LG PB5600 / Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα!

Συγγνώμη που θα στο πω έτσι απλά, αλλά πώς βλέπεις TV με Brightness και Contrast στο 32; Καταλαβαίνω τη μείωση του Panel Light για να μη ζορίζεις την TV, αλλά του Brightness και του Contrast στο 30; Τι ακριβώς μένει να δεις με τόσο black crush; O.o

Σου συνιστώ να τρέξεις το Picture Wizard και να το αφήσεις στις προτεινόμενες ρυθμίσεις στο ISF Expert και να παίζεις μόνο με το Panel Light και το Energy Saving για οικονομία και λιγότερο voltage στα pixels. Θυμίσου πως σκοπός σου είναι να ταλαιπωρήσεις τους φωσφόρους ισάξια τις πρώτες 200 ώρες, όχι να μη βλέπεις σωστή εικόνα.

Η δική μου TV έχει κλείσει πάνω από 300 ώρες σίγουρα. Έχω σταματήσει να τις μετράω.

Δεν έχω ρυθμίσεις για πίσσα σκοτάδι, δεν βλέπω σε πίσσα σκοτάδι, χρησιμοποιώ bias light, αλλά όταν το κάνω, βάζω το Energy Saving στο Maximum. Μπορώ να σου δώσω τις νορμάλ ρυθμίσεις μου μέχρι στιγμής. Δεν έχω κάνει ακόμη καλιμπράρισμα.

ΥΓ: Δοκίμασα και με Panel Light, Contrast, Brightness στο 0 και πάλι δεν σβήνει το panel :)

Καλησπέρα.
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον κόπο σου να βγάλεις φωτο.

Την τηλεόραση με τόσο χαμηλές ρυθμίσεις δεν την παρακολουθώ. Βάζω ένα blu-ray να παίζει και ούτε που το προσέχω. Έτσι κι αλλιώς η εικόνα είναι χάλια. Δουλεύω στο γραφείο δίπλα της και την έχω μόνο να γράφει ώρες όσο είμαι εκεί. Τις περισσότερες ώρες λείπω. Όμως έχεις δίκιο, θα ανεβάσω τα ρυθμιστικά για να "ξυπνήσουν" οι φώσφοροι.

Ακόμη δεν αξιώθηκα να διαβάσω το manual με το πρεσσάρισμα που έχω καθημερινά. Ούτε ασχολήθηκα ακόμη με τα μενού, δεν ήξερα το Picture Wizard.

Θα to τρέξω και θα σου πώ.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το Picture Wizard το είδα. Αρκετά χρήσιμο σαν βασικό εργαλείο ρυθμίσεων.
Ανέβασα τα βασικά ρυθμιστικά στο 45 - 50 και η εικόνα άλλαξε.

Ναι είναι αρκετά καλό εργαλείο για να φέρεις την TV κατά 90% στην καλύτερη δυνατή εικόνα. Πάντως δεν είναι θέμα να ξυπνήσουν οι φώσφοροι. Δεν κοιμούνται :P
Ήδη από το εργοστάσιο έχουν γράψει μπόλικες ώρες. Απλά απόφυγε τις στατικές εικόνες and just use the thing normally :)

Λοιπόν έπαιζα με ρυθμίσεις. Κάποια στιγμή έβαλα το Energy Saving στη μέση. Γυρνάω το blu-ray δισκάκι σε μερικά σημεία με απόλυτο μαύρο και δεν έσβησε η οθόνη. Ξαναδοκίμασα αρκετές φορές. Πότε έσβηνε και πότε όχι. Δεν καταλαβαίνω τι φταίει γιατί από το isf Expert 1 που το πρωτοείδα, γύρισα στο Cinema Mode που δούλευα μέχρι πριν τα μηνύματά μας και πάλι πότε έσβηνε και πότε όχι.

Το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μετά από κάποιες ώρες από καινούργια ίσως κάτι να ισσοροπεί στη λειτουργία της τηλεόρασης και να μη διεγείρεται πλέον το σβήσιμο της οθόνης στο απόλυτο μαύρο. Ίσως.

Εκτός κι αν άρχισε να χαλάει και η δική μου...

Το νορμάλ είναι να μη σβήνει, δε θα έλεγα ότι χαλάει, αλλά φτιάχνει :P

Πάντως το συνοδευτικό manual είναι επιεικώς απαράδεκτο. Έχει 13 αναλυτικές σελίδες με οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια - συναρμολόγηση - προετοιμασία της τηλεόρασης και μόλις ... 3 πάμπτωχες σελίδες για τις ρυθμίσεις και τα μενού. Η πληροφόρηση γύρω από την κάθε επιλογή των μενού είναι απλά ανύπαρκτη και όποια αναφορά γράφεται είναι τόσο λιτή και απλή λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου. Άμα δεν ξέρεις 5 πράγματα θα πρέπει να καλέσεις κάποιον ειδικό να τη ρυθμίσει. γιατί το βιβλιαράκι ...τσου.

Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πάντως το συνοδευτικό manual είναι επιεικώς απαράδεκτο. Έχει 13 αναλυτικές σελίδες με οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια - συναρμολόγηση - προετοιμασία της τηλεόρασης και μόλις ... 3 πάμπτωχες σελίδες για τις ρυθμίσεις και τα μενού. Η πληροφόρηση γύρω από την κάθε επιλογή των μενού είναι απλά ανύπαρκτη και όποια αναφορά γράφεται είναι τόσο λιτή και απλή λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου. Άμα δεν ξέρεις 5 πράγματα θα πρέπει να καλέσεις κάποιον ειδικό να τη ρυθμίσει. γιατί το βιβλιαράκι ...τσου.

+1

Παιδιά don't worry. Όποια ρύθμιση σας προβληματίζει, πείτε το να βοηθήσουμε. Δεν είναι τόσο σύνθετο το μενού της, αλλά για όποιον το έχει στα ελληνικά, ο βαθμός δυσκολίας κατανόησης αυξάνει κατακόρυφα :P

καλησπέρα παιδιά.Νέος στην παρέα σας .Θα ήθελα να προχωρήσω στην αγορά της συγκεκριμένης τηλεόρασης αλλά με προβληματίζει πώς θα απεικονίζει την DIGEA.Αν μπορεί κάποιος που την έχει να με βοηθήσει λίγο. η απόσταση θέασης θα είναι από 2,5´μέχρι 5,50 μέτρα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, άραγε, χωρίς να σου τη δείξουμε από κοντά; Τα SD κανάλια είναι γενικότερα μέτρια στην Ελλάδα και 9 στις 10 φορές η πηγή είναι ο περιορισμός στην ποιότητα και όχι η τηλεόραση. Από την άλλη, το ένα και μοναδικό HD κανάλι που έχουμε δείχνει θαυμάσια στην LG! Στα 5,5 μέτρα οι διαφορές μεταξύ HD και SD εξαλείφονται, αλλά στα 2,5 μέτρα ξέρεις ότι βλέπεις SD λόγω θολούρας και πιξελιασμένων γραμμών τίτλων που συνηθίζουν να στέλνουν οι σταθμοί. Αυτά ισχύουν βασικά για όλες τις 60άρες.

Κατά τ'άλλα, κάθε field προβάλεται 2 φορές (50Hz -> 100Hz) για μείωση του τρεμοπαίγματος και η κίνηση είναι άψογη, αν και παρατηρούνται διπλά είδωλα σε γραμματοσειρές που κινούνται πολύ γρήγορα. Επίσης, στις διαφημήσεις με άσπρο φόντο θα παρατηρήσεις για πρώτη φορά τη λειτουργία του automatic brightness limiter. Και στο τέλος ορισμένων προγραμμάτων που η εικόνα συρρικνώνεται σε ένα μικρό παράθυρο και πέφτουν οι τίτλοι τέλους (στο MEGA π.χ.), ενδέχεται να παρατηρήσεις line bleed καθώς ανεβαίνουν γραμμές.

Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από το τηλεοπτικό σήμα και μπορώ να πω ότι με την LG άρχισα να βλέπω πολλή τηλεόραση. Όλη η οικογένεια δλδ... Αλλά εκεί που πραγματικά δείχνει τα δόντια της είναι όταν τη συνδέσω στο HTPC και βάλω να παίξει Blu-ray με madvr! :D

Αν θέλεις να μάθεις κάτι συγκεκριμένο, ρώτα :)

Έτσι ακριβώς, στα 2 - 2,5 μέτρα το Standard Definition δείχνει όλες τις ατέλειες. Αντίθετα FULL HD από Blu-ray player στα 2 μέτρα είναι απόλαυση. Και λέω στα 2 μέτρα διότι λόγω μεγέθους της 60άρας "χώνομαι" μέσα στην εικόνα της. Όπως και στον προβολέα μου που στις 78 ίντσες διαγωνίως σε 16:9 κάθομαι στα 2,5 μέτρα και το απολαμβάνω.

Πάντως πάνω από τα 3 - 3,5 μέτρα η μαγεία του μεγέθους της 60άρας χάνεται. Στα 5,5 μέτρα θα είναι σα να βλέπεις 32άρα από τα 2.

Το μέγεθος στην εικόνα είναι πάντα σχετικό με την απόσταση θέασης.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας .στην προβολή ταινιών πιστεύω ότι θα την υπέρ ευχαριστηθω .απλα στον χώρο που θα μπει, δηλαδή στο σαλόνι , εγώ θα κάθομαι σίγουρα στα 2,5 το πολύ 3 μέτρα όταν βλέπω είτε τηλεοπτικό σήμα είτε ταινίες .αλλα ο ένας καναπές από τους 3 που θα κάθεται κάποιος όταν έρθει επίσκεψη π.χ είναι κοντά στα 5 με 5,5 μέτρα

Ε, και γιατί σε απασχολούν οι καλεσμένοι; Τη δική μου την αγόρασα για μένα και όχι για τη θεία μου που θα έρχεται μια στο τόσο (πλάκα κάνω...)

Αυτό που φαίνεται off είναι η θερμοκρασία λευκού. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ικανό το Spyder να αναλύσει σωστά τα χρώματα μιας plasma, αλλά το Warm2 setting κατέβηκε μετά βίας στα 7800K. Είναι νωρίς ακόμα όμως, δεν έχει στρώσει το πάνελ.

Τελικά το Warm 2 είναι το πλησιέστερο στους 6500;

Τελικά το Warm 2 είναι το πλησιέστερο στους 6500;

Ναι είναι το πλησιέστερο σε σχέση με τα Cold/Neutral/Warm, αλλά και πάλι ήταν λίγο off προς τα πάνω στο δικό μου σετ. Θα ξαναμετρήσω μόλις βρω χρόνο.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας .στην προβολή ταινιών πιστεύω ότι θα την υπέρ ευχαριστηθω .απλα στον χώρο που θα μπει, δηλαδή στο σαλόνι , εγώ θα κάθομαι σίγουρα στα 2,5 το πολύ 3 μέτρα όταν βλέπω είτε τηλεοπτικό σήμα είτε ταινίες .αλλα ο ένας καναπές από τους 3 που θα κάθεται κάποιος όταν έρθει επίσκεψη π.χ είναι κοντά στα 5 με 5,5 μέτρα

Στους καλεσμένους θα κάνει εντύπωση το μέγεθός της όπου και να κάθονται, ακόμα κι αν τη βλέπουν σβηστή :P

Εγώ απο χρόνια θυμάμαι πάντα να λένε, οτι οι LG δίνουν καλύτερα αποτελέσματα σε SD υλικό. Καλύτερα απο όλες τις άλλες εταιρίες. και στην δική μου πλάσμα 50'' η τηλεοπτική εικόνα είναι άριστη. Καλύτερη απο την Toshiba 32'' που έχω επίσης. Οι Samsung πχ. μπορεί να έχουν πιό καλή λεπτομέρεια σε HD, αλλά σε SD υποφέρουν.

Δυό-τρεις κάτοχοι της 60PB6600 στο avsforum έγραψαν ότι το αρχικά εμφανές dirty screen effect εξαφανίστηκε μετά τις ώρες στρωσίματος. Εσείς στις δικές σας PB5600 είδατε καμιά βελτίωση στον τομέα αυτό;

Ναι είναι το πλησιέστερο σε σχέση με τα Cold/Neutral/Warm, αλλά και πάλι ήταν λίγο off προς τα πάνω στο δικό μου σετ. Θα ξαναμετρήσω μόλις βρω χρόνο.

Ευχαριστώ (ξανά)

Δυό-τρεις κάτοχοι της 60PB6600 στο avsforum έγραψαν ότι το αρχικά εμφανές dirty screen effect εξαφανίστηκε μετά τις ώρες στρωσίματος. Εσείς στις δικές σας PB5600 είδατε καμιά βελτίωση στον τομέα αυτό;

Μετά απο εξοντωτική και επίπονη επιστημονική έρευνα (σηκώθηκα και έκανα 5 βήματα μέχρι την PK550) :) μπορώ να πω ότι δε βλέπω πιξελ να χοροπηδάνε!

Εμένα δεν εξαφανίστηκε, ούτε περιμένω να εξαφανιστεί. Από την άλλη είναι τόσο ανεπαίσθητο που το παρατηρώ ελάχιστα...

Τα pixels που χοροπηδάνε είναι το temporal dithering?