Re: Απάντηση: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Καλησπέρα,
Προβλήματα ανάλογα με αυτά που αναφέρονται εδώ για την LG7000 εμφανίζονται και στη δική μου 42LG6100. Συγκεκριμένα, με χρήση htpc και την έξοδο hdmi της ATI HD4350 κάρτας γραφικών συνδεμένη στη θύρα hdmi1 της τηλεόρασης σε ανάλυση 1920 Χ 1080 παρατηρώ τα εξής:
1. Με ρύθμιση του htpc στα 24p ή 50p:
α. Υπάρχει το φαινόμενο του ghosting στα αντικείμενα με υψηλή αντίθεση (π.χ. δείκτης του ποντικιού, περιγράμματα παραθύρων). Η προσωπική μου εκτίμηση; Αν δεν επέμεναν οι GARRET και neof1z τόσο :smile:, δεν θα το είχα προσέξει. Και τώρα που γνωρίζω τι να κοιτάξω δε μπορώ να πω ότι με ενοχλεί, γιατί πολύ απλά πρέπει να πλησιάσω την οθόνη και να επικεντρωθώ στις λεπτομέρειες των αντικειμένων για να το διακρίνω. Δε βλέπω και τέλεια, εδώ που τα λέμε. Ούτε οι υπόλοιποι στο σπίτι πάντως το διακρίνουν από τη θέση θέασης (κάτι λιγότερο από 3 μέτρα από την τηλεόραση).
β. Η αλλαγή της ετικέτας στη θύρα hdmi1 από ή σε PC
δεν μαυρίζει στιγμιαία την οθόνη και
δεν αλλάζει προς το καλύτερο ή χειρότερο την απεικόνιση. Το ghosting παραμένει, η εικόνα που παίρνω δε βελτιώνεται ως προς τα χρώματα κ.λπ. Η εικόνα δε μου φαίνεται κακή, αρκεί να επιλέξω «Σκανάρισμα μόνο» (Just Scan) στον τύπο οθόνης. Αν επιλέξω 16/9 έχω overscan και πρέπει να ρυθμίσω την κάρτα γραφικών για να πάρω το σωστό μέγεθος οθόνης, αλλά η απεικόνιση στα αντικείμενα είναι κακή.
γ. Έχω πρόσβαση στο Truemotion, το οποίο δουλεύει, δηλαδή βλέπω διαφορά σε βίντεο με κύλιση (ή panning, αλλιώς) όταν αλλάζω από Off σε Χαμηλό σε Υψηλό. Με το Truemotion στο Υψηλό σε σκηνές με κύλιση το αποτέλεσμα είναι καλό αλλά όχι τέλειο: κάποια σπασίματα τα κάνει, αλλά είναι μικρά και αραιά. Στο Χαμηλό αυξάνονται, στο Off δε βλέπεται σχεδόν. Στο γνωστό demo που χρησιμοποιείται για την 7000, η συμπεριφορά είναι όμοια με αυτή που περιγράφει ο The^L0sT2: «Στη φαση με τα πλακακια(στο πολυ γρηγορο περασμα) μασαει φυσιολογικα και αμεσως καθαριζει δειχνωντας "κρυσταλινα" το δαπεδο. Επαναλαμβανω , με το truemotion στο off, τα πλακακια χωροπηδανε, ακομα και στα αργα περασματα.».
2. Με ρύθμιση του htpc στα 59 ή 60p:
α. Υπάρχει το φαινόμενο του ghosting στα αντικείμενα με υψηλή αντίθεση, μέχρι να αλλάξω την ετικέτα στη θύρα hdmi1 σε PC: μαυρίζει στιγμιαία η οθόνη και αλλάζει προς το καλύτερο η απεικόνιση. Το ghosting εξαφανίζεται, η εικόνα που παίρνω βελτιώνεται ως προς τα χρώματα κ.λπ. Δεν μπορώ να επιλέξω «Σκανάρισμα μόνο» (Just Scan) στον τύπο οθόνης, μόνο 16/9 και 4/3.
β.
Δεν έχω πρόσβαση στο Truemotion, το οποίο φαίνεται να είναι Off. Δεν μπορώ να πω αν στην πραγματικότητα δουλεύει ή όχι, αν και νομίζω πως ναι: σε SD 30fps τουλάχιστον η συμπεριφορά με τα σπασίματα είναι παρόμοια του συνδυασμού 24p με 24fps υλικού.
3. Με ρύθμιση του htpc στα 30i ή 25i:
Τρελά κόλπα! Ghosting του κερατά, τα κινούμενα αντικείμενα αφήνουν ίχνη πίσω τους, tearing κ.λπ. Το άλλαξα γρήγορα-γρήγορα.
4. Αναλογικές είσοδοι
Ο GARRET νομίζω ήταν που ανέφερε ότι παντού κάνει σπασίματα, ακόμα και στο τηλεοπτικό σήμα. Μπορώ να το επιβεβαιώσω και για τη δική μου όσον αφορά το RGB σήμα, απλά με το Truemotion στο Υψηλό είναι πολύ περιορισμένο (στα τεστ που έκανα τουλάχιστον). Για τηλεοπτικό σήμα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος: είδα ένα-δυο σπασίματα σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά επειδή το τηλεοπτικό σήμα στο νησί φτάνει στους τοπικούς αναμεταδότες μέσω Νόβα, η εικόνα κάνει που και που στιγμιαία σπασίματα έτσι κι αλλιώς. Άσε που στην περιοχή μου τα επίγεια έχουν χάλια σήμα.
Γενικά μιλώντας και για τα γούστα μου, με ρύθμιση στο σωστό framerate για το εκάστοτε υλικό προβολής και το Truemotion στο Υψηλό, η τηλεόραση αντέχεται σε συνδυασμό με το htpc. Στα αναλογικά σήματα μάλλον είναι ΟΚ, πάντα για τα γούστα τα δικά μου και της οικογένειάς μου.
Απλα πηγαμε να "τσιμπισουμε" ολη την cutting edge τεχνολογια με 1100 παλιοευρα, να τους πιασουμε "κωτσους", εμεις οι πονηρογατοι.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Ακόμα και για τα αρκετά λιγότερα (και σε κάθε περίπτωση καλοδουλεμένα και όχι πλεονάζοντα) ευρώ που πλήρωσα εγώ, αυτοί είναι οι πονηρόγατοι και αυτοί πήγαν να μας πιάσουν "κώτσους". Δεν τους ζήτησα την τεχνολογία αυτή για λιγότερο απ' όσο αξίζει, αυτοί την προσφέρανε στην τιμή αυτή. Στο κατάστημα αγοράς ούτε παζάρια έκανα, ούτε όρισα την τιμή εγώ, ούτε ζήτησα ευκολίες πληρωμής. Εδώ υπάρχει ξεκάθαρη περίπτωση εξαπάτησης, από τη στιγμή που έβγαλαν στην αγορά προϊόν με χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει στην πραγματικότητα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πρέπει να τιμωρηθούν. Αν επρόκειτο για αυτοκίνητο με διαφημιζόμενο ABS και το σύστημα δεν δούλευε, ακόμα και χάρισμα να ήταν μάλλον δεν θα του ερχόταν κανενός καλά και θα απαιτούσε την επισκευή ή αντικατάστασή του δωρεάν. Άσε που η εταιρία θα ανακαλούσε το μοντέλο μόλις διαπίστωνε το πρόβλημα, καλού-κακού.
Εννωειται οτι διαβαζωντας αρθρα για τα 100hz, καταλαβα οτι οι περισσοτεροι ειδικοι, τα θεωρουν κατι extra, δεν ειναι ετοιμη τεχνολογια για να κριθει τοσο αυστηρα.
Τι αυστηρά; Άμα εγώ δεν τους πλήρωνα, θα μπορούσα να επικαλεστώ την άποψη χιλιάδων οικονομολόγων και 10 εκατομμυρίων Ελλήνων ότι υπάρχει οικονομική κρίση για να μην κριθώ αυστηρά από το δικαστήριο; Να πω "Κύριοι, δεν ήμουν έτοιμος να δώσω τα λεφτά για την τηλεόραση λόγω της οικονομικής κρίσης. Σας παρακαλώ μη με κρίνετε αυστηρά. Α, και αφήστε μου την τηλεόραση, τι αξία έχει μια extra τηλεόραση για την LG...".
Αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι, με την ευκαιρία της αγοράς της τηλεόρασης έβαλα και bluray drive στο htpc (φθηνό μεν, μόνο λόγω δήθεν υποστήριξης του 24p από την τηλεόραση δε), έβλεπα τα σπασίματα στις ταινίες και νόμιζα ότι κάτι δε δούλευε σωστά στο htpc. Πάλι καλά που δεν είχα χρόνο να το ψάξω, ποιος ξέρει πόσο χρόνο θα έχανα για να φτιάξω κάτι που δεν ήταν χαλασμένο :smile:
Πέτρος