LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ειχε προβλημα ο dlna server που ειχα στο linux και δεν εκανε resume την ταινια
με το D.
Τωρα βγηκε patch για τον minidlna και διορθωνει ολα τα προβληματα οποτε
μπορω να την κλεινω και μετα πατωντας το D να κανω resume την ταινια
απο εκει που σταματησε.
Τωρα θα την κλεινω..

γι αυτο οι plasma ειναι φτηνες επειδη εχουνε αυτο το σοβαρο κουσουρι να μην μπορουνε να αντεξουνε στατικες εικονες.

Οι πλασμα ειναι φθηνες γιατι ειναι τηλεορασεις.

Οι LCD ειναι ακριβες γιατι ειναι μονιτορ και ως γνωστον τα καλα μονιτορ κοστιζουν.:p

ναι οκ . αυτα τα εχω ξαναδιαβασει. αλλα εγω ηδη κανει 200 ωρες περιπο και δεν νομιζω οτι διακιολογειται μια στατικη εικονα να μου αφηνει σημαδι στην tv το οποιο εμεινε ουτε 3 λεπτα στην οθονη. γινεται ?και αν ναι γιατι ? εχω κανει κατι λαθος στο στρωσιμο ? και το dvd επαιζα αρκετα ωρες και οταν εβλεπα tv ειχα ολες τις ρυθμισεις στο 45% και παντα zoom in

Aν τα έχεις διαβάσει, θα έχεις δει πως γράφω ότι το image retention είναι μία φυσιολογική διεργασία κατά τη λειτουργία ενός πάνελ Plasma και φυσικά δεν εξαφανίζεται εντελώς μετά τις 200 ώρες. Απλώς, όσο περισσότερες ώρες γράφει το πάνελ, θα δημιουργείται δυσκολότερα και θα ξεπλένεται γρηγορότερα.

Στις LG και Samsung είναι σαφώς πιο έντονο το φαινόμενο απ' ό,τι στις Panasonic, γι' αυτό και διαθέτουν και τα αντίστοιχα αντίμετρα στα μενού τους (orbiter, white wash, κτλ.).

Αν ψάξεις το τόπικ, μερικές σελίδες πιο πίσω, αν δε με απατά η μνήμη μου, ένας κάτοχος είχε αναφέρει ποιά ήταν η βέλτιστη ρύθμιση του orbiter, για μειωμένη επίπτωση image retention...

Σε σχέση με τις μαύρες μπάρες που ρώτησες, στη U10 μου, τα 2/3 των ωρών λειτουργίας της, είναι με υλικό 2,35:1 και 4:3 και δεν υπάρχει ίχνος μόνιμου αποτυπώματος. Μετά την προβολή της ταινίας, ναι, υπάρχει image retention από τις μπάρες, το οποίο με 5-10 λεπτά προβολής περιεχομένου 16:9, εξαφανίζεται εντελώς (δες και εδώ)...

Last edited:
δε καταλαβαινω το εξης.

Εφοσον ειναι υπαρκτο προβλημα, γιατι δε βαζουν οι εταιριες εξ ορισμου ενα screensaver στις οθονες? Τοσο δυσκολο ειναι πια ωστε να α[πφευγεται οσο γινεται το image retention?

Το image retention ειναι καθαρα ψυχολογικο προβλημα.

Για να μεινει μονιμο αποτυπωμα πρεπει η ακινητη εικονα να παραμεινει στην αρχη για πολλες ωρες και οσο περναει ο καιρος για ημερες.

Μετα απο λιγο διαστημα ο κατοχος το συνηθιζει και δεν ασχολειται.

Εφοσον ειναι υπαρκτο προβλημα, γιατι δε βαζουν οι εταιριες εξ ορισμου ενα screensaver στις οθονες? Τοσο δυσκολο ειναι πια ωστε να αποφευγεται οσο γινεται το image retention?

Σχεδόν όλες οι πηγές που μπορείς να συνδέσεις σε μία τηλεόραση (DVD Player, BD Player, media player κ.λ.π.) έχουν λειτουργία screen saver για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

h lg παντως οταν βαλεις πηγη που δεν εχει σημα βγαζει απο μονη της screensaver :0 ) οποτε οταν θελω να πατηχω pause στο dvd απλα αλλαζω πηγη. π.χ hdmi 3 poy δεν εχω τιποτα και βγαινει το screensaver

Πολύ καλή ιδέα δεν το είχα σκεφτεί!!!
Μήπως ξέρει κανείς σε ποιο μενού θα βρούμε μετρητή ωρών της τηλεόρασης?

ρε παιδια τελικα μουφα αγορα εκανα /.??

Η απαντηση ειναι εδω...

Είδα χθες στο περίπτερο της LG στην έκθεση Hi-End Show 2010, την 60PK950. Ηταν στημένη σε σκοτεινό δωμάτιο, και έπαιζε από Blu Ray τους Πειρατές της Καραϊβικής 3. Αρκετά καλή τηλεόραση, και ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι αγοράζει μία 60άρα με λιγότερα από 2000 ευρώ, θα πρέπει να αποτελεί το απόλυτο value for money. Ασφαλώς σύγκριση με τις 2 LCD που υπήρχαν στο διπλανό δωμάτιο δεν υπήρχε. Απορώ πως πουλάνε στην LG αυτές τις LCD με τόσο άθλια εικόνα. Οσο για το 3D που είδα στην μία απ' αυτές, δεν έχω κάτι άξιο αναφοράς. Εδειχναν κάποιο video game (απ' αυτά με έναν τύπο που σκοτώνει ότι κινείται :flipout:). Απαράδεκτο γενικά. Σαν το 3D της VT20 δεν έχω δει παρόμοιο. Κρατάω βέβαια μία μικρή επιφύλαξη λόγω του ότι δεν έχω δει 3D game στην Panasonic....

Εφυγα τροχάδην και δεν πρόσεξα ούτε ποιά τηλεόραση ήταν αυτή που έπαιζε το 3D.... :D

Μάλλον πρέπει να ήταν η 47LX9500...

Y.Γ. Και να δω πότε οι εταιρείες θα βάλουν κάποιον με γνώση του αντικειμένου τουλάχιστον εκεί που εκθέτουν τα προϊόντα τους. Διότι δεν είναι δυνατόν να λέω στον υπεύθυνο να ενεργοποιήσει το trumotion ώστε να δω κίνηση - artifacts κ.λ.π. και αυτός να μου λέει ότι έχει ενεργοποιήσει τη ρύθμιση για τα χρώματα και δεν χρειάζεται κάτι άλλο... :flipout:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1399759&postcount=188

οσο αφορουσε την πλασμα τεχνολογια και το γεγονος οτι δεν μπορω να βλεπω με ανεση tv και να μη φοβαμαι αν θα μεινει το λογοτυπο εκει του καναλιου για παντα !

για τη πλασμα οχι
θα ζουνε και θα βασιλευουνε για καιρο ακομα (ειδικα στις 50+ ιντσες οπου οτιδηποτε αλλο ειναι απλησιαστο οικονομικα...)

Για το image retention...

οσο αφορουσε την πλασμα τεχνολογια και το γεγονος οτι δεν μπορω να βλεπω με ανεση tv και να μη φοβαμαι αν θα μεινει το λογοτυπο εκει του καναλιου για παντα !

Χαλάρωσε λιγάκι...
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι φτιάξανε τηλεόραση, που δεν μπορείς να δεις τηλεόραση!
Για αυτόν τον λόγο φτιάχτηκαν, και είμαι σίγουρος ότι αυτοί που τις φτιάχνουν, γνωρίζουν ότι όλα τα κανάλια παγκοσμίως έχουν το λογότυπο τους.
Πάντως θα το ξαναπώ.
Φίλος που έχει Panasonic Plasma εδώ και 4-5 χρόνια, ποτέ δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα, παρόλο που παίζουν buzz στο PS3 επι ώρες ολόκληρες! Ξεκινάνε στις 5-6 το απόγευμα και τελείωνουν στις 2 το ξημέρωμα.

σημερα ειδα τι σημαινει το na αφηνει σημαδια στην τηλεοραση απο στατικη εικονα .παρολο που δεν ειμεινε πανω απο δυο λεπτα το μενου απο το buzz στην οθονη μολις το εβγαλα ειχα μπει στο μενου ρτου ps3 και φαινοντουσαν τα γραμματα απο την προηγουμενη οθονη !!
τωρα τι κανω φευγουν αυτα με το καιρο ?

ειμαι ακομα στο στρωσιμο. εχω κανει 150 ωρες. δικαιολογειται ? ολα ειναι κατω απο το 50 στις ρυθμισεις και γενικοτερα ηταν το πρωτο που ειδα με στασιμο μενου προγραμμα. ολα τα αλλα τα βλεπω με ζουμ.

δηλαδη αν δω dvd me υποτιτλους και 16/9 τι θα κανει ???θα μενεουν συνεχεια σημαδια ?

τώρα το διάβασα!
σε 2 λεπτά σου άφησε σημάδι?
Προσωπικά φαντάζομαι ότι έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη τηλεόραση.

οχι μονιμο. απλα ειχα ρυθμισεις στο full , δηλαδη 80% contrast και τα αλλα στο 60 και μεχρι να μπω στο μενου να το αλλαξω και να αλλαξω και καναλι ειχε μεινει το σημαδι απο την αρχικη οθονη του buzz. βεβαια εφυγε και πολυ γρηγορα. 2-3 λεπτα.

οχι μονιμο. απλα ειχα ρυθμισεις στο full , δηλαδη 80% contrast και τα αλλα στο 60 και μεχρι να μπω στο μενου να το αλλαξω και να αλλαξω και καναλι ειχε μεινει το σημαδι απο την αρχικη οθονη του buzz. βεβαια εφυγε και πολυ γρηγορα. 2-3 λεπτα.

Οταν λέμε "έμεινε" το σημάδι, τι ακριβώς εννοουμε?
Οπως ήταν πριν ακριβώς? ή αχνο-αχνο που ψάχνεις να το βρείς?