LG PB5600 / Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι και εγώ ενας νέος κάτοχος της lg pb5600 50'' και αν και είναι ακόμα νωρίς (μόλις 5 μέρες την έχω) νιώθω πλήρως δικαιωμένος με την αγορά μου.

Μία ερώτηση πρός όλους:

Θέλω να συνδέσω την TV με το desktop pc που βρίσκεται σε απόσταση περιπου 7 μέτρων και αναρωτίεμαι με ποιον τρόπο θα το κάνω έτσι ώστε να εχω και βίντεο και ήχο (απο το pc).
Το προφανές ειναι να γινει μέσω καλωδίου HDMI αλλα σε αυτή την περίπτωση δεν βρήκα κάποια επιλογή μέσα στο menu της τηλεόρασης που να μπορείς να επιλέξεις σαν input ήχου το HDMI.

Γνωρίζετε εάν γίνεται αυτόματα?
Εάν οχι, μπορείτε να μου πείτε μια συνδεσμολογία ώστε να αποφύγω τα πολλά καλώδια?

Μπορεί κάποιος να μου πεί τα καλύτερα settings της TV για καλύτερη θέαση οταν την έχεις συνδέσει στο PC.(?)

Ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας

Νικος

καλησπέρα ! αρκετό καιρό τώρα ψάχνω και δεν βιαστικά διότι θέλω να επενδύσω τα 700 ευρώ που μετά από σκλύρη δουλειά έβαλα στην άκρη σωστά, αρκετά καλό μου φαινεται το συγκεκριμένο μοντέλο και μου μένουν και 100 αν η τιμή της είναι όντως 600 ευρώ !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πολύ καλό καλό review

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι και εγώ ενας νέος κάτοχος της lg pb5600 50'' και αν και είναι ακόμα νωρίς (μόλις 5 μέρες την έχω) νιώθω πλήρως δικαιωμένος με την αγορά μου.

Μία ερώτηση πρός όλους:

Θέλω να συνδέσω την TV με το desktop pc που βρίσκεται σε απόσταση περιπου 7 μέτρων και αναρωτίεμαι με ποιον τρόπο θα το κάνω έτσι ώστε να εχω και βίντεο και ήχο (απο το pc).
Το προφανές ειναι να γινει μέσω καλωδίου HDMI αλλα σε αυτή την περίπτωση δεν βρήκα κάποια επιλογή μέσα στο menu της τηλεόρασης που να μπορείς να επιλέξεις σαν input ήχου το HDMI.

Γνωρίζετε εάν γίνεται αυτόματα?
Εάν οχι, μπορείτε να μου πείτε μια συνδεσμολογία ώστε να αποφύγω τα πολλά καλώδια?

Μπορεί κάποιος να μου πεί τα καλύτερα settings της TV για καλύτερη θέαση οταν την έχεις συνδέσει στο PC.(?)

Ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας

Νικος

Καλωσήρθες στο club, Νίκο! -bye-

H TV λαμβάνει κανονικά ήχο μέσω HDMI, αρκεί να τον στέλνει το PC σου. Αυτό θα πρέπει να προτιμήσεις.

Για σύνδεση με PC, επίλεξε 1920x1080 στα 60 Hz και full range RGB (0-255) στους drivers της κάρτας γραφικών σου. Στην TV, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το black level (low/high/auto). Αν διαλέξεις ISF Expert, οι περισσότερες ρυθμίσεις είναι μια χαρά στα defaults.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!

Να αφήσω τα default settings του ISF Expert mode και τωρα που βρίσκομαι στην φάση στρωσίματος?
Μηπως χρειάζεται να αλλάξω καμία ρύθμιση? και αν ναι ποια?

Τελικά το HDMI με τον ήχο δουλεύει μια χάρα! Ειχα κάνει λάθος τα settings της κάρτας γραφικών.

Σε ευχαριστώ ξανά για την πολύτιμη βοήθεια σου!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!

Να αφήσω τα default settings του ISF Expert mode και τωρα που βρίσκομαι στην φάση στρωσίματος?
Μηπως χρειάζεται να αλλάξω καμία ρύθμιση? και αν ναι ποια?

Τελικά το HDMI με τον ήχο δουλεύει μια χάρα! Ειχα κάνει λάθος τα settings της κάρτας γραφικών.

Σε ευχαριστώ ξανά για την πολύτιμη βοήθεια σου!

Το Vivid mode να αποφύγεις και να μην αφήνεις για ώρες στατικές εικόνες και θα είσαι OK πιστεύω. Εγώ αυτό έκανα πάντως και έπαιζα κανονικά τηλεοπτικό περιεχόμενο και ταινίες τις πρώτες 200 ώρες και δεν έχω κάποιο burn-in (όχι ότι περίμενα σε πάνελ του 2014 να δω burn-in). Κάνε νορμάλ χρήση και μην το σκέφτεσαι ιδιαίτερα! :)

Την τσακωσα και εγώ παίδες, 550 απο e-xydas.gr με το παζαρεμα του site εκοψα 30 . Αναμενω παράδοση!

Είμαι στο τσακ να τη παραγγείλω. CRTάκιας ακόμη και σήμερα με CRT προβολέα, καθημερινή 32άρα και 2-3 monitors της δουλειάς. Δεν έχω δει από κοντά plasma αλλά όσες LCD/LED έχω δει στα καταστήματα δεν μου άρεσαν. Τη θέλω για να βλέπω τα Blu-ray που φτιάχνω αλλά και μια-δυό ταινίες την εβδομάδα. Η χρήση της θα είναι πολύ χαμηλή σε ελεγχόμενο φωτιστικά δωμάτιο αφού τα φορτία καθημερινής TV έχουν πέσει στη 32άρα Philips (γερή να 'ναι...)

Από όσα διάβασα εδώ μάλλον τη παραγγέλνω...

Καλή τύχη και στους δυο σας! Να μας πείτε εντυπώσεις! :)

Να 'σαι καλά.

(Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό review, μπορώ να πω ότι οι δικές σου εντυπώσεις ήταν η τελική ώθηση για να παραγγείλω αυτό το ...plasma)

Να 'σαι καλά.

(Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό review, μπορώ να πω ότι οι δικές σου εντυπώσεις ήταν η τελική ώθηση για να παραγγείλω αυτό το ...plasma)

Thank u! Αλλά δεν έκατσα να γράψω ολοκληρωμένο review. Το thread ξεκίνησε ως σκόρπια σχόλια σε άλλο θέμα και μεταφέρθηκε εδώ... :)

Και ένα τελευταίο αρνητικό, είναι που σβήνει η οθόνη όταν προβάλλεται μαύρη εικόνα. Το κάνει και το LG monitor που έχω και δεν ξέρω αν συναντάται μόνο στην LG. Πλέον το έχω συνηθίσει, αλλά σου χαλάει όλο το immersion όταν συμβαίνει. Ευτυχώς επανέρχεται χωρίς καθυστέρηση.

Απλά να πω ότι το blackout πια δεν το κάνει... Δεν ξέρω αν είναι οι ρυθμίσεις που έχω επιλέξει, αλλά ποτέ δεν σβήνει τελείως το πάνελ.

Οι plasma έχουν κατασκευαστικά θέματα όπως καμμένα pixels, clouding κλπ; (εντελώς άσχετος...)

Οι plasma έχουν κατασκευαστικά θέματα όπως καμμένα pixels, clouding κλπ; (εντελώς άσχετος...)

Eίναι σπάνιο να δεις καμμένα pixels σε plasma, αλλά δεν αποκλείεται τελείως από την κατασκευή τους. Εμένα πάντως δεν έχει...

Clouding σε plasma δεν υπάρχει. Το μαύρο είναι ομοιόμορφο και δεν αλλάζει ανεξαρτήτως γωνίας θέασης.

Αυτό που μπορεί να διακρίνεις είναι το λεγόμενο Dirty Screen Effect σε μονοχρωματικά slides ή panning σε ομοιόμορφο background. Αλλά είναι τόσο ανεπαίσθητο που στο 99% του περιεχομένου δεν το καταλαβαίνεις καθόλου.

Τα ψεγάδια στην εικόνα της PB5600 συνοψίζονται στα εξής (ταξινομημένα με τη σειρά που τα ανακάλυψα):
1/ Auto Brightness Limiter
2/ Υψηλότερο Minimum Light Level από ακριβότερες plasma ή VA LCD
3/ DSE
4/ Line bleed

Τα 2 πρώτα μπορείς να τα βελτιώσεις ενεργοποιώντας το Maximum Energy Saving. Το 2ο ειδικά αν έχεις τεχνικές γνώσεις και παλμογράφο μπορείς να το βελτιώσεις γυρίζοντας 2-3 ποτενσιόμετρα.

Κανένα από τα παραπάνω ψεγάδια δε θα έπρεπε να σε τρομάξει όμως. Απλά να θυμάσαι ότι η ιδανική οθόνη δεν υπάρχει και ότι για 600 ευρώ η εικόνα που θα πάρεις είναι πάρα πολύ καλή.

Last edited:
Απάντηση: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλοριζικη στα παιδια και καλες θεάσεις και απο εμενα....

Σημερα εκλεισα 2 εβδομαδες με την LG και 130 ωρες περιπου λειτουργίας και στρωσηματος......το ''πλασματακι'' αυτο δεν το χορταίνω :popcorn: αν και το συνηθησα στο μεγεθος και μου φαινετε ''μικρο'' :jester: στα 2.70....!!! (μαλλον θα φταινε οι 100' του προβολεα χαχαχαχχα :joker: )

Εγω...να συμπληρωσω σε αυτα που εγραψε ο καλος φιλος doom οτι ΕΝΑ ειναι οτι σιγουρο...οτι θα την καταευχαριστηθητε σε μεγεθος ,ποιοτητα εικονας ,χρωματα κινημ/κη απολαυση :popcorn: κτλ...κακα τα ψεματα ,σε αυτα τα χρηματα δεν το βρήσκεις όλα αυτα σε tv!!!

Eίναι σπάνιο να δεις καμμένα pixels σε plasma, αλλά δεν αποκλείεται τελείως από την κατασκευή τους. Εμένα πάντως δεν έχει...

Clouding σε plasma δεν υπάρχει. Το μαύρο είναι ομοιόμορφο και δεν αλλάζει ανεξαρτήτως γωνίας θέασης.

Αυτό που μπορεί να διακρίνεις είναι το λεγόμενο Dirty Screen Effect σε μονοχρωματικά slides ή panning σε ομοιόμορφο background. Αλλά είναι τόσο ανεπαίσθητο που στο 99% του περιεχομένου δεν το καταλαβαίνεις καθόλου.

Τα ψεγάδια στην εικόνα της PB5600 συνοψίζονται στα εξής (ταξινομημένα με τη σειρά που τα ανακάλυψα):
1/ Auto Brightness Limiter
2/ Υψηλότερο Minimum Light Level από ακριβότερες plasma ή VA LCD
3/ DSE
4/ Line bleed

Τα 2 πρώτα μπορείς να τα βελτιώσεις ενεργοποιώντας το Maximum Energy Saving. Το 2ο ειδικά αν έχεις τεχνικές γνώσεις και παλμογράφο μπορείς να το βελτιώσεις γυρίζοντας 2-3 ποτενσιόμετρα.

Κανένα από τα παραπάνω ψεγάδια δε θα έπρεπε να σε τρομάξει όμως. Απλά να θυμάσαι ότι η ιδανική οθόνη δεν υπάρχει και ότι για 600 ευρώ η εικόνα που θα πάρεις είναι πάρα πολύ καλή.

Ευχαριστώ πολύ!

Re: Απάντηση: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αν και το συνηθησα στο μεγεθος και μου φαινετε ''μικρο'' :jester: στα 2.70....!!! (μαλλον θα φταινε οι 100' του προβολεα χαχαχαχχα :joker: )

Λογικό, το προτεινόμενο μέγεθος για τα 2,7μ. είναι 80". Οι 60" είναι προτεινόμενες για 2μ :P

Re: Απάντηση: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Λογικό, το προτεινόμενο μέγεθος για τα 2,7μ. είναι 80". Οι 60" είναι προτεινόμενες για 2μ :P

Τώρα το λέτε, και είχα δεύτερες σκέψεις για 60''!!! βουρ!!! :2thumb22sup:

Προσωπικά βλέπω από τα 2,5 μέτρα οθόνη προβολέα πλάτους 1,72 μέτρων. Αναλογία περίπου μιάμιση φορά το πλάτος πανιού. Ιδανική απόσταση για να είσαι μέσα στη ταινία. Η 60άρα αν τη πάρω με το καλό θα μπεί κάτω από το πανί οπότε θα μου φανεί μικρή...

Τη παράγγειλα. Πλήρωσα και επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια.

Το μονο που με τρομαζει σε αυτη την τηλεοραση ειναι το 1x hdmi. Δεν χρειαζομαι περισσοτερα γιατι εχω ραδιο ενισχυτη, αλλα αν παθει κατι η μια και μοναδικη θυρα της τηλεορασης; τοτε αρχιζουμε τα τρεξιματα

Δεν έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό προβλήματα στις θύρες. Οι περισσότεροι αλλάζουν τηλεοράσεις λόγο πάνελ. Μπορείς να βάλεις ένα μαραφετάκι με 2-3 θύρες να τις αυξήσεις έμμεσα.

Last edited: