LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

giannissoula δύο σημεία που φαίνεται καλά είναι οι κατακόρυφες γραμμές στην κολόνα δεξιά και στα σκαλοπάτια στις άκρες, κάτι σαν τρεμόπαιγμα

ίσως... γι'αυτό είπα να ρωτήσω κι εδώ
ή μπορεί απλά η συγκεκριμένη να είναι ελαττωματική; λέμε τώρα

Φίλε μου εγω δεν την έχω παραλάβει ακόμα την τηλεόραση για να βγάλω τα συμπεράσματα μου.
Μπορεί να έιναι παράδειγμα ελαττωματικής τηλεόρασης ή όχι.Ο καθένας άλλωστε βλέπει με τα δικά του μάτια και κρίνει με το δικό του μυαλό.
Πάντως νομίζω ότι πρόκειται για ένα προιόν το οποίο για τα λεφτά του αξίζει έχοντας ψάξει για reviews στο διαδίκτιο.
Εγώ ψάχνοντας για μία τηλεόραση όπου θα ανέβω κάπως σε επίπεδο από αυτή που έχω(sony bravia kdl 40w 2000)και έχοντας πεισθεί από τα παιδιά να πάω σε plasma τηλεόραση ,διάλεξα αυτή .
Επομένως κάθε γνώμη αποδεκτή .

Το flickering υφίσταται σε όλες τις plasma είναι τρόπος και θέμα λειτουργίας τους, το κατά πόσον μπορεί να γίνει αντιληπτό από τα μάτια εξαρτάται σε πολύ μεγάλο μέρος από τον θεατή και από την δυνατότητα των ίδιων του των ματιών να 'πιάσουν' την συχνότητα ανανέωσης.

Μπορεί η πιθανότητα να έχει κάποιος αυτή την ιδιαιτερότητα να είναι μικρή αλλά όταν υφίσταται κάνει την θέαση ενοχλητική, σε αυτή την περίπτωση και σε αυτόν τον άνθρωπο, δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγορά LCD είναι μονόδρομος.

Κάπου είχε γράψει ο JL μια πολύ ωραία ανάλυση (ως συνήθως) για το φαινόμενο αλλά δεν θυμάμαι που...όταν διαβάσει, υποθέτω ότι θα μας την παραθέσει/υπενθυμίσει.

EDIT

Κοίτα να δεις που "τσακωνόμαστε" ενώ βλέπουμε τον ίδιο τύπο flicker τελικά... :flipout: :flipout:

Oι Plasma, σε αντίθεση με τις CRT, αποτελούν μέσα απεικόνισης ψηφιακού χειρισμού του φωτός. Αυτό σημαίνει, πως η κατάσταση που μπορούν να πάρουν τα υποεικονοστοιχεία τους, αντιστοιχούν σε 0 και 1 και τίποτα άλλο. Για να μπορούμε λοιπόν να δούμε ενδιάμεσες καταστάσεις, πρέπει τα υποεικονοστοιχεία να αναβοσβήνουν πολλές φορές το δευτερόλεπτο (έως δεκάδες χιλιάδες). Όσο πιο πολλές φορές αναβοσβήνουν, τόσο πιο φωτεινή θα είναι η εικόνα μας.

Επειδή όμως δεν είναι εύκολο και φτηνό να κατασκευαστεί ένας ελεγκτής τσιπ με 1024 διαφορετικές διαδρομές παλμών υψηλής τάσης, για τον έλεγχο ισάριθμων διαβαθμίσεων, έρχονται τα μαθηματικά να βοηθήσουν, χωρίζοντας αυτές τις τιμές σε μικρότερες υπο-ομάδες, τα υποπεδία, ο συνδυασμός των οποίων μεταξύ τους, μας δίνει όλες τις διαθέσιμες διαβαθμίσεις. Το ελάχιστο υποπεδίων που χρειαζόμαστε για να αποδώσουμε 1024 διαβαθμίσεις, είναι 10, αυτομάτως λοιπόν έχουμε απλοποιήσει σημαντικά τον ελεγκτή μας. Στην πράξη, αυτά τα 10 ελάχιστα (δυαδικά) υποπεδία για την απόδοση 1024 διαβαθμίσεων είναι οριακά για την σωστή απόδοση του χρώματος με κίνηση, δημιουργώντας έντονο dynamic false contouring, τα διαβόητα μωβ φίδια του παρελθόντος και δεν χρησιμοποιούνται στις σημερινές Plasma, οι οποίες δουλεύουν με 20+, αλλά για χάρη της απλότητας ας μείνουμε σε αυτά για το παράδειγμά μας. Επίσης, για χάρη της απλότητας, δεν θα αναφερθούμε στους παλμούς erase, oύτε στα πολλαπλά drive modes.

Έστω λοιπόν πως έχουμε το 10bit πάνελ Plasma με δυαδικά υποπεδία. Για την προβολή ενός καρέ (Hz), οι αναφλέξεις κατανέμονται ως εξής:

SF1: 1 ανάφλεξη
SF2: 2 αναφλέξεις
SF3: 4 αναφλέξεις
SF4: 8 αναφλέξεις
SF5: 16 αναφλέξεις
SF6: 32 αναφλέξεις
SF7: 64 αναφλέξεις
SF8: 128 αναφλέξεις
SF9: 256 αναφλέξεις
SF10: 512 αναφλέξεις

Η διάρκεια κάθε υποπεδίου είναι ανάλογη του αριθμού των αναφλέξεων, η χρονική τοποθέτησή του στη διάρκεια ενός Hz είναι απολύτως δεδομένη και ανάλογα με το ποιο ή ποια θα επιλεξουμε να ενεργοποιηθούν στην διάρκεια ενός Hz, μπορούμε να έχουμε 1024 διακριτές τιμές. Π.χ. αν θέλουμε μαύρο, δεν θα επιλεχτεί κανένα υποπεδίο, αν θέλουμε τη μέγιστη φωτεινότητα, θα επιλεχτούν όλα τα υποπεδία. Αυτό δε σημαίνει όμως πως το λευκό αποδίδεται μόνο με όλα τα υποπεδία επιλεγμένα. Όλα τα υποπεδία επιλεγμένα είναι μόνο στο πιο λαμπρό λευκό που μπορεί να αποδώσει το πάνελ. Στις φυσιολογικές ρυθμίσεις που παρακολουθούμε, αυτό που εκλαμβάνουμε ως λευκό, ενδέχεται να είναι και με 512 μόνο αναφλέξεις. ;)

Αν λοιπόν στο ανωτέρω παράδειγμα, έχουμε την απόδοση της διαβάθμισης, που αντιστοιχεί σε 256 αναφλέξεις, το υποεικονοστοιχείο μας θα είναι ανοιχτό για 256/1024 Hz. Στο υπόλοιπο 768/1024 δεν θα είναι εντελώς σβηστό βέβαια, λόγω phosphor persistance, αλλά το μάτι μας θα αντιληφθεί πως ο παλμός της φωτεινότητας ήταν στο 1/4 μόνο του Hz και για τη συγκεκριμένη διαβάθμιση θα αντιληφθούμε την πραγματική ανανέωση καρέ της εικόνας (50-60-100Hz, κτλ.), εισπράττοντάς την ως τρεμόπαιγμα. Το ίδιο θα συμβεί και στη διαβάθμιση που εκφράζεται από την ταυτόχρονη επιλογή των υποπεδίων SF4, SF5, SF6, SF7, SF8 για παράδειγμα. Στην διαβάθμιση όμως που εκφράζεται από την ταυτόχρονη επιλογή των υποπεδίων SF2, SF4, SF6, SF8, SF10 για παράδειγμα, το μάτι δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί τρεμόπαιγμα.

Στις σημερινές Plasma, που δεν χρησιμοποιούν δυαδικά υποπεδία, η χρονική κατανομή των αναφλέξεων είναι πιο ομαλή, μειώνοντας τον αριθμό των διαβαθμίσεων για τις οποίες γίνεται αντιληπτό το flickering.

Στις σημερινές Plasma επίσης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, λόγω της βελτιωμένης ικανότητας για μέγιστη φωτεινότητα των πάνελ, ένα ικανοποιητικό λευκό για κανονική χρήση, δεν απαιτεί αριθμό αναφλέξεων κοντά στις 1024, αλλά αρκούν και οι μισές περίπου. Όταν λοιπόν λέμε πως το τρεμόπαιγμα εμφανίζεται σε διαβαθμίσεις με υποπεδία δυαδικής βαρύτητας κάτω του 50%, δεν σημαίνει αυτό πως αφορούν απαραίτητα σκοτεινές αποχρώσεις.

Αυτού λοιπόν του τύπου το flickering, υφίσταται σε όλες τις Plasma, απλώς, αναλόγως της μέγιστης ικανότητας του κάθε πάνελ και των δεδομένων ρυθμίσεών του, θα το δούμε είτε σε φωτεινές, είτε σε μέσες σκηνές...

Και βέβαια, γίνεται εύκολα αντιληπτό κοιτώντας άμεσα το πάνελ...

............

czoun ευχαριστώ για τις πληροφορίες
έχω παρατηρήσει flickering κάποιες φορές στην 42U10 που έχω αλλά καμία σχέση με αυτό, σαν τρεμόπαιγμα σε όλη την οθόνη το έχω δει, όπως φαίνεται και σε αρκετά videakia όπως το πιάνει η κάμερα
απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι εστιασμένο σε συγκεκριμένα σημεία/αντικείμενα/γραμμές και όχι σε ολόκληρη την οθόνη όπως το έχω δει, έλεγα μήπως είναι κάτι διαφορετικό χμμ
δηλαδή έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο σε άλλες plasma; αν ναι να μην ανησυχώ δηλαδή

giannissoula συμφωνώ μαζί σου
κι εγώ στην 50PK550 είναι το πιο πιθανό να καταλήξω
απλά πιστεύω καλό είναι να έχουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για κάτι πριν το αγοράσουμε και όχι αφού το έχουμε ήδη αγοράσει
επί της ευκαιρίας, συγνώμη που επαναλαμβάνομαι κιόλας, ο ήχος της PK550 θα λέγατε ότι είναι στα ίδια επίπεδα με μια U10 π.χ.;

Για σας
Είμαι και εγώ πρόσφατα κάτοχος της 50PK550.
Είχα μια 32” CRT η οποία μου χάλασε πριν από δύο μήνες και από τότε άρχισα να ψάχνω για νέα τηλεόραση. Ένα φίλος μου με ενημέρωσε για αυτό το site καθώς και για το fullhd και το avforums. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο δεν ασχολούμαι πολύ με το internet και δεν τα γνώριζα.

Αφού έψαξα αρκετά διαβάζοντας αξιολογήσεις και σχόλια για διάφορες τηλεοράσεις κατάληξα σε αυτή, καθώς οι αξιολογήσεις αναφέρονται σε αυτήν με αρκετά καλά σχόλια και είναι και φτηνή. Στις αξιολογήσεις αναφέρεται μάλιστα ότι είναι καλή με πολύ καλά χρώματα αλλά υστερεί λίγο στο μαύρο και στη κίνηση. Καθώς δεν είμαι απαιτητικός και δεν με ενδιαφέρει το πολύ μαύρο και βαρέθηκα την αναμονή για να εμφανιστούν οι νέες τηλεοράσεις στα ράφια, προχώρησα στην αγορά της χωρίς να την δω. Την πήρα από Net-electiric και την επομένη την είχα στο σπίτι.

Εντυπώσεις:
Η τηλεόραση έχει παίξει περίπου 30 ώρες.
Μεγάλη – καλό
Πολύ αντανάκλαση -δεν με ενοχλεί
Όχι απόλυτο μαύρο – δεν με ενοχλεί
Δεν παίζει όλα τα mkv μέσω του USB (δεν γνωρίζω τι διαφορά έχουν τα αρχεία μεταξύ τους) – δεν με ενοχλεί.
Δεν παίζει ήχο DTS – δεν με ενοχλεί
Ιmage retention. – δεν διαπίστωσα.

Συνέδεσα Bluetooth ακουστικά και παίζουν μόνο με τηλεοπτικό σήμα. Δεν παίζουν όταν προσπαθώ να δω ταινία μέσω του USB, πρέπει να τα απενεργοποιήσω – με ενοχλεί αλλά το αποδέχομαι.

Έπαιξε ο γιος με το PS3 το "Uncharted – Among Thieves" και το "Little BIG planet" και δεν είχε πρόβλημα με το lag, θα το παρακολουθήσουμε.

Και τώρα η μεγάλη απογοήτευση!!!!
Μουντά και θαμπά χρώματα σκούρο άσπρο, μια εικόνα ξεβγαλμένη. Έχω άλλη μια 28’’ CRT η οποία είναι απίθανη στην διαύγεια στη λαμπρότητα με ζωηρά χρώματα και με ΑΣΠΡΟ. Όταν κάτσω λίγο στη CRT και πάω μετά στην PK550 μου πλακώνεται η καρδιά, απογοήτευση. Αυτά ισχύουν όταν έχω επιλέξει THX – cinema. Όταν επιλέξω THX-bright τότε το ξέβγαλμα της εικόνας είναι ποιο έντονο. Αυτά ισχύουν για τηλεοπτικό σήμα. Έχω κάνει δοκιμές με αναμμένα φώτα, λίγο φωτισμό και σβηστά φώτα. Με σβηστά φώτα υπάρχει μια φαινομενική βελτίωση.

Τώρα σε υψηλής ανάλυση σήμα 720p η εικόνα είναι πολύ καλλίτερη.
Δεν μπορεί όμως να συγκριθεί στην ποιότητα της εικόνας με την CRT που έχω.

Επίσης διαπίστωσα ότι έχει ένα καμένο μπλε pixel, το οποίο φαίνεται σαν άσπρη κουκίδα μόνο αν τροφοδοτηθεί η τηλεόραση με μια μπλε εικόνα.

Επίσης όταν παίζει το breakin dvd και εμφανίζονται εικόνες ενιαίου χρώματος διαπιστώνω, ανεξαρτήτως του χρώματος που προβάλλεται, μια ανομοιομορφία της φωτεινότητας στη επιφάνεια του πάνελ, με τοπικές κηλίδες οι οποίες παραμένουν στο ίδιο σημείο. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Για να βελτιώσω κάπως την κατάσταση έβαλα οπίσθιο φωτισμό, όπως είχα διαβάσει σε κάποιο forum. Με τον οπίσθιο φωτισμό η εικόνα βελτιώνεται, χωρίς όμως να μπορεί να συγκριθεί με τα χρώματα, το άσπρο και την λαμπερή εικόνα της CRT.

Δεν περίμενα τέτοια ξεβγαλμένη εικόνα, στενοχώρια και απογοήτευση. Αν δεν είχα πετάξει τα κουτιά της θα την είχα επιστρέψει. Χίλιες φορές να είχα πάρει μια 42’’ τηλεόραση με καλή εικόνα παρά την 50’’ με ξεβγαλμένη εικόνα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι όλοι είσαστε ευχαριστημένοι και γράφεται για φοβερή εικόνα. Αναρωτιέμαι μήπως είναι χαλασμένη η δική μου! Τι γνώμη έχετε;

Με τον οπίσθιο φωτισμό διαπίστωσα το εξής:
Όταν είναι κλειστή η τηλεόραση ή όταν έχει κάποια στατική μαύρη σκηνή φαίνονται 4 οριζόντιες γραμμούλες 3 χιλιοστών πλάτος και 2 cm μήκος. Η γραμμές αυτές φαίνονται πάνω στο πάνελ στο κάτω μέρος της τηλεόρασης 15 cm πάνω από το σηματάκι της LG. Δύο φαίνονται από τα αριστερά και άλλες δύο από τα δεξιά του σήματος της LG, με διάταξη η μία πάνω από την άλλη. Η γραμμές αυτές προέρχονται από τον οπίσθιο φωτισμό, το φως περνά δηλαδή μέσα από το πάνελ. Το επιβεβαίωσα βάζοντας ένα χαρτί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ώστε να μην περνά το φως από τις οπές που έχει η τηλεόραση στη πλάτη της και οι γραμμές δεν εμφανίστηκαν.

Μήπως ξέρει κανείς αν οι γραμμές αυτές (το φως που περνά μέσα από το πάνελ) επηρεάσουν το φώσφορο του πάνελ και προξενήσουν κάποιο burn in;

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και έγραψα πολλά, περισσότερο όμως για να πω τον πόνο μου, γιατί αν τα πω στη γυναίκα μου θα μου βάλει χέρι, καθώς μου έλεγε να πάρουμε μια 42’’ LED και εγώ επέμενα στην 50’’. Της έκανα και τον έξυπνο λέγοντας ότι διάβασα αξιολογήσεις, ότι η LCD είναι υπερτιμημένες κτλ…

Πω πω φίλε μου έκανες την κάρδιά περιβόλι.:bang:
Πάντως η σύγκριση που κάνεις μεταξύ crt 28 με plasma 50 δεν υφίσταται πρακτικώς.
Άλλο πράγμα το ένα άλλο το άλλο.
Άν μου σύγκρινες plasma με plasma θα το καταλάβαινα καλύτερα.:2thumb22sup:

Last edited:
Οποτε ακυρα τα οσα γραφεις , κατσε πρωτα να γραψει καμια 100-200 ωρες και θα δεις μεγαλη διαφορα στα χρωματα και στο ασπρο...

Απόλυτα σωστός.Περίμενε να πάει στις 150++ ώρες και θα δεις τεράστια διαφορά.Εγω στις 250 και στι hd και στα αναλογικά έχει βελτιωθέι αισθητά είναι καταπληκτική η u10 απλά....

Και κατά πάσα πιθανότητα θα φύγει και το καμένο pixel που αναφέρεις. Διαφορετικά η LG έχει εγγύηση 0 Pixel και μπορείς να την αλλάξεις. Το μόνο που με παραξενεύει είναι αυτό που αναφέρεις με την τοποθέτηση χαρτιού στο πίσω μέρος της TV για να μην περνά το φως από τις οπές. Κάποιος από τους κατόχους ας κάνει έναν έλεγχο.

soran υπομονη...ειναι νωρις ακομα για συμπερασματα σε plasma......οπως προ ειπαν τα παιδια περιμενε 150 που ειναι λιγες ωρες παλι και μετα τα ξανα λεμε....

Επίσης όταν παίζει το breakin dvd και εμφανίζονται εικόνες ενιαίου χρώματος διαπιστώνω, ανεξαρτήτως του χρώματος που προβάλλεται, μια ανομοιομορφία της φωτεινότητας στη επιφάνεια του πάνελ, με τοπικές κηλίδες οι οποίες παραμένουν στο ίδιο σημείο. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Μηπως μπορεις να μας βγαλεις μια φωτογραφια?

Είμαι και εγώ πρόσφατα κάτοχος της 50PK550...

Καταρχήν καλορίζικη και καλοθέατη!!!

...Την πήρα από Net-electiric και την επομένη την είχα στο σπίτι...
Αυτό νομίζω με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα!!! Εγώ ένα μήνα την έψαχνα ετοιμοπαράδοτη και όλοι μου έλεγαν για αρχές και μετά για τέλη Μαΐου!!! Και το net-electric νομίζω ρώτησα! Τέλος πάντων...

Η τηλεόραση έχει παίξει περίπου 30 ώρες.
Μεγάλη – καλό
Πολύ αντανάκλαση -δεν με ενοχλεί
Όχι απόλυτο μαύρο – δεν με ενοχλεί
Δεν παίζει όλα τα mkv μέσω του USB (δεν γνωρίζω τι διαφορά έχουν τα αρχεία μεταξύ τους) – δεν με ενοχλεί.
Δεν παίζει ήχο DTS – δεν με ενοχλεί
Ιmage retention. – δενδιαπίστωσα....

Από αυτά με ενοχλεί λίγο αυτό με τα mkv, για τις αντανακλάσεις τα έχουμε πει, το ότι δεν διαπίστωσες IR είναι πολύ καλό!

Συνέδεσα Bluetooth ακουστικά και παίζουν μόνο με τηλεοπτικό σήμα. Δεν παίζουν όταν προσπαθώ να δω ταινία μέσω του USB, πρέπει να τα απενεργοποιήσω – με ενοχλεί αλλά το αποδέχομαι....
Περίεργο αυτό! Γιατί να γίνεται έτσι???

Για τα υπόλοιπα θεωρώ ότι η τηλεόραση θέλει απλά στρώσιμο! Σχεδόν όλοι αναφέρουν για τις πρώτες ώρες το μπεζ-λευκό, τα ξεβαμμένα χρώματα κλπ. Αλλά μετά τις πρώτες 100-150 ώρες η τηλεόραση γίνεται εντυπωσιακή. Επίσης νομίζω ότι οι συγκρίσεις με crt δεν είναι και πολύ αντικειμενικές. Δυστυχώς ή ευτυχώς είχαμε συνηθίσει σε μια φυσική εικόνα, σε μικρές ίντσες και το τηλεοπτικό σήμα φαινόταν μια χαρά και τώρα που ανεβαίνουν οι αναλύσεις, οι ίντσες κλπ το σήμα δείχνει το πόσο χάλια είναι τελικά τα ελληνικά κανάλια σήμερα! Και εγώ όταν πρωτοείδα τηλεόραση σε lcd πραγματικά απογοητεύτηκα! Αλλά σιγά σιγά συνηθίζεις, κοιτάς να ευχαριστηθείς τις ταινιούλες HD, τα ψηφιακά που κάποια στιγμή θα έρθουν, κλπ...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, μου δώσατε κουράγιο. Ανυπομονώ να περάσουν οι 150 ώρες.
Αυτό που σύγκρινα με την crt είναι τα χρώματα, το λευκό και η λαμπρότητα της εικόνας. Ακόμα και ο γιος μου που είναι 13 με ρώτησε γιατί η crt έχει καλλίτερα χρώματα από την PK.

Αυτό που με απασχολεί πάρα πολύ είναι το φως που περνά μέσα από το πάνελ, λόγω του οπίσθιου φωτισμού, και το ενδεχόμενο του burn in. Μέχρι να μάθω αν πρόκειται να προξενήσει πρόβλημα το χρησιμοποιώ ελάχιστα.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάποια φωτογραφεία.
Ξέρει κανείς πως μπορώ να δω τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης;

Δεν εχει σχεση το φως με το φαινομενο του burn in...αυτο προκαλειται απο στατικες εικονες...

Το "καλυτερο" ειναι βεβαια υποκειμενικο αλλα τα χρωματα και το λευκο θα αλλαξουν πολυ μετα καποιο διαστημα , κατι που συμβαινει με ολες τις πλασμα...στο μεταξυ ψαξε να βρεις και τις καταλληλες ρυθμισεις για να την φτιαξεις πιο πολυ στα γουστα σου...

Παιδια να ξερετε, η LG εχει εγγυηση 0 πιξελ μονο στις LCD κι οχι στις πλασμα. Μου το ειχαν αναφερει σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με την εξυπηρετηση πελατων, πριν ακομη την παραγγειλω. Επισης μου το ειπε και τεχνικος που εχει το service της LG, οταν τον πηρα τηλεφωνο για να τον ρωτησω σχετικα με το ελλατωματικο πιξελ που εχει η δικια μου. Εγω βεβαια ειχα κανει συμφωνια με τον ανθρωπο που εχει το καταστημα απο το οποιο αγορασα την τηλεοραση. Ειχαμε συμφωνησει αν εχει εστω κι ενα προβληματικο πιξελ, να μου την αλλαξει. Τωρα περιμενουμε να του ερθει καινουργιο κομματι για να μου το στειλει.

Ομως παιδια ακομη το σκεφτομαι μεσα μου. Το πιξελ αυτο δυσκολα το βλεπεις. Πρεπει η εικονα στην τηλεοραση να μεινει στασιμη και σε αρκετα ανοιχτοχρωμη αποχρωση. Δεν ξερω βεβαια οταν την ρυθμισω στην κανονικη αντιθεση και φωτεινοτητα μηπως φαινεται πιο ευκολα, αλλα δεν το νομιζω. Τωρα ειμαι στις 116 περιπου ωρες στρωσιματος. Σκεφτομαι μηπως να μην την αλλαξω γιατι ποιος ξερει το αλλο κομματι τι θα μου βγαλει. Μπορει να ξεκινησω να τη στρωνω και να εμφανιστουν περισσοτερα προβληματικα πιξελ, σε ποιο "δυσκολες" θεσεις πανω στην οθονη και ισως και πιο λαμπερα. Τουλαχιστον αυτο που εχω τωρα, οταν φαινεται ειναι σκουρο. Απλα εγω τωρα ξερω οτι ειναι εκει και συνεχεια το "ψαχνω".

Τι λετε εσεις;

Last edited:
Παιδια να ξερετε, η LG εχει εγγυηση 0 πιξελ μονο στις LCD κι οχι στις πλασμα. Μου το ειχαν αναφερει σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με την εξυπηρετηση πελατων, πριν ακομη την παραγγειλω. Επισης μου το ειπε και τεχνικος που εχει το service της LG, οταν τον πηρα τηλεφωνο για να τον ρωτησω σχετικα με το ελλατωματικο πιξελ που εχει η δικια μου. Εγω βεβαια ειχα κανει συμφωνια με τον ανθρωπο που εχει το καταστημα απο το οποιο αγορασα την τηλεοραση. Ειχαμε συμφωνησει αν εχει εστω κι ενα προβληματικο πιξελ, να μου την αλλαξει. Τωρα περιμενουμε να του ερθει καινουργιο κομματι για να μου το στειλει.

Ομως παιδια ακομη το σκεφτομαι μεσα μου. Το πιξελ αυτο δυσκολα το βλεπεις. Πρεπει η εικονα στην τηλεοραση να μεινει στασιμη και σε αρκετα ανοιχτοχρωμη αποχρωση. Δεν ξερω βεβαια οταν την ρυθμισω στην κανονικη αντιθεση και φωτεινοτητα μηπως φαινεται πιο ευκολα, αλλα δεν το νομιζω. Τωρα ειμαι στις 116 περιπου ωρες στρωσιματος. Σκεφτομαι μηπως να μην την αλλαξω γιατι ποιος ξερει το αλλο κομματι τι θα μου βγαλει. Μπορει να ξεκινησω να τη στρωνω και να εμφανιστουν περισσοτερα προβληματικα πιξελ, σε ποιο "δυσκολες" θεσεις πανω στην οθονη και ισως και πιο λαμπερα. Τουλαχιστον αυτο που εχω τωρα, οταν φαινεται ειναι σκουρο. Απλα εγω τωρα ξερω οτι ειναι εκει και συνεχεια το "ψαχνω".

Τι λετε εσεις;

Φίλε μου εμένα στο στρώσιμο είχε 3 καμμένα pixels.Αυτη τη στιγμή έχουν εξαφανιστεί όλα στις 260 ώρες.Γνώμη μου είναι ακόμα και 3-4 καμμένα Pixel να δεις πρεπει να πας στα 50 εκατοστά για να τα δεις.Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να την πας πίσω.Σκέψου θα μείνεις χωρίς τηλεόραση για μερικές μέρες ξανά απο την αρχή στρώσιμο,μπορεί να σου βγάλει περισσότερα καμμένα pixels.Και κανείς δεν βλέπει τηλεόραση στα 50 εκατοστά.Και πάλι δεν τα διακρίνεις.Μόνο σε ορισμένα χρώματα.Μην την αλλάξεις σε καμία περίπτωση.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
μόλις την παρέλαβα. Τη πήρα απο κατάστημα EXPERT στη θεσσαλονίκη.
1 εβδομάδα αφου την είχα παραγγείλει. το σ/κ θα ασχοληθώ μαζί της.
Αν μπορούσε κάποιος κάτοχος να μου πεί που να βάλω τις ρυθμίσεις για το στρώσιμο της. Οταν θα βλέπω ταινίες HD θα αλλάζω τις ρυμίσεις η θα αφήνω αυτές του στρωσίματος?
ευχαριστώ

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και έγραψα πολλά, περισσότερο όμως για να πω τον πόνο μου, γιατί αν τα πω στη γυναίκα μου θα μου βάλει χέρι, καθώς μου έλεγε να πάρουμε μια 42’’ LED και εγώ επέμενα στην 50’’. Της έκανα και τον έξυπνο λέγοντας ότι διάβασα αξιολογήσεις, ότι η LCD είναι υπερτιμημένες κτλ…

αυτο φοβάμαι και εγώ που σκέφτομαι να πάω από την 55b7000 στην 60 lg (550 ή 950)...θα ξενερώσει σίγουρα με τη διαφορά στην ένταση και τη ζωντάνια των χρωμάτων και άντε μετά να εξηγείς για τις 200 ώρες, το ρόλο του φωτισμού κλπ....είναι ικανή να προτιμήσει να μείνει με το clouding!!!

Απάντηση: Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
μόλις την παρέλαβα. Τη πήρα απο κατάστημα EXPERT στη θεσσαλονίκη.
1 εβδομάδα αφου την είχα παραγγείλει. το σ/κ θα ασχοληθώ μαζί της.
Αν μπορούσε κάποιος κάτοχος να μου πεί που να βάλω τις ρυθμίσεις για το στρώσιμο της. Οταν θα βλέπω ταινίες HD θα αλλάζω τις ρυμίσεις η θα αφήνω αυτές του στρωσίματος?
ευχαριστώ

Καλορίζικη, όλες οι απαντήσεις περί στρωσίματος υπάρχουν στην 1η σελίδα του παρόντος..:2thumb22sup:

img0207pm.jpg

img0206f.jpg

img0204x.jpg

img0203yq.jpg

img0202tc.jpg

img0200hp.jpg

Κάποιος με είχε ζητήσει να ανεβάσω φωτογραφίες από τηλεοπτικό σήμα.

Last edited: