LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Επειδή πριν τον v2 είχα τον v1, η μόνη "αρνητική" διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι η εξής:
Στη v1, όταν το aspect ήταν στο 16:9 wide, τότε και τα κανάλια έπαιζαν σωστά, αλλά κυρίως οι ταινίες (mkv κτλ). Όσες ήταν σε φορμά 2.35:1, τις έδειχνε σωστά, δηλ. στη σωστή αναλογία με μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Και φυσικά όσες ήταν 1.78:1 τις εδειχνε όπως πρέπει. Αν έβαζα aspect auto, τότε έκανε κάθετο "strech" και γέμιζε όλη την οθόνη. Οπότε φυσικά το είχα στο 16:9 wide.
Στη v2 όμως, είτε το έχω στο 16:9 wide είτε στο auto, κάνει πάντα το κάθετο "strech" σε όλες τις ταινίες, οπότε οι ταινίες σε φορμά 2.35:1, δεν φαίνονται σωστά. Και βέβαια το κουμπί aspect δεν λειτουργεί όταν κάνει αναπαραγωγή ταινίας, ενώ δούλευε στη v1.
Δεν έχω δοκιμάσει το 16:9 pillarbox σε ταινίες ακόμα.

Ναι, αυτό ήταν ένα απο τα "καλά" που είχε το Mstar7828 του ν1. Ελπίζω να το βάλουν σε κάποιο fw update του ν2, δεν νομίζω να είναι θέμα hardware.

Δοκίμασε το 16:9 pillarbox και ενημέρωσε μας για τα αποτελέσματα.

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το... θεάρεστο έργο σας.
Κατέληξα κι εγώ στο συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και περιμένω το γνωστό e-κατάστημα να παραλάβει νέα κομμάτια.
Μέχρι τώρα έχω διαβάσει περίπου τις 40 πρώτες σελίδες του thread αλλά επειδή αφενός έπηξα και αφετέρου σε ένα-δυο σημεία μπερδεύτηκα, θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω διευκρινιστικές - ανακεφαλαιωτικές ερωτήσεις (τις θέτω έτσι, ώστε να απαντιώνται και με ένα απλό ναι ή όχι):

1. Τελικά σε CRT 16:9 τηλεοράσεις, το aspect ratio των avi, mpg, mkv κλπ διατηρείται αναλλοίωτο (πχ το 2.35:1 αναπαράγεται σωστά, με λεπτές μαύρες μπάρες πάνω και κάτω);

2. Tα srt αρχεία υποτίτλων αν υπερβαίνουν συγκεκριμένο όγκο, δεν αναπαράγονται;

3. Κατά την εγγραφή, προκύπτει μόνο ένα ts αρχείο, ή μοιράζεται σε περισσότερα, ανάλογα τον όγκο;

4. Αν ξεκινήσει κανείς μια εγγραφή απευθείας (χωρίς προγραμματισμό), μπορεί στη συνέχεια να προγραμματίσει την ώρα λήξης, ή αυτό εξακολουθεί να είναι αδύνατο ακόμα και με το πιο πρόσφατο firmware;

5. Και για το τέλος, μια κάπως... κουλή ερώτηση: Αν κάποιος έχει περάσει σε εξωτερικό σκληρό ένα ολόκληρο DVD (VIDEO_TS φάκελος με τα VOB και όλα τα παρελκόμενα), το μενού του DVD είναι λειτουργικό; Και στην περίπτωση που δεν είναι, μπορεί τουλάχιστον κανείς να επιλέξει υπότιτλους από το τηλεχειριστήριο;

Ευχαριστώ προκαταβολικά, για οποιαδήποτε βοήθεια.

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το... θεάρεστο έργο σας.
Κατέληξα κι εγώ στο συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και περιμένω το γνωστό e-κατάστημα να παραλάβει νέα κομμάτια.
Μέχρι τώρα έχω διαβάσει περίπου τις 40 πρώτες σελίδες του thread αλλά επειδή αφενός έπηξα και αφετέρου σε ένα-δυο σημεία μπερδεύτηκα, θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω διευκρινιστικές - ανακεφαλαιωτικές ερωτήσεις (τις θέτω έτσι, ώστε να απαντιώνται και με ένα απλό ναι ή όχι):

1. Τελικά σε CRT 16:9 τηλεοράσεις, το aspect ratio των avi, mpg, mkv κλπ διατηρείται αναλλοίωτο (πχ το 2.35:1 αναπαράγεται σωστά, με λεπτές μαύρες μπάρες πάνω και κάτω);

3. Κατά την εγγραφή, προκύπτει μόνο ένα ts αρχείο, ή μοιράζεται σε περισσότερα, ανάλογα τον όγκο;

4. Αν ξεκινήσει κανείς μια εγγραφή απευθείας (χωρίς προγραμματισμό), μπορεί στη συνέχεια να προγραμματίσει την ώρα λήξης, ή αυτό εξακολουθεί να είναι αδύνατο ακόμα και με το πιο πρόσφατο firmware;

5. Και για το τέλος, μια κάπως... κουλή ερώτηση: Αν κάποιος έχει περάσει σε εξωτερικό σκληρό ένα ολόκληρο DVD (VIDEO_TS φάκελος με τα VOB και όλα τα παρελκόμενα), το μενού του DVD είναι λειτουργικό; Και στην περίπτωση που δεν είναι, μπορεί τουλάχιστον κανείς να επιλέξει υπότιτλους από το τηλεχειριστήριο;

Ευχαριστώ προκαταβολικά, για οποιαδήποτε βοήθεια.

1. Μόνο με επιλογή 16:9 Pillarbox στο μενού του δέκτη φαίνεται να κρατάει τo aspect ratio.

2. Έτσι ακούγεται αλλα δεν το έχω δοκιμάσει. Δεν μπορώ να βρώ εύκολα τόσο μεγάλο υπότιτλο :p

3-4. Εξαρτάται απο το firmware. PM Talos for details.

5. Δεν το έχω δοκιμάσει (μπαίνει στη λίστα)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δεν γίνεται με τα firmware που υπάρχουν.

Η λύση που βρήκα ειναι να βάζω τον δέκτη σε 16:9 PillarBox. Έτσι κρατάει το AR και σε media player και σε κανάλια.

Το 90% των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας εκπέμπουν πλέον σε 16:9 οπότε δεν έχω πρόβλημα εκει.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα σε 4:3 CRT, με ρύθμιση στον δέκτη 4:3 Letterbox.

Δοκίμασα δεκάδες βίντεο με 16:9 Pillarbox και όλα παίζουν με σωστό AR, μέχρι και το "παράξενο" 1.66:1.
Με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε αν δουλεύει η επιλογή "Auto"

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Η τηλεόραση είναι 4:3 αλλά η ρύθμιση "16:9 pillarbox" κατα περίεργο τρόπο μου δείχνει πολύ συμπιεσμένη την εικόνα των καναλιών (μεγάλες οριζόντιες μπάρες).
Ίσως να φταίει και κάποια ρύθμιση της τηλεόρασης, δεν είναι δικιά μου και δεν ξέρω τα χούγια της. Θα το ψάξω παραπάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Συμφωνα με τον οδηγο του talos οι επεξεργαστες mstar εχουν μετρια ανγνωσημοτητα στα μενου τους στις μικρες crt. Σε μια crt 25" 4:3 και μετα απο fw update βελτιωνονται καθολου τα πραγματα ή θα εξακολουθω να εχω το προβλημα;

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Συμφωνα με τον οδηγο του talos οι επεξεργαστες mstar εχουν μετρια ανγνωσημοτητα στα μενου τους στις μικρες crt. Σε μια crt 25" 4:3 και μετα απο fw update βελτιωνονται καθολου τα πραγματα ή θα εξακολουθω να εχω το προβλημα;

Εγώ σε 23'' crt είμαι μια χαρά.

παρήγγειλα 3 κομμάτια από το e-shop, στα 28,90, και σήμερα (που ανέφερε παραλαβή), άλλαξν την τιμή.
στην παραγγελία μου βεβαια, συνεχίζει να αναφέρει το 28,90, αλλά είμαι ιδιαίτερα περίεργος να δω τι θα μου ζητήσουν τελικά....
α και να μην ξεχάσω....να ευχαριστήσω και δημόσια τον talos....που προκαταβολικά, βοήθησε ¨´οσο μπορούσε, και ακόμα παραπάνω!!

Last edited:

Kostas_Y, σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Μόλις τον πάρω κι εγώ στα χέρια μου, θα περάσει από μερικές... σκληρές δοκιμασίες.

Last edited:

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Η τηλεόραση είναι 4:3 αλλά η ρύθμιση "16:9 pillarbox" κατα περίεργο τρόπο μου δείχνει πολύ συμπιεσμένη την εικόνα των καναλιών (μεγάλες οριζόντιες μπάρες).
Ίσως να φταίει και κάποια ρύθμιση της τηλεόρασης, δεν είναι δικιά μου και δεν ξέρω τα χούγια της. Θα το ψάξω παραπάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Σε οθόνη 4:3, ρύθμισε το AR σε "4:3 Letterbox", όπως είπε και ο talos πιο πάνω

παρήγγειλα 3 κομμάτια από το e-shop, στα 28,90, και σήμερα (που ανέφερε παραλαβή), άλλαξν την τιμή.
στην παραγγελία μου βεβαια, συνεχίζει να αναφέρει το 28,90, αλλά είμαι ιδιαίτερα περίεργος να δω τι θα μου ζητήσουν τελικά....
α και να μην ξεχάσω....να ευχαριστήσω και δημόσια τον talos....που προκαταβολικά, βοήθησε ¨´οσο μπορούσε, και ακόμα παραπάνω!!

Σήμερα εβαλαν τον δέκτη και στις προσφορές του site, με μικρότερη έκπτωση απο αυτή του newsletter.
H προσφορά του newsletter ισχύει ακόμα.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του thread, σας ευχαριστώ όλους για τις απορίες και απαντήσεις, διάβασα με προσοχή τα περισσότερα (!) και σήμερα παρέλαβα κι εγώ από eShop τον δεκτάκο αυτό (v2). Παρά το πλαστικό περίβλημα και το μέτριο τηλεκοντρόλ (καλύτερο από του Crypto 210 χίλιες φορές) για τα λεφτά του είναι μια χαρά! Μάλλον θα πάρω άλλους δύο για γονείς και πεθερικά. Έκανα εγγραφή για αυτό το thread και προσβλέπω με ενδιαφέρον τη συνέχειά του!
Να'στε καλά όλοι για όσα ψάχνετε και συνεισφέρετε.

Last edited:
Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Έχω δοκιμάσει πολύ μεγάλο υπότιτλο μετατρέποντας έναν UTF-8 που δεν έπαιζε από κάποιο σημείο και μετά, σε Unicode, αποκτώντας έτσι διπλάσιο μέγεθος. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Myth, busted!

Γι' αυτό έχω κάνει αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα στον οδηγό και για να διευκρινίσω τι ισχύει και πως λύνεται το πρόβλημα.

Η ένστασή μου σε αυτά τα μηχανάκια είναι ότι βάζουν το usb στο μπροστινό μέρος. Συνδέεις το σκληρό και σου κρέμονται τα καλώδια.
Αυτό όμως είναι καλό για όσους χρησιμοποιούν στικ, όπως εγώ. Δεν βολεύει να ψάχνω συνέχεια στο πίσω μέρος για να βάζω το στικ.

Δεν βολεύει ούτε μπροστά , ούτε πίσω .
Το καλύτερο είναι στο πλάι όπως και σε πολλά media player.

Δεν βολεύει ούτε μπροστά , ούτε πίσω .
Το καλύτερο είναι στο πλάι όπως και σε πολλά media player.

Εγω που εχω και δεκτη και media player κατεληξα να πιστευω οτι το πιο βολικο ειναι μια μπροστα και μια πισω ή αν υπαρχει μονο μια usb(οπως στη περιπτωση των δεκτων) τοτε μπροστα για να μπαινωβγαινει ευκολα το stickακι ή ο hdd...

παιδια καλησπερα,
εχω κολλησει αναμεσα στο LIFEVIEW και το MINI-TRITON MPEG4 + HD, εχουν το ιδιο επεξεργαστη? εχει κανεις γενικη αποψη για καποιο απο αυτα..?

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

παιδια καλησπερα,
εχω κολλησει αναμεσα στο LIFEVIEW και το MINI-TRITON MPEG4 + HD, εχουν το ιδιο επεξεργαστη? εχει κανεις γενικη αποψη για καποιο απο αυτα..?

Καλυτερα να απευθυνθεις στο αντιστοιχο thread και τον οδηγο του talos. Πάντως απο τους 2 που αναφερεις ο lifeview σε συμφέρει περισσοτερο λογω τιμης(29 στο eshop). Αν σε ενδιαφερει να εχει και media player τοτε ειναι μονοδρομος

Οκ, το βρηκα.

btw, στο site του eshop λεει

Τιμή: 34.14 + 7.85 23% ΦΠΑ = 41.99
Ειδική Τιμή: 28.45 + 6.54 23% ΦΠΑ = 34.99