LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το βιντεο χωρις σπασιματα με καμερα με 30 καρε......:vroam::vroam:

Υλικο......the day after toomorow 720p/24Hz
πηγη......wd...hd..tv set 1080p/60Hz
TV lg 47lg6000 με real cinema off truemotion low και ετικετα εισαγωγης blu ray.
Σπασιματα μηδεν.

Δικο σας:flipout:

http://www.youtube.com/watch?v=B2ww-5h12Bc

Λοιπόν στη δικιά μου περίπτωση ισχύουν τα εξής:
Με 47LG7000 και firmware 3.22 και βλέποντας DivX upscaled σε 1080p:
- ΜΠΟΡΩ να αλάζω το Truemotion σε είσοδο HDMI που έχω βάλει PC MODE. Η αλλαγή του Truemotion ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ καθώς με Truemotion στο OFF παίρνω ελάχιστα σπασίματα στην κίνηση σε σχέση με το Truemotion στο LOW όπου τα σπασίματα πολλαπλασιάζονται.
- Σπασίματα έχω όταν βλέπω DIVX στα 23 fps (δυστυχώς πολλά από αυτα που κατεβάζω έχουν 23fps). Τα σπασίματα είναι εμφανή κυρίως στην κίνηση της κάμερας (γρηγορο pan)

Τα συμπεράσματά μου είναι:
- Στις 7000 το Truemotion μπορει να αλλαχτει ακόμα και όταν βάλεις τη θύρα σε PC MODE - τουλάχιστον με 3.22 Firmware. Δε ξέρω γιατί του NEO δεν την αλλάζει παρότι έχει 7000 (και πιστεύω την έχει αναβαθμίσει σε 3.22 αφού αυτός πόσταρε το Update). Ίσως να φταίει ότι έχει συνδεδεμένο Blue Ray στην είσοδο ενώ εγώ DVD? μπορεί η τηλεόραση να ανιχνέυει μέσω HDMI τι είναι συνδεδεμένο πάνω της και αναλόγως ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την επιλογή Truemotion.
- Σπασίματα στην κίνηση ΥΠΑΡΧΟΥΝ με το Truemotion στο LOW κυρίως κατά την κίνηση κάμερας και βλέποντας DivX στα 23 fps

Και συνεχίζω λεγοντας οτι δοκιμασα BLU RAY PLAYER KAI PC με HDMI συνδεση με ετικετα PC MODE σε ολες της θυρες 1,2,3,4 και πουθενα δεν ειχα προσβαση στο Truemotion να το πειραξω.

Τα DVD δεν εχουν της προδιαγραφες για το Truemotion και αναγκαστικα το βαζεις στο OFF αν εχεις προσβαση γιατι θα εχεις σπασιματα που ειναι λογικο (νομιζω το γραφει και το manual) αλλα καμια TV δεν το υποστηριζη.Καθε εταιρια εχει δικια της ονομασια για το Truemotion π.χ Motion Plus 100Hz , Perfect Natural Motion , κ.α

Το οτι παιρνεις σημα 24p δεν σημενη και κατι το τρομακτικο.Το κανουν και TV με τα μισα λεφτα.Αυτο που εχει σημασια ειναι το πως το επεξεργάζεται η καθε μια και η συγκεκριμενη δεν κανει τιποτα.

Δεν ανεφερα ποτε προβλημα με τα DVD.Μονο με BLU RAY και PC μεσο HDMI.

Στα 23.976fps που αναφερεις ΔΕΝ πρεπει να βλεπεις σπασιματα γιατι ανεξαρτητος codec (divx mkv xvid) ειναι blu ray rips και πρεπει να σου παιζουν μια χαρα με Truemotion.

ΖΑΦΕΙΡΗ ξεχασα να σου πω οτι οταν ο τεχνικος πηγε στον GARRET ειχε το FIRMWARE 3.22 μαζι του και καλα να του κανει αναβαθμιση αλλα ο GARRET τον ειχε προλαβη ειδη και του ειπε οτι το 3.22 ειναι το τελευταιο και δεν υπαρχει κατι καινουργιο ουτε ενημερωση αν θα βγει.

ΖΑΦΕΙΡΗ ξεχασα να σου πω οτι οταν ο τεχνικος πηγε στον GARRET ειχε το FIRMWARE 3.22 μαζι του και καλα να του κανει αναβαθμιση αλλα ο GARRET τον ειχε προλαβη ειδη και του ειπε οτι το 3.22 ειναι το τελευταιο και δεν υπαρχει κατι καινουργιο ουτε ενημερωση αν θα βγει.

Το διαβασα αυτο αλλα εγω πως γινεται να εχω το 3.28???:grandpa::grandpa:

Το βίντεο ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ / ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ εκεί που πηγαίνει η κάμερα προς τα πάνω στους πάγους ( το βλέπω με true motion off ). Τώρα αν το κάνεις εσύ Ζαφείρη γιατί κουνάς την κάμερα / φωτογραφική ενώ τραβάς, άλλο αυτό. Εγώ πάντως ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Και συνήθως να ξέρετε ότι το κάνει όταν γυρίζει η κάμερα αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω, σε αλλαγές τις κάμερες είναι πιο εμφανές σύμφωνα με αυτά που είδα.

Σπασίματα κάνει και σε divx, και σε .mkv, ΚΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ, και σε Xbox 360. ΠΑΝΤΟΥ.

Ζαφείρη, ΕΧΕΙΣ 6000. Έχουν άλλα firmware.....στο ξαναείπα ρε λεβεντιά...

Τελικά το χαρτί της LG τι γράφει???

Edit: Σπασίματα έτσι και αλλιώς θα έχει αφού παίζει 24fps με 60Hz refresh rate. Το ζήτημα είναι αν μιλάμε για τα φυσιολογικά μικρά σπασίματα ή τα μεγάλα σπασίματα λόγο του προβλήματος. Έτσι όπως κουνάει την κάμερα δεν μπορώ να καταλάβω.

Last edited:
Το βίντεο ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ / ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ εκεί που πηγαίνει η κάμερα προς τα πάνω στους πάγους ( το βλέπω με true motion off ). Τώρα αν το κάνεις εσύ Ζαφείρη γιατί κουνάς την κάμερα / φωτογραφική ενώ τραβάς, άλλο αυτό. Εγώ πάντως ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Και συνήθως να ξέρετε ότι το κάνει όταν γυρίζει η κάμερα αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω, σε αλλαγές τις κάμερες είναι πιο εμφανές σύμφωνα με αυτά που είδα.

Σπασίματα κάνει και σε divx, και σε .mkv, ΚΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ, και σε Xbox 360. ΠΑΝΤΟΥ.

Ζαφείρη, ΕΧΕΙΣ 6000. Έχουν άλλα firmware.....στο ξαναείπα ρε λεβεντιά...

Δεν κανει....η καμερα κουνιεται στην αρχη γιατι με τραβαει η κορη μου απο το μπατζακι:flipout::flipout::flipout:ασε να κατεβει ολο το βιντεο και δες το μετα ....ειναι 2 λεπτα και 172 ΜΒ οποτε λογικο ειναι να σπαει καπου αλλα στη ν πραγματικοτητα παιζει κανονικα.

Τωρα για το οτι μου ειπες οτι η σειρα 6000 εχει αλλο firmware να σου πω την αληθεια δεν το θυμαμαι και δεν το γνωριζω.....αρα για να το λες καπου πατας.....Σεβαστον:grandpa:

παιδια παρακολουθηστε την ταινια μετα το 1,09 που ξεκιναει.....στην αρχη το αφησα για να δειτε το υλικο και την αναλυση.
Αφου αφησετε και κατεβει ολο το βιντεο τοτε δειτε το....δεν σπαει πουθενα.

Καλυνηχτω τα λεμε αυριο-bye-

Το χαρτί που έχω λέει απλά ότι Η ΔΙΚΗ μου τηλεόραση έχει αυτά τα προβλήματα, εννοείται πως δεν υπήρχε περίπτωση να παραδεχτεί τεχνικός επίσημα ότι όλη η σειρά έχει πρόβλημα...αυτό το χαρτί μου αρκεί εμένα όμως να κάνω τη δουλειά μου ( αλλαγή tv ).

Ζαφείρη, τα σπασίματα τα κάνει ( και αρκετά ) εκεί που πάει η κάμερα προς τα πάνω στους πάγους ^^ Η κίνηση δεν είναι ομαλή, όταν λέμε σπάσιμο εννοούμε κολλήματα ή απότομες κινήσεις σα να πηδάει καρέ.

Άλλα όπως και να έχει, γιατί δε μπορούμε να κρίνουμε από 1 χαμηλής ανάλυσης βίντεο και 1 μόνο βίντεο, εσύ δεν είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα, γιατί έχεις την 6000 ^^

Σας λέω ότι σε μένα και στους άλλους που γκρινιάζουμε με το true motion ακόμα και στο low, κάνει ΠΑΝΤΟΥ σπασίματα και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ με το firmware, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ FIRMWARES γίνονται...

παιδια καλησπερα....ειμαι καινουργιος στο club και θελω να πώ τον πόνο μου....αν είμαι off topic παρακαλω να μεταφερθεί....
πρίν ενα μήνα περίπου αγόρασα την lg 42 6100 και μετά απο μια εβδομάδα που έπαιξε ξαφνικά χωρίς λόγο δεν άνοιγε...επικον με lg την κοιτάξανε και μου δώσανε δικαίωμα αντικατάστασης...έλα όμως που δεν υπήρχε απόθεμα στην συγκεκριμένη tv και περιμένω σαν το μ....α...!!! τί μου προτείνετε οσον αφορά την τηλεόραση...οσο καιρό έπαιξε (χωρίς να έχω πολλές γνώσεις και να κάνω πειράματα με ρυθμίσεις...) γενικά ήμουν ικανοποιημένος....
να περιμένω για την lg lh 4000 ή προτείνετε κάποια άλλη....πχ samsung με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά??? 100hz και 50000:1 αντίθεση....σας ευχαριστώ προκαταβολικά....και sorry για το off topic

Ζαφείρη, τα σπασίματα τα κάνει ( και αρκετά ) εκεί που πάει η κάμερα προς τα πάνω στους πάγους ^^ Η κίνηση δεν είναι ομαλή, όταν λέμε σπάσιμο εννοούμε κολλήματα ή απότομες κινήσεις σα να πηδάει καρέ.

Άλλα όπως και να έχει, γιατί δε μπορούμε να κρίνουμε από 1 χαμηλής ανάλυσης βίντεο και 1 μόνο βίντεο, εσύ δεν είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα, γιατί έχεις την 6000 ^^

...

Εδω σε θελω μαστορα......τα 2 βιντεο δεν τα ανεβασα για να αποδειξω οτι η τηλεοραση παιζει καλα.......και στις δυο περιπτωσεις στην πραγματικοτητα δεν χανει ουτε ενα καρε.....το καταλαβαινω αυτο που λες σαν να πηδαει καρε, και δεν το κανει.
Θελω με τα 2 βιντεακια αυτα να δειξω ποσο μπορει να αλοιωθει το αποτελεσμα....θα μπορουσα στην πρωτη περιπτωση να ισχυριστω οτι η τηλεοραση ετσι παιζει στην πραγματικοτητα και οτι ειναι για τα μπαζα.....καταλαβες ? Και οι υπολοιποι φιλοι φυσικα.
2 βιντεο απο την ιδια πηγη με το ιδιο υλικο στην ιδια tv με τις ιδιες ρυθμισεις αλλα το αποτελεσμα στο youtube διαφορετικο!!!!!!
Αληθεια υπαρχει καποιος που η τηλεοραση του παιζει στην πραγματικοτητα οπως ας πουμε στο πρωτο βιντεο????
Και οντως δεν μπορεις να με παρεις σαν αντιπροσωπευτικο δειγμα λογω αλλου μοντελλου και αν καταλαβα με τελειως διαφορετικο firmware,ασχετα που αρχικα φαινεται να ειναι η ιδια tv.
Οποτε μαλλον κακως εμπλεξα την 6000 εδω μεσα και μαλλον ειμαι και ο μοναδικος κατοχος......αλλα μαλλον η τρυπα κανει την διαφορα:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλημερες-bye-

εχθές είδα το slumdong millionaire σε χαμηλή ποιότητα και έδειχνε ωραία και μετά το shooter σε high definition και έδειχνε τέλεια, με το pc και σύνδεση μέσω vga 15pin

Tazako - Δε μας βοηθάς έτσι..

Μιλάς για 7000 φαντάζομαι.

Δοκιμάζεις τα εξής:

1 - Με σύνδεση vga είχα flickering εγώ ( τρεμόπαιγμα εικόνας ) και απεικόνιση ψιλοχάλια γενικότερα, στα WINDOWS ήταν εμφανέστατη.

2 - Έχεις τα προβλήματα με το true motion;

3 - Δοκίμασες όσα λέμε πιο πάνω με ετικέτα pc και χωρίς ετικέτα pc; Όταν έχουμε ετικέτα Pc η εικόνα είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ μα έχει κολλημένο ON το true motion ενώ λέει ότι είναι off. Όταν δεν έχουμε ετικέτα Pc έχει αρκετά χαμηλότερη ποιότητα απεικόνισης...

έχεις δίκιο δεν βοηθάω και έπρεπε να το ποστάρω ο χαζός στο η scarlet ωρίμασε...ωστόσο σε αυτά που λες περί flickering, εκανα κλώνο την τβ και η εικόνα ήταν τόσο καθαρότερη που σχεδόν αποφάσισα να αλλάξω λάπτοπ,έκανα κάποιες αλλαγές από ετικέτα pc σε τιποτα να δω τι παίζει και δεν είδα κάτι διαφορετικό ρε γμτ...δεν έχει και το κωλολάπτοπ hdmi να δω από εκεί τι γίνεται...
πάντως δεν μπόρεσα να βάλω κλώνο στα 1920χ1080 δεν έστελνε εικόνα έλεγε χωρίς σήμα και μόλις το έριξα δοκιμαστικά στα 720 έδειξε κανονικά, το λάπτοπ έφταιγε? η σύνδεση? δεν ξέρω

47LG7000 3.22

Last edited:
έχεις δίκιο δεν βοηθάω και έπρεπε να το ποστάρω ο χαζός στο η scarlet ωρίμασε...ωστόσο σε αυτά που λες περί flickering, εκανα κλώνο την τβ και η εικόνα ήταν τόσο καθαρότερη που σχεδόν αποφάσισα να αλλάξω λάπτοπ,έκανα κάποιες αλλαγές από ετικέτα pc σε τιποτα να δω τι παίζει και δεν είδα κάτι διαφορετικό ρε γμτ...δεν έχει και το κωλολάπτοπ hdmi να δω από εκεί τι γίνεται...
πάντως δεν μπόρεσα να βάλω κλώνο στα 1920χ1080 δεν έστελνε εικόνα έλεγε χωρίς σήμα και μόλις το έριξα δοκιμαστικά στα 720 έδειξε κανονικά, το λάπτοπ έφταιγε? η σύνδεση? δεν ξέρω

47LG7000 3.22

Δεν κανει τιποτα η ετικετα οταν βαλεις το pc σε vga.