Lian Li D8000 Server....

Και δεν πρέπει να παραλήψω να δείξω και τον παλαιό server (κουτί Lian Li PC A70)

o3uQC8P.jpg

Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

Καλημέρα, όταν το στήσεις θα εκτιμούσα εντυπώσεις από τον Adaptec 71605h σε Win 8.1

Εννοείται... :fahne90:

Σε ευχαριστώ για την πρόταση..
Περιμένω ένα εξάρτημα για να ρίξει τις στροφές όλου το NZXT Hub ... αν δεν μου κάνει θα δοκιμάσω και τη λύση που προτείνεις..

Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

Σε ευχαριστώ για την πρόταση..
Περιμένω ένα εξάρτημα για να ρίξει τις στροφές όλου το NZXT Hub ... αν δεν μου κάνει θα δοκιμάσω και τη λύση που προτείνεις..

Αντιστάσεις θα βρεις πολλών ειδών.
Οι Noctua έρχονται με δύο αντιστάσεις μπλε και μαύρη (low / mid)
Γίνεται δηλαδή να δοκιμάσεις αντιστάσεις για να κόψεις στροφές σε κάποιο ανεμιστήρα, πάντα με προσοχή γιατί ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να μη ξεκινά από τα 7V.
Περίπου ενα δυο ευρώ έχει ένα ποτενσιόμετρο ρυθμιζόμενης αντίστασης.
Γενικά κάθε ΙΜΗΟ ανεμιστήρας θα χρεώστη τη δική του τάση και μικρορύθμηση
Καλούς πειραματισμούς :-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

Αντιστάσεις θα βρεις πολλών ειδών.
Οι Noctua έρχονται με δύο αντιστάσεις μπλε και μαύρη (low / mid)
Γίνεται δηλαδή να δοκιμάσεις αντιστάσεις για να κόψεις στροφές σε κάποιο ανεμιστήρα, πάντα με προσοχή γιατί ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να μη ξεκινά από τα 7V.
Περίπου ενα δυο ευρώ έχει ένα ποτενσιόμετρο ρυθμιζόμενης αντίστασης.
Γενικά κάθε ΙΜΗΟ ανεμιστήρας θα χρεώστη τη δική του τάση και μικρορύθμηση
Καλούς πειραματισμούς :-)

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε κάτι που θέλει κόλληση? ....
Αν ναι, δεν παίζει... λόγω απειρίας .. :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε κάτι που θέλει κόλληση? ....
Αν ναι, δεν παίζει... λόγω απειρίας .. :)

αντιστάσεις έτοιμες όχι χειροποιητες μην ανησυχείς :-)
λ.χ. οι Noctua περιλαμβάνουν δύο στη συσκευασία

03175804502l.jpg

Τα λέει - Ultra Low Noise Adapter - Low Noise Adapter

Η nanoxia αντίστοιχα περιλαμβάνει
na-ds-acc.jpg

Για μικρό ποτ φθηνό στα δυο ευρώ υπάρχει αυτό
noiseblocker3small.jpg

Και θα βρεις και nanoxia και άλλες μάρκες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

αντιστάσεις έτοιμες όχι χειροποιητες μην ανησυχείς :-)
λ.χ. οι Noctua περιλαμβάνουν δύο στη συσκευασία

03175804502l.jpg

Τα λέει - Ultra Low Noise Adapter - Low Noise Adapter

Η nanoxia αντίστοιχα περιλαμβάνει
na-ds-acc.jpg

Για μικρό ποτ φθηνό στα δυο ευρώ υπάρχει αυτό
noiseblocker3small.jpg

Και θα βρεις και nanoxia και άλλες μάρκες

Οι adapters αυτοί, στα πόσα V ρίχνουν την τάση (αν το λέω σωστά) γιατί στα 7V δεν δουλευαν οι ανεμιστήρες ...
(σημειώνω ότι τον adaptor 12V -> 7V τον έβαλα στην αρχή δηλαδή Ρεύμα - Adaptor - ΝΖΧΤ Hub - ανεμιστήρες.) - εκτός αν είναι λάθος αυτό που έκανα :worshippy:

αυτούς τους βάζω στην αρχή του ΝΧΖΤ Hub? άρα όλοι οι ανεμιστήρες τροφοδοτούνται με χαμηλότερη τάση? ή πριν από κάθε ανεμιστήρα χωριστα?

Καλορίζικο. Φοβερό το κουτί. Νομίζω τα 120 terra ειναι αρκετά :grinning-smiley-043

Αν δεν φθάνουν και τα 120 tb ... το χάσαμε το κορμί πατριώτη.... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

Οι adapters αυτοί, στα πόσα V ρίχνουν την τάση (αν το λέω σωστά) γιατί στα 7V δεν δουλευαν οι ανεμιστήρες ...
(σημειώνω ότι τον adaptor 12V -> 7V τον έβαλα στην αρχή δηλαδή Ρεύμα - Adaptor - ΝΖΧΤ Hub - ανεμιστήρες.) - εκτός αν είναι λάθος αυτό που έκανα :worshippy:

αυτούς τους βάζω στην αρχή του ΝΧΖΤ Hub? άρα όλοι οι ανεμιστήρες τροφοδοτούνται με χαμηλότερη τάση? ή πριν από κάθε ανεμιστήρα χωριστα?

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, απλές αντιστάσεις είναι όχι ενεργά κυκλώματα.
(βάζω ένα λινκ για όποιον θέλει να μπλέξει με υπολογισμούς αλλά ΙΜΗΟ τα retail pot/resistors είναι πολύ φθηνα έτσι κι αλλιώς http://www.pcbheaven.com/circuitpages/A_Simple_Way_To_Reduce_A_DC_Fan_Speed/ )
Όποτε σκέψου ότι η αντίσταση αθροίζεται με την αντίσταση του ανεμιστήρα , και τα volt πέφτουν ανάλογα.
Άρα δεν υπάρχει μια αντίσταση που να ταιριάζει σε κάθε ανεμιστήρα, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του κάθε ανεμιστήρα.
Οι αντιστάσεις που έρχονται με noctua , φυσικά είναι φτιαγμένοι για να ταιριάζουν με τα Noctua , και κατά τύχη και με άλλους.

Γενικά για αυτό σου πρότεινα αρχικά τα 8 αναλογικά ποτ του nesteq. Με 6 ποτ θα βρεις πολλά στην αγορά και πιο φθηνα, τα 8 ποτ είναι λίγο πιο σπάνια.
Αλλά και η λύση του μονού ποτ, μιας και είναι πολύ φθηνή είναι κάτι που χρησιμοποιώ συχνά για pc φίλων.

Γενικά το να βάλεις μια αντίσταση και να πας με αυτή την αντίσταση να ρυθμίσεις όλους τους ανεμιστήρες είναι λάθος τακτική. Καταρχάς άλλοι θα ξεκινάνε (θα επαρκεί το ρεύμα εκκίνησης) και άλλοι όχι. Ενώ δε θα μπορείς να σχεδιάσεις σωστά τη ροή του αέρα. Κάθε ανεμιστήρας τελικά θα πρέπει να ρυθμιστεί στο δικό του ρεύμα/ ταχύτητα.

Ανάλογα με το κουτί, χρειάζονται και πειραματισμοί, δηλαδή λ.χ. οι 2χ μπροστά να έχουν αρκετές στροφές, και 2χ πίσω και 2χ πάνω λιγότερες.
Με μερικές ώρες παρακολούθησης θα βρεις τη χρυσή τομή.
Μπορείς να βλέπεις θερμοκρασίες επεξεργαστή με CPUTemp / CPU-Z , GPU με GPU-Z, και τις θερμοκρασίες των δίσκων σου με CrystalDisk Info.
Θα παίξεις λίγο με τις ταχύτητες τους και σύντομα θα βρεις μια καλή ρύθμιση , για τη ροή του αέρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

Χμ..
με προβλημάτισες.. θα δοκιμάσω τα 12v->7v απευθείας στους ανεμιστήρες... και αναφέρω..(δεν θέλω να πάω σε fan controller - θα πρέπει να τον βάλω εσωτερικά - όχι ότι δεν έχω χώρο βέβαια :) )...

Για δες και αυτή τη λύση της Phobya,
Δεν είναι ρυθμιζόμενα ποτ, αλλά έχει μπόλικες θύρες
http://www.thewatercoolingshop.co.uk/phobya-multi-fan-splitter-70124.html
http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Phobya-Multi-Fan-Splitter_18281.html

Δε βολεύουν. :) (θέλω να ρίξω 10 ανεμιστήρες στα 7v)..

Τελικά όμως συνάδελφε είχες δίκιο στο εξής..
όταν έβαλα το 12V-7V adaptor σε ανεμιστήρα και όχι πριν το NZXT Hub - αυτός δούλεψε κανονικά σε λιγότερες στροφές...

άρα τελικά από ότι φαίνεται η λύση είναι 10 κομμάτια Phobya adaptors 12v-7v (ένα για κάθε fan)

Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

Δε βολεύουν. :) (θέλω να ρίξω 10 ανεμιστήρες στα 7v)..

Τελικά όμως συνάδελφε είχες δίκιο στο εξής..
όταν έβαλα το 12V-7V adaptor σε ανεμιστήρα και όχι πριν το NZXT Hub - αυτός δούλεψε κανονικά σε λιγότερες στροφές...

άρα τελικά από ότι φαίνεται η λύση είναι 10 κομμάτια Phobya adaptors 12v-7v (ένα για κάθε fan)

Το καλωδιομάνι είναι το μόνο σίγουρο, καλή επιτυχία με το χτένισμα της μακαρονάδας!
Εγώ δεν έχω 10 ίδιους, όποτε είχα ανάγκη ξεχωριστών ρυθμίσεων.
Χθες πάλι ξανασύνδεσα έναν στο wokstation, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

Το καλωδιομάνι είναι το μόνο σίγουρο, καλή επιτυχία με το χτένισμα της μακαρονάδας!

Ούτε ο Τρύφωνας δε μπορεί να τη χτενισει :)

Ωραιο project....ζηλευω.Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο :grinning-smiley-043
Εχω μεινει με ενα intel D510 ,που με διαφορες πατεντες εχει τωρα 8 δισκους, μεσα στο κουτι (max 10-12 να παρει) ,με λογικο κοστος (π.χ εχω 4 port sata PCI καρτα,οχι 8αρα και ανταπτορες sata-usb) ,βεβαια ειναι αθορυβο και δουλευει σαν torrent-file server 24/7 εδω και 4 χρονια ...με καταναλωση 60w :2thumb22sup: Μακαρι να εβρισκα κατι ιδιο αλλα με 20+ δισκους.