LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κάποιος φίλος είπε ότι για τα χρήματα που έδωσε μπορεί να ανεχτεί τις ατέλειές της. Δηλαδή αν σε μια ταβέρνα μετά το φτηνό φαγητό κατασκηνώσει στην τουαλέτα για 2-3 μέρες θα πει ότι πλήρωσε φτηνά οπότε δεν πειράζει; Και καλά, μετά θα του περάσει και ίσως το ξεχάσει, εδώ όμως θα την τρώμε στην μάπα μέχρι να πάρουμε την επόμενη! Πως θα του φαίνονταν αν ζούσε στην τουαλέτα για τα επόμενα δύο χρόνια από ένα φτηνό και χαλασμένο γεύμα;

Από το να μη σου αρέσει το φαγητό μέχρι το να πάθεις δηλητηρίαση είναι κάποια απόσταση. Δηλητηρίαση θα θεωρούσα το να χαλάει πχ. η μια τηλεόραση μετά την άλλη (κάτι που αν θυμάμαι καλά από το παρόν forum συνέβαινε σε αγοραστές ενός παλαιότερου και ακριβού μοντέλου εταιρίας που κινείται στο high end της αγοράς με πανάκριβες υλοποιήσεις).

Εδώ νομίζω πήγαμε όλοι σε μια φθηνή ταβέρνα άλλοι κρατώντας μικρό καλάθι (έχετε ακούσει την LG να διακρίνεται για τις επιδόσεις? Εγώ ποτέ - μόνο για design έχω ακούσει να βραβέβευται) και άλλοι ελπίζοντας ότι θα φάνε γκουρμέ σε τιμές ταβέρνας - ε, δεν έκατσε.

Τέλος πάντων , δε νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίζεται η συζήτηση σε τέτοιο επίπεδο , ούτως ή άλλως τα πράγματα φαίνεται να πέρνουν το δρόμο τους. Χάρη στην επιμονή των Neo , Garet κλπ φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για αυτούς που επιθυμούν να αλλάξουν την τηλεόρασή τους.
Πρόσεχε μόνο στην επόμενη αγορά γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο:
http://nasose.wordpress.com/2009/03/09/fuck-duck-restaurant-is-over/

Τωρα μιλησα και εγω και μου ειπε ο υπευθυνος μεχρι αυριο το μεσημερι θα εχουμε απαντηση.

Ωραία, άντε να δούμε. Που σαι, προτείνω να πάμε μαζί σε κάποιο μεγάλο κατάστημα με λαπτοπ εσύ - xbox 360 εγώ και να πάρουμε τις τηλεόρασεις με τη σειρά, τσεκάρισμα τη μια μετά την άλλη σα να μαστε νταβατζήδες!

:ernaehrung004: :shakehands:

Last edited:
Γειά σε όλους, μετά από όλα αυτά έκανα και εγω ένα ψάξιμο στις ρυθμίσεις του laptop αυτή τη φορά. Να θυμήσω την έχω συνδεδεμένη με HDMI στο laptop. Στο βιντεάκι της philips είχα πρόβλημα κι εγώ, τυχαία όμως παρατήρησα πως το βίνεο αυτό είναι 25 fps και όταν έβαλα από το laptop τα Hz της οθόνης στα 25 ή στα 50 (ακέραιο πολλαπλάσιο) με trumotion στο high τα σπασίματα σχεδόν χαθήκανε (έτσι μου φαίνεται εμένα, σίγουρα καμία σχέση με πρίν). Σε όλες τις άλλες θέσεις Hz 23,24,29,30,59,60 είχε σπασίματα full.
Αφού διαπίστωσα αυτό έβαλα να παίξω ταινίες που έχω κατεβάσει και σχεδόν όλες είναι στα 23,98 fps, οπότε έβαλα τη ρύθμιση στα 24Hz και μου φάνηκε πως πάλι μειώθηκαν τα σπασίματα.
Δηλαδή το μόνο που καταλαβαίνω είναι πως ανάλογα την πηγή (βίντεο) θέλει και άλλη ρύθμιση, το ίδιο ή ακέραιο πολλαπλάσιο του fps της ταινίας. Όλα αυτά γίναναι με το trumotion στο high.
Σήμερα είδαν από τον jpaudio πως μπορούμε να την δηλώσουμε και σαν HD television οπότε θα δοκιμάσω και αυτό. Πάντως όποιος έχει την όρεξη και ψάξει ότι και εγώ καλό θα ήταν να ακούσουμε την δικιά του εμπειρία. Να δούμε κι όλας αν όντως βελτιώνεται ή είναι η ιδέα μου μετά από τόση προσπάθεια να νομίζω ότι παίζει καλά μόνο και μόνο για να ηρεμίσει το κεφάλι μου

Οι οδηγοί της Nvidia την έβλεπαν αυτόματα σε μένα HDTV αν θυμάμαι καλά. Όπως και να χει αυτή τη ρύθμιση είχα και εγώ και οι επιλογές στα hz ήταν οι εξής:

24, 29, 50, 59, 60

Δεν είχα επιλογή 25.

Όπως και να έχει, τα σπασίματα δε φεύγανε σε καμία απο αυτές τις ρυθμίσεις.

Αλλά άντε πες ότι ρυθμίζαμε κάθε φορά κάτι, πάλι η απεικόνιση δεν είναι σωστή ( μόνο με ετικέτα pc και 50-59-60 hz έχουμε σωστή απεικόνιση) και παραμένει και το πρόβλημα με το τηλεόπτικο στο true motion που εκεί δε μπορούμε να ρυθμίσουμε κάτι.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις σειρά στην αλλαγή πάντως από το να παιδεύεσαι άδικα.

Ά, στα παραπάνω ξέχασα και το 24p που δε δουλεύει ( προκαλεί tearing )

:lol:

Τι να πρωτοθυμηθώ !!

Εμένα στα 50Hz έχει ghosting. Το PC mode δεν δουλεύει.
Με τα 50Hz στο PC και το true motion στο ΟΝ φαίνετε άριστα η σκηνή με τα πλακάκια (κάπου εκεί που αρχίζει να σταθεροποιείτε η κάμερα, γιατί στις άλλες σκηνές... χ**ε μέσα), αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει ενώ κάνει σπασίματα και σε σημεία που με το true motion off δεν τα κάνει (όπως κάνει και στα 60Hz. Για αυτό τον λόγο δεν χρησιμοποιώ το PC mode).

Last edited:
Έχω νεώτερα:

Η LG μας δίνει εκτός από χαρτί για να αλλάξουμε τις καταραμένες TV, δώρο και 5 κιλά μπλέ μπογιά + οδηγίες για τα πιο βαθιά σημεία του Ιονίου και Αιγαίου.

Last edited:
@ GARRET -> Τι εννοείς?

{Έχω νεώτερα: Η LG μας δίνει εκτός από χαρτί για να αλλάξουμε τις καταραμένες TV, δώρο και 5 κιλά μπλέ μπογιά + οδηγίες για τα πιο βαθιά σημεία του Ιονίου και Αιγαίου.}

Γειά σε όλους, μετά από όλα αυτά έκανα και εγω ένα ψάξιμο στις ρυθμίσεις του laptop αυτή τη φορά. Να θυμήσω την έχω συνδεδεμένη με HDMI στο laptop. Στο βιντεάκι της philips είχα πρόβλημα κι εγώ, τυχαία όμως παρατήρησα πως το βίνεο αυτό είναι 25 fps και όταν έβαλα από το laptop τα Hz της οθόνης στα 25 ή στα 50 (ακέραιο πολλαπλάσιο) με trumotion στο high τα σπασίματα σχεδόν χαθήκανε (έτσι μου φαίνεται εμένα, σίγουρα καμία σχέση με πρίν). Σε όλες τις άλλες θέσεις Hz 23,24,29,30,59,60 είχε σπασίματα full.

Οι παρατηρήσεις σου φίλε συμφωνούν με αυτά που έχω διαπιστώσει και εγω. Κάνω την εξής σκέψη (ας με διορθώσει κάποιος αν κάτι δεν έχω αντιληφθεί σωστά): Το Truemotion είναι ένα σύστημα 100Hz έτσι? Αυτό σημαίνει ότι όταν ενεργοποιείται δείχνει στην οθόνη 100 καρέ το δευτερόλεπτο , ε? Όταν πάρει σήμα 50 Hz (που σημαίνει ότι η πηγή του σερβίρει 50 καρέ το δευτερόλεπτο) τα κάνει 100 παρεμβάλοντας ανάμεσα σε κάθε δύο καρέ ένα που δημιουργεί το ίδιο (Interpolation). Από 50 στα 100 είμαστε ακριβώς διπλάσια και εκεί φαίνεται το Truemotion να δουλεύει (με κάποιες αδυναμίες βεβαια αφού πρέπει να φτιάχνει frames μαντεύοντας). Το DVD player (ή ο υπολογιστής) κάνει τα δικά του για να κάνει τα 25fps σε 50 Hz (50 fps δηλαδή) και το Truemotion διπλασιάζει τα 50 Hz σε 100Hz.
Όταν τώρα η ταινία είναι στα 23,96fps , τα πράγματα μπερδεύονται καθώς τα 100Ηz (ή 100 fps) δεν μπορούν να προκύψουν σαν ακέραια πολλαπλάσια από τα 24 fps της ταινίας. Εκεί νομίζω χαλάει η σάλτσα με το Truemotion. Τείνω να πιστέψω λοιπόν ότι το Truemotion δουλεύει όταν η τηλεόραση παίρνει σήμα 50Ηz ή 25Hz.

Πλάκα κάνω, τπτ δεν εννοώ εκτός απο το ότι...

η σειρά 7000 είναι για πέταμα στο πιο βαθύ σημείο της θάλασσας :lol:

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις σειρά στην αλλαγή πάντως από το να παιδεύεσαι άδικα.

Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ θέλω να την αλάξω, δε το συζητώ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι την πήρα με το Power buy 790, οπότε δεν ξέρω τι μπορώ να πάρω σε αυτά τα λεφτά. Έχω μια εντύπωση πως για κάτι σε 100Hz πάλι θα πρέπει να δώσω κι άλλα κάτι που δεν είμαι διατεθιμένος, γι' αυτό και την πήρα μέσω power buy σε αυτά τα λεφτά. Αν έχει κάποιος να προτείνει καμία ευπροσδεκτος.

Re: Απάντηση: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

@ GARRET -> Τι εννοείς?

{Έχω νεώτερα: Η LG μας δίνει εκτός από χαρτί για να αλλάξουμε τις καταραμένες TV, δώρο και 5 κιλά μπλέ μπογιά + οδηγίες για τα πιο βαθιά σημεία του Ιονίου και Αιγαίου.}

χα,χα μάλλον εννοεί να τη βάψει μπλέ και να τη φουντάρει στη θάλλασα!

Spalam - Στη θεωρία είναι όλα καλά και στα νούμερα, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δε δουλεύει σωστά το true motion. Ούτε στα 50hz. Σε άλλες τηλεοράσεις μπορεί να δουλεύει, εδώ όχι. Προφανώς έκαναν χοντρή γκάφα στον αλγόριθμο που υπολογίζει αυτά που λες με αποτελέσμα να τα κάνουν όλα ένα μάτσο χάλια.

Στα 790 ευρώ χλωμό σε βλέπω όντως, πάρε τα χρήματα πίσω αν είναι και περίμενα κανα μήνα που βγαίνουν νέα μοντέλα μπας και πάρεις τπτ καλό ^^ Τα 100hz πάντως πιο πολύ μύθος μου φαίνονται παρά ουσία. Μη χολοσκάς και τόσο. Ας παίζει 24p κανονικά και άσε τα 100hz. Γνώμη μου πάντα, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μου φαίνονται περισσότερο μάρκετινγκ παρά ουσία.

Last edited:
Spalam - Στη θεωρία είναι όλα καλά και στα νούμερα, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δε δουλεύει σωστά το true motion. Ούτε στα 50hz. Σε άλλες τηλεοράσεις μπορεί να δουλεύει, εδώ όχι. Προφανώς έκαναν χοντρή γκάφα στον αλγόριθμο που υπολογίζει αυτά που λες με αποτελέσμα να τα κάνουν όλα ένα μάτσο χάλια.

Κι όμως, στο περίφημο βίντεο με τα πλακάκια που είναι 25fps και βλέποντάς το από DVD upscaled στα 1080p ,50Ηz το Truemotion στο LOW ή HIGH βελτίωνε σημαντικά την εικόνα σε σχέση με το OFF.

Στα 790 ευρώ χλωμό σε βλέπω όντως, πάρε τα χρήματα πίσω αν είναι και περίμενα κανα μήνα που βγαίνουν νέα μοντέλα μπας και πάρεις τπτ καλό ^^ Τα 100hz πάντως πιο πολύ μύθος μου φαίνονται παρά ουσία. Μη χολοσκάς και τόσο. Ας παίζει 24p κανονικά και άσε τα 100hz. Γνώμη μου πάντα, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μου φαίνονται περισσότερο μάρκετινγκ παρά ουσία..
Συμφωνώ, και θυμάμαι να διάβασα και σε άρθρα ότι τα 100Hz δε θα πρέπει να ειναι από τους κύριους παράγοντες επιλογής. Τα 24p τώρα είναι όντως άλλη υπόθεση. Αν και για μένα εξίσου σηματνικο (ακριβό όμως σήμερα) είναι ο LED- Local Dimming φωτισμός (και για οικονομία και για απόδοση)
Το γέλιο είναι ότι έρχονται και τα 200Ηz! Άντε να τα δούμε κι αυτά!

Last edited:
Κι όμως, στο περίφημο βίντεο με τα πλακάκια που είναι 25fps και βλέποντάς το από DVD upscaled στα 1080p ,50Ηz το Truemotion στο LOW ή HIGH βελτίωνε σημαντικά την εικόνα σε σχέση με το OFF.

Εγώ πάντως είτε με το true motion στο Low είτε στο high είχα ΠΟΛΛΑ σπασίματα και μόνο όταν ήταν OFF δεν είχε κανένα σπάσιμο το βίντεο (αλλά στα πλακάκια είχε τρεμόπαιγμα). Υπόψιν το έβλεπα μέσω pc - HDMΙ σύνδεση, και δοκίμασα διάφορους players.

Όπως και να έχει, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και τι τηλεόραση θα πάρουμε τέλοσπαντων...γιατί εγώ που την θέλω και για..

PC - xbox 360 - tv

Είμαι απαιτητικός μάλλον :furious3::twoguns:

Σίγουρα να πάρω πίσω τα λεφτά το προτημώ, αλλά ξέρεις πως είναι, δεν στα δίνουν πίσω εύκολα οπότε αν είναι για αλλαγή θα δω τι θα μπορέσω να κάνω με τον καταστηματάρχη.

Re: Απάντηση: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

@ spalam ->
Και δε λυπάται τα ψαράκια τα καημένα, είναι κρίμα να ζαλιστούν από τα ... "σπασίματα".
lol

Εναλλακτικά μπορεί να της καρφώσει ένα USB Stick με υποβρύχιες φωτό και να την κάνει ενυδρείο!

Τα ψάρια του ενυδρείου θα έχουν true motion ON όμως;

Αν το έχουν ON θα φωνάξω τον γάτο μου να κάνει κουμάντο.

(το σκίσαμε...λίγο το θέμα, τουλάχιστον το διασκεδάζουμε :p )

Καλησπερα παιδες.....2 μερες ελειψα και βρηκα 3 σελιδες υλικο να διαβασω....

Υποψιν οτι οσοι επιλεξετε αλλη tv με το συγκεκριμενο βιντεακι ΔΕΝ θα τα δειτε ολα σωστα.

Αν η πηγη ειναι dvd με pal 50Hz και η tv 100 ΗΖ θα παιξει σωστα.

Και σωστα παιζει σε κατι sony w4500 και ανω samsung σειρα 7χχ και ανω σε philips 74xx-76xx και ανω και σε lg σειρα 6-7χχχ με μια ομως πολυ μικρη καθυστερηση...οπως ΠΧ σε samsung σειρα 6xx.

Απο pc με την καρτα γραφικων στα 60ΗΖ δεν παιζει πουθενα και φυσικα ουτε στα 24ΗΖ.

Αληθεια οσοι παιζετε με pc εχετε τις αναλογες συντομευσεις ας πουμε με το powerstrip για αλλαγη αναλυσης και ρυθμου ανανεωσης?

Η εχουμε μια αναλυση ας πουμε 1920Χ1080 και 60 καρε και προσπαθουμε να τα αναπαραγουμε ολα????δυστηχως ετσι δεν παιζει.

Φυσικα δεν αναφερωμαι στους σκληροπυρινικους οπως ΝΕΟ και σια ....σε πιο απλους χρηστες αναφερομαι.

Επισης οσοι παιζετε με htpc θα σας ανεβασω ενα βιντεακι 1920Χ1080 24ΗΖ 40Mbps....να δειτε κινηση και τις δυνατοτητες του πισιου σας.

Ξεκιναω το ανεβασμα δα δωσω λινκ.

Επισης θα παρακαλεσω και παλι τον Παναγιωτη να το ξαναανεβασει γιατι απο μενα θα το παρουνε μονο 10 ατομα.

Ετοιμος.....μονο για pc με επεξεργαστες καννιβαλους:afro:

Σε celeron P4 και σε laptop γενικοτερα μην προσπαθηστε θα απογοητευτειτε:Banane0:....

Οποιος παντως αποφασισει να αλλαξει τουβουλα ,και βρει και πηγη να παιξει αυτο το κουρσουμι ,να το προτημησει ως ντεμο.

ΧΕΧΕΧΕ αντε καλα κρασια

http://rapidshare.com/files/211107005/CrowdCross_1_.40000.mp4.html