LifeView LV6TBOXHD

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Έβαλα την ενημέρωση V2_LV6-OSD-B-V2.0, αλλά δεν έχω το πρόβλημα εμφάνισης των UTF υποτίτλων που αναφέρουν άλλοι.
Έχω το πρόβλημα που είχα και με του Σεπτεμβρίου, μερικές φορές δεν βλέπει το αρχείο srt. Δεν παρατήρησα τι συμβαίνει με τους εσωτερικούς, ακόμα.

Σίγουρα βελτιώθηκε πολύ η συμβατότητα με mpeg4 βιντεάκια. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι κέρδισε λίγα δέκατα στον χρόνο αλλαγής καναλιών, χωρίς να έκανα κάποια μέτρηση, αλλά δεν θέλει πια πολύ πάνω από τα 2" όπως αντιλαμβανόμουν πριν ότι ήθελε.

Μπορεις να δωσεις καποιο λινκ με το firmware που εβαλες ? Εγω με το LV6-OSD-B-V2.0(a) που ειχα βαλει απο το blog δεν μου εβλεπε κανενα αρχειο υποτιτλου..Με το επισημο του σεπτεμβριου τα βλεπει ολα εκτος απο utf-8 !

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ο δικός μου δεν έβλεπε υπότιτλους και με του Σεπτεμβρίου.
Έγώ έχω το LV6-OSD-B-V2.0, από το site του Gutek, που θεωρώ ολόιδιο με το LV6-OSD-B-V2.0a. Δεν έχει διαφορά ούτε στην ημερομηνία ούτε στο μέγεθος, έστω κατά ένα bit! Φυσικά, ούτε στο μενού αναφέρεται διαφορετική ημερομηνία.

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

αγορασα εναν απο την προσφορα του eshop. Την αναβαθμιση πως την κανετε; Γιατι αν ακολουθησω τις οδηγιες στο site http://notonlytv.net/download_for_tv.html δεν γινεται τιποτα. Αν την κανω μεσα απο το μενου της συσκευης θα εχω προβλημα;

Καλορίζικος xaniamike!
Κι εγώ προσπάθησα με τον παλιό τρόπο που περιγράφεται στην σελίδα, αλλά φυσικά δεν έβλεπε το αρχείο. Μετά από αποτυχημένες δοκιμές με διάφορα φλασάκια, είπα «δεν μπορεί, θα άλλαξε ο τρόπος» και έριξα μια ματιά στο μενού, όπου είδα την επιλογή αναβάθμισης μέσω USB.

Σημερα ο δεκτης σταμάτησε να στελνει ηχο απο την hdmi στην τηλεοραση ενω στελνει κανονικα μεσω spdif out στον ενισχυτή
Δοκιμασα επαναφορα εροστασιακων ρυθμισεων, αλλαγη καλωδιου hdmi αλλα και αλλη εισοδο hdmi τηλεορασης αλλα τπτ
Θα επικοινωνήσω αυριο με το ΕΣΗΟΠ για αντικατασταση

Είχα επικοινωνία με τη Lifeview για να γίνουν διορθώσεις στη μετάφραση του v2.
Κατά λάθος μου έστειλε ένα firmware 7-12-11 που δεν είναι για τον v2, αλλά έχει όνομα όπως οι ενημερώσεις του v1. Όποιος έχει τον v1 και το θέλει, ένα Mail στο talos_2002 στον pathfinder.gr

Σήμερα απέτυχε ο δέκτης στο Timeshift. Ενώ έγραφε και ήταν σε παύση, πάτησα Play αλλά συνέχισε περίπου από το 15ο λεπτό. προσπάθησα με FastBackward και GoTo να πάω στην αρχή αλλά τζίφος. Ξαφνικά με «πέταξε» σε άλλο σημείο, αλλά και πάλι δεν με άφησε να πάω στην αρχή ώσπου έβγαλε μήνυμα σφάλματος Ανάγνωσης/Εγγραφής και τερμάτισε την εγγραφή απενεργοποιώντας το φλασάκι και εμφανίζοντας μήνυμα «Η συσκευή USB αφαιρέθηκε».
«Ποιότητα» το νέο Mstar...

Λογισμικό: LV6-OSD-B-V2.0

Επεξεργασία: Kρατήθηκε αρχείο timeshift.ts, αλλά δεν το βλέπει από το μενού PVR.

Last edited:

Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή. Ήθελα να ρωτήσω όμως αν υπάρχει τρόπος από την hdmi να πάρω component γιατί τις HDMI της τηλεόρασης τις έχω εξαντλήσει.

Απο HDMI σε component ειναι λίγο...ακριβή η μετατροπη (ψηφιακό το ένα, αναλογικό το άλλο). Μπορεις να πάρεις component απο το scart με ένα απλό μετατροπέα. Εννοείται οτι δεν θα βλέπεις HD.

Άλλη λύση ειναι ενα HDMI splitter

οχι βρε παιδιά μια χαρά HD είναι το component. το composite είναι αυτό που παίρνεις από scart . Δοκίμασα component σύνδεση στην τηλεόρασή μου με έναν crystal audio και πήρα κανονικά HD σήμα

η αρχική μου απορία ήταν αν υπήρχε προσιτό καλώδιο hdmi-component.δυστυχώς δεν παίζει κάτι τέτοιο άρα εγκαταλείπω την ιδέα του Lifeview και πάω για τον digital world 150 που είναι μάλλον ο φθηνότερος με έξοδο component.

Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή. Ήθελα να ρωτήσω όμως αν υπάρχει τρόπος από την hdmi να πάρω component γιατί τις HDMI της τηλεόρασης τις έχω εξαντλήσει.
HDMI Spliter κάνει την ανάποδη δουλειά. Παίρνει την εικόνα από έναν δέκτη και τον μοιράζει σε δύο τηλεοράσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα HDMI Switch. Συνδέεις δύο (ή περισσότερες ανάλογα με πόσες εισόδους έχει) συσκευές HDMI σε μία θύρα HDMI της τηλεόρασης σου. Έχει έναν διακόπτη και διαλέγεις από ποιά συσκευή θέλεις να δώσεις εικόνα στην θύρα HDMI. Εγώ χρησιμοποιώ αυτόν:
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=9323
Τον είχα πάρει 20 ευρώ από το Πλαίσιο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα εκεί. Καλός, φτηνός, χωρίς απώλεια εικόνας. Τουλάχιστον δεν την βλέπω. Και έλυσα το πρόβλημα πως θα συνδέσω δύο συσκευές HDMI στην μοναδική ελεύθερη HDMI θύρα της τηλεόρασης μου. Υπάρχουν και καλύτεροι, πιο επώνυμοι, με περισσότερες εισόδους κτλ.

Σίγουρα είναι η πιο σωστή λύση το switchάκι από άποψη ποιότητας αλλά επειδή η τηλεόραση που προορίζεται ο αποκωδικοποιητής σπάνια χρησιμοποιείται για ζωντανό πρόγραμμα, είπα να βρω την πιο φθηνή (HD) λύση απλά για να υπάρχει. άρα και πάλι ο F&U 2205 (thanks for the headsup talos_2002) και ο HDT-150 αποτελούν τις πιο τίμιες αγορές. Ο μεγαλος crystal audio δοκιμάστηκε με component και παιζει μια χαρά αλλά είναι ακριβώς ίδιος με τον 150 και έχει 20 ευρώ παραπάνω.

HDMI Spliter κάνει την ανάποδη δουλειά. Παίρνει την εικόνα από έναν δέκτη και τον μοιράζει σε δύο τηλεοράσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα HDMI Switch. Συνδέεις δύο (ή περισσότερες ανάλογα με πόσες εισόδους έχει) συσκευές HDMI σε μία θύρα HDMI της τηλεόρασης σου. Έχει έναν διακόπτη και διαλέγεις από ποιά συσκευή θέλεις να δώσεις εικόνα στην θύρα HDMI. Εγώ χρησιμοποιώ αυτόν:
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=9323
Τον είχα πάρει 20 ευρώ από το Πλαίσιο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα εκεί. Καλός, φτηνός, χωρίς απώλεια εικόνας. Τουλάχιστον δεν την βλέπω. Και έλυσα το πρόβλημα πως θα συνδέσω δύο συσκευές HDMI στην μοναδική ελεύθερη HDMI θύρα της τηλεόρασης μου. Υπάρχουν και καλύτεροι, πιο επώνυμοι, με περισσότερες εισόδους κτλ.

Αυτό εννοούσα αλλα μπέρδεψα τις λέξεις :a0210:

Σίγουρα είναι η πιο σωστή λύση το switchάκι από άποψη ποιότητας αλλά επειδή η τηλεόραση που προορίζεται ο αποκωδικοποιητής σπάνια χρησιμοποιείται για ζωντανό πρόγραμμα, είπα να βρω την πιο φθηνή (HD) λύση απλά για να υπάρχει. άρα και πάλι ο F&U 2205 (thanks for the headsup talos_2002) και ο HDT-150 αποτελούν τις πιο τίμιες αγορές. Ο μεγαλος crystal audio δοκιμάστηκε με component και παιζει μια χαρά αλλά είναι ακριβώς ίδιος με τον 150 και έχει 20 ευρώ παραπάνω.
Το πράγμα γίνεται λίγο off topic στο συγκεκριμένο thread, αλλά αφού γίνεται η κουβέντα να σου πω οτι έχω τον F&U 2205. Για παρακολούθηση ζωντανών προγραμμάτων όπως γράφεις δεν έχει τόσο πολλά προβλήματα και είναι και πιο γρήγορος στο zapping. Και έχει και καλή λήψη. Αλλά καταλαβαίνω οτι δεν τον θες για ζωντανό πρόγραμμα, άρα τον θες για εγγραφές και εξωτερικά αρχεία. Σε αυτόν τον τομέα είναι λίγο επικίνδυνος και ο Digital World είναι πολύ πιο αξιόπιστη επιλογή. Και αφού δεν θα παρακολουθείς ζωντανό πρόγραμμα δεν θα σε πειράζει και το πιο αργό zapping.

Αυτό εννοούσα αλλα μπέρδεψα τις λέξεις :a0210:
Δεν ήταν μομφή, απλά μην μπερδευτεί ο φίλος και πάρει άλλο πράγμα, αν τον ενδιέφερε. Όταν άρχισα να ψάχνω για το switch τα είχα μπερδέψει και παραλίγο να πάρω splitter. Και όταν τελικά βρήκα αυτό που ήθελα να πάρω ρώτησα για σιγουριά τον υπάλληλο στο πλαίσιο αν το συγκεκριμένο κάνει την δουλειά που θέλω ή την ανάποδη. Και εκείνος δεν ήταν πολύ σίγουρος!

Να προσθέσω στα κουσούρια του δέκτη ότι χάνει τη σειρά των καναλιών ακόμα και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος και ότι εμφανίζει το όνομα της επόμενης ημέρας αντί της τρέχουσας. Τον αριθμό της τον εμφανίζει κανονικά. Π.χ. σήμερα λέει ότι είναι Παρ 2 Φεβ 2012.

Να προσθέσω στα κουσούρια του δέκτη ότι χάνει τη σειρά των καναλιών ακόμα και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος και ότι εμφανίζει το όνομα της επόμενης ημέρας αντί της τρέχουσας. Τον αριθμό της τον εμφανίζει κανονικά. Π.χ. σήμερα λέει ότι είναι Παρ 2 Φεβ 2012.
Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα.. Και έχω πάρει 2 από το eshop, να δω τι θα τους κάνω..