LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε γενικες γραμμες για τα λεφτα που εδωσα τεινω προς το ευχαριστημενος απλα στο μυαλο μου συνεχως στριφογυρναει τι εικονα θα μπορουσα να βλεπω διαθετωντας γυρω στα 100-150 παραπανω! ( π.χ. samsung 40c550, sone40ex400, lg 42ld550) και δεν αναφερομαι σε θεαση ταινιων (που αλλωστε αποτελουν max 10% του τι βλεπω καθηνερινα ) αλλα σε θεαση αθλητικων, και sd καναλιων μεσω nova.

Kαι οι τρεις τηλεορασεις που αναφερεις ειναι πολυ χειροτερες απο την PJ550 και ειδικα σε γρηγορη κινηση οπως το ποδοσφαιρο.

Ειδικα σε NOVA που τα περισσοτερα καναλια ειναι υπερσυμπιεσμενα μην περιμενεις αριστη εικονα απο καμια τηλεοραση ακομη και αν κοστιζει 2-3 φορες οσο η PJ.

H μονη τηλεοραση LCD που μπορω να σκεφτω σε κοντινη τιμη που ισως να εβλεπες καλυτερη εικονα ειναι η C650.

Πάντως, ότι ανάλυσης αρχεία (1080ρ) και να βάλεις, τα αναπαράγει χωρίς πρόβλημα και μάλιστα πολύ καλά.
Είναι πιο σωστό να προτιμάμε ρύθμιση σε 720ρ;
Αν βάλουμε ρύθμιση στο Blue ray 1080p υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κάτι κακό;

Η τηλεόραση για να προβάλλει εικόνα θα πρέπει να την μετατρέψει στην native ανάλυση του panel, δηλ. 1920Χ720. Συνεπώς δίνοντας απ' το player εικόνα με ανάλυση 1080p, η τηλεόραση για να την προβάλλει θα την υποβιβάσει (downscale) σε 720p. Παλαιότερες HD Ready τηλεοράσεις δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, οπότε μόλις έπαιρναν εικόνα 1080p στην είσοδό τους δεν έδειχναν τίποτα. Συνεπώς δίνοντας στην έξοδο του player εικόνα με ανάλυση 1080p δεν κερδίζουμε τίποτα αφού η τηλεόραση για να την προβάλλει θα πρέπει να την μετατρέψει σε 720p.

Τέλος, είναι προτιμότερα τα 24Hz ή με δεδομένο ότι η τηλεόραση είναι 600Hz αναπαράγει πιο σωστά αριθμητικά παράγωγα αυτού όπως π.χ. τα 1080ρ50Hz;
Κάπου διάβασα κάτι τέτοιο, αλλά δεν το πολυκατάλαβα για να πω την αλήθεια.

Στο player θα πρέπει να υπάρχει κάποια επιλογή για τα 24p. H επιλογή αυτή θα πρέπει να είναι στο on ή στο auto, έτσι ώστε να αναπαράγονται σωστά οι δίσκοι bluray. Αν η επιλογή αυτή είναι απενεργοποιημένη και στην έξοδο έχουμε 50 ή 60 Hz, κατά την αναπαραγωγή δίσκου blureay θα παρουσιάζονται σπασίματα στην κίνηση.

Υ.Γ. Στα 600Hz μην δίνεις σημασία. Δεν έχουν σχέση με το ρυθμό ανανέωσης της εικόνας (100Hz).

αυτο που λες για τους αγωνες το ειχα παρατηρησει και εγω μια φορα. αν πας στις προηγμενες ρυθμισεις και εχεις ενεργοποιημενο το Λειτουργια φιλμ και βελτιωση εικονας, νομιζω το κανει αυτο. το αλλο για τα προσωπα και το "μεικ απ", το εχω παρατηρησει επισης αλλα μονο αν κολλησεις το κεφαλι σου στην τηλεοραση και μονο στα ψηφιακα. ισως να οφειλεται στα ψηφιακα.

φαινομενο μεικ απ και εγω το εχω παρατηρησει...αποκλειστικα στην θεαση των αναλογικων,σε κοντινα πλανα ..
καπου εχα διαβασει σε ενα review της "αδερφης" pj350 οτι οι τυπαδες προτειναν πολυ χαμηλη ευκρινεια για καλυτερο αποτελεσμα....βαζωντας την ευκρινεια σε επιπεδα 30-35 εξαφανιζεται το εν λογω φαινομενο,αλλα παλι μια μεση λυση δεν βρισκω..

οσο για το φαινομενο ειδωλου για δοκιμαστε αυτο

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1392524&postcount=101

φαινομενο μεικ απ και εγω το εχω παρατηρησει...αποκλειστικα στην θεαση των αναλογικων,σε κοντινα πλανα ..
καπου εχα διαβασει σε ενα review της "αδερφης" pj350 οτι οι τυπαδες προτειναν πολυ χαμηλη ευκρινεια για καλυτερο αποτελεσμα....βαζωντας την ευκρινεια σε επιπεδα 30-35 εξαφανιζεται το εν λογω φαινομενο,αλλα παλι μια μεση λυση δεν βρισκω..

οσο για το φαινομενο ειδωλου για δοκιμαστε αυτο

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1392524&postcount=101

Το είχα δει κι εγώ αυτό που πρότεινες και ήλπιζα να διορθώνει το πρόβλημα αλλά το δοκίμασα και δεν είδα διαφορά, τουλάχιστον όχι κάτι το ιδιαίτερο.

έχει καταφέρει κανείς να κάνει στην αλλαγή καναλιών να εμφανίζετε ολόκληρη η άσπρη μπάρα και όχι μόνο στα αριστερά με το κανάλι?

γνωριζει κανεις αν τo Spyder 3 Express κανει για calibration τηλεορασεων πλασμα?

Χαιρεται. Εχει κανεις αλλος προβλημα με το τηλεκοντρολ? Δεν πιανει πολυ καλα και το εκανε απο την αρχη.... 50pj550. Ευχαριστω.

Την παρήγγειλα και γω σήμερα από τον Κωτσόβολο 436 . Ως τώρα είχα μια LG 32LF2500 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος εκτός του ότι ήταν μικρή. Ελπίζω να δω βελτίωση και να μην το μετανιώσω που δεν πήγα για full HD ή LED. Άλλωστε η απόσταση από τον καναπέ είναι 3.5m...

Την στρώνω εδώ και 48(ασταμάτητες)ώρες με τηλεοπτικό και DVD στρωσίματος,σε zoom 3(δεν απομακρύνει εντελώς τα logo)& όλα τα πεδία στο 40% . Ακόμα & τόσο χαμηλά,η εικόνα στην κυριολεξία "τα σπάει":smash: . Μόλις ξεπεραστεί το ψυχολογικό(στην ουσία)όριο των 200 ωρών,θα της πιώ το αίμα . Με κόστος αγοράς 400 ευρώ θεωρείται κελεπούρι & το απόλυτο ξεβράκωμα των LCD(όπως για πχ. η 42LE5300 των 800 ευρώ του αδελφού μου:flipout:)
Tην πήρα για το υπνοδωμάτιο σε αντικατάσταση μιας Sony(lcd 21" 4:3)που προορίζεται για το δωμάτιο των παιδιών(οθόνη ΧΒΟΧ360)αλλά θα στεκόταν άνετα και στο σαλόνι εάν δεν είχα σκοπό τις 60"(κι ας κάθομαι στα 2,5-3 μέτρα:aktion033:)
Θα επανέλθω με σχόλια για τις επιδόσεις & την κατανάλωσή της με κανονικές ρυθμίσεις(αν κι έχω μια πρώτη εικόνα),όταν την φέρω "στα μέτρα μου":2thumb22sup:

ps:Κάπου εδώ μέσα είδα το αρχείο με τον θόρυβο(χιόνια),δεν θυμάμαι όμως πού:chinscratch:. Κάποια βοήθεια για το που θα το βρώ:confused:

Last edited:
παιδια καλημερα!!
οπως ισως θα θυμαστε οι τακτικοι εδω, πριν απο περιπου ενα μηνα ειχα στην κυριολεξια θαψει την συγκεκριμενη τηλεοραση εχοντας την 1 μηνες περιπου! τα πραγματα απο τοτε αλλαξαν αρκετα! και χαιρομαι πολυ γι'αυτο! μετα απο πολλες ωρες αναγνωσης σε διαφορα sites και εφαρμογη τον προτεινομενων ρυθμισεων στην τηλεοραση ειχα πραγματικα απογοητευτει! με τιποτα δεν μπορουσα να πετυχω την εικονα που ειχα στην crt που χρησιμοποιουσα προηγουμενως! πηρα λοιπον την αποφαση να αφησω ολες τις προτασεις στην ακρη, να βαλω την plasma να παιζει διπλα διπλα με την crt που ειχα και να προσπαθησω να φερω την εικονα σε αυτο που εβλεπα στην crt! και αναφερομαι κυριως σε χρωματα,ευκρινια και αποδοση λευκου-μαυρου. μπορω να πω οτι τα καταφερα αρκετα καλα και με μεγαλη μου χαρα θελω να μοιραστω αυτες τις ρυθμισεις με οποιον πιθανον ενδιαφερεται να τις δοκιμασει! παρακατω εχω επισυναψει και καποιες φωτο για να δειτε το αποτελεσμα! ( ξερω πως σε καποιους οι ρυθμισεις μπορει να ξενισουν -ισως βρουν ακραιες καποιες ρυθμισεις- αλλα οπως εχω ξαναπει ειμαι 'παιδι ' των crt και αυτο ηθελα να συνεχισω να βλεπω! και στην τελικη "περι ορεξεως...."!!)

λειτουργια cinema : κανονικη
αντιθεση : 90
φωτεινοτητα: 40
οξυτητα: 70
χρωμα: 65
αποχρωση: r14
θερμοκρασια : c17
ολα τα δυναμικα στο off
gamma : μεσο
χρωματικη κλιμακα : ψηφιακος ηχος

για θεαση ταινιων bd και dvd

λειτουργια cinama expert 2
αντιθεση : 79
φωτεινοτητα: 50
οξυτητα: 50
χρωμα: 50
αποχρωση: r1
θερμοκρασια : c17
ολα τα δυναμικα στο off
gamma : μεσο
σταθμη μαυρου : χαμηλο
βελτιωση εικονας : on
χρωματικη κλιμακα : ψηφιακος ηχος
θρμοκρασια χρωματος : θερμο
μεθοδος : 2 σημεια
αντιθ. κοκκινου -18
αντιθεση πρασσινου 0
σντιθεση μπλε -10
φωτ. κοκκινου -17
φωτ. πρασ. -22
φωτ. μπλε 25

οι φωτο ειναι απο θεαση μεσω nova βεβαια αλλα για καποιον που εχει καλη ληψη στα καναλια η´digea νομιζω οτι το αποτελεσμα δεν θα διαφερει και πολυ!

Attachments

• P1010910.jpg
    P1010910.jpg
    55.7 KB · Views: 143
  • P1010914.jpg
    P1010914.jpg
    46.5 KB · Views: 125
  • P1010921.jpg
    P1010921.jpg
    43.7 KB · Views: 118
ερωτηση: παιζει ταινιες ο media player ? και αν ναι κανονικα η θελει κρυφο μενου ?

οι φωτο ειναι απο θεαση μεσω nova βεβαια αλλα για καποιον που εχει καλη ληψη στα καναλια η´digea νομιζω οτι το αποτελεσμα δεν θα διαφερει και πολυ!

Πάντως στην δική μου τηλεόραση υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ νόβα/digea, υπέρ της digea. Η νόβα έχει χαμηλότερη ευκρίνεια.

την εχει καποιος τοποθετιμενη σε αποσταση 1.3-1.8 μετρα να μου πει εαν ενοχλει στα ματια ?

και ακομα μια ερωτηση. στην ld 550 που εχω οταν ειναι ανοιχτο το truemotion η εικονα αλλαζει και δινει μια αισθηση οτι ειναι γυρισμενο απο ερασιτεχνικη καμερα. οταν πχ γυρναει το κεφαλι του καποιος παει ποιο ομαλα. δεν ξερω εαν γινετε αντιληπτο τι εννοω.
στην pj τα 600hz δινουν αυτην την αισθηση ? και εχει truemotion η κατι αντιστχο?