LifeView LV6TBOXHD

Re: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Όταν τον πήρα τον δέκτη (νομίζω) δεν υπήρχαν τα Attica και δεν είχα κι εγώ πρόβλημα. Μετά την προσθήκη αυτών άρχισε ο μπελάς!
Δεν ήταν γνωστό σε όλους μας από την αρχή το πρόβλημα. Σίγουρα όχι η ακριβής αιτία του (ΡΜΤ).
Εγω προσωπικά τον συνέστησα σε αρκετό κόσμο (και ηλικιωμένους/άσχετους τεχνολογικά) και δεν θα το χα κάνει αν ήξερα ότι συμβαίνει αυτό.
Το τελευταίο φιρμ που λύνει το πρόβλημα βγήκε πριν μόλις 2 μέρες, και δεν ξέραμε αν θα έβγαινε και αυτό ποτέ.

στο main τοπικ του δεκτη εχω ρωτησει περι τις 5 φορες αν χανει σειρα των καναλιων, με δωρακι & χωρις αναφεροντας οτι πιανω απο υμηττο και δε βρεθηκε καποιος να πει ενα απλο:
"Αλλαζει η σειρα αλλα αν πας στα μικρα καναλια του MULTIPLEX ATTIKI 02 και 03 τη ξαναχανει στο δωρακι
και στο αυθεντικο με τη τελευταια δε τα χανει"

2 γραμμες που θα ειχαν λυσει καθε απορεια μου πριν παρω τον δεκτη. Instead υπηρχε μια σιωπη οποτε ρωτουσα...

Όταν άρχισε το "πανηγύρι" με τη Digea και τα κανάλια που χάνονταν, κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί σε κάποιους αυτό γινόταν καθημερινά και σε άλλους καθόλου ή σπάνια. Εγώ έχω 2 απ/τες και ενώ και οι 2 είχαν τις ίδιες ρυθμίσεις με τον Xoro δεν είχα κανένα πρόβλημα ενώ με τον Lifeview έχανα...τα αυγά και τα πασχάλια. Εν τω μεταξύ πολλά σημαντικά μέλη του forum που συνήθως είχαν λύσεις για τα όποια προβλήματα και είχαν ψάξει αρκετά τον απ/τή όπως π.χ οι talos_2002 και Kostas_Y μένουν εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη αν δεν κάνω λάθος) και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς φταίει ή αν υπήρχε τρόπος/ρύθμιση/λογισμικό για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Άσε που πολλοί (όπως και εγώ) δεν έλιωναν στο zapping για να χάνεται η σειρά καθημερινά και νόμιζαν (όπως και εγώ) ότι είχαν βρει λύση αλλά τζίφος!!!
Όλοι εδώ μέσα έχουμε μάθει πάρα πολλά σχετικά με τα νέα μηχανάκια που αναγκαστικά μπήκαν στη ζωή μας και δεν πιστεύω πως κάποιος που ξέρει 1-2 πράγματα παραπάνω αρνείται ή βαριέται ή δεν ξέρω εγώ τι να τα μοιραστεί με τους υπόλοιπους.Ας μην αυστηροί ή ακόμα και άδικοι με τους υπόλοιπους.

Υ.Γ Αφορμή πήρα από το μήνυμά σου, δεν είναι κάτι προσωπικό

οι talos_2002 και Kostas_Y και οχι μονο με τις γνωσεις που απλοχερα προσφερουν με βοηθησαν μεσα σε μια βδομαδα απο κει που δεν ηξερα τι ειναι αποκωδικοποιητης να δοκιμαζω διαφορετικα firmware στο μηχανημα που τελικα επελεξα γι αυτο ακριβως το σκοπο

και το ξερω οτι εγινα επιμονος και κουραστικος ρωτωντας απανωτα και αυτο γιατι ειχα τον ali, ειχα περιθωριο 1-2 ημερων να αποφασισω αν μου κανει η οχι
παρολα αυτα δε με _ιαολοστειλαν :P

Στο κατω κατω αν ολα πανε στραβα βαζουμε το αυθεντικο firmware (υπαρχει πλεον η επιλογη) ή σβηνουμε τα κακα καναλια απο τα οποια μονο το mad και το mtv με νοιαζουν και δε νομιζω να δημιουργουν θεμα αυτα.
Πιο πιθανο το δευτερο να κανω γιατι η μονοκοματη εγγραφη ειναι σημαντικη για εμενα και δε θελω να απαρνηθω το δωρακι.
Τωρα απλα δε κανω ζαπιγκ στα κακα καναλια αν τελικα φταινε και αυτα

Last edited:
Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

χαχα η γνωστη συζητηση
θα μου απαντησει επιτελους καποιος σιγουρα με δωρακι ποιος τροπος εγγυαται διατηρηση σειρας καναλιων απο ΥΜΗΤΤΟ?

1) Για να αλλάξεις σειρά επιλέγεις Ταξινόμηση ------> By ONID και LCN ------>Εκτός χρήσης..για να μπεις στο μενού για να αλλάξεις την σειρά αφού έχεις βάλει τα παραπάνω πας MENU-Πρόγραμμα-Εισαγωγή προγράμματος-ΟΚ και βάζεις κωδικό 888888 και κάνεις την αλλαγή που θέλεις..

2) Βάλε ταξινόμηση κατά LCN και Αρίθμηση Καναλιών: απενεργοποιημένη

3) το τελευταιο αυθεντικο firmware

Εγω εχω βαλει το 1, δεν την εχει χασει αλλα δεν εχω κανει ζαπινγκ στα Bib κτλ

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ταξινόμηση καναλιών : Μέ LCN
Αρίθμηση καναλιών: Απενεργοποιημένη

Ευχαριστώ φίλε μου.Θα το δοκιμάσω με αρίθμηση καναλιών: εκτός λειτουργίας

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

7:12 τα ξημερωματα το βγαζει διαθεσιμο, μου το κανε και αλλη φορα
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702523
πλεον στη νεα τιμη των 41.99

οκ στα 32 ευρω ηταν αγορα διχως δευτερη σκεψη και ο ali και ο mstar
στα 42 δε ξερω

εγω τσιμα τσιμα προλαβα και τους 2 στα 32
ωστε να μην εχω περιεργεια πως ειναι το αλλο μοντελο
το ali μου ρθε πρωτο οπου και το εβαλα σε μια γνωστη αφου το δοκιμασα και με αφησε πληρως ικανοποιημενο
και μετα mstar οπου και ΑΦΟΥ το στρωσεις στα firmware ειναι εξαιρετο

Θελω να ευχαριστησω τα παιδια εδω
απο κει που δεν ειχα ιδεα απο αποκωδικοποιητες τωρα κατι εμαθα
και μπορεσα να επιλεξω κατι το οποιο ικανοποιει τις απαιτησεις μου
χωρις τις γνωσεις που ελαβα απο εδω θα χα παρει εναν αποκωδικοποιητη, ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ, με πολλους περιορισμους

φιλαρακι το ali οπου που το πιρες και ποσο γιατι θελω και εγω αλλον εναν γιατι εχω τον mstar

Kostas_Y τώρα που δοκίμασες την αναβάθμιση του Power Plus μήπως δεν μουλαρώνει πια ο απ/τής; Δοκίμασες να περάσεις ξανά κάποιο από τα προηγούμενα firmware; Όχι ότι έχω κανένα παράπονο από το Ferguson αλλά απλά να ξέρουμε αν μπορούμε να το έχουμε στο μυαλό μας σαν επιλογή αν έχει extra δυνατότητες. Mε την προϋπόθεση να μπορεί να...επανέλθει στη ζωή και σε άλλο firmware μετά το Power Plus.

και τους 2 απο το e-shop στα 32 ευρω
εδωσα τον ali, οχι γιατι δε μου αρεσε απλα για να δοκιμασω και τον mstar

Σε βλέπω σαν την καλύτερη υποψηφιότητα δοκιμαστή :D

ναι οταν ερθει το κοντρολ tele πριν βαλω τα ferguson firmware θα αλλαξω καναλια :)
τωρα βαριεμαι να τα χαλασω
οταν αλλαζεις firmware θελει ξανα αναζητηση καναλιων σωστα?
αν ναι τοτε οταν ερθει το tele

Last edited:

Ναι πριν λιγο τα αναβαθμισα και εβαλα τα καναλια απο την αρχη..

Kostas_Y τώρα που δοκίμασες την αναβάθμιση του Power Plus μήπως δεν μουλαρώνει πια ο απ/τής; Δοκίμασες να περάσεις ξανά κάποιο από τα προηγούμενα firmware; Όχι ότι έχω κανένα παράπονο από το Ferguson αλλά απλά να ξέρουμε αν μπορούμε να το έχουμε στο μυαλό μας σαν επιλογή αν έχει extra δυνατότητες. Mε την προϋπόθεση να μπορεί να...επανέλθει στη ζωή και σε άλλο firmware μετά το Power Plus.

Δυστυχώς όχι, ακόμα μουλαρωμένος είναι. Δοκίμασα 2-3 fw αλλα τίποτα. Θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα αύριο.

Όταν περνάς το νεο firmware και επανεκκινεί ο δέκτης, μετα την επιλογη γλώσας menu και osd παταμε exit. Έτσι δεν χρειάζετε νεα σαρωση και τα κανάλια παραμένουν όπως ήταν πριν.

Ταξινόμηση καναλιών : Μέ LCN
Αρίθμηση καναλιών: Απενεργοποιημένη

Εμενα ακομα και μ αυτη τη ρυθμιση μου την εχανε τη σειρα. Τα μονα, σιγουρα, που πιανουν ειναι: το τελευταιο firmware ή να διαγραψεις τα καναλια που δε βλεπεις(και που δημιουργουν το προβημα οπως bib, sunny, sport tv, attica tv και κατι τετοιες βλακειες)

Όταν περνάς το νεο firmware και επανεκκινεί ο δέκτης, μετα την επιλογη γλώσας menu και osd παταμε exit. Έτσι δεν χρειάζετε νεα σαρωση και τα κανάλια παραμένουν όπως ήταν πριν.

ε? ισχυει αυτο? αν ναι ωραιοςςςςς πολυ ωραιο κολπο
μετα την επιλογη γλώσας menu και osd ???

Εμενα ακομα και μ αυτη τη ρυθμιση μου την εχανε τη σειρα.

Δοκιμασες και αυτο και στα χασε? (με δωρακι)
Για να αλλάξεις σειρά επιλέγεις Ταξινόμηση ------> By ONID και LCN ------>Εκτός χρήσης..για να μπεις στο μενού για να αλλάξεις την σειρά αφού έχεις βάλει τα παραπάνω πας MENU-Πρόγραμμα-Εισαγωγή προγράμματος-ΟΚ και βάζεις κωδικό 888888 και κάνεις την αλλαγή που θέλεις..

Last edited:

Αυτό είναι πολύ σωστό. Το παρατήρησα εδώ και μερικές εβδομάδες αλλά όλο ξέχναγα να το ποστάρω.
Μετά τον ορισμό της γλώσσας/χώρας ΔΕΝ πατάμε οκ, αλλά πατάμε ΕΧΙΤ!

Δοκιμασες και αυτο και στα χασε? (με δωρακι)
Για να αλλάξεις σειρά επιλέγεις Ταξινόμηση ------> By ONID και LCN ------>Εκτός χρήσης..για να μπεις στο μενού για να αλλάξεις την σειρά αφού έχεις βάλει τα παραπάνω πας MENU-Πρόγραμμα-Εισαγωγή προγράμματος-ΟΚ και βάζεις κωδικό 888888 και κάνεις την αλλαγή που θέλεις..

Με δωρακι παντα, να πω την αληθεια αυτο δε το εχω δοκιμασει. Ισως να το δοκιμασω, αλλα και ετσι που το εχω τωρα(με διεγραμενα τα καναλια που δε βλεπω) τη κανω τη δουλεια μου...

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Με δωρακι παντα, να πω την αληθεια αυτο δε το εχω δοκιμασει. Ισως να το δοκιμασω, αλλα και ετσι που το εχω τωρα(με διεγραμενα τα καναλια που δε βλεπω) τη κανω τη δουλεια μου...

Ωραια υπαρχει καποιος που σιιιιιιιιιγουρα εχει δοκιμασει αυτο
"Για να αλλάξεις σειρά επιλέγεις Ταξινόμηση ------> By ONID και LCN ------>Εκτός χρήσης..για να μπεις στο μενού για να αλλάξεις την σειρά αφού έχεις βάλει τα παραπάνω πας MENU-Πρόγραμμα-Εισαγωγή προγράμματος-ΟΚ και βάζεις κωδικό 888888 και κάνεις την αλλαγή που θέλεις.."
και χανει τη σειρα των καναλιων? (στο δωρακι παντα)

απο mtv και mad (MULTIPLEX ATTIKI 02) εχω κανει και εγγραφη οχι πολυ, 1 λεπτο για να δω το bitrate τους σε σχεση με τα αλλα
αυτα τα χω βαλει και κολλητα με τα μεγαλα καναλια στις θεσεις 9-10
στα πιοοοοο μικρα δεν εχω αρμενησει ακομα

στο main τοπικ του δεκτη εχω ρωτησει περι τις 5 φορες αν χανει σειρα των καναλιων, με δωρακι & χωρις αναφεροντας οτι πιανω απο υμηττο και δε βρεθηκε καποιος να πει ενα απλο:
"Αλλαζει η σειρα αλλα αν πας στα μικρα καναλια του MULTIPLEX ATTIKI 02 και 03 τη ξαναχανει στο δωρακι
και στο αυθεντικο με τη τελευταια δε τα χανει"

2 γραμμες που θα ειχαν λυσει καθε απορεια μου πριν παρω τον δεκτη. Instead υπηρχε μια σιωπη οποτε ρωτουσα. Οταν παραλαβω το χειριστηριο και θελω να περασω νεο firmware (που ετσι και αλλιως θα μου χαλασει τη σειρα των καναλιων, σωστα? τοτε θα κανω αυτο που λες να το διαπιστωσω και σε μενα)
προς το παρον δε με τρωει ο _ολος μου αφου το εχετε διαπιστωσει ολοι οι αλλοι

Υπάρχει ενοχο καναλι ή ολο το μπουκετο 02 και 03?
Αν σβησω ολα τα καναλια τους εκτος mad και mtv?

Διάβασε τις οδηγίες είναι σαφείς.
Αν αφήσεις έστω ένα κανάλι από τους Attika 02 κα 03 του Υμηττού και συντονιστείς σε αυτό για μερικά δευτερόλεπτα στο επόμενο Power on (ή στο channel change) θα έχεις χάσει σίγουρα την σειρά των καναλιών.
Ο ίδιος δέκτης αν συντονιστεί στην Θεσ/νικη στα ίδια κανάλια δεν χάνει την σειρά.
Αυτό είναι και το πάτημά μου για την εύρεση λύσης μέσω Digea καθώς είναι κακή ρύθμιση των συγκεκριμένων multiplexer.

Παιδια ο Ali μπορει να μου πει καποιος αν σε πηγαινει στις εγγραφές την ώρα που ήδη γράφει κατι; Εχω εναν Crypto 210 και ειναι ο μοναδικος που το κανει. Ακομα και οι πιο νέοι Crypto δεν το κανουν. Χρειάζομαι 2 δεκτες ακομα αλλα να μου δινεται η δυνατότητα να βλέπω μια εγγραφη μου ενώ ταυτοχρονα γράφω κατι αλλο. ΒΟΗΘΕΙΑ....