LG PB5600 / Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με γειααααα! :jester:

Τέλειωσα και με την εγκατάσταση της λεντοταινίας... Τι λέτε;

2015_02_21_1207.jpg

Περισσότερα: https://www.facebook.com/media/set/...073741833.100000430681047&type=1&l=eaf0b146bd

Απάντηση: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ειναι πααααααααρα πολυ ομορφο...

Να βαλεις και ενα dimmer http://www.ebay.com/itm/12V-RF-Wire...983?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item43d3d63247

Κατι αναλογο ειχα φτειαξη οταν ημουν στην Αθηνα στο σπιτι μου για τα ηχεια ομως.... οπως και να εχει δίνει άλλη αίσθηση φιλε...!!!

1960012_10202524646455829_1471975543_n.jpg

Κια πισω παλι στα ''δικα μας''....για το στρωσιμο σε ταινιες (απο ενα Net Gear 550 media player) το εχω σε cinema mode και για τα τηλεοπτικα στο ISF Expert 1 ,ειμαι ΟΚ μεχρι εδω..? Αυτο που εχει με τις εναλαγες χρωματων κανει καλο να το βαζω να παιζη? και αν ναι ποσες φορες και για ποσες ωρες?

Πρεπει να προσεξω κατι αλλο?

(τις ωρες λειτουργιας που τις εχει?)

Last edited:
Re: Απάντηση: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ειναι πααααααααρα πολυ ομορφο...

Να βαλεις και ενα dimmer http://www.ebay.com/itm/12V-RF-Wire...983?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item43d3d63247

Ω, σ'ευχαριστώ! Δεν ξέρω αν είδες τις φωτο στο facebook, αλλά dimmer υπάρχει, τρικάναλο με PWM στα 625 Hz και δουλεύει όπως στο βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=Xsv8ruonMbY

Btw, φοβερός ο Iron Man! Τον έχεις ακόμα; :D

Κια πισω παλι στα ''δικα μας''....για το στρωσιμο σε ταινιες (απο ενα Net Gear 550 media player) το εχω σε cinema mode και για τα τηλεοπτικα στο ISF Expert 1 ,ειμαι ΟΚ μεχρι εδω..? Αυτο που εχει με τις εναλαγες χρωματων κανει καλο να το βαζω να παιζη? και αν ναι ποσες φορες και για ποσες ωρες?

Πρεπει να προσεξω κατι αλλο?

(τις ωρες λειτουργιας που τις εχει?)
Ώρες λειτουργίας δεν έχω βρει ούτε εγώ, αλλά μάλλον είναι κρυμμένες σε κάποιο service menu που δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω.

Σχετικά με το στρώσιμο πιστεύω πως είναι αρκετό για τις πρώτες 200 ώρες, απλά να παίζεις fullscreen περιεχόμενο (χωρίς μαύρες μπάρες) και να μην εμφανίζεις στατικές εικόνες για ώρες. Αυτό που θέλεις είναι απλά να χρησιμοποιηθούν οι φώσφοροι και να περάσει η αρχική κρίσιμη περίοδος για το burn-in. Εννοείται πως δεν υπάρχει θέμα αν κάτσεις να δεις μια ταινία με μαύρες μπάρες για 2-3 ώρες.

Όσο για το Color Wash, είναι κυρίως για να αφαιρεί προσωρινά είδωλα, εφόσον διαπιστώσεις κάτι τέτοιο. Συνήθως απλά διαλέγω το Orbiter για τηλεοπτικό περιεχόμενο και Normal για σύνδεση με το HTPC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα φιλε...!!!!!

Χρονια Πολλα και καλη Σαρακωστη....!!!!

Ω, σ'ευχαριστώ! Δεν ξέρω αν είδες τις φωτο στο facebook, αλλά dimmer υπάρχει, τρικάναλο με PWM στα 625 Hz και δουλεύει όπως στο βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=Xsv8ruonMbY

Btw, φοβερός ο Iron Man! Τον έχεις ακόμα; :D

Ναιιιιιι.....!!!!! Κανονικα...!!!!! :2thumb22sup:

Ώρες λειτουργίας δεν έχω βρει ούτε εγώ, αλλά μάλλον είναι κρυμμένες σε κάποιο service menu που δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω.

Σχετικά με το στρώσιμο πιστεύω πως είναι αρκετό για τις πρώτες 200 ώρες, απλά να παίζεις fullscreen περιεχόμενο (χωρίς μαύρες μπάρες) και να μην εμφανίζεις στατικές εικόνες για ώρες. Αυτό που θέλεις είναι απλά να χρησιμοποιηθούν οι φώσφοροι και να περάσει η αρχική κρίσιμη περίοδος για το burn-in. Εννοείται πως δεν υπάρχει θέμα αν κάτσεις να δεις μια ταινία με μαύρες μπάρες για 2-3 ώρες.

Όσο για το Color Wash, είναι κυρίως για να αφαιρεί προσωρινά είδωλα, εφόσον διαπιστώσεις κάτι τέτοιο. Συνήθως απλά διαλέγω το Orbiter για τηλεοπτικό περιεχόμενο και Normal για σύνδεση με το HTPC.

Κατεβασα αυτο που ειχαν τα παιδια στο θεμα για τις Plasma to breakin (ειναι το ιδιο με το Color Wash που εχει η TV μας?) οταν δεν βλεπω να το βαζω να παιζη.

Κατεβασα αυτο που ειχαν τα παιδια στο θεμα για τις Plasma to breakin (ειναι το ιδιο με το Color Wash που εχει η TV μας?) οταν δεν βλεπω να το βαζω να παιζη.
Καλή Σαρακοστή! Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν, εφόσον σκοπός τους είναι να εξιτάρουν ισάξια και τους 3 φωσφόρους.

Σήμερα που επιτέλους είμαι μόνος στο σπίτι, έκατσα και παρατήρησα τις διαφορές μεταξύ YUV 4:2:0 και RGB 4:4:4 σήματος. Πέρα από την εμφανή συμπίεση χρώματος, η κύρια διαφορά που εντόπισα στις ρυθμίσεις είναι στο Sharpness που πρέπει να πέσει στο 8. Ασυμπίεστο RGB υποστηρίζει μόνο μέσω HDMI με ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Επίσης, αν πρώτα ορίσεις Color Gamut: Standard και μετά τρέξεις το Picture Wizard III η τιμή του Tint αλλάζει δραστικά. Από 0 πήγε στο -13 εμένα. Τα υπόλοιπα όπως τα είχα.

Θα πρέπει να αφιερώσω μια νύχτα με το καλιμπραριστήρι για καινούριες μετρήσεις και σωστό 20-point calibration και να δω και τι ψάρια πιάνει το CMS engine της οθόνης...

Εσάς τρώει καμιά φορά φλασιές και κλείνει και ξανανοίγει εκεί που τη ρυθμίζετε;

Re: Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμενα οχι....:chinscratch: (για ποσα λεπτα λεμε?)

Όχι δε λέμε για λεπτά, ξανανοίγει αμέσως. Είναι όπως όταν crashάρει το PC και κάνει reboot... 3 φορές το έχει κάνει, όταν σκαλίζω τα settings και τις 3 φορές...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όχι δε λέμε για λεπτά, ξανανοίγει αμέσως. Είναι όπως όταν crashάρει το PC και κάνει reboot... 3 φορές το έχει κάνει, όταν σκαλίζω τα settings και τις 3 φορές...

Οχι καθολου φιλε....

Απάντηση: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επειδη εψαχνα πως να βρω τις ωρες λειτουργιας της tv βρηκα το παρακατω...πατοντας στο τηλεκοντρολ το κουμπι settings και το κοκκινο κατω αριστερα σε βαζει σε τεστ εικονας ,ηχου ,σηματος και πληρ. της tv αλλα δεν ειδα για ωρες.

Θες να το τσεκαρης και εσυ?

Αυτό το βρήκα κι εγώ, αλλά για τις ώρες μάλλον θέλει να μπούμε στο service menu και βαρέθηκα να ψαχτώ. Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα... :P

Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια εβδομαδα εκλεισε με την 5600 και ολα μια χαρα....

Βρίσκομαι ακομη σε κατασταση στρωσηματος (περ. τις 80ωρες/εβδομαδα)...τα τηλεοπτικα καναλια παιζουν με τις παρακατω ρυθμισεις με μεγενθυση για το σημα των καναλιων

Energy Saving: μεσεα
Picture Mode: ISF Expert1
Panel Light: 45
Contrast: 45
Brightness: 45
H Sharpness: 0
V Sharpness: 0
Colour: 50
Tint: 0

Expert Control
--------------
Dynamic Contrast: Off
Colour Gamut: Standard
Edge Enhancer: Off
Colour Temperature: Warm2
Gamma: 2.2

Picture Option
--------------
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Black Level: Ανάλογα με την είσοδο
Real Cinema: Off

Ενω για τις νυχτερινες προβολες εχω τις ρυθμισεις που προτηνε (και ειναι οκ και για τα δικα μου γουστα).

Περιμενω και τηλ. απο το Plasio αν εξυπηρετουν με Profesional calibration εδω στο Μεσολογγι. (δυστυχως αυτα εχει η επαρχια...να μην μπωρουμε να εχουμε ανθρωπους αγαπητους και γνωστες του αντικειμένου μεσα απο το φορουμ λογο αποστασης)

Καποιες ωρες που δεν βλεπει κανενας tv, της βαζω το breakin που κατεβασα απο εδω ,αλλα και το δικο της.

Τωρα...όσον αφορά με τον καθαρισμα στην οθονη ,να εμπιστευτω καποιο καθαριστικο για οθονες που πουλανε τα καταστηματα ή κατι αλλο?

http://www.e-shop.gr/hama-spray-katharismoy-othonon-gia-othones-tft-lcd-p-ANA.HAM0118

http://www.e-shop.gr/hama-49645-katharistiko-gel-gia-othones-lcd-kai-plasma-p-ANA.HAM0121

Εχω διαβαση και σε αλλα φορουμ για καθαρισμο με μωρομαντηλα και μετα περασμα με μικροινες ή και με απιονισμενο νερο με 2-3 σταγονες απορρυπαντικο πιατων σε ψεκαστηρη και ποτε απευθιας επανω στην οθονη...στο πανακι και μετα περασμα.

Η σελιδα της LG δινη τα παρακατω http://www.lg.com/us/support/answers/tvs/cleaning-tips

H LG εδω που εποικινονησα μου ειπαν για καθαριστικα που πουλανε για οθονες lcd-led-plasma.

Και κατι αλλο...το UPS που ειχα στον προβολεα ,καθετε ,να το συνδεσο επανω την tv?

Last edited:

Μπορείς να συνδέσεις το UPS, εφόσον τα watt του αρκούν. Δε νομίζω να έχεις θέμα με simulated sine wave.

Το καλό με την LG είναι ότι έχει κανονικό γυαλί μπροστά, οπότε δε χρειάζεται να σκας ιδιαίτερα για το καθάρισμα. Ξεκίνα με ένα (ελαφρώς) νωπό πανί μικροϊνών. Εγώ την έχω καθαρίσει και με AZAX και χαρτί χωρίς να πάθει κάτι. Από τότε είναι νόμος ότι δεν την ακουμπάει κανένας και απλά ένα ξεσκόνισμα με Swiffer αρκεί.

Λοιπόν, σας φέρνω μερικά ενδιαφέροντα νέα για το μαύρο της PB5600. Το μέλος Soulremover έκατσε κι έκανε λίγο tuning στα ποτενσιόμετρα της δικής του LG και μου ανέφερε ενθουσιασμένος πόσο μεγάλη διαφορά έχει η τωρινή του εικόνα σε σχέση με πριν. Τον έβαλα να τραβήξει 2 φωτογραφίες για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε το μαύρο της δικής μου που είναι ακόμη στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με τη δική του που είναι βελτιωμένη. Η εικόνα που τον έβαλα να προβάλλει είναι αυτή, την οποία χρησιμοποίησα κι εγώ. Στη συνέχεια, με βάση τα EXIF data, ταίριαξα την έκθεση των φωτογραφιών στο ACDSee, για να συγκρίνουμε apples to apples.

2015_02_28_1289_resize.jpg

Η δική μου σε νορμάλ ρυθμίσεις

IMG_0267_resize.jpg

Του Soulremover σε νορμάλ ρυθμίσεις

2015_02_28_1292_resize.jpg

Η δική μου σε Maximum Energy Saving

IMG_0272_resize.jpg

Του Souldremover σε Maximum Energy Saving

Οι φωτογραφίες είναι ταιριασμένες ανά ζευγάρια.

Αυτό που βλέπουμε είναι μια μεγάλη αλλαγή στο minimum light level σε κανονικές ρυθμίσεις. Εφαρμόζωντας Gaussian Blur και διαβάζοντας τις τιμές, το μαύρο από 7% πέφτει στο 3%. Στο καλιμπραριστήρι, αυτό μεταφράζεται από 0,09 cd/m² σε κάτι λιγότερο από 0,04 cd/m². Φαίνεται πως, μετά το pot tuning, σε νορμάλ λειτουργία πιάνει το επίπεδο του μαύρου που έχει όταν θέσουμε το Energy Saving στο Maximum, αλλά χωρίς τη δραματική μείωση του επιπέδου λευκού.

Well-done, Soulremover! :SFGSFGSF:

Αν δεν ήταν και ο καλός μου φίλος Χάρης δε θα είχαμε καταφέρει τίποτα. It's a two men job !!

Re: Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τωρα...όσον αφορά με τον καθαρισμα στην οθονη ,να εμπιστευτω καποιο καθαριστικο για οθονες που πουλανε τα καταστηματα ή κατι αλλο?

http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/80118-lcd.php

Έχω καθαρίσει με αυτό πλάσμα , LED LCD , κινητά , ταμπλετ κτλ. , έχω δοκιμάσει και αρκετά άλλα καθαριστικά αλλά αυτό είναι το καλύτερο.

Μην κάνεις δοκιμές με μωρομάντηλα , υγρά πιάτων και άλλες χαζομάρες που διαβάζεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/80118-lcd.php

Έχω καθαρίσει με αυτό πλάσμα , LED LCD , κινητά , ταμπλετ κτλ. , έχω δοκιμάσει και αρκετά άλλα καθαριστικά αλλά αυτό είναι το καλύτερο.

Μην κάνεις δοκιμές με μωρομάντηλα , υγρά πιάτων και άλλες χαζομάρες που διαβάζεις.

Καλησπερα & καλο μηνα...!!!

Δεν με προλαβες... :) ...παρηγγειλα εχθες τελικα της HAMA http://www.e-shop.gr/hama-49645-katharistiko-gel-gia-othones-lcd-kai-plasma-p-ANA.HAM0121

Την επόμενη θα παρω αυτο που μου προτηνεις να το δοκιμασω...

Σε ευχαριστω πολυ yperion

Κρατήστε τα λεφτουδάκια σας... Οι LCD καθαρίζονται εύκολα με ένα πανί μικροϊνών, πολύ λίγο νεράκι και elbow grease. Η συγκεκριμένη TV, μπροστά από το εξωτερικό γυαλί του plasma panel έχει τρίτο προστατευτικό τζάμι χωρίς καμιά επίστρωση. Δεν έχει καμία ανάγκη στο καθάρισμα :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

BTW, αραιωμένο υγρό πιάτων και αραιωμένη αλκοόλη χρησιμοποιούμε για καθαρισμό multicoated φακών φωτογραφικών μηχανών αλλά και γυαλιών οράσεως από polycarbonate. Είναι τα κύρια συστατικά που έχουν πολλά εμπορικά cleaners. Και τα δυο είναι απόλυτα ασφαλή για την PB5600 (την αλκοόλη την έχω δοκιμάσει προσωπικά).