Lian Li D8000 Server....

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Αφού είδα ότι θα έχω θέμα με το χώρο στο μικρό μου Lian Li PC A 71.. το οποίο χωράει "μόνο" 15 δίσκους...

PC-A71.jpg

είπα να πάω σε κάτι λίγο μεγαλύτερο....

Lian Li PC D8000...
PC-D8000-main.jpg

Μετά από πολύ καιρό το κουτί τελικά ήρθε... (δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο σε Ευρωπαϊκό μαγαζί... που να στέλνει Ελλάδα, έτσι έπρεπε να υποχρεωθώ σε φίλο στην Αγγλία να μου το στείλει.. και να μου κοστίσουν 200 ευρώ τα μεταφορικά... τεσπα.. το είχα πληρώσει και δεν ήθελα να κάνω πίσω)

Τι σκέφτομαι να βάλω..
Asrock Z87 Extreme 4 (λόγω του ότι μπορώ να βάλω 3 raid κάρτες Dell Perc H310 (σε JBOD θα το δουλέψω, όχι raid))
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.528671

Intel I3 Haswell (ποιο μοντέλο?)

KINGSTON KHX1600C9D3LK2/8GX 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ CL9 HYPERX DUAL CHANNEL KIT (στα 1.35V)
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.550347

Για λειτουργικό παρήγγειλα έναν corsair 128gb SSD...

Το κουτί χωράει 2 τροφοδοτικά...
να πάρω 2 μικρότερα (450 το καθένα? αν ναι ποια - που να υποστηρίζουν Haswell και να είναι ήσυχα)

ή ένα Seasonic 750 w (το οποίο είναι συμβατό με Haswell - αξιόπιστο και ήσυχο)
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640374

Κάθε βοήθεια - πρόταση ευπρόσδεκτη.... :ears:

Καλορίζικος ο κύβος!!!

Εφόσον δεν υπάρχει υποδομή για να γίνεται μετάπτωση από ένα χαλασμένο τροφοδοτικό σε άλλο, τότε δε χρειάζεται να πάς σε δύο psu, καλύτερα ένα και καλό.
Με 20 δίσκους σε JBOD, θα ζεις επικίνδυνα έτσι κι αλλιώς.

Παραδοσιακό Windows 7 ....
(Φορτώνουν γρήγορα... και μαζί με το Teamviewer, Splashtop Remote) μπορώ να χειρίζομαι απομακρυσμένα τον Server
μαζί με το Drive Bender.. (να φαίνονται σαν ένα δίσκος) με Hard Disk Sentinel...

Σε καμία περίπτωση 24/7... τον ανοίγω όταν χρειάζεται να τον δουλέψω...
υπάρχει εξειδικευμένο κατεβαστήρι για τη "βρώμικη" δουλειά..

επεξεργαστή.. ποιον ι3 haswell να πάρω?

για τροφοδοτικό μάλλον θα πάω στο Silverstone M12II Bronze 750w... (συμβατό με haswell)...

ΥΓ όχι 20 δίσκους..... αλλά 28 :)
ΥΓ2: Ακύρωσα τον Corsair - λόγω αναξιοπιστίας όπως διάβασα - και θα τσιμπήσω τον Samsung 840 Evo...

Γιατι οχι windows 8;

Εχω το ίδιο set up σε software (windows 7 + drive bender για 10 δισκους sata) και το λειτουργικό ειναι σε μια IDE. Και σκεφτομαι να μεταβω στα win8 μιας και εχει ενα θεμα με το οτι δεν σβήνει με το shut down (παραμένει στο windows is shutting down για ώρες..) οποτε το κλείνω πατώντας το κουμπί του start up συνεχόμενα για να σταματήσει την τροφοδοσία.

Re: Απάντηση: Lian Li D8000 Server....

Παραδοσιακό Windows 7 ....
(Φορτώνουν γρήγορα... και μαζί με το Teamviewer, Splashtop Remote) μπορώ να χειρίζομαι απομακρυσμένα τον Server
μαζί με το Drive Bender.. (να φαίνονται σαν ένα δίσκος) με Hard Disk Sentinel...

Σε καμία περίπτωση 24/7... τον ανοίγω όταν χρειάζεται να τον δουλέψω...
υπάρχει εξειδικευμένο κατεβαστήρι για τη "βρώμικη" δουλειά..

επεξεργαστή.. ποιον ι3 haswell να πάρω?

για τροφοδοτικό μάλλον θα πάω στο Silverstone M12II Bronze 750w... (συμβατό με haswell)...

ΥΓ όχι 20 δίσκους..... αλλά 28 :)
ΥΓ2: Ακύρωσα τον Corsair - λόγω αναξιοπιστίας όπως διάβασα - και θα τσιμπήσω τον Samsung 840 Evo...

Καταρχάς για αξιοπιστία θα πήγαινες πιο πέρα μετά τον EVO στον PRO,
Αλλά μιλάς για αξιοπιστία και μετά να λες για 28 JBOD :D

Αφού δε θές XOR, πήγαινε στον πιο φθηνό haswell,
Αν σε ενδιαφέρουν λιγο τα γραφικά πήγαινε σε 4600 ή 5000 ενσωματωμένη

Στο συγκεκριμένο κουτί και με αυτό το PSU δεν έχεις λόγο να επιλέξεις υπερβολικά μικρής κατανάλωσης Haswell

Καταρχάς για αξιοπιστία θα πήγαινες πιο πέρα μετά τον EVO στον PRO,
Αλλά μιλάς για αξιοπιστία και μετά να λες για 28 JBOD :D

Το Drive Bender έχει μηχανισμούς για duplication α'λα raid. Αλλά και πάλι το να το κάνεις duplication δεν αυξάνει την αξιοπιστία. Το downtime μειώνει σε περίπτωση βλάβης ενός δίσκου.

To backup είναι αναντικατάστατο, και φαντάζομαι μέσα στους 28 δίσκους κάποιοι θα είναι για να κρατάνε αντίγραφα ασφαλείας.

Για το λειτουργικό, τα 8 φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα 7. Και για remote control υπάρχει των windows. Τα άλλα είναι απλά ημίμετρα.

Το Drive Bender έχει μηχανισμούς για duplication α'λα raid. Αλλά και πάλι το να το κάνεις duplication δεν αυξάνει την αξιοπιστία. Το downtime μειώνει σε περίπτωση βλάβης ενός δίσκου.

To backup είναι αναντικατάστατο, και φαντάζομαι μέσα στους 28 δίσκους κάποιοι θα είναι για να κρατάνε αντίγραφα ασφαλείας.

Για το λειτουργικό, τα 8 φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα 7. Και για remote control υπάρχει των windows. Τα άλλα είναι απλά ημίμετρα.

Εγώ jbod διαβασα παραπάνω, και αυτό σχολίασα :-)
Drivebender over jbod .... το ίδιο ρίσκο θα είναι.

Το ανέφερε πιο πάνω ότι θα βάλει drive bender.

Drivebender over jbod .... το ίδιο ρίσκο θα είναι.

Όχι ακριβώς.
Αν θέλεις να έχεις mirror, μπορείς να το έχεις ακριβώς όπως σε ένα raid, με την έξτρα ευκολία ότι μπορείς να το ορίσεις σε επίπεδο φακέλου και να κερδίσεις έξτρα χώρο.
Το αρνητικό θα είναι η μικρότερη ταχύτητα καθώς είναι software λύση σε επίπεδο driver.
Το άλλο θετικό είναι ότι δεν έχεις raid controller να είναι εν δυνάμει single point of failure για τη συστοιχία.
Το άλλο θετικό είναι ότi οτιδήποτε και να γίνει βάζεις οπουδήποτε το δίσκο και βλέπεις τα αρχεία σου χωρίς να πρέπει να κάνεις rebuild κάτι (volume κλπ)

Θα μας πει ο φίλος το που θα καταλήξει, 1002 λύσεις υπάρχουν.

Άρα λέτε για windows 8.... θα το δοκιμάσω...

τα πολύ σημαντικά αρχεία (φώτο, οικογενειακά βίντεο κλπ) γράφονται παράλληλα και σε 2ο δίσκο..
όλα τα άλλα μπορούν να ανακτηθούν μέσω internet... (μακάρι να μη χρειαστεί)..

οι Δίσκοι είναι όλοι Western Digital..

Έχω ένα "ελάττωμα"...
κάνω full format σε όποιο δίσκο αγοράζω ... και αυτό είναι αλήθεια ότι με έχει γλιτώσει από κακούς δίσκους..

Και πάμε να δείξουμε και καμια φώτο....

το κουτί πακεταρισμένο... στο βάθος φαίνεται ο παλαιός...
(μόλις ολοκληρώσω θα τα βάλω και δίπλα δίπλα να δείτε και διαφορά στο εξωτερικό μέγεθος)

9Fi4u8E.jpg

1ο εξάρτημα που αγοράστηκε ...
Lian Li 23 NB.... 2 θύρες 5 1/4 σε 3 3 1/2 με ανεμιστήρα και λογότυπο Lian Li...

Ελα που δεν μπορούσα να βρω μαύρο σε όλη την Ευρώπη... το είχε το Amazon.com αλλά δεν έστελνε Ευρώπη...
Τι έκανα.. υποχρεώθηκα σε φίλο στην Αγγλία, ο οποίος υποχρεώθηκε σε φίλο στην Αμερική να του το στείλει...
αλλά ήρθε (μετά από κανένα μήνα τελικά :) )

εδώ τι θα κάνουμε... πρώτα από όλα να αλλάξουμε τον ανεμιστήρα με έναν Noctua NF-R8.... (80 mm - PWM) ...
Είναι πιο ήσυχος με καλύτερη ροή αέρα... και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ....
(κόστισε όσο το 23 ΝΒ)

Φωτος..:
Lian Li 23 NB

23NB-B.jpg

59qjRw4.jpg

και ο Noctua..
74jK7kW.jpg

Το ερώτημα παραμένει..

σε τι επεξεργαστή να πάω ώστε να μπορεί να στριμάρει άνετα 1080p περιεχόμενο σε 2 μηχανάκια...? (ακόμα και BR ταινία iso)

ο 4130Τ είναι οκ ή πρέπει να πάω σε 4570S ή 4570?
(διάβασα αρκετά... αλλά δεν κατέληξα..)

Το στρεαμαρισμα εξαρταται κυριως απο τη ταχυτητα του δικτυου και κατ επεκταση των δισκων και οχι τοσο του επεξεργαστη, εκτος βεβαια αν μιλαμε για transcoding. Αν και ενα plex ακουγεται ωραια ιδεα σε τοσα "ντατα".
Τωρα τετοια φωναρα και να τραγουδαει στα νταμαρια (που ελεγε και ο χαρυ κλυν).
Σε τετοια μεγεθη θα σκεφτομουν σοβαρα λυση βασισμενη σε ZFS, πχ zfs guru....

Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

Το στρεαμαρισμα εξαρταται κυριως απο τη ταχυτητα του δικτυου και κατ επεκταση των δισκων και οχι τοσο του επεξεργαστη, εκτος βεβαια αν μιλαμε για transcoding. Αν και ενα plex ακουγεται ωραια ιδεα σε τοσα "ντατα".
Τωρα τετοια φωναρα και να τραγουδαει στα νταμαρια (που ελεγε και ο χαρυ κλυν).
Σε τετοια μεγεθη θα σκεφτομουν σοβαρα λυση βασισμενη σε ZFS, πχ zfs guru....

Σε ευχαριστώ για την πρόταση...
αλλά θες να ασπρίσουν τα λευκά μου μαλλιά :) ...

Έχω αλλεργία σε command prompt - linux ... κλπ κλπ...

θα μείνω σε περιβάλλον windows...
αλλά σε ευχαριστώ παρόλα αυτά... :grinning-smiley-043

(όντως μου πέρασε από το μυαλό το γεγονός να δω καμιά ταινία στο ipad όταν είμαι μακριά... - θέλω να δω στην πράξη αυτό που υπόσχεται η asrock για άνοιγμα του server από οποιαδήποτε σημείο του κόσμου... (αν κατάλαβα καλά))

άρα ένας ι3 4130τ είναι εντάξει... ή να πάω τελικά σε κάτι δυνατότερο... ?

Last edited:
Τσεκάρε το XPEnology, ειναι παρά πολυ εύκολο και με καλαίσθητο UI. Ιςως σε βολέψει. Επίσης κάνει WOL πολυ εύκολα με app απο τι κινητο dsFinder. Μπορείς να δεις και τα αλλα apps στο site της synology.

Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

Σε ευχαριστώ για την πρόταση...
αλλά θες να ασπρίσουν τα λευκά μου μαλλιά :) ...

Έχω αλλεργία σε command prompt - linux ... κλπ κλπ...

θα μείνω σε περιβάλλον windows...
αλλά σε ευχαριστώ παρόλα αυτά... :grinning-smiley-043

(όντως μου πέρασε από το μυαλό το γεγονός να δω καμιά ταινία στο ipad όταν είμαι μακριά... - θέλω να δω στην πράξη αυτό που υπόσχεται η asrock για άνοιγμα του server από οποιαδήποτε σημείο του κόσμου... (αν κατάλαβα καλά))

άρα ένας ι3 4130τ είναι εντάξει... ή να πάω τελικά σε κάτι δυνατότερο... ?

βάλε ένα usb με freenas πάνω στο κουτί (καλορίζικο το εργαλείο :worshippy:) και κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα του pc σου
εάν δεν τα καταφέρεις δεσμεύομαι να σου γεμίσω το κουτί με δίσκους
για επεξεργαστή μανούλα θα ήταν ένας xeon e3