LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,206
Πειραιας
Φιλοι μου καλη μερα σας.
Χθες αγορασα το παραπανω εγγραφεα και σε πρωτη φαση (ημουν και κομματια απο την κουραση) δεν πολυκαταλαβα το μανουαλ.
Το εχει κανεις αυτο το μηχανακι???
Ειναι οντως κακογραμμενο το μανουαλ ή εγω δεν χαμπαριαζω απο την καινουργια τεχνολογια????:slapface:

Πχ ειναι αδυνατον να γραψω απο τον σκληρο σε δισκακι και να χωρισει τα κεφαλαια.
Τα γραφει ολα (ενω στον σκληρο ειναι χωρισμενα) σε ενα τιτλο χωρις να μπορεις να τα ξεχωρισεις.
Ξερει κανεις τιποτα να βοηθησει τον ασχετο???-bye-

Φίλε Μιχάλη, γειά σου
Επειδή τυχαίνει να έχω καί εγώ LG (RH188H) σε βεβαιώνω ότι η συμπεριφορά του είναι ανάλογη. Τα καφάλαια που χωρίζεις στο σκληρό δίσκο ισχύουν μόνο εκεί. Στήν αντιγραφή σε πραγματικό χρόνο (όχι Fast) το μηχάνημα βάζει αυτόματα δικά του κεφάλαια, ανάλογα με τη ρύθμιση Auto chapter. Όταν αντιγράφεις σε γρήγορο τα κεφάλαια μπαίνουν ανάλογα με τον τύπο του DVD ή δεν μπαίνουν καθόλου. Σε κάθε περίπτωση είναι τελείως άσχετα με αυτά τού σκληρού.
Ελπίζω να βοήθησα!

Και βεβαια με βοηθησες φιλε μου αλλα ...με στεναχωρησες κιολας!!!!!!!!!:flipout:

Θα πρεπει δηλ να του βαλουμε αυτην την λειτουργια που χωριζει τα κεφαλαια μονο του ανα πενταλεπτο ή δεκαλεπτο δηλαδη.

Μηπως μπορουμε να το κανουμε πριν κανουμε finalize ανω στο γραμμενο dvd????

Εσυ καταλαβες το μανιουαλ ή οντως ειναι κακογραμμενο.

Αληθεια πως γραφεις fast??
Εμενα δεν μου την εβγαλε αυτη την λειτουργια και εκανε καμμια ωρα να γραψει το δισκακι..σαν να εγραφε 1προς1 !!!!

Last edited:
Αν έχει γίνει edit το αρχείο στο σκληρό δίσκο (π.χ αν έχεις διαγράψει διασημίσεις) ΔΕΝ μπορείς να το γράψεις σε fast mode. Μόνο σε 1:1 ταχύτητα...

Να σας πω τι εκανα εγω και τι εκανε αυτο!!!!
Εγραψα απο το video (επιτελους θα πεταξω τις παλιοκασσετες που μου επιαναν ολο το χωρο) στον σκληρο και μαλιστα οταν πατουσα στοπ μου το ξεχωριζε σαν τιτλο ενω οταν πατουσα pause συνεχιζε στο ιδιο τιτλο.
Χαρηκα μαλιστα γιατι νομιζα οτι αυτο θα περνουσε και στο δισκακι που θα εγραφα.
Αλλα ουτε ξεχωριστα τους τιτλους περασε (ολο το δισκακι το παιζει μονοκοπανια) και ουτε πουθενα μου εδωσε option για γρηγορη εγγραφη.
Πηρε περιπου μια ωρα (οσο και η ωρα που εδειξε οτι διαρκουν οι τιτλοι που ειχα επιλεξει) και αλλα τρια πειπου λεπτα για το finalize.

Κανω κατι λαθος????

Re: Απάντηση: LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

Να σας πω τι εκανα εγω και τι εκανε αυτο!!!!
Εγραψα απο το video (επιτελους θα πεταξω τις παλιοκασσετες που μου επιαναν ολο το χωρο) στον σκληρο και μαλιστα οταν πατουσα στοπ μου το ξεχωριζε σαν τιτλο ενω οταν πατουσα pause συνεχιζε στο ιδιο τιτλο.
Χαρηκα μαλιστα γιατι νομιζα οτι αυτο θα περνουσε και στο δισκακι που θα εγραφα.
Αλλα ουτε ξεχωριστα τους τιτλους περασε (ολο το δισκακι το παιζει μονοκοπανια) και ουτε πουθενα μου εδωσε option για γρηγορη εγγραφη.
Πηρε περιπου μια ωρα (οσο και η ωρα που εδειξε οτι διαρκουν οι τιτλοι που ειχα επιλεξει) και αλλα τρια πειπου λεπτα για το finalize.

Κανω κατι λαθος????

Όπως είπα δεν έχουμε το ίδιο μηχάνημα, αλλά δεν κατάλαβα, έκανες πολλαπλή επιλογή γιά διάφορους τίτλους και στην αντιγραφή ενώθηκαν;
Άν ναί τότε επίλεγε ένα-ένα τους τίτλους και κάνε διαδοχικές αντιγραφές!
Άν πάλι θέλεις κεφάλαια στο δισκάκι, όπου γουστάρεις εσύ και όχι ο recorder, τότε φαντάζομαι μπορείς να τα βάλεις εσύ (chapter marks) όχι όμως σε όλα τα δισκάκια. Στο RH188H αυτό γίνεται σε VR mode DVD-RW & DVD-RAM όπως και στα DVD+R/RW, αρκεί να απενεργοποιήσεις το auto chapter. Τώρα η επιλογή fast εμφανίζεται όταν θέλεις να διαλέξεις Rec Mode (XP,SP κλπ.) εκεί όμως δεν ελέγχονται τα κεφάλαια.
Γενικά, έχω διαπιστώσει, τα πιό φιλικά δισκάκια σε video mode είναι τα +RW, όπου βάζεις τα κεφάλαια που θέλεις πριν το φινίρισμα και αναγνωρίζονται από τους περισσότερους players!

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG RH-D298H.ερωτηση για εγγραφη.

Όπως είπα δεν έχουμε το ίδιο μηχάνημα, αλλά δεν κατάλαβα, έκανες πολλαπλή επιλογή γιά διάφορους τίτλους και στην αντιγραφή ενώθηκαν;
!
Ναι φιλε μου ,αυτο εκανα!!
Επιασα εναν εναν τους τιτλους τους μαρκαρισα με τη λειτουργια αυτη που εχει (δεν θυμαμαι πως την λενε) και οταν το εγραψα στο δισκακι, εγινε ενας τιτλος!!
Αυτο τα σκεφτηκα και γω, για εγγραφη εναν εναν τους τιτλους.
Θα το κανω και θα σας ενημερωσω....

LG RH-D298H και DivX;

Επειδή ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο recorder καθώς είναι το μόνο σε αυτή την κατηγορία τιμής με DVB-T, θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν έχεις δοκιμάσει να παίξεις αρχεία DivX με ξεχωριστούς ελληνικούς υπότιτλους.
Αναγνωρίζει τα ελληνικά και εμφανίζεται γκρι διαφανές πλαίσιο στους υπότιτλους (μόνο στα αρχεία DivX) όπως σε άλλα LG players;

Λοιπον δοκιμασα να κανω εγγραφη εναν εναν τους τιτλους και.....μαντεψτε!!!!

ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕ!!!!

Βεβαια παιρνει καποια σχετικη ωρα αλλα εχω κανονικα τα κεφαλαια μου χωρισμενα και ειμαι ...σενιος.

Παντως δεν θα ελεγα οτι ειμαι και ιδιαίτερα ευχαριστημενος απο την ποιοτητα εγγραφης.

Παιζει σαφως χειροτερα απο την κασσετα του βιντεο.
Θα δοκιμασω και την καλυτερη ποιοτητα εγγραφης και θα σας αναφερω σχετικα.

Για το Divx ....δεν ξερω ουτε καν τι ειναι ρε φιλαρες!!!!!σορυ...

Και μια αλλη ερωτηση...
Αυτο το μαραφετι εχει και λειτουργια Mpeg4 .
Τι ειν´τουτο ωρε πιδια?????
Και αν το γραψω σε αυτην την συμπιεση μετα μπορω να το περασω σε δισκακι ή δεν θα δειχνει τιποτα σε αλλη συσκευη????

Μιχάλη χαιρετώ,
Η μορφή MPEG4 είναι μιά συμπιεσμένη περίπτωση αρχείου βίντεο όπως καί το DivX. Τα αρχεία αυτά γράφονται στο σκληρό σε τύπο .avi και δεν παίρνουν επεξεργασία ούτε αντιγραφή σε δισκάκι. Η ποιότητα της εικόνας είναι αρκετά καλή, σίγουρα καλύτερη από VHS-video, στις αναλύσεις XP & SP. Όπως καταλαβαίνεις είναι καλό γιά να δούμε κάνα εργάκι από TV και μετά σβύσιμο!
Το μαραφέτι, που λες, φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά έχω μιά βασική απορία: μπορεί να γράψει απ' ευθείας σε DVD ή πρώτα στο σκληρό και μετά αντιγραφή;

Χα χα ...εδω σε θελω!!!
Ειμαι σιγουρος κατα 99% οτι το κανει αλλα ακομα δεν το εχω δοκιμασει γιατι απο τις δοκιμες ...μου τελειωσαν τα δισκακια!!!!!
Σημερις αγοραζω 50ανταδα και αυριο αναφερω σχετικα.

παντως ,το ξαναλεω, οταν εγραψα απο βιντεο σε ταχυτητα sp (αν δεν κανω λαθος .τες παντων μια κατω απο την βελτιστη) στο σκληρο και απο κει σε δισκακι (παλι στην ιδια ταχυτητα, ενα προς ενα εγραφε) η εικονα οταν εβλεπα την κασσετα ηταν σαφως καλυτερη απο οταν εβλεπα το δισκακι.
Τωρα ή εγω κανω καποιο λαθος ή αυτο που λενε οτι ειναι σαν το πρωτοτυπο ειναι μεγαλο παραμυθι!!!

Φιλε spageo ευτυχως με εσωσε το 99% !!!!!!!
Εδω υπερισχυσε το 1%......

Δεν το κανει αυτο.
Πρεπει να το γραψεις πρωτα στο σκληρο και μετα να το μεταφερεις στο δισκακι.
Βεβαια με αυτη την fast λειτουργια που εχει (ναι...καταφερα και την βρηκα!!) ειναι υποθεση 5-6 λεπτων να το περασει απο τον σκληρο στο δισκακι ενα ολοκληρο εργο.

Παντως δεν θα ηταν ασχημα να το εκανε και αυτο.

Αληθεια τα αλλα dvd recorder με σκληρο την εχουν αυτη την δυνατοτητα????

Βεβαια ας κρατησω και μια πισινη μπας και μπορεις να κανεις κατι με την λειτουργια dubbing που εχει.

Ενα απο τα χειροτερα μανιουαλ που εχω διαβασει!!!!!

Καλορίζικο , καλού κακού όμως και αφού ήδη υπάρχουν οι κασέτες vhs , ρίξτες σε κανένα πατάρι όπως έκανα και εγώ .

Στρίμωξέ τες σε καμία γωνία και ας είναι δύσκολο να βγούν μετά , αρκεί να υπάρχουν .-bye-

Μιχάλη καλημέρα,
Το παλιότερο RH188H, που έχω γράφει και σε DVD και στο σκληρό, απ' ευθείας, δεν έχει όμως ψηφιακό δέκτη ούτε γράφει στο σκληρό σε μορφή 16:9 ( κανένα πρόβλημα αν έχεις ευρεία οθόνη ). Η εικόνα του στη στάνταρ εγγραφή SP είναι άψογη και δύσκολα καταλαβαίνεις ότι είναι αντίγραφο! Μερικά βίντεο από παλιές κασσέτες που έχω αντιγράψει είναι καλύτερα κι' απ' τα πρωτότυπα !! Το manual γιά το δικό σου που κατέβασα απ' το site της LG μιά χαρά φαίνεται, μήπως σου δώσανε καμμιά άθλια μετάφραση;
Κάτι τελευταίο: τα LG έχουν ένα κρυφό μενού με παραμέτρους που μπορείς να ρυθμίσεις εσύ και προσφέρουν μερικά καλούδια παραπάνω. Γιά πρόσβαση στο μενού αυτό δοκίμασε, αν θέλεις βέβαια, να πατήσεις ταυτόχρονα τα κουμπιά PROG UP & DOWN, που είναι στην άκρη δεξιά της πρόσοψης (κράτα τα πατημένα γιά 5-6 δλεπτα). Θα δείς κάποιες παραμέτρους, σημείωσε τες και βγάλε τις στη φόρα. Γιά να βγείς απ' το μενού αυτό πατάς το MENU/LIST στο τηλεχειριστήριο και το μηχάνημα σβήνει. Όταν αντιληφθείς ότι ανοίγει το μενού αυτό πάρε τα χέρια σου απ' τα πλήκτρα γιά να μην αλλάξεις κατά λάθος κάτι!

Φυσικα και γραφει σε DVD κατευθειαν (χωρις να το περασεις απο τον HDD)
Για ψαξε λιγο το manual. Οσο απο ποιοτητα η SP πρεπει να ειναι υπερ-αρκετη και καλυτερη απο VHS.

Φυσικα και γραφει σε DVD κατευθειαν (χωρις να το περασεις απο τον HDD)
Για ψαξε λιγο το manual. Οσο απο ποιοτητα η SP πρεπει να ειναι υπερ-αρκετη και καλυτερη απο VHS.

Βρε φιλοι καλοι,
δεν μπορω να καταλαβω αυτο το παλιομαλιουαλ με τιποτα.
Μπορει να φταιω εγω αλλα δεν το καταλαβαινω.
Εχω σπιτι μου ενα καρο μηχανηματα και εκτος απο το μαλουαλ του Behringer που ειναι μισογραμμενο και το ιδιο το μηχανημα δυσκολο δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα.
Ακομα και σε ενα ενθετο που εχει για συνοπτικο διαβασμα ,δεν βρηκα τιποτα.

Πες τε μου σας παρακαλω πως γινεται να γραφεις κατευθιαν στο δισκακι????
Πταν εβαλα το δισκακι μεσα και πατουσα το rec ειτε στο dvd ειτε στο hdd το ειχα ,αυτο εγραφε μονο στο σκληρο.
Τι κανω λαθος ο αχρηστος?????

Last edited:
Κατω απο το κουμπι "power" (στο τηλεκοντρολ) πρεπει να εχει ενα κουμπι "DVD". Πατησε το και περιμενε να αναγνωσει το DVD που εχεις βαλεις.
Μετα πατωντας το "REC" θα γραψει στο DVD.
Ειναι απλο.

Επισης με το "HOME" μπορεις να επιλεξεις TV/DVD ή TV/HDD αναλογα με το που θελεις να γραψεις ή απο που θελεις να δεις.

Κατω απο το κουμπι "power" (στο τηλεκοντρολ) πρεπει να εχει ενα κουμπι "DVD". Πατησε το και περιμενε να αναγνωσει το DVD που εχεις βαλεις.
Μετα πατωντας το "REC" θα γραψει στο DVD.
Ειναι απλο.

Αυτο κανω φιλε Δημητρη μου διαβαζει το dvd μου λεει και ποσο χωρο εχει και οταν παταω rec μου το γραφει στον σκληρο.
Τι κανω λαθος ????

Και συ το ιδιο εχεις?????