο (υποκειμενικα) φαινομενο backlight bleeding σε
ολη την αριστερη πλευρα της οθονης και κυριως σε 1 σημειο στην πανω αριστερα γωνια, και
2. αρκετες αντανακλασεις γεγονος που δεν μένοχλει αλλα υπαρχουν.

Εκανα αμεσως φιρμ update (χωρις να εχω καν αναφερει το προβλημα στο συγγενη...μην τουν την "σπασω")...και το bleeding ομολογω οτι βελτιωθηκε
ως ενα βαθμο (20% αν μπορουσα χοντρικα να το ποσοτικοποιησω)...αλλα παραμενει ενοχλητικο.

Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας οσον αφορα στην αντιμετωπιση αυτου του προβληματος και με γνωμονα οτι διανυουμε περιοδο εορτων και δεν θα ηθελα να μεινει χωρις τιβι το διαστημα αυτο,
Γνωριζοντας τη φυση του προβληματος, εχει νοημα ν'απευθυνθει στην αντιπροσωπεια...δηλαδη υπαρχει περιπτωση να επισκευαστει ή αντικατασταθει?..και αν ναι σε ευλογο χρονικο διαστημα...?
ή να το παρουμε αποφαση....
υποψιν η τιβι αγοραστηκε πριν 2 μερες.

Σε αντίστοιχο πρόβλημα που είχα εγώ η αντιπροσωπεία δεν μου την άλλαξε και το θεώρησε φυσιολογικό.
Απευθήνθηκα στο κατάστημα αγοράς (electroworld - κοτσώβολος) και την επέστρεψα εντός της περιόδου DOA που συνήθως είναι 7-10 μέρες, και πήρα άλλη μάρκα που τελικά με ικανοποίησε (θα μπορούσα να έπαιρνα και την ίδια αλλά με είχε ξενερώσει πολύ η στάση της αντιπροσωπείας της LG).
Πάντα υπάρχει όμως η περίπτωση να σου ξαναβγεί ελλατωματική, αλλά μην κολώσεις μπορείς να την αλλάξεις αρκετές φορές μέχρι να δεις αυτά που πλήρωσες.
Πρόσεχε μόνο μην πετάξεις τα κουτιά και τα παρελκόμενα γιατί είναι απαραίτητα.

καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους
αν μπορω να εχω μια βοήθεια
εχω παρει και εγω την 47 lm 670s απο τον σεπτεμβριο
τωρα αρχισα να την ψαχνω και να βλεπω τις δυνατοτητες που εχει
και δεν ειμαι ευχαριστιμενος εχει διφορα θεματα καθαροτητας εικονας μια θαμπαδα σε ολες τις ρυθμίσεις ο ηχος ειναι καλος
οταν παίζει ταινιες απο στικακι αφηνει μαυρο περιθωριο στο πανω και κατω μερος της οθονης δεν εχει πληρη οθονη και δεν ρυθμιζει με τιποτα εβαλα απλο αποκωδηκοποιητη που παίρνει στικακια και έπαιξε με hdmi καλωδιο
πληρη οθονη μετα με τον υπολογιστη ειναι συνδεμενη μεσω δικτύου με καλωδιο δεν παιζει ταινιες blurey 3d δεν τις διβαζει καθολου και στις απλες ταινίες δεν παιζει τους υποτιτλους
υπαρχει καποια λυση σε αυτα τα θεματα απο εσας παιδια γιατι με την lg δεν βρηκα ακρη και αρχιζω να λεω πως επεσα θυμα προλόγου απο τον πωλητή
με μια αλλη πιο φθηνη τηλεοραση και ενα καλο mediaplayer θα ήταν καλύτερα η μια αλλη μαρκα tv

μπορω να εχω μια βοήθεια
εχω παρει και εγω την 47 lm 670s απο τον σεπτεμβριο
τωρα αρχισα να την ψαχνω και να βλεπω τις δυνατοτητες που εχει
και δεν ειμαι ευχαριστιμενος εχει διφορα θεματα καθαροτητας εικονας μια θαμπαδα σε ολες τις ρυθμίσεις ο ηχος ειναι καλος
οταν παίζει ταινιες απο στικακι αφηνει μαυρο περιθωριο στο πανω και κατω μερος της οθονης δεν εχει πληρη οθονη και δεν ρυθμιζει με τιποτα εβαλα απλο αποκωδηκοποιητη που παίρνει στικακια και έπαιξε με hdmi καλωδιο
πληρη οθονη μετα με τον υπολογιστη ειναι συνδεμενη μεσω δικτύου με καλωδιο δεν παιζει ταινιες blurey 3d δεν τις διβαζει καθολου και στις απλες ταινίες δεν παιζει τους υποτιτλους
υπαρχει καποια λυση σε αυτα τα θεματα απο εσας παιδια γιατι με την lg δεν βρηκα ακρη και αρχιζω να λεω πως επεσα θυμα προλόγου απο τον πωλητή
με μια αλλη πιο φθηνη τηλεοραση και ενα καλο mediaplayer θα ήταν καλύτερα η μια αλλη μαρκα tv

Χρόνια Πολλά,
μπορεί κάποιος σας να μου εξηγήσει το λόγο που θα προτιμούσε να αγοράσει την 42LM670 αντί της 42LM640 που θα του κόστιζε 200 ευρώ περίπου λιγότερα?
Υπάρχει θέμα ποιότητας εικόνας-ήχου? Δηλαδή, τεχνικά είναι τόσο ανώτερη η 670 που αξίζει τα λεφτά της από τις άλλες "μικρότερες" LM?
Γιάννης

Νομίζω ότι πρέπει να ποστάρω το πρόβλημα και εδώ (και στα αντίστοιχα τόπικ των συσκευών μου, ΜΠΑΣ και κάποιος ξέρει κάτι..)
Το σύστημα
1) *LG 47LM670
2) Pioneeer AV VSX-921
3) vu+ solo2 με BH λειτουργικό

Σύνδεση μεταξύ τους:
Ενα hdmi φεύγει από τον ενισχυτή στην τηλεόραση στην HDMI 1 (ARC)
Ενα hdmi φεύγει από τον vu στην είσοδο HDMI1 του AV ενισχυτή
Ενεργοποιώ το plugin HDMI-CEC που περίμενα πως και πως, μιας και οι άλλες δύο συσκευές είναι ρυθμιζόμενες με αυτό το πρωτόκολλο.
Δυστυχώς,, κάποια στιγμή έβλεπα και άκουγα από την τηλεόραση το σήμα του δορυφορικού δέκτη, ΜΕ ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ (εξού και το CEC pass) μετά από κάποιο σκάλισμα κτλ κτλ κτλ ΔΕΝ μπορώ να λειτουργήσω καθόλου τα ηχεία της LG!!! Είναι εντελώς κουφό..
Δοκίμασα διάφορα, και η αλήθεια είανι βέβαια πως προσφέρει αρκετή παραμετροποίηση το plugin του vu+ (σε αντίθεση με τον ενισχυτή που είναι για τα πανηγύρια, γενικώς...)
Ξέρει κανείς κάτι σχετικά με το hdmi passthrough???

ευχαριστώ

Νομίζω ότι πρέπει να ποστάρω το πρόβλημα και εδώ (και στα αντίστοιχα τόπικ των συσκευών μου, ΜΠΑΣ και κάποιος ξέρει κάτι..)
Το σύστημα
1) *LG 47LM670
2) Pioneeer AV VSX-921
3) vu+ solo2 με BH λειτουργικό

Σύνδεση μεταξύ τους:
Ενα hdmi φεύγει από τον ενισχυτή στην τηλεόραση στην HDMI 1 (ARC)
Ενα hdmi φεύγει από τον vu στην είσοδο HDMI1 του AV ενισχυτή
Ενεργοποιώ το plugin HDMI-CEC που περίμενα πως και πως, μιας και οι άλλες δύο συσκευές είναι ρυθμιζόμενες με αυτό το πρωτόκολλο.
Δυστυχώς,, κάποια στιγμή έβλεπα και άκουγα από την τηλεόραση το σήμα του δορυφορικού δέκτη, ΜΕ ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ (εξού και το CEC pass) μετά από κάποιο σκάλισμα κτλ κτλ κτλ ΔΕΝ μπορώ να λειτουργήσω καθόλου τα ηχεία της LG!!! Είναι εντελώς κουφό..
Δοκίμασα διάφορα, και η αλήθεια είανι βέβαια πως προσφέρει αρκετή παραμετροποίηση το plugin του vu+ (σε αντίθεση με τον ενισχυτή που είναι για τα πανηγύρια, γενικώς...)
Ξέρει κανείς κάτι σχετικά με το hdmi passthrough???

ευχαριστώ

Θα απαντήσω και εγώ με την σειρά μου τώρα στα ερωτήματα που με απασχόλησαν (αφού ευχαριστήσω και το μέλος vaflas για την άμεση επικοινωνία και τον ενδιαφέρον που έδειξε). Ελπίζω να φανεί η απάντηση χρήσιμη και σε άλλα μέλη..

Καταρχήν σετάρισα την τηλεόραση ως εξής:
Ρύθμιση simplink: Ενεργοποιημένο το simplink και απενεργοποιημένο το αυτόματη ενεργοποίηση /απενεργοποίηση..
Ρυθμίσεις settings ήχου: AV sync ενεργοποθημένο (δεν ξε´ρω εάν έχει νόημα) και ρύμιση ήχου: λειτουργία ARC ενεργοποιημένο..

Ρυθμίσεις solo2 στο plugin HDMI CEC config

TV on ==> VU+ activity: VU wakeup
TV standby ==> VU+ activity: VU standby
VU on ==> TV activity: nothing (θα συνεχίσω με πειραματισμούς σε αυτό)
VU standby ==> TV activity: nothing (θα συνεχίσω με πειραματισμούς σε αυτό)
VU deepstandby==>TV activity: nothing (θα συνεχίσω με πειραματισμούς σε αυτό)

Ρυθμίσεις ενισχυτη: (HDMI setup)
control on
control mode ALL
display power off NO
standby throughL Eco
TV audio Normal

Με τα παραπάνω, και αφού ρυθμισθεί και ΑΦΟΥ κλείσεις τον ενισχυτή χειροκίνητα, επιτυγχάνεις να παραμένει αναμένο το λαμπάκι του ενισχυτή της ένδειξης HDMI όταν είναι ο ενισχυτής κλειστός (και συνεπώς έχεις pass through), οπότε κανονκά ανοίγοντας την τηλεόραση και το solo2 έχει απευθείας χρήση του ήχου της τηλεόρασης.
ΟΤΑΝ θέλεις ήχο από τον ενισχυτή ανοίγεις χειροκίνητα τον ενισχυτή και οδηγείται ο ήχος από εκεί χωρίς πρόβλημα. Οταν κλείσεις τον ενισχυτή ο ήχος οδηγείται αυτόματα από τα ηχεία της lg.
Με πάσα επιφύλαξη τα μεταφέρω και με το ενδεχόμενο να κάνω κάποιο λάθος. Μέχρι πρότινος, όταν επέλεγα από την τηλεόραση να οδηγείται ο ήχος στα εξωτερικά ηχεία, ο ενισχυτής πήγαινε από μόνος του στην ρύθμιση tv/sat και ΟΧΙ στην ρύθμιση της εισόδου του δορυφορικού (προσπαθουσε να πάρει ήχος από την τιβι) και ΔΕν δούλευε...

Επίσης να σημειώσω πως με αυτή την λύση κάνω χρήση ξεχωριστά των τηλεχειριστηρίων και ΟΧΙ με ένα χειριστηριο.. Ειναι πιο απλοποιημένη μεν διαδικασία, αλλά γλιτώνω από το σπάσιμο των νεύρων που είχα, μιας και όποτε ήθελε δούλευε..

Θα συνεχίσω την προσπάθεια να δω ποιές είανι οι σωστές ρυθμίσεις..

Γεια σας φίλοι του forum.
Εδώ και μερικές εβδομάδες είμαι κάτοχος μίας 42'' LG LM670S και θα ήθελα να διασταυρώσω αν κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα...
Εν συντομία, δεν έχω μπορέσει ακόμα να συνδεθώ στο internet μέσω καλωδίου (ethernet).
Αφού εξάντλησα κάθε προφανές fix που μπορώ να φανταστώ (διαφορετικό router & καλώδια, απευθείας ή μέσω powerline, διαφορετικές ρυθμίσεις DHCP, restarts, κλπ.), καταλήγω στο ότι είτε έχει πρόβλημα η κάρτα ethernet της LG, είτε ότι δημιουργεί πρόβλημα το firmware update (που πρόλαβα και έκανα μέσω wifi - το οποίο δουλεύει κανονικά - πριν δοκιμάσω την ενσύρματη σύνδεση)...
Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα, παρακαλώ να μοιραστεί την εμπειρία του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση...
ΥΓ: Να σημειώσω ότι κατά τ' άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος, άλλωστε προέρχομαι από 29'' CRT και η όλη εμπειρία είναι 'χορταστική'

UPDATE: Μετά το τελευταίο firmware update και η ethernet σύνδεση λειτουργεί κανονικά.