Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....
Σε ευχαριστώ για την πρόταση...
αλλά θες να ασπρίσουν τα λευκά μου μαλλιά

...
Έχω αλλεργία σε command prompt - linux ... κλπ κλπ...
θα μείνω σε περιβάλλον windows...
αλλά σε ευχαριστώ παρόλα αυτά...
(όντως μου πέρασε από το μυαλό το γεγονός να δω καμιά ταινία στο ipad όταν είμαι μακριά... - θέλω να δω στην πράξη αυτό που υπόσχεται η asrock για άνοιγμα του server από οποιαδήποτε σημείο του κόσμου... (αν κατάλαβα καλά))
άρα ένας ι3 4130τ είναι εντάξει... ή να πάω τελικά σε κάτι δυνατότερο... ?
Με τοσα τερρα, ενα "τσικ" να γινει, παει.. ασπρισες μονο για να τα ξανακατεβασεις (ασε που δυσκολα θα τα ξαναβρεις.. δουλειες για φυλακισμενους).
Το συγκεκριμενο παντως εχει τοσο command line οσο και τα windows, για να κανεις αυτά που θες.
Παρολα αυτα, το καλυτερο περιβαλλον ειναι αυτο που ξερει κανεις.
Απλα, ειναι πολλα τα τερα.
Το plex θα το εκανε αυτο με το ταμπλετ απο μακρυα, ειδικοτερα αν ειχες vdsl.
(και ναι, τρεχει σε windows, αλλα και σε freebsd.. i.e. zfs guru)
Εαν δεν ζοριζεσαι ιδιαιτερα, σε τετοιο budget θα πηγαινα σε I7 με 16 giga minimum, για να μην πω 32.. ωστε να ειμαι καλυμενος και για περιπτωσεις
transcoding σε pads, τηλεφωνα και αλλα τετοια.
Οχι, δεν ειναι απαραιτητα σε καμμια περιπτωση, αλλα απο καποιο σημειο και μετα, why not... (και το zfs θα το εκτιμουσε επισης).
Give it a spin που λεμε.
Οσο για το αναμα απο μακρυα, οποιοδηποτε μοντερνο motherboard υποστηριζει wake-on-lan.
Το θεμα ειναι πως στελνεις το magic packet, που το ποτε δουλευει ειναι πολυ σχετικό.
Υπαρχουν ρουτερ που το κανουν αυτό αμα μπεις απο μακρυα στο interface τους.
Καπου το χε παρει το ματι μου, αλλα δεν θυμαμαι μαρκα.
Φυσικα υπαρχουν και αλλοι τροποι (και οχι δεν εχω ιδεα τι υποσχεται η ashrock αλλα δεν ειναι και τοοοσο δυσκολο σαν feature.)