LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

Αλήθεια, τι τύπο σε δισκάκια χρησιμοποιείς; Δεν εννοώ μάρκα, αλλά +-R/RW
κλπ.
!

Χρησιμοποιω Tayo yuden -r
Καλα δεν ειναι????
Αν χρησιμοποιησω +r θα τα παιζει το dvdplayer ή μονο στο lg θα παιζουν????

Λοιπόν δοκίμασα στο δικό μου και δουλεύει, αλλά όταν είδα το κρυφό μενού με τα ακαταλαβίστικα έφαγα φρίκη και το έκλεισα. Φοβήθηκα μην κάνω καμία μ@λ@κία και κλαίω τα 400 και βάλε ευρουλάκια !!!
Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος για αναβάθμιση του firmware? Πάντως μετά από κάποιες ώρες που έφαγα ψάχνοντας στο διαδίκτυο απελπίστηκα και τα παρτάτησα.
Γειά σου και σένα Γιάννη,
Έχεις το ίδιο μηχάνημα με το Μιχάλη; Αν ναι ξαναμπές στο κρυφό μενού, μην πειράξεις τίποτα, σημείωσε μόνο τις παραμέτρους OP1,OP2,κλπ. και ότι άλλο βλέπεις στην οθόνη και βγάλτα στον "αέρα" να τα δούμε! Απ' το κρυφό μενού βγαίνεις πατώντας MENU/LIST στο τηλεχειριστήριο, το μηχάνημα σβήνει, χωρίς να πάθει τίποτα! Μην πατήσεις τα πάνω ή κάτω βελάκι, γιατί μ' αυτά αλλάζουν οι τιμές των OP's!
Το μηχάνημα φαίνεται καινούργιο, γιά να έχει από τώρα αναβάθμιση του Fw, αν πάντως κυκλοφορήσει μάλλον στο Πολωνικό site της LG πρέπει να το περιμένεις! (pl.lgservice.com).
@mdvq
Μιχάλη, καλά είναι τα δισκάκια που δεν σου βγάζουν πρόβλημα στην αντιγραφή και μάλιστα στο FAST. Στο δικό μου RH188H, έχω δοκιμάσει κάθε τύπο, χωρίς πρόβλημα ασυμβατότητας σε άλλο player, αλλά αυτό γράφει απ' ευθείας σε DVD! Με τα + δεν πρέπει να' χεις πρόβλημα!

Γιαννη μην το ψαχνεις φιλε αυτο το κουμπι ,γιατι απλα δεν υπαρχει!!!!!
Ηταν οι πρωτες μερες που το ειχα και εβλεπα απο το μανιουαλ το τηλεχειριστηριο και αυτο που εβλεπα(και μαλλον ηταν αλλο μοντελο) το ειχε.
Οταν πηγα σπτιτι και γω εψαχνα να το βρω:furious3: ο κοπανος.

Με ποιον τροπο μπηκες στο κρυφο μενου ρε φιλε??????
Τι διαολο κανω και δεν μπορω να μπω (ή μαλλον τι δεν κανω!!!)
Μιχάλη έκανα αυτό ακριβώς που είπε ο spageo δηλ. ταυτόχρονα το κουμπί CLEAR στο τηλεχειριστήριο και PROG DOWN στο μηχάνημα 5-6 δευτερόλεπτα. Πρόσεξε για να πετύχει θέλει ταυτόχρονα. Τότε θα δείς στην οθόνη της τηλεόρασης το εν λόγω μενού, το οποίο όμως δεν σε πολυενθαρύνει για να το σκαλίσεις.

Γειά σου και σένα Γιάννη,
Έχεις το ίδιο μηχάνημα με το Μιχάλη; Αν ναι ξαναμπές στο κρυφό μενού, μην πειράξεις τίποτα, σημείωσε μόνο τις παραμέτρους OP1,OP2,κλπ. και ότι άλλο βλέπεις στην οθόνη και βγάλτα στον "αέρα" να τα δούμε! Απ' το κρυφό μενού βγαίνεις πατώντας MENU/LIST στο τηλεχειριστήριο, το μηχάνημα σβήνει, χωρίς να πάθει τίποτα! Μην πατήσεις τα πάνω ή κάτω βελάκι, γιατί μ' αυτά αλλάζουν οι τιμές των OP's!
Το μηχάνημα φαίνεται καινούργιο, γιά να έχει από τώρα αναβάθμιση του Fw, αν πάντως κυκλοφορήσει μάλλον στο Πολωνικό site της LG πρέπει να το περιμένεις! (pl.lgservice.com).
Οκ φίλε θα το δώ πιό βράδυ γιατί τώρα έχω δουλειά και θα φύγω από το σπίτι. Μετά με ησυχία (όταν θα έχουν κοιμηθεί και τα παιδιά) θα ανεβάσω τα στοιχεία του μενού και τα λέμε πάλι.

Λοιπόν έχουμε και λέμε :
OP1:ca 11001010 M:30.D26
OP2:34 00110100 E:FF(OR)
OP3:d1 11010001
OP4:70 01110000
OP5:0e 00001110
OP6:af 10101111
OP7:47 01000111 Write:OK
OP8:12 00010010 Exit:MP
OP9:04 00000100 Move:()
OPA:00 00000000 Edit:^

CHKSUM: 0074

Μετά τη γραμμή του OPA και πριν τη γραμμή του CHKSUM υπάρχει μιά αριθμητική ένδειξη που εναλλάσεται μεταξύ 4 και 5. Επίσης εκεί που λέει edit έχει και βελάκι προς τα κάτω, αλλά δεν το βρίσκω στο πληκτρολόγιο. Αυτά. Και πιστεύω να καταλάβατε γιατί έφαγα φρίκη όταν είδα το μενού.... Τώρα τι άκρη μπρεί να βγει από τούτα εδώ τα ιερογλυφικά......

Φιλε μας spageo (δεν μου αρεσει που σε αποκαλω με το nickname αλλα δεν ξερω το ονομα σου!!) πες μας και κατι αλλο που ειναι θολο (τουλαχιστον στο δικο μου μυαλο)

Τα + δισκακια παιζουν κανονικα σε ολα τα dvd palyer δηλαδη.
Γιατι μεχρι τωρα οταν αγοραζα με ρωταγαν αν θελω - ή +.
Αυτη η ερωτηση τι νοημα εχει????

Γειά σου Μιχάλη,
Ναί καί τα δισκάκια +R ή +RW παίζουν και πολλές φορές πολύ καλύτερα! Τα +RW μάλιστα πλεονεκτούν στο ότι μπορείς να βάλεις κεφάλαια εκεί ακριβώς που τα θέλεις, παραμένοντας σε Video Mode, που αναγνωρίζεται απ' τα περισσότερα player, κόβεις τίτλο όπου θέλεις, κρύβεις κομμάτια που δεν θέλεις, ονοματίζεις τίτλους και τα ονόματα φαίνονται στα μενού των άλλων players κλπ. καλούδια! Αυτά όλα δεν γίνονται σε -R/RW παρά μόνο σε VR mode, που όμως δεν αναπαράγεται σε όλα τα player!
Τώρα όταν τα ζητάς για υπολογιστή η ερώτηση τις περισσότερες φορές δεν έχει σημασία.
@GiannisX :
Γιάννη,
Είσαι σίγουρος ότι στο OP1 αντιστοιχεί η τιμή ca ή μήπως ήταν c8 και την πείραξες κατά λάθος ανοίγοντας το κρυφό μενού;
Παιδιά τα λέμε!
Γιώργος.

Απάντηση: Re: LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

Γειά σου Μιχάλη,
@GiannisX :
Γιάννη,
Είσαι σίγουρος ότι στο OP1 αντιστοιχεί η τιμή ca ή μήπως ήταν c8 και την πείραξες κατά λάθος ανοίγοντας το κρυφό μενού;
Παιδιά τα λέμε!
Γιώργος.
Οχι φίλε, δεν το έχω πειράξει, σίγουρα ήταν ca. Εξάλλου αν κάνεις αλλαγή δεν κλείνει με το κουμπί menu/list, αλλά θα πρέπει πρώτα να πατήσεις το ok για να σώσει τις αλλαγές πράγμα που εγώ σίγουρα δεν έχω κάνει.

Re: Απάντηση: Re: LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

Οχι φίλε, δεν το έχω πειράξει, σίγουρα ήταν ca. Εξάλλου αν κάνεις αλλαγή δεν κλείνει με το κουμπί menu/list, αλλά θα πρέπει πρώτα να πατήσεις το ok για να σώσει τις αλλαγές πράγμα που εγώ σίγουρα δεν έχω κάνει.

Γιάννη,
Το μενού κλείνει, έχεις δεν έχεις πατήσει το OK! Απλά δεν σώζει τις νέες τιμές των OPs, που έχουμε πειράξει!
Γιά να είμαστε βέβαιοι ότι δεν το πείραξες, μπες ξανά στο μενού, πάτα OK και βγές! Αν αλλάζοντας τις εισόδους AV δεν βρείς την AV3, αυτή στο μπροστινό πάνελ, τότε αλλάζεις το OP1 > c8, οι αλλαγές με τα βελάκια πάνω-κάτω, σώζεις και βγαίνεις! Μη το φοβάσαι ότι γίνεται-ξεγίνεται, μόνο μακρυά απ' το δεύτερο ψηφίο του OP2 (4)! Θα χάσεις τον έλεγχο του τηλεχειρισμού!
Γιώργος

Να ρωτησω και κατι αλλο ρε φιλαρες????
Ποιο απο τα δισκακια μπορει να παιζει χωρις finalize????
Γιαννη εχεις προσπαθησει να γραψεις σε +r.

Γιωργο γιατι οταν βαζω δισκακι +r μου ζηταει στη αρχη να το φορμαρει ???Ετσι γινεται παντα σε αυτα τα δισκακια????

Απάντηση: Re: LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

Να ρωτησω και κατι αλλο ρε φιλαρες????
Ποιο απο τα δισκακια μπορει να παιζει χωρις finalize????

Αν λες για το ιδιο μηχανημα που εχεις κανει την εγγραφη, τοτε ολα τα δισκακια παιζουν χωρις ολοκληρωση.

Αν λες για αλλο player, τοτε εξαρταται απο το player.

Εγω εχω δοκιμασει να παιξω σε αλλο dvd player χωρις finalize τα +RW-RW.

Γιωργο γιατι οταν βαζω δισκακι +r μου ζηταει στη αρχη να το φορμαρει ???Ετσι γινεται παντα σε αυτα τα δισκακια????

Τα δισκακια +R, +RW, -RW, +R(DL) θελουν παντα φορμαρισμα (αλλιως δεν ειναι προσβασιμα)
Μαλιστα τα -RW μπορουν να φορμαριστουν σε VR mode & VIDEO mode.
Περισσοτερες πληροφοριες στο manual -bye-

Βρε παιδια σας ζητω συγγνωμη με τις ανοητες πολλες φορες ερωτησεις μου αλλα μου ειναι αδυνατον να καταλαβω αυτο το παλιομανιουαλ της lg.
Ή τα γραφει μπερδεμενα ή εγω ειμαι βλαξ!!!!
Πρωτη φορα στη ζωη μου ασχολουμε με εικονα και τα εχω χασει!!!
Ειμαι και καποιας ηλικιας και εδεσε το γλυκο.

Αυτο δε με το vr mode - video mode αδυνατω να το καταλαβω και δεν μπορω να βρω και τον τροπο να τα γυρισω απο το ενα στο αλλο!!!
Εχετε καμμια προχειρη εξηγηση??????

Για να γυρισεις απο VR mode σε VIDEO mode (ή και αναποδα) αρκει να πας στο setup - dvd - εκκινηση και τοτε θα σου ζητησει να διαλεξεις μεταξυ των 2 format.

Ισχυει μονο για DVD-RW και ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι αυτη η διαδικασια θα σου σβησει οτι εχεις γραμμενο μεσα στο δισκακι.

H διαφορα των 2 format ειναι στα χαρακτηριστικα επεξεργασιας των εγγραφων.

Αληθεια ποσο χρονων εισαι? 11 που γραφει το profile σου?

Re: Απάντηση: LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

Αληθεια ποσο χρονων εισαι? 11 που γραφει το profile σου?

+38 και εισαι μεσα:flipout:

Rw δεν εχω παρει ποτε Δημητρη οποτε καλα που μου το ειπες!!!!!

Last edited:
Μήπως ξέρει κάποιος αν το LG RH-D298H μπορεί να γράφει μια τηλεοπτική εκπομπή κατευθείαν στο USB ή επίσης αν μπορεί να αντιγράφει από το σκληρό δίσκο στο USB για να μπορώ έτσι να παίρνω το αρχείο και να το πηγαίνω στον Υπολογιστή για να το επεξεργαστώ αργότερα;

Πάνος

Μήπως ξέρει κάποιος αν το LG RH-D298H μπορεί να γράφει μια τηλεοπτική εκπομπή κατευθείαν στο USB ή επίσης αν μπορεί να αντιγράφει από το σκληρό δίσκο στο USB για να μπορώ έτσι να παίρνω το αρχείο και να το πηγαίνω στον Υπολογιστή για να το επεξεργαστώ αργότερα;
Πάνος
Όχι, τίποτα από τα δύο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αντιγραφή αρχείων από USB στον σκληρό... :ADFAD2:

Πάνος
Η λύση όπως πάντα σε αυτό είναι είναι η εγγραφή του προγράμματος σε ένα DVD-RW και η μεταφορά του με αυτόν τον τρόπο στον υπολογιστή.
Κατόπιν σβήνεις το -RW και το χρησιμοποιείς κάποια άλλη φορά στο μέλλον,όπως θα έκανες με ένα USB flash δηλ.-bye-