LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Όσες φορές παρουσιαστηκε αυτό το πρόβλημα, να σταματάει και να μην δουλευει το GoTo, ήταν επειδη το αρχείο δεν είχε γραφτει σωστά στο στικάκι ή δεν είχε κατέβει σωστα. Και το παραμικρό πρόβλημα να έχει το αρχείο ο δέκτης δεν μπορει να το αντιμετωπίσει.

Όταν πατάς το GoTo βγάζει μήνυμα οτι η λειτουργία δεν διαθέσιμη ή κάτι παρόμοιο;

Όχι, δεν βγάζει μήνυμα. Απλά δεν κάνει τίποτα. Και όταν φτάσει στο σημείο που είπα σταματάει. Αλλάζοντας τον container όλα καλά.
Παρεμπιπτόντως τις προάλλες δεν μου έπαιζε καθόλου μια σειρά από avi με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 154 MiB
Duration : 22mn 32s
Overall bit rate : 957 Kbps
Writing application : VirtualDubMod 1.5.1.1a (build 1639/release)
Writing library : VirtualDubMod build 1639/release

Video
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Advanced Simple@L3
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : Yes
Format settings, GMC : 2 warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Bit rate : 755 Kbps
Width : 640 pixels
Height : 480 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.103
Stream size : 122 MiB (79%)
Writing library : XviD 0.0.09 (UTC 2003-03-25)

Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 31.0 MiB (20%)
Alignment : Split accross interleaves
Interleave, duration : 42 ms (1.00 video frame)
Interleave, preload duration : 466 ms

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

παιδες καλημερα, εχω παρει και εγω αυτο τον απ/τη και θελω τωρα να παρω αλλον εναν, αλλα με ενδιαφερει περισσοτερο ως media player και να υποστιριζει dts ηχο και fullhd,
το θεμα ειναι να παρω τον ιδιο η κατι αλλο?
ευχαριστω πολυ!

Καλημερα
Θα ηθελα να ρωτησω τι διαφορες εχουν ο LV6TBOXHDA που εχει το eshop και ο LV6TBOXHD?
Ευχαριστω

Καλημερα
Θα ηθελα να ρωτησω τι διαφορες εχουν ο LV6TBOXHDA που εχει το eshop και ο LV6TBOXHD?
Ευχαριστω
O A είναι ο "νέος" της Lifeview. Θεωρητικά είναι ίδιων δυνατοτήτων μηχανήματα αλλά στον -Α άλλαξε επεξεργαστή η Lifeview και πήγε από Mstar σε Ali. Διάβασε τις 2-3 τελευταίες σελίδες αυτού του νήματος και τις λίγες σελίδες του νήματος για τον Α και θα δεις πολλά στοιχεία για τις διαφορές. Ο tolias έχει κάνει και μια μίνι παρουσίαση για τα θετικά=αρνητικά του -Α.

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

παιδες καλημερα, εχω παρει και εγω αυτο τον απ/τη και θελω τωρα να παρω αλλον εναν, αλλα με ενδιαφερει περισσοτερο ως media player και να υποστιριζει dts ηχο και fullhd,
το θεμα ειναι να παρω τον ιδιο η κατι αλλο?
ευχαριστω πολυ!

Το fullhd το έχει αλλα το DTS όχι, χωρίς ενισχυτή τουλάχιστον. Πολύ δύσκολα θα βρεις δέκτη που να κάνει DTS downmix (θα έλεγα "αδύνατό" αλλα θα μου ρίξει σφαλιάρα ο talos :p )

Καλύτερα να βρεις ένα media player με 40 απο το Amazon ή το eBay.

Το fullhd το έχει αλλα το DTS όχι, χωρίς ενισχυτή τουλάχιστον. Πολύ δύσκολα θα βρεις δέκτη που να κάνει DTS downmix (θα έλεγα "αδύνατό" αλλα θα μου ρίξει σφαλιάρα ο talos :p )

Καλύτερα να βρεις ένα media player με 40 απο το Amazon ή το eBay.

Ε, όχι σφαλιάρα :D
Είναι αλήθεια ότι ουσιαστικά κανείς δεν αποκωδικοποιεί DTS. Mόνο ο Ferguson Ariva T65 έχει ένα παλιό firmware (v1.013) που το κάνει.
Η επιλογή ενός δέκτη ως media player δεν είναι καθόλου ικανοποιητική αν ο χρήστης έχει απαιτήσεις. Όπως είπε ο Kostas_Y, ακόμα και οι πολύ φθηνοί media player είναι σαφώς καλύτεροι. Με έναν δέκτη θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος για πολλές παραχωρήσεις στις απαιτήσεις σου, είναι πραγματικά στοιχειώδεις οι δυνατότητές τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

...Με έναν δέκτη θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος για πολλές παραχωρήσεις στις απαιτήσεις σου, είναι πραγματικά στοιχειώδεις οι δυνατότητές τους.

Εκτος βεβαια αν επιλεξει καποιος το appstreamer tv, το οποιο ξεφευγει λιγο στη τιμη...

Απάντηση: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Παντως πιστευω οτι αν η lifeview προσθεση στο τελευταιο firmware και αλλες διορθωσεις, οπως μεγεθος υποτιτλων, διαφανεια μενου και μειωμενος χρονος info bar, τοτε αυτο το firmware θα ειναι καλυτερο απο τον ανταγωνισμο...

Ακόμα και οι πολύ φθηνοί media player είναι σαφώς καλύτεροι. Με έναν δέκτη θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος για πολλές παραχωρήσεις στις απαιτήσεις σου, είναι πραγματικά στοιχειώδεις οι δυνατότητές τους.

Για να πω την αλήθεια, από έναν WD Live που μου είχε πέσει στα χέρια και όποτε του έδινες mp4 και τόλμαγες να κάνεις Pause ή FF έχανε audio/video sync (και η Westen Digital αν είναι δυνατόν, έκανε την πάπια και αρνούνταν να το φτιάξει με νέο fw!) μου αρέσει πολύ περισσότερο ο BOX σαν media player. Και ο άλλος είναι dedicated media player... Όποιος τον έχει και έχει φρικάρει θα ξέρει τι εννοώ...

Εκτος βεβαια αν επιλεξει καποιος το appstreamer tv, το οποιο ξεφευγει λιγο στη τιμη...

Για να πω την αλήθεια, από έναν WD Live που μου είχε πέσει στα χέρια και όποτε του έδινες mp4 και τόλμαγες να κάνεις Pause ή FF έχανε audio/video sync (και η Westen Digital αν είναι δυνατόν, έκανε την πάπια και αρνούνταν να το φτιάξει με νέο fw!) μου αρέσει πολύ περισσότερο ο BOX σαν media player. Και ο άλλος είναι dedicated media player... Όποιος τον έχει και έχει φρικάρει θα ξέρει τι εννοώ...

100 διαφορά στην τιμή δεν το λες και "λίγο". Αν μάλιστα έχεις και προβλήματα όπως αυτά του Disappearer, τότε ψάχνεις χοντρό τοίχο να χτυπήσεις το κεφάλι σου :p

Εχω WD HD Live TV. Και ξερω επισης οτι η WD οσον αφορα τα f/w κανει παντα τη κοτα. Ο wd δεν υποστηριζει ηχο ogg. Μηπως γι αυτο στο εκανε(αν ειδες τιποτα στα ιαπωνικα πχ κανα anime). Sorry για το off topic

Last edited:

100 διαφορά στην τιμή δεν το λες και "λίγο". Αν μάλιστα έχεις και προβλήματα όπως αυτά του Disappearer, τότε ψάχνεις χοντρό τοίχο να χτυπήσεις το κεφάλι σου :p

Ναι, αλλα τα δινεις και ξενιαζεις, αν θες κατι ολοκληρωμενο... Οσο για το προβλημα αυτο του disappearer ειναι θεμα της wd που η crystal audio δε το εχει...

Re: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

-Αν για έξοδο βίντεο επιλέξετε RGB, η μέγιστη ανάλυση που μπορείτε να ορίσετε είναι το 576i.Αν όμως επιλέξετε έξοδο CVBS μπορείτε να επιλέξετε ως την μέγιστη ανάλυση(1080ρ).

Ρε παιδιά πάντα είχα την απορία ποια η διαφορά RGB-CVBS καθώς και PAL-NTSC στις ρυθμίσεις του αποκ/τή ή της τηλεόρασης. Από πάντα έβαζα RGB-PAL χωρίς να ξέρω το λόγο αλλά τώρα που μου έκανε το παραπάνω μου μπήκαν ιδέες. Μήπως πρέπει να αλλάξω ρυθμίσεις και στον άλλο απ/τή; Χάνω ή κερδίζω κάτι γιατί στην εικόνα δεν είδα διαφορά. Οι ρυθμίσεις μου αυτή τη στιγμή είναι CVBS-PAL.

Απάντηση: Re: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Ρε παιδιά πάντα είχα την απορία ποια η διαφορά RGB-CVBS καθώς και PAL-NTSC στις ρυθμίσεις του αποκ/τή ή της τηλεόρασης. Από πάντα έβαζα RGB-PAL χωρίς να ξέρω το λόγο αλλά τώρα που μου έκανε το παραπάνω μου μπήκαν ιδέες. Μήπως πρέπει να αλλάξω ρυθμίσεις και στον άλλο απ/τή; Χάνω ή κερδίζω κάτι γιατί στην εικόνα δεν είδα διαφορά. Οι ρυθμίσεις μου αυτή τη στιγμή είναι CVBS-PAL.

Εχω ακριβως την ιδια απορια...!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Εχω WD HD Live TV. Και ξερω επισης οτι η WD οσον αφορα τα f/w κανει παντα τη κοτα. Ο wd δεν υποστηριζει ηχο ogg. Μηπως γι αυτο στο εκανε(αν ειδες τιποτα στα ιαπωνικα πχ κανα anime). Sorry για το off topic

Δεν είναι δικός μου (ευτυχώς) αλλά κατά καιρούς τον χρησιμοποιώ. Επίσης δεν είμαι σίγουρος για το πιο ακριβώς μοντέλο είναι (μάλλον είναι λίγο παλιότερος; ) γιατί έχει βγάλει διάφορα, αλλά επί πολύ καιρό γινόταν χαμός στο forum της WD από πάρα πολύ κόσμο. Το πρόβλημα είναι γενικό και όχι μόνο στα ogg. Αυτό με τα MP4 το κάνει σε ΟΛΑ όσα έχω ποτέ δοκιμάσει. Συχνά μάλιστα το κάνει και στα MKV στα οποία επίσης ενδέχεται να κρασάρει εντελώς και η μόνη λύση για να επανέλθει ο player είναι να τον τραβήξεις απο τη μπρίζα. Μιλάμε είναι απαράδεκτο το μηχάνημα.
Ενδεικτικά ένα απο τα πολλά topics στο forum τους:
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-H...WDTV-MP4-MKV-AAC-audio-sync-issues/td-p/16880
Λίγο που το είχα παρακολουθήσει μπας και βρεθεί λύση η WD έλεγε κάτι απίστευτα του τύπου "ε κάντε το avi" ή "πάρτε το νέο μοντέλο". Απλά επειδή ήρθε η συζήτηση τα γράφω αυτά μήπως και τη πατήσει κανείς με αυτό το μοντέλο αν κυκλοφορεί ακόμη.

Re: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Σαν να είχα διαβάσει κάπου οτι οι επιλογές RGB\CVBS επηρεάζουν μόνο το scart και όχι την HDMI

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δεν είναι δικός μου (ευτυχώς) αλλά κατά καιρούς τον χρησιμοποιώ. Επίσης δεν είμαι σίγουρος για το πιο ακριβώς μοντέλο είναι (μάλλον είναι λίγο παλιότερος; ) γιατί έχει βγάλει διάφορα, αλλά επί πολύ καιρό γινόταν χαμός στο forum της WD από πάρα πολύ κόσμο. Το πρόβλημα είναι γενικό και όχι μόνο στα ogg. Αυτό με τα MP4 το κάνει σε ΟΛΑ όσα έχω ποτέ δοκιμάσει. Συχνά μάλιστα το κάνει και στα MKV στα οποία επίσης ενδέχεται να κρασάρει εντελώς και η μόνη λύση για να επανέλθει ο player είναι να τον τραβήξεις απο τη μπρίζα. Μιλάμε είναι απαράδεκτο το μηχάνημα.
Ενδεικτικά ένα απο τα πολλά topics στο forum τους:
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-H...WDTV-MP4-MKV-AAC-audio-sync-issues/td-p/16880
Λίγο που το είχα παρακολουθήσει μπας και βρεθεί λύση η WD έλεγε κάτι απίστευτα του τύπου "ε κάντε το avi" ή "πάρτε το νέο μοντέλο". Απλά επειδή ήρθε η συζήτηση τα γράφω αυτά μήπως και τη πατήσει κανείς με αυτό το μοντέλο αν κυκλοφορεί ακόμη.

Ενα ακομα offtopic.. Εγω στο wd εχω περασμενο unofficial f/w. Αν ενδιαφερεσαι ριξε μια ματια εδω.
http://b-rad.cc/wdlxtv-live/
http://forum.wdlxtv.com/

Οι τελίτσες που βλέπεις είναι σε ποιο σημείο βρίσκεται η τρέχουσα εκπομπή ως προς την αρχή και το τέλος του χρόνου της που αναφέρει το epg .Για παράδειγμα αν η εκπομπή πχ Bob Σφουγγαράκης παίζει από 08:00 - 08:30 και εσύ γυρίσεις στις 8:15 θα δεις αυτές τις τελίτσες στο 50%. Είναι ένας εύκολος τρόπος κάνοντας zapping αν σου τραβήξει το ενδιαφέρον κάτι να καταλάβεις αν αρχίζει τώρα ή τελειώνει.

Είχα την ίδια απορία και εγώ εδώ και μέρες. Ευχαριστώ πολύ.
Δεν το έχουν όλοι δέκτες νομίζω αυτό. Ωραίο add in.
Χαριτωμένο αλλά μάλλον άχρηστο. Γιατί τα ελληνικά κανάλια σπάνια τηρούν το πρόγραμμα του EPG.