Kostas_Y
AVClub Fanatic
Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder
Ναι, αυτό ήταν ένα απο τα "καλά" που είχε το Mstar7828 του ν1. Ελπίζω να το βάλουν σε κάποιο fw update του ν2, δεν νομίζω να είναι θέμα hardware.
Δοκίμασε το 16:9 pillarbox και ενημέρωσε μας για τα αποτελέσματα.
Επειδή πριν τον v2 είχα τον v1, η μόνη "αρνητική" διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι η εξής:
Στη v1, όταν το aspect ήταν στο 16:9 wide, τότε και τα κανάλια έπαιζαν σωστά, αλλά κυρίως οι ταινίες (mkv κτλ). Όσες ήταν σε φορμά 2.35:1, τις έδειχνε σωστά, δηλ. στη σωστή αναλογία με μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Και φυσικά όσες ήταν 1.78:1 τις εδειχνε όπως πρέπει. Αν έβαζα aspect auto, τότε έκανε κάθετο "strech" και γέμιζε όλη την οθόνη. Οπότε φυσικά το είχα στο 16:9 wide.
Στη v2 όμως, είτε το έχω στο 16:9 wide είτε στο auto, κάνει πάντα το κάθετο "strech" σε όλες τις ταινίες, οπότε οι ταινίες σε φορμά 2.35:1, δεν φαίνονται σωστά. Και βέβαια το κουμπί aspect δεν λειτουργεί όταν κάνει αναπαραγωγή ταινίας, ενώ δούλευε στη v1.
Δεν έχω δοκιμάσει το 16:9 pillarbox σε ταινίες ακόμα.
Ναι, αυτό ήταν ένα απο τα "καλά" που είχε το Mstar7828 του ν1. Ελπίζω να το βάλουν σε κάποιο fw update του ν2, δεν νομίζω να είναι θέμα hardware.
Δοκίμασε το 16:9 pillarbox και ενημέρωσε μας για τα αποτελέσματα.