LG PB5600 / Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν μιλάω για πρόβλημα εκ κατασκευής,αλλά κάτι ου συνέβει στην πορεία... Πχ από κατα λάθος τράβηγμα καλωδίου προς το πλάι

Θα το καρφώσω το καλώδιο με το καρφωτικό στο πάτωμα και θα ρίξω και μιά φτυαριά τσιμέντο για σιγουριά.

Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τη παράγγειλα. Πλήρωσα και επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια.

Αντε με το καλο.....!!!!

Ποσο πληρ. για την επεκταση εγγύησης?

Ετυχε που μίλησα με τα κεντρικα της LG στην εβδομαδα που την ειχα παρει και μου το προτείνανε...και τους ειπα αν ειναι θα τους παρω εγω τηλ. ,αλλα δεν ρωτησα τιμη

Δεν μιλάω για πρόβλημα εκ κατασκευής,αλλά κάτι ου συνέβει στην πορεία... Πχ από κατα λάθος τράβηγμα καλωδίου προς το πλάι

Μπα δε νομίζω να έχει ανάγκη... Δεν είναι και USB micro... Εγώ τη μόνη φορά που αποσύνδεσα το καλώδιο ήταν για να εγκαταστήσω τη λεντοταινία. Κατά τ'άλλα είναι μονίμως συνδεμένο και δεν το πειράζει και κανένας -- ούτε είναι και ευπρόσιτο. Όποιος θέλει να βάζει και να βγάζει συνεχώς συσκευές, καλύτερα να επενδύσει σε ένα splitter...

Re: Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αντε με το καλο.....!!!!

Ποσο πληρ. για την επεκταση εγγύησης?

Ετυχε που μίλησα με τα κεντρικα της LG στην εβδομαδα που την ειχα παρει και μου το προτείνανε...και τους ειπα αν ειναι θα τους παρω εγω τηλ. ,αλλα δεν ρωτησα τιμη
Την παράγγειλα από Media Markt τηλεφωνικά το μεσημέρι στα 599 ευρώ συν 100 η επέκταση εγγύησης. Η επέκταση εγγύησης καλύπτει πολλά πράγματα:

http://www.mediamarkt.gr/mcs/shop/gplus.html#tabs-11

Μπήκα τώρα στην ιστοσελίδα και η μόνη plasma που υπάρχει είναι η 50άρα HD-Ready. Η 60άρα εξαφανίστηκε.

http://www.mediamarkt.gr/mcs/productlist/Τηλεοράσεις-Plasma,99452,397565.html?langId=-18

Έχει γούστο... Κατά την τηλεφωνική παραγγελία μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν σε 2-3 ημέρες για αποστολή, ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η παραγγελία αν δεν υπάρχει σε στοκ. Βρε έχει γούστο, πέρνω ξανά τηλ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπόν, ευγενικότατος ο υπάλληλος στη γραμμή της Media Markt. Μου είπε εν ολίγοις ότι η τηλεόραση έχει δεσμευτεί στο όνομά μου και μέσα σε 2 ημέρες θα με ενημερώσουν πότε θα έχουν παραλαβή από τον προμηθευτή τους. Δεν νομίζει ότι δεν θα τη πάρω τελικά, όμως δεν το απέκλεισε και εντελώς.

Για να δούμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καποιες φωτο που τραβηξα και εγω με μια απλη μηχανουλα olympous VR-340

Η tv εχει ηδη περιπ. τις 130 ωρες λειτουργιας....

Στις ρυθμίσεις για νυχτερινή προβολή ειναι στο ISF Expert 1

Energy Saving: Μεσω
Picture Mode: ISF Expert1
Panel Light: 88
Contrast: 90
Brightness: 50
H Sharpness: 10
V Sharpness: 10
Colour: 53
Tint: 0

Expert Control
--------------
Dynamic Contrast: Off
Colour Gamut: Standard
Edge Enhancer: Off
Colour Temperature: Warm2
Gamma: 2.2

Picture Option
--------------
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Black Level: off
Real Cinema: on

P3070195.jpgP3070193.jpgP3070240.jpgP3070177.jpg

Last edited:

Αν και από φωτογραφίες σε ιστοσελίδες δεν κρίνονται και πολλά, η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή. Ειδικά μαύρο, ισορροπία λευκού, χρώματα.

Απολαυστική εικόνα.

Οι κλίμακες κοντράστ-φωτεινότητας είναι από 0-100; Πολύ ψηλά δεν είναι το κοντράστ κοντά στο max;

Απο ευκρίνεια πως συγκρίνεται μια plasma σε σχέση με τις lcd / led; Ή ακόμη καλύτερα η συγκεκριμένη LG;

Οι κλίμακες κοντράστ-φωτεινότητας είναι από 0-100; Πολύ ψηλά δεν είναι το κοντράστ κοντά στο max;

Απο ευκρίνεια πως συγκρίνεται μια plasma σε σχέση με τις lcd / led; Ή ακόμη καλύτερα η συγκεκριμένη LG;

0-100 είναι η κλίμακα ρύθμισης, ναι. Brightness 50 και Contrast 100 είναι οι τιμές στις οποίες δείχνει σωστά την κλίμακα 16-235. Για εξοικονόμηση ενέργειας υπάρχει η ρύθμιση Panel Light.

Όταν λες ευκρίνεια σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;

Στη λεπτομέρεια, πόσο ξυράφι - sharp είναι η εικόνα.

Στη λεπτομέρεια, πόσο ξυράφι - sharp είναι η εικόνα.

1080p sharp, ειδικά σε ασυμπίεστο RGB σήμα είναι όπως ένα PC monitor. Από την άλλη, επειδή τα pixel παράγουν φως και δεν υπάρχει πολωτικό φίλτρο μπροστά τους, ενδέχεται να παρατηρήσεις ένα μικρό glow γύρω από λεπτομέρειες με υψηλό κοντράστ. Αν αναφέρεσαι στην ανάλυση της κίνησης, στα 60 Hz το motion blur φτάνει max 10ms (black-to-white), ενώ για μεταβολές στο contrast μικρότερες του 25% πρακτικά μηδενίζεται.

Όχι, αναφέρομαι στη λεπτομέρεια της εικόνας. Το glow το κάνει και ο CRT προβολέας μου, αν λέμε το ίδιο πράγμα, κάτι σαν φωτοστέφανο γύρω από π.χ. φωτεινό σημείο σε μαύρο background.

Έχετε παρατηρήσει σε πλήρες λευκό καμία ροζ - ματζέντα αλλοίωση - σκιά;

http://www.avsforum.com/forum/167-p...78-lg-60pb5600-lots-pink-tint-right-side.html

Όχι, αναφέρομαι στη λεπτομέρεια της εικόνας. Το glow το κάνει και ο CRT προβολέας μου, αν λέμε το ίδιο πράγμα, κάτι σαν φωτοστέφανο γύρω από π.χ. φωτεινό σημείο σε μαύρο background.
Δεν ξέρω τον προβολέα σου, πάντως νομίζω με έπιασες τι θέλω να πω. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε προβληματίζει. Ούτε το sharpness. Μιλάμε για ψηφιακή οθόνη όπου το κάθε pixel είναι ανεξάρτητο. Από την άλλη, όπως σε όλες τις plasma, παίζει temporal dithering.

Έχετε παρατηρήσει σε πλήρες λευκό καμία ροζ - ματζέντα αλλοίωση - σκιά;

http://www.avsforum.com/forum/167-p...78-lg-60pb5600-lots-pink-tint-right-side.html

Δες μόνος σου. Η πρώτη φωτο είναι από το http://www.lagom.nl/lcd-test/viewing_angle.php. Η δεύτερη το ίδιο, αλλά unfocused για να μη φαίνονται τα pixels. Η τρίτη από λευκό field και η τέταρτη από γκρι 50%.

https://drive.google.com/folderview...ItdWtuVVBHSllHU3pQWEJoNC1PT0h4Njg&usp=sharing

Αυτή η ελαφριά χρωματική ασυνέχεια προκαλεί το dirty screen effect, αλλά σε κανονικό περιεχόμενο είναι σπανίως αντιληπτή.

Τις είδα αλλά αυτές είναι ενδεικτικές φωτο από κάποια lcd του 2005. Έχω δει πολλές σχετικές φωτο αλλά εγώ ρώτησα για τις δικές σας LG 60PB5600.

Πως βλέπουμε τις ώρες λειτουργίας της 60PB5600;

Τις είδα αλλά αυτές είναι ενδεικτικές φωτο από κάποια lcd του 2005. Έχω δει πολλές σχετικές φωτο αλλά εγώ ρώτησα για τις δικές σας LG 60PB5600.

Αυτές που ανέβασα στο Google Drive είναι από τη δικιά μου plasma LG 60PB5600, όχι από κάποια LCD του 2005. Αν τις κατεβάσετε, υπάρχουν και τα EXIF Data στις εικόνες για επαλήθευση :)

Πως βλέπουμε τις ώρες λειτουργίας της 60PB5600;

Αν υπάρχει κάπου αυτή η πληροφορία, θα είναι στα service menu... Στο user menu δεν υπάρχει.

Συγνώμη, λάθος δικό μου. Από αυτές τις φωτο δεν φαίνεται κάτι που να ενοχλεί όσον αφορά την ομοιομορφία λευκού. Ευχαριστώ ξανά.

Δηλ. εσείς π.χ. για το στρώσιμο πως μετράτε τις ώρες;

Συγνώμη, λάθος δικό μου. Από αυτές τις φωτο δεν φαίνεται κάτι που να ενοχλεί όσον αφορά την ομοιομορφία λευκού. Ευχαριστώ ξανά.

Δηλ. εσείς π.χ. για το στρώσιμο πως μετράτε τις ώρες;

Εύκολο... Έκλεινε μόνο τις ώρες που κοιμόμουν. Κοιμόμουν γύρω στις 7-8 ώρες τη μέρα, οπότε ήξερα ότι σε 2 βδομάδες είχαν περάσει οι πρώτες 200 ώρες σίγουρα! :flipout:

Σοβαρά τώρα... δε θέλει τόσο ντάντεμα. Απλά χρησιμοποιήστε την με νορμάλ περιεχόμενο και οι φώσφοροι θα ωριμάσουν μόνοι τους. Στις μέρες πρέπει να προσπαθήσεις για την άνιση ωρίμανση.

Χθες έβαλα την καινούρια κάρτα γραφικών στο HTPC (NVIDIA GT 730, την 64-bit έκδοση με τον πυρήνα Kepler στα 28nm). Επιτέλους ανάσανα! Η εικόνα είναι τόσο καλύτερη με full range RGB! H GPU της Intel έστελνε μόνο 16-235 σήμα... Χώρια που δε σήκωνε και madvr! Με πήρε το ξημέρωμα να ξανανακαλύπτω τις ταινίες μου με το κλάσεις ανώτερο rendering του madvr. Και δεν έχω δημιουργήσει ακόμη 3DLUT! Για όσους ενδιαφέρονται, upscalers έχω Lanczos 4 taps, smooth motion video, ordered color dithering και έξοδο για 6-bit panel.

Μπήκα τώρα στην ιστοσελίδα και η μόνη plasma που υπάρχει είναι η 50άρα HD-Ready. Η 60άρα εξαφανίστηκε.

http://www.mediamarkt.gr/mcs/productlist/Τηλεοράσεις-Plasma,99452,397565.html?langId=-18

Έχει γούστο... Κατά την τηλεφωνική παραγγελία μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν σε 2-3 ημέρες για αποστολή, ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η παραγγελία αν δεν υπάρχει σε στοκ. Βρε έχει γούστο, πέρνω ξανά τηλ.

Λοιπόν, ευγενικότατος ο υπάλληλος στη γραμμή της Media Markt. Μου είπε εν ολίγοις ότι η τηλεόραση έχει δεσμευτεί στο όνομά μου και μέσα σε 2 ημέρες θα με ενημερώσουν πότε θα έχουν παραλαβή από τον προμηθευτή τους. Δεν νομίζει ότι δεν θα τη πάρω τελικά, όμως δεν το απέκλεισε και εντελώς.

Για να δούμε...

Μόλις πήρα τηλ. Η τηλεόραση δεν είναι διαθέσιμη. Ακυρώνεται η παραγγελία. Κρίμα γιατί μου άρεσε η επέκταση εγγύησης.

Υπάρχει σε πολλά καταστήματα σύμφωνα με το skroutz...