LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δε ξέρω κι αν η λίστα Ζοτος είναι πιο επιρρεπής να μηδενιστεί.
Πάντως ότι κι αν δοκίμασα (ώρα, ανοικτός συνεχώς, διαγραφές των ύποπτων καναλιών, ολα τα firmware κλπ) εξακολουθεί και τα χάνει. Για μένα είναι 10" να τα ξαναπεράσω από το bin, για αυτούς που τον συνέστησα στεναχωριέμαι.

Επιλογή για αποθήκευση καναλιών σε bin έχει μόνο ο PowerPlus, αν δεν κάνω λάθος.

Έχεις δοκιμάσει αν το πρόβλημα με τις εγγραφές εμφανίζεται και με συσκευές USB2.0;
Δες μήπως και είναι ενεργοποιημένη η τροφοδοσία κεραίας.

Για αυτά τα post λέω του Matis. :)

Κοίτα, ο Apacer ο 2.5'' ο εξωτερικός που λέγαμε ο usbοδιμούτσουνος USB 2.0 είναι, και με έναν card reader με micro sd το κάνει, και με το φλασάκι τo καινούργιο που είναι USB 3.0. Τώρα, τίποτα άλλο δεν διαθέτουμε! :)
Γενικά όπως είπα βλέπω αναγκαστικά με μια παλιά εσωτερική κεραία (δίποδα) την οποία έχω ακουμπήσει πάνω στη τηλεόραση (για την ώρα δεν παίζει το ενδεχόμενο να βάλω άλλη εξωτερική, η κεντρική είναι χάλια και δεν φτάνει και το καλώδιο) η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη προς την μετατόπιση. Άσε που υποψιάζομαι (κάποιος που ξέρει μας λέει) πως οτιδήποτε κοντινό (καλώδιο scart, o ίδιος ο αποκωδικοποιητής) μετατρέπεται σε... "κεραία"... Δηλαδή ένα χιλιοστό να κουνηθεί κάτι, τα ευαίσθητα κανάλια (MTV, ΕΡΤ κλπ) χάνουνε τη μπάλα και πρέπει να κάνω ασκήσεις υπομονής τύπου jenga αν θέλω να πιάσω 100% ποιότητα. Αυτά της Digea δεν τα κουνάει τίποτα. Βέβαια δεν χρειάζεσαι 100% ποιότητα για να δεις χωρίς σπασίματα αλλά αυτό που βλέπω και όπως το καταλαβαίνω είναι πως για κάποιο λόγο όταν γράφω (extra ρεύμα; ) ο δέκτης "ρουφάει" από την ποιότητα/λήψη με αποτέλεσμα οτιδήποτε δεν είναι εντελώς τέλειο (Digea και TV5 που πιάνει 100%/100%) να αρχίσει σπασίματα. Όχι δηλαδή να είναι και οριακά που έλεγε ο Talos, σου λέω πριν είχα 100% ποιότητα / 91% λήψη στην ΕΡΤ και στην εγγραφή έσπαγε πάλι. Τώρα που το βουντού έχει πετύχει και εκεί που έχω αφήσει τη κεραία στην ΕΡΤ είναι 100% / 95% δεν σπάει ούτε στη εγγραφή. Αν πέσει λίγο, φαντάζομαι θα έχω τα ίδια. Οπότε τα θέματα είναι:

*Πως θα αυξηθεί η ποιότητα της λήψης με τις υπάρχουσες συνθήκες;
*Πως (και γιατί συμβαίνει το αντίθετο) ακόμα και αν δεν μπορώ να έχω πάντα 100% / 100% θα σταματήσει το... "ρούφηγμα" της ποιότητας κατά την εγγραφή που οδηγεί σε σπασίματα;

Η "τροφοδοσία κεραίας" που λες αναρωτιέμαι καιρό τι κάνει, ήταν και είναι απενεργοποιημένη. Πριν που προσπάθησα να την ενεργοποιήσω, δεν θέλει και μένει απενεργοποιημένη γιατί έχει δικιά της βούληση....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δυστυχώς στο συγκεκριμένο τηλεκοντρόλ το πλήκτρο OK δεν προγραμματίζεται με την λειτουργία εκμάθησης όπως γράφεται και στο manual του. Μόνο αν μέσω της αυτόματης αναζήτησης βρεθεί κωδικός που να έχει το ΟΚ, ακόμα και αν δεν έχει όλα τα υπόλοιπα πλήκτρα σωστά. Προγραμματίζεις τα υπόλοιπα μόνος σου. Αλλιώς πρέπει να αντιστοιχήσεις μόνος σου την λειτουργία ΟΚ σε ένα άλλο άσχετο πλήκτρο.

εχω δυο τετοια κοντρολ σε δυο δεκτες που εχω και στα δυο εχω κανει εκμαθηση το ΟΚ κανονικα στο πληκτρο!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

εχω δυο τετοια κοντρολ σε δυο δεκτες που εχω και στα δυο εχω κανει εκμαθηση το ΟΚ κανονικα στο πληκτρο!!!!
Σίγουρα τα έχεις προγραμματίσει και δεν είχες βρει κάποιον κωδικό; Έχει ξαναγίνει αυτή κουβέντα. Κοίτα εδώ, μηνύματα 174, 175:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...στήρια-με-δυνατότητα-εκμάθησης-εντολών/page18
Πάντως θα με βόλευε και εμένα να έχεις δίκιο και να προγραμματίζεται. Αλλά αφού το γράφει στο manual δεν ξέρω. Εγώ πάντως όπως γράφω εκεί δεν έχω δοκιμάσει.

Για αυτά τα post λέω του Matis. :)

Το επόμενο που κοίταξα και κοιτάζω ακόμη, είναι μπας και βρω κάποιον editor (για το PC) που να αλλάζει έστω αυτό το 1 αρχείο bin που υπάρχει διαθέσιμο.

Βρήκα 3-4 που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά δεν είναι συμβατά με το συγκεκριμένο, αλλά με bin άλλων δεκτών.

Βεβαια αυτή η ιστορία είναι για να διορθώσεις τη λίστα αν δεν σου αρέσει, κι όχι για το πρόβλημα απώλειας των καναλιών, που βαρέθηκα και να ασχολούμαι.

Το επόμενο που κοίταξα και κοιτάζω ακόμη, είναι μπας και βρω κάποιον editor (για το PC) που να αλλάζει έστω αυτό το 1 αρχείο bin που υπάρχει διαθέσιμο.

Βρήκα 3-4 που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά δεν είναι συμβατά με το συγκεκριμένο, αλλά με bin άλλων δεκτών.

Βεβαια αυτή η ιστορία είναι για να διορθώσεις τη λίστα αν δεν σου αρέσει, κι όχι για το πρόβλημα απώλειας των καναλιών, που βαρέθηκα και να ασχολούμαι.

Ναι αλλά αν κατάλαβα καλά λες πως προσπαθείς να κάνεις edit και να φτιάξεις τη σειρά όπως σ' αρέσει οπότε αν χαθεί κάνεις απλά load το bin. και επανέρχεται. Μια χαρά θα είναι σαν προσωρινό μέτρο αν γίνεται, μέχρι να το φτιάξουν. Από το χειροκίνητο....

Χαζή ερώτηση:
Πως βλέπω το ποσοστό της ποιότητας του σήματος? 50%-60% κλπ? Το βλεπεις απο καπου στο μενου γενικά, η ειναι αυτο που φαίνεται καθε φορα που αλλάζεις κανάλι τα κυκλάκια και αναφέρετε στο καθε κανάλι ξεχωριστά γιατι στα περισσότερα ειμαι περίπου στην μέση

Ευχαριστώ

Χαζή ερώτηση:
Πως βλέπω το ποσοστό της ποιότητας του σήματος? 50%-60% κλπ? Το βλεπεις απο καπου στο μενου γενικά, η ειναι αυτο που φαίνεται καθε φορα που αλλάζεις κανάλι τα κυκλάκια και αναφέρετε στο καθε κανάλι ξεχωριστά γιατι στα περισσότερα ειμαι περίπου στην μέση

Ευχαριστώ

Η ποιότητα\ενταση φαίνεται με διπλό πάτημα του info, αν θυμάμαι καλά.

Τα κυκλάκια που βλέπεις όταν αλλάζεις κανάλι δείχνουν σε ποιο χρονικό σημείο βρίσκεται η συγκεκριμένη εκπομπή, σύμφωνα με τα στοιχεία του EPG.

Καλό θα ήταν αν κάποιος που έχει δοκιμάσει όλα τα fw έκανε μια συγκεντρωτική ανάλυση υπέρ-κατά.

Παιδια SOS !

Μου έπεσε νερο κ μου χάλασε το τηλεκοντρόλ !

Που μπορώ να βρω για να αγοράσω άλλο (αυθεντικο) στην Αθήνα ή Online?

Κοιτά και αυτά που προγραμματιζονται βέβαια που αναφέρει ο φίλος κ ευεργέτης μας tallos :SFGSFGSF:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96146-Τηλεχειριστήρια-με-δυνατότητα-εκμάθησης-εντολών

Αλλα προτιμώ αυθεντικο.

Εχει κανένας καμια ιδέα? Που κ πόσο ?

Αντιπρόσωπος στην Ελλαδα? Αγνωστος ε?

Θα ρωτήσω κ το eshop που το πήρα.

Καταστροφη. Χωρις κοντρολ πάπαλα.

:furious3:

παιδια μια ερωτηση τον βρηκα σε ενα καταστημα το LifeView LV6TBOXHD αλλα λεει LifeView LV6TBOXHD V2 εχει καποια διαφορα γνωριζετε να μου πειτε?
Edit: Ακυρο διαβαζοντας μερικα ποστ την βρηκα την απαντηση δεν χρειαζετε να απαντησετε μαλλον θα παω αυριο να τον αγορασω.

Last edited:
παιδια μια ερωτηση τον βρηκα σε ενα καταστημα το LifeView LV6TBOXHD αλλα λεει LifeView LV6TBOXHD V2 εχει καποια διαφορα γνωριζετε να μου πειτε?

Είναι το τρέχων μοντέλο. Πέρσι υπήρχε και v1 αλλά τώρα δεν υπάρχει. Είναι ο τελευταίος δλδ. Αν τον θες προχωρά.

oκ φιλε σε ευχαριστω για την απαντηση σου αυριο θα παω να τον αγορασω αν χρειαστω καποια βοηθεια μετα σχετικα με αναβαθμισεις θα ερθω να σας ρωτησω :)

Παιδια SOS !

Μου έπεσε νερο κ μου χάλασε το τηλεκοντρόλ !

Που μπορώ να βρω για να αγοράσω άλλο (αυθεντικο) στην Αθήνα ή Online?

Κοιτά και αυτά που προγραμματιζονται βέβαια που αναφέρει ο φίλος κ ευεργέτης μας tallos :SFGSFGSF:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96146-Τηλεχειριστήρια-με-δυνατότητα-εκμάθησης-εντολών

Αλλα προτιμώ αυθεντικο.

Εχει κανένας καμια ιδέα? Που κ πόσο ?

Αντιπρόσωπος στην Ελλαδα? Αγνωστος ε?

Θα ρωτήσω κ το eshop που το πήρα.

Καταστροφη. Χωρις κοντρολ πάπαλα.

:furious3:

Πρέπει να είσαι ο μοναδικός στον κόσμο που προτιμάει το αυθεντικό απο τα προγραμματιζόμενα!

Για να μην παιδεύεσαι, πάρε ένα TELE USB300 με 7-8 ευρώ. Μπορείς έτσι να βάλεις και firmware αλλου δέκτη στον ΒΟΧ, αρκει να υπάρχει αυτός ο δέκτης στην βάση δεδομένων του τηλεκοντρολ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Σίγουρα τα έχεις προγραμματίσει και δεν είχες βρει κάποιον κωδικό; Έχει ξαναγίνει αυτή κουβέντα. Κοίτα εδώ, μηνύματα 174, 175:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...στήρια-με-δυνατότητα-εκμάθησης-εντολών/page18
Πάντως θα με βόλευε και εμένα να έχεις δίκιο και να προγραμματίζεται. Αλλά αφού το γράφει στο manual δεν ξέρω. Εγώ πάντως όπως γράφω εκεί δεν έχω δοκιμάσει.

αν εννοεις το κεντρικο πληκτρο ΟΚ που γυρω ειναι τα βελακια πανω κατω αριστερα δεξια ναι!! τα μονα που δεν προγραμματιζονται ειναι τα macro learn και all off και αυτα που επιλεγεις συσκευη!! δοκιμασε το απλα να μην εχεις ξεπερασει τις 20 εντολες γιατι δεν θα στην δεχθει!!

Last edited:

Πρέπει να είσαι ο μοναδικός στον κόσμο που προτιμάει το αυθεντικό απο τα προγραμματιζόμενα!

Για να μην παιδεύεσαι, πάρε ένα TELE USB300 με 7-8 ευρώ. Μπορείς έτσι να βάλεις και firmware αλλου δέκτη στον ΒΟΧ, αρκει να υπάρχει αυτός ο δέκτης στην βάση δεδομένων του τηλεκοντρολ.

Kosta ευχαριστω για τη διακριση. :firstprize:

Ετσι κι αλλιώς κ να θέλω δεν βρίσκεται αυθεντικο. Μιλησα με eshop κ μου είπαν να πάρω προγραμματιζόμενο.

Για το tele usb 300 διάβασα κ στο σχετικο thread με τα τηλεκοντρολ.

Κάπου αναφέρεται πως το lifeview υπάρχει στη βαση δεδομένων του. Ισχυει ?

Σε ποια διεύθυνση στέλνεις τα email; Μήπως να στέλναμε και οι υπόλοιποι για να δουν οτι υπάρχουν πολλοί με το πρόβλημα;
Σε εκείνη που έχουν στο site τους, [email protected]
Δεν ξέρω μήπως είναι σε διακοπές αυτό το διάστημα, γιατί δεν είχα απάντηση στα τελευταία μηνύματα.

Έχω στείλει μήνυμα, συνοδευόμενο από φωτογραφία του μενού του Micro-HD, για τους τρεις δέκτες που έχουν ήδη συμπεριλάβει την ρύθμιση PMT για να διορθώσουν το πρόβλημα της απώλειας της σειράς των καναλιών.
Επίσης έχω στείλει και φωτογραφίες όπου φαίνονται οι κίτρινοι υπότιτλοι και το προσαρμοζόμενο background υποτίτλων, με το μικρό μενού που εμφανίζεται πάνω αριστερά στην οθόνη (πατώντας το πλήκτρο SUBTITLES) για να φαίνεται καλύτερα πόσο είναι το μικρό και το μεγάλο μέγεθος υποτίτλων. Πλέον είναι στην διάθεσή τους το αν θα βγάλουν κάποιο σύγχρονο firmware.
Φοβάμαι ότι δεν α συγκινηθούν και θα συνεχίσουν τις διορθώσεις στο παλιό, όπως έγινε με τους UTF-8.

Ευχαριστούμε και πάλι Talos, είναι πολύ ευγενικό αυτό που κάνεις και προσπαθείς να βοηθήσεις τόσο κόσμο. Ας ελπίσουμε πως θα ακούσουν στο τέλος.

Τέλος, αν και αγόρασα μια χαρά φλασάκι πλέον το θέμα με την ΕΡΤ, MTV/MAD και κάποια μικρότερα στη έγγραφη παραμένει.
Ακόμη και αν έχω συντονιστεί καλά, δηλαδή τώρα βλέπω Ποιότητα 100% / Ένταση 90% σταθερά στην ΕΤ3, αν πατήσω rec χαλάει (πέφτει και το ποσοστό) και αρχίζει να γράφει με σπασίματα. Μόνο σε Mega,ANT1,Σκάι,STAR γράφει απροβλημάτιστα. Υπάρχει κάποια λύση; Τον έχω όρθιο σαν βιβλίο τον δέκτη για να να μην ζεσταίνεται, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Χαρά μου αν μπορώ να βοηθήσω. Άλλωστε, κι εγώ αυτόν τον δέκτη έχω και θέλω να έχω τα νέα firmware :smile:

Το πρόβλημα της ποιότητα απεικόνισης είναι Bug του firmware της Mstar. Διορθώθηκε σε νεότερη έκδοση.
Όταν κάποια συχνότητα έχει HD κανάλι, κατά την εγγραφή εμφανίζεται αλλοίωση της προβαλλόμενης εικόνας αλλά όχι της εγγραφής.

Ε, όχι και ευεργέτης :smile:
Μοιράζομαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, όπως συμβαίνει συνήθως στα φόρουμ :smile:
Σε ευχαριστώ πολύ όμως για τα καλά σου λόγια!

Ναι, ισχύει.

Last edited:

Originally Posted by DIMI T
Ναι, ισχύει.

Αρα προτείνεις αυτον ?

Υπαρχει δηλαδη ο lifeview στη βάση δεδομέων στο λογισμικο που το προγραμματιζει ?

Αρα προτείνεις αυτον ?

Υπαρχει δηλαδη ο lifeview στη βάση δεδομέων στο λογισμικο που το προγραμματιζει ?
Είσαι και άπιστος Θωμάς! ;)

Voila:
box.jpg

Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την αντιστοίχηση των πλήκτρων το media player.