Lian Li D8000 Server....

Τσεκάρε το XPEnology, ειναι παρά πολυ εύκολο και με καλαίσθητο UI. Ιςως σε βολέψει. Επίσης κάνει WOL πολυ εύκολα με app απο τι κινητο dsFinder. Μπορείς να δεις και τα αλλα apps στο site της synology.

δεν προτείνουμε beta λογισμικά σε production server :p

Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

Σε ευχαριστώ για την πρόταση...
αλλά θες να ασπρίσουν τα λευκά μου μαλλιά :) ...

Έχω αλλεργία σε command prompt - linux ... κλπ κλπ...

θα μείνω σε περιβάλλον windows...
αλλά σε ευχαριστώ παρόλα αυτά... :grinning-smiley-043

(όντως μου πέρασε από το μυαλό το γεγονός να δω καμιά ταινία στο ipad όταν είμαι μακριά... - θέλω να δω στην πράξη αυτό που υπόσχεται η asrock για άνοιγμα του server από οποιαδήποτε σημείο του κόσμου... (αν κατάλαβα καλά))

άρα ένας ι3 4130τ είναι εντάξει... ή να πάω τελικά σε κάτι δυνατότερο... ?

Με τοσα τερρα, ενα "τσικ" να γινει, παει.. ασπρισες μονο για να τα ξανακατεβασεις (ασε που δυσκολα θα τα ξαναβρεις.. δουλειες για φυλακισμενους).
Το συγκεκριμενο παντως εχει τοσο command line οσο και τα windows, για να κανεις αυτά που θες.
Παρολα αυτα, το καλυτερο περιβαλλον ειναι αυτο που ξερει κανεις.
Απλα, ειναι πολλα τα τερα.
Το plex θα το εκανε αυτο με το ταμπλετ απο μακρυα, ειδικοτερα αν ειχες vdsl.
(και ναι, τρεχει σε windows, αλλα και σε freebsd.. i.e. zfs guru)

Εαν δεν ζοριζεσαι ιδιαιτερα, σε τετοιο budget θα πηγαινα σε I7 με 16 giga minimum, για να μην πω 32.. ωστε να ειμαι καλυμενος και για περιπτωσεις
transcoding σε pads, τηλεφωνα και αλλα τετοια.
Οχι, δεν ειναι απαραιτητα σε καμμια περιπτωση, αλλα απο καποιο σημειο και μετα, why not... (και το zfs θα το εκτιμουσε επισης).
Give it a spin που λεμε.

Οσο για το αναμα απο μακρυα, οποιοδηποτε μοντερνο motherboard υποστηριζει wake-on-lan.
Το θεμα ειναι πως στελνεις το magic packet, που το ποτε δουλευει ειναι πολυ σχετικό.
Υπαρχουν ρουτερ που το κανουν αυτό αμα μπεις απο μακρυα στο interface τους.
Καπου το χε παρει το ματι μου, αλλα δεν θυμαμαι μαρκα.
Φυσικα υπαρχουν και αλλοι τροποι (και οχι δεν εχω ιδεα τι υποσχεται η ashrock αλλα δεν ειναι και τοοοσο δυσκολο σαν feature.)

Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

δεν προτείνουμε beta λογισμικά σε production server :p

αφου τρεχει πανω σε mdadm :p και θα το ανοιγει μονο οταν κατι χρειαζεται..

βάλε ένα usb με freenas πάνω στο κουτί (καλορίζικο το εργαλείο :worshippy:) και κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα του pc σου
εάν δεν τα καταφέρεις δεσμεύομαι να σου γεμίσω το κουτί με δίσκους
για επεξεργαστή μανούλα θα ήταν ένας xeon e3

freenas με τι ZFS? btrfs?

για δες και εδω

@nika ψαξε και για καμια φθηνη μητρικη με ipmi (για να ξεκινας τον σερβερ απομακρυσμενα) αν και διαβασα κατι για θεματα ασφαλειας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

.....
εάν δεν τα καταφέρεις δεσμεύομαι να σου γεμίσω το κουτί με δίσκους
.....

Από επιχείρημα έγραψες.....

θα το δοκιμάσω...

(εδώ κέρδισε ο Ολυμπιακό τη Manchester .... :) )...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

αφου τρεχει πανω σε mdadm :p και θα το ανοιγει μονο οταν κατι χρειαζεται..

freenas με τι ZFS? btrfs?

για δες και εδω

το διάβασα ...
JBOD τελικά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

.......

Οσο για το αναμα απο μακρυα, οποιοδηποτε μοντερνο motherboard υποστηριζει wake-on-lan.
Το θεμα ειναι πως στελνεις το magic packet, που το ποτε δουλευει ειναι πολυ σχετικό.
Υπαρχουν ρουτερ που το κανουν αυτό αμα μπεις απο μακρυα στο interface τους.
Καπου το χε παρει το ματι μου, αλλα δεν θυμαμαι μαρκα.
Φυσικα υπαρχουν και αλλοι τροποι (και οχι δεν εχω ιδεα τι υποσχεται η ashrock αλλα δεν ειναι και τοοοσο δυσκολο σαν feature.)

Δοκίμασα πριν 2 χρόνια να βάλω στο router το dyndns - παράλληλα σετάρωντας το σχετικό λογαριασμό στο dyndns.org..

Δύσκολα... πολύ δύσκολα...

Γι' αυτό είπα να δω την πολυδιαφημιζόμενη αυτή δυνατότητα της Asrock...

Τι πλεονεκτήματα εχει ενας xeon σε σχεση με έναν ´κοινό´ επεξεργαστη ?

Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

Έχω ένα "ελάττωμα"...
κάνω full format σε όποιο δίσκο αγοράζω ... και αυτό είναι αλήθεια ότι με έχει γλιτώσει από κακούς δίσκους..

Αυτό είναι προτέρημα όχι ελάττωμα :)
Και εγώ πάντα την πρώτη εβδομάδα δεν πιστεύομαι τους δίσκους
Συνήθως τους γεμίζω δεδομένα, πέρανε δυο τρεις μέρες torture, και έτσι αποφεύγονται ως ένα βαθμό τα προβλήματα βρεφικής θνησιμότητας που είναι συνηθισμένα τις πρώτες ώρες και μέρες λειτουργίας των δίσκων.

Το full format και checking for bad sectors που κάνουν τα synology nas πριν κανεις pool (πέρνει 2-3 μερες.. ανάλογα βεβαία την χωρητικότητα και πόσοι δίσκοι ειναι) ειναι το ίδιο;

Το full format και checking for bad sectors που κάνουν τα synology nas πριν κανεις pool (πέρνει 2-3 μερες.. ανάλογα βεβαία την χωρητικότητα και πόσοι δίσκοι ειναι) ειναι το ίδιο;

Κοίτα το full format μπορεί να αποκαλύψει και κάποια τυχών προβλήματα
Από εκεί και πέρα είναι και στο χέρι σου να κάνεις και λίγο torture τους δίσκους – που δε φαντάζομαι να το κάνει η εταιρία
Για λεπτομέρειες τι κάνει η κάθε εταιρία σε αυτό το βήμα, συνήθως εάν τις ρωτήσεις θα σου απαντήσουν.

@auteur ναι συγνομη το xpenology δεν ειναι beta ειναι καραALPHA

@Nika αν πάρεις συμβουλές από τον auteur σε τέτοια θέματα έκανες την τύχη σου :p
για τον επεξεργαστή οι i-core είναι καλοί για server οι xeon έχουν φτιαχτεί για αυτό, είναι pro
το πιο εύκολο χωρίς να μπούμε σε αυτή την συζήτηση μιλάνε την ίδια γλώσσα με μνήμες ECC

για τους δίσκους πολύ καλά κάνεις και +1 στο τι είπε ο tmjuju, δεν μπαίνει δίσκος πάνω σε μόνιμη θέση αν δεν φάει bench άδειος,μισό γεμάτος και full

Last edited:
Τελικά παρήγγειλα τον ι5 4570...

Αφού δεν πήρα μητρική καθαρόαιμη για server (πχ Supermicro με αντίστοιχες μνήμες) θα ήταν κουτό από την πλευρά μου να πάω σε Xeon...

Ότι χρειάζεται το έχω παραγγείλει...

Αναμένω να έρθω και ξεκινάμε :)

Λόγω τρέλας στη δουλειά... άργησα ... πολύ..

Μερικές φώτο από το εσωτερικό...

Last edited:
NfTpr70.jpg

pKsW3yQ.jpg

Last edited:
Ξεκινάμε βάζοντας τις κάτω ρόδες..

BRlpsFj.jpg

Τι ανεμιστήρες βάζουμε... ?

Bitfenix 120mm X 7, Bitfenix 140mm X 2...

Προσοχή... έτσι μπαίνουν τα λαστιχάκια των 120mm ανεμιστήρων στις βίδες...

EmZtwxf.jpg

Μετά από αρκετό παίδεμα...
(λόγω απειρίας στο συγκεκεριμένο κουτί..)

Αφού βάλουμε τα λαστιχάκια και τις βίδες στους ανεμιστήρες - ΜΕΤΑ πάμε και τους κουμπώνουμε στο κουτί...
και όχι όπως παιδεύτικε ο υποφαινόμενος όπου προσπαθούσε να βάλει βίδα - λαστιχάκι - ανεμιστήρα πάνω στο κουτί την ίδια στιγμή...

1kPnEoP.jpg

Πραγματικο κτηνος. Που θα το τοποθετησεις αν επιτρεπεται; απο τη μια ειναι κουκλι για να το κρυβεις απο την αλλη θα σιναι αρκετα ησυχο για σαλονι;
Για πες και συνολικη χωρητικοτητα δισκων :)

Με τους ανεμιστήρες που έβαλα ευελπιστώ να είναι αρκετά ήσυχο... (μόλις ετοιμαστεί θα ποστάρω και εντυπώσεις από θέμα φασαρίας)..

Έχω ήδη 15 δίσκους 2-4 tb... οι υπόλοιποι θα είναι 4tb+, (μόνο WD Green ή Red)...

Μιλάμε για συνολική χωρητικότητα 120 tb (αν είναι 4ρηδες... :) )... αλλιώς παραπάνω :SFGSFGSF: