LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την αντιστοίχηση των πλήκτρων το media player.

Νομίζω ότι ακόμη κι αν υπάρχει ένας δέκτης στην βάση τους, θα είναι καλό να ανεβαίνει το αρχειάκι και στο φόρουμ. Έτσι ο θα μπορούν όλοι να βάλουν σε όποιο πλήκτρο θέλουν την κάθε λειτουργία. Άλλωστε, ο καθ' ένας έχει διαφορετικά γούστα :smile:

Όλο λέω θα ξεκινήσω θέμα όπου θα τα μαζεύουμε εκεί τα αρχεία IR και όλο κάτι γίνεται (π.χ. mails σε lifeview, μετάφραση για ALi). Θα στρωθώ σήμερα το βραδάκι να το ξεκινήσω, αλλιώς βλέπω να το φτάνω στα Χριστούγεννα!

Το πρόβλημα της ποιότητα απεικόνισης είναι Bug του firmware της Mstar. Διορθώθηκε σε νεότερη έκδοση.
Όταν κάποια συχνότητα έχει HD κανάλι, κατά την εγγραφή εμφανίζεται αλλοίωση της προβαλλόμενης εικόνας αλλά όχι της εγγραφής.

Βασικά εμφανίζεται και στην εγγραφή. Σε επόμενο post περιγράφω και αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει.
Νέο firmware Mstar, οπότε του επεξεργαστή υποθέτω, ανεξάρτητο από το firmware της συσκευής. Δεν έχω ιδέα ποιο έχω, που το βλέπω και πως το ενημερώνω. Λες να κάνω update και σε αυτό, θα δω βελτιώσεις δηλαδή είτε στο θέμα για το οποίο μιλάμε ή σε άλλους τομείς;
Θα πρέπει να περάσω μετά πάλι τα κανάλια και του firmware του λογισμικού;

Βασικά εμφανίζεται και στην εγγραφή. Σε επόμενο post περιγράφω και αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει.
Νέο firmware Mstar, οπότε του επεξεργαστή υποθέτω, ανεξάρτητο από το firmware της συσκευής. Δεν έχω ιδέα ποιο έχω, που το βλέπω και πως το ενημερώνω. Λες να κάνω update και σε αυτό, θα δω βελτιώσεις δηλαδή είτε στο θέμα για το οποίο μιλάμε ή σε άλλους τομείς;
Θα πρέπει να περάσω μετά πάλι τα κανάλια και του firmware του λογισμικού;

Το δικό σου είναι διαφορετικό πρόβλημα. Αυτό που συζητάγαμε με τον Άγγελο ήταν η πτώση στην ανάλυση του EPTHD όταν γινόταν εγγραφή, όχι πιξέλιασμα και σπασίματα. Όταν έκανα εγγραφή η ποιότητα εικόνας έπεφτε σε επίπεδα...VCD αλλα η εγγραφή γινόταν κανονικά.

Δοκίμασε το firmware 25-4-2012. Για να δεις τι έχεις, Συστημα>Πληροφορίες

Το δικό σου είναι διαφορετικό πρόβλημα. Αυτό που συζητάγαμε με τον Άγγελο ήταν η πτώση στην ανάλυση του EPTHD όταν γινόταν εγγραφή, όχι πιξέλιασμα και σπασίματα. Όταν έκανα εγγραφή η ποιότητα εικόνας έπεφτε σε επίπεδα...VCD αλλα η εγγραφή γινόταν κανονικά.

Δοκίμασε το firmware 25-4-2012. Για να δεις τι έχεις, Συστημα>Πληροφορίες

Αν είναι αυτό, έκδοση υλικού 13B λέει. Να το αλλάξω; Δεν θα επηρεάσει το δωράκι η κάτι άλλο στον δέκτη αρνητικά ε;

Last edited:

Αν είναι αυτό, έκδοση υλικού 13B λέει. Να το αλλάξω; Δεν θα επηρεάσει το δωράκι η κάτι άλλο στον δέκτη αρνητικά ε;

Χρειάζεσαι μαθήματα βασικής...αναβαθμισιολογίας μου φαίνεται! ;)

Φυσικά και θα επηρεάσει το δωράκι. Βάζεις το firmware 25-4-2012 και, αν δεν σου αρέσει, μπορείς πανεύκολα να επιστρέψεις σε αυτό που είχες πριν.

Χρειάζεσαι μαθήματα βασικής...αναβαθμισιολογίας μου φαίνεται! ;)

Φυσικά και θα επηρεάσει το δωράκι. Βάζεις το firmware 25-4-2012 και, αν δεν σου αρέσει, μπορείς πανεύκολα να επιστρέψεις σε αυτό που είχες πριν.

Όχι ρε συ, ξέρω πολύ καλά τι παίζει με τα firmware και πως το ένα διαγράφει το άλλο κλπ, εννοείται!
Απλά με αυτά που γράφατε κατάλαβα πως υπάρχουν δύο διαφορετικά firmware:

*Το γνωστό μας που είναι σε φάση firmware που επηρεάζει το λογισμικό του BOX μόνο.
*Ένα γενικό της MSTAR που είναι για όλους τους δέκτες με αυτόν τον επεξεργαστή.

Γι ' αυτό και ρώτησα που το βλέπω και πως το αλλάζω κλπ. Οπότε μάλλον αυτό το....δεύτερο firmware είναι δικιά μου παρανόηση και πρέπει αλλού να ψάξω για να λυθεί το πρόβλημα.

Disappearer, αν με φλασάκι δεν έχεις το ίδιο πρόβλημα, τότε μάλλον ο σκληρός «του πέφτει λίγο βαρύς» από ανάγκες τροφοδοσίας.

Μου έχασε και πάλι τα κανάλια σήμερα, 2η φορά μέσα σε μια 'βδομάδα. Αιτία αυτή τη φορά φαίνεται πως είναι το 0-6.

Μπελά στο κεφάλι μας που βάλαμε πάντως με αυτήν την κινέζικη παλιατζούρα... Μ' αρέσει που το θεωρούσαμε όλοι μας & κορυφαία προσφορά απ' το e-shop επειδή απλά έκαναν το αυτονόητο να μην αισχροκερδίσουν σε ένα προϊόν όπως μας συνηθίζουν εδώ στο δύσμοιρο ελλαδιστάν, δε θα 'δινα πλέον ούτε 5 ευρώ γι' αυτό το μηχανηματάκι και πάλι καλά που δεν πρόλαβα να το συστήσω σε κάναν άλλον και να με κυνήγαγε τώρα με τις πέτρες...

Μας φλόμωσαν με όλες αυτές τις multimedia δυνατότητες που δε λέω είναι χρήσιμες σε αρκετό κόσμο που δεν έχουν λαπ να συνδέσουν στην tv ή λεφτά για να πάρουν έναν καλό & επώνυμο media player, αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά αν πας να ανοίξεις την τηλεορασούλα σου ένα πρωί και δεις ξαφνικά άνω-κάτω τα κανάλια και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα αναταξινομήσεις? Με αυτή τη γελοία νοημοσύνη του επεξεργαστή να μαδάει τα κανάλια με κάθε νέο κανάλι που εντοπίζει (ακόμη κι αν δεν είναι νέο ή δεν υπάρχει καν) και την ακόμα πιο γελοία συμπεριφορά των εταιρειών που δε σκύβει στο πρόβλημα να δώσει λύση σε αυτό το θέμα που ταλαιπωρεί τόσο κόσμο, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η συσκευή (όπως και πολλές άλλες παρόμοιες) προτείνεται πλέον για όσους θέλουν έναν φτηνό media player χωρίς πολλές δυνατότητες και έχουν ήδη ενσωματωμένο δέκτη στην τβ τους.

Τουλάχιστον το πήραμε το μάθημά μας, ποτέ ξανά αγορά δέκτη χωρίς δυνατότητα απενεργοποίησης του PMT. Τώρα θα μου πείτε πόσοι τέτοιοι δέκτες κυκλοφορούν στην αγορά, οψόμεθα στο μέλλον. Η λογική λέει να περιμένουμε πια αρκετούς μήνες (ίσως και πάνω από χρόνο) μέχρι να βγουν πιο ολοκληρωμένοι και σταθεροί δέκτες που να περιλαμβάνουν αυτονόητα χαρακτηριστικά και στιβαρά τηλεκοντρόλ (μιας που όλη αυτή η φαρσοκωμωδία που βιώνουμε με τους δέκτες είναι κάτι καινούργιο για όλους) και μέχρι τότε να την παλέψουμε με ό,τι αναγκαστήκαμε (ή για την ακρίβεια με ό,τι μας ανάγκασαν ελέω ψηφιακής εποχής) να αγοράσουμε.

Νομίζω πως θα πρέπει να πάρουν μερικά Mails στο e-shop, μιας και φαίνεται ότι αυτοί τον εισάγουν, για να πιέσουν τους Ιταλούς για αναβάθμιση.

εγω απο την πλευρα μου έστειλα mail στο e-shop
νομίζω θέλουν βομβάρδιμα mail μπας και ασχοληθούνε
ποιο είναι το mail των Ιταλών να στείλουμε όλοι ?

Disappearer, αν με φλασάκι δεν έχεις το ίδιο πρόβλημα, τότε μάλλον ο σκληρός «του πέφτει λίγο βαρύς» από ανάγκες τροφοδοσίας.

Βασικά έχω και με το φλασάκι. Hmmm....

Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι: Ένα mail στο e-shop και ένα στους Ιταλούς. talos, μπορείς να μας πεις των Ιταλών;

Μου έχασε και πάλι τα κανάλια σήμερα, 2η φορά μέσα σε μια 'βδομάδα. Αιτία αυτή τη φορά φαίνεται πως είναι το 0-6.

Μπελά στο κεφάλι μας που βάλαμε πάντως με αυτήν την κινέζικη παλιατζούρα... Μ' αρέσει που το θεωρούσαμε όλοι μας & κορυφαία προσφορά απ' το e-shop επειδή απλά έκαναν το αυτονόητο να μην αισχροκερδίσουν σε ένα προϊόν όπως μας συνηθίζουν εδώ στο δύσμοιρο ελλαδιστάν, δε θα 'δινα πλέον ούτε 5 ευρώ γι' αυτό το μηχανηματάκι και πάλι καλά που δεν πρόλαβα να το συστήσω σε κάναν άλλον και να με κυνήγαγε τώρα με τις πέτρες...

Μας φλόμωσαν με όλες αυτές τις multimedia δυνατότητες που δε λέω είναι χρήσιμες σε αρκετό κόσμο που δεν έχουν λαπ να συνδέσουν στην tv ή λεφτά για να πάρουν έναν καλό & επώνυμο media player, αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά αν πας να ανοίξεις την τηλεορασούλα σου ένα πρωί και δεις ξαφνικά άνω-κάτω τα κανάλια και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα αναταξινομήσεις? Με αυτή τη γελοία νοημοσύνη του επεξεργαστή να μαδάει τα κανάλια με κάθε νέο κανάλι που εντοπίζει (ακόμη κι αν δεν είναι νέο ή δεν υπάρχει καν) και την ακόμα πιο γελοία συμπεριφορά των εταιρειών που δε σκύβει στο πρόβλημα να δώσει λύση σε αυτό το θέμα που ταλαιπωρεί τόσο κόσμο, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η συσκευή (όπως και πολλές άλλες παρόμοιες) προτείνεται πλέον για όσους θέλουν έναν φτηνό media player χωρίς πολλές δυνατότητες και έχουν ήδη ενσωματωμένο δέκτη στην τβ τους.

Τουλάχιστον το πήραμε το μάθημά μας, ποτέ ξανά αγορά δέκτη χωρίς δυνατότητα απενεργοποίησης του PMT. Τώρα θα μου πείτε πόσοι τέτοιοι δέκτες κυκλοφορούν στην αγορά, οψόμεθα στο μέλλον. Η λογική λέει να περιμένουμε πια αρκετούς μήνες (ίσως και πάνω από χρόνο) μέχρι να βγουν πιο ολοκληρωμένοι και σταθεροί δέκτες που να περιλαμβάνουν αυτονόητα χαρακτηριστικά και στιβαρά τηλεκοντρόλ (μιας που όλη αυτή η φαρσοκωμωδία που βιώνουμε με τους δέκτες είναι κάτι καινούργιο για όλους) και μέχρι τότε να την παλέψουμε με ό,τι αναγκαστήκαμε (ή για την ακρίβεια με ό,τι μας ανάγκασαν ελέω ψηφιακής εποχής) να αγοράσουμε.

Δε νομίζω να φταίει 100% ο δέκτης όταν οι Digea & EPT δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια κανάλια θα έχουν στις συχνότητες τους ή τι ονόματα θα έχουν αυτά. Πριν το switch off του Υμηττου, δεν υπήρχαν αναφορές για το πρόβλημα. Ίσως γι' αυτό δεν ασχολείται η "μαμά" εταιρία με το πρόβλημα, θεν συμβαίνει παντού.

Απο τη στιγμή που όλοι οι δέκτες με 7818 έχουν το ίδιο πρόβλημα, ήταν όντως ευκαιρία. Αν και έχω τηλεόραση με δικό της δέκτη και πάνω της HTPC, έδωσα τα 30 για να έχω ικανό media player\PVR. Πολύ πιο βολικό απο το να ανοίγω τον Η/Υ κάθε λίγο για να δω ένα βιντεο.

Όπως έχουμε ξαναπεί, ποιοτικοί δεκτες υπάρχουν αλλα σε τριψήφιες τιμές. Ότι πληρώνεις παίρνεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

αν εννοεις το κεντρικο πληκτρο ΟΚ που γυρω ειναι τα βελακια πανω κατω αριστερα δεξια ναι!! τα μονα που δεν προγραμματιζονται ειναι τα macro learn και all off και αυτα που επιλεγεις συσκευη!! δοκιμασε το απλα να μην εχεις ξεπερασει τις 20 εντολες γιατι δεν θα στην δεχθει!!
Πολύ ωραία. Το κανονικό μου τηλεκοντρόλ είναι γεμάτο, αλλά έχω και άλλο καβάτζα και μπορώ να δοκιμάσω.

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

+1000!Το ίδιο μαρτύριο άρχισε με τον fu tt2302

Kostas_Y
Επετρεψε μου να έχω αντίθετη γνώμη
θα μπορούσαν πολυυυ απλα με ενα update να διορθωναν το πρόβληκ οπωσ εχει αναφερθει οτι έχει γινει με αλλους δεκτες που έχουν ιδια τιμη.
Οποτε στην περίπτωση μας δεν ισχυει το οτι πληρώνεις παίρνεις...
Απλα ανεπίτρεπτο να αλλαζει η σειρά των καναλιών οποτε του καπνισει
Αν ήταν αποκλειστικά θέμα digea θα άλλαζε σε ΟΛΟΥΣ τους δέκτες και οχι σε καποια μοντέλα...

Κι εγώ πιστεύω ότι θεωρείται πρόβλημα του δέκτη.
Τόσες εκατοντάδες μοντέλα τηλεοράσεων με ενσωματωμένο το δέκτη MPEG4 χάσανε τη σειρά στα κανάλια τους?
Τι η Digea φταίει και πράσινα άλογα.

Στον IQ 750 HD με fw horo 7500 δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Ούτε και στην LG με μοντούλα mpeg4. Αν αλλάξει κάτι σκανάρεις και τα νέα εμφανίζονται στο τέλος. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή.

Kostas_Y
Επετρεψε μου να έχω αντίθετη γνώμη
θα μπορούσαν πολυυυ απλα με ενα update να διορθωναν το πρόβληκ οπωσ εχει αναφερθει οτι έχει γινει με αλλους δεκτες που έχουν ιδια τιμη.
Οποτε στην περίπτωση μας δεν ισχυει το οτι πληρώνεις παίρνεις...
Απλα ανεπίτρεπτο να αλλαζει η σειρά των καναλιών οποτε του καπνισει
Αν ήταν αποκλειστικά θέμα digea θα άλλαζε σε ΟΛΟΥΣ τους δέκτες και οχι σε καποια μοντέλα...

Αν ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα, θα διαπιστώσεις οτι δεν έριξα το φταίξιμο μόνο στην digea. Το θέμα ειναι κατά πόσο γίνεται μόνο στην Ελλάδα αυτό ή και σε άλλες χώρες. Αν συμβαίνει μόνο εδώ και τους έστειλαν e-mail μόνο 2-3 άτομα, γιατί να ασχοληθούν; Σε άλλους 7818 με ελληνική αντιπροσώπευση το πρόβλημα έχει λυθει.

Αντι να γκρινιάζετε λοιπόν αρχίστε να στέλνετε email στην Lifeview για να το διορθώσει. Το ίδιο έγινε και με άλλου δέκτες και τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους.