Η λίστα μου με αιτήματα για τον Α1. Ο talos_2002 είναι σε επικοινωνία με την Lifeview και ζητάει να φτιάξουμε μία λίστα με αιτήματα.
Λίγα γράμματα σε μπάρες πληροφοριών, ονόματα αρχείων, παράθυρα κτλ. Το όνομα ενός προγράμματος στην μπάρα πληροφοριών έχει περίπου 15 γράμματα. Το υπόλοιπο όνομα δεν φαίνεται. Το παράθυρο ότι δεν έχει σήμα γράφει: “Δεν υπάρχει ση”. Η λίστα αρχείων στον media player από τα 15 περίπου γράμματα χρησιμοποιεί μερικά για 3 τελείες και τον τύπο του αρχείου. Τα υπόλοιπα είναι το όνομα. Δηλαδή γύρω στα 7-8 γράμματα. (ΧΧΧΧΧΧΧΧ...mkv). Στους υπόλοιπους ALI 3801 όλοι οι χαρακτήρες χρησιμοποιούνται για το όνομα του αρχείου (χωρίς τελείες και την κατάληξη) και έχουν αρκετά παραπάνω από 15 γράμματα. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει κύλιση για τα υπόλοιπα γράμματα που αρχικά δεν εμφανίζονται, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να το δώσει αυτό η ALI. Επίσης 15 χαρακτήρες από το όνομα εμφανίζονται και στην μπάρα πληροφοριών όταν προβάλλεται ένα αρχείο βίντεο.
Να προστεθεί επισκόπηση πληροφοριών του προγράμματος που μεταδίδεται σε ξεχωριστό παράθυρο που θα ανοίγει με το Info, όπως γίνεται στους υπόλοιπους ALI 3801. Προς το παρόν οι πληροφορίες αυτές φαίνονται μόνο στο EPG.
Το παράθυρο του EPG δεν προβάλλει προεπισκόπηση του καναλιού στο μικρό παράθυρο πάνω αριστερά, όπως γίνεται στους υπόλοιπους ALI 3801.
Ένα ενοχλητικό πρόβλημα που είναι πιο φανερό σε τηλεοράσεις Philips (όπως την δική μου) είναι ότι εμφανίζονται μπλε οθόνες. Δείχνει σαν να χάνει την επαφή η θύρα HDMI και μου δείχνει για κλάσματα δευτερολέπτου την αρχική οθόνη της τηλεόρασης μου που δυστυχώς στις Philips είναι μπλε και φαίνεται έντονα. Σε άλλες τηλεοράσεις με μαύρη αρχική οθόνη μπορεί να μην γίνει αντιληπτό. Αυτό γινόταν πάντα στους ALI από την εποχή των 3601. Εκεί γινόταν σε ανάλυση μεγαλύτερη από 576i και εμφανιζόταν όταν έκανα zapping, την στιγμή που συντονιζόταν στο νέο κανάλι. Στον Α1 αυτό γίνεται σε όλες τις αναλύσεις όταν μπαίνω ή βγαίνω από το μενού, το EPG, τον media player, αλλά ευτυχώς όχι στο zapping. Αυτό γινόταν πάντα μόνο σε σύνδεση HDMI (όχι scart) και δεν είναι θέμα καλωδίου, κακής επαφής κτλ, γιατί έχω δοκιμάσει πολλές θέσεις, καλώδια κτλ. Άλλοι νεότεροι ALI 3801 δεν το εμφανίζουν πια καθόλου (Lifeview LV6TBOXHD A2, Digiview DV 913).
Σε άλλους ALI 3601 ή 3801 την στιγμή που ξεκινάει μία εγγραφή εμφανίζεται ένα παράθυρο που δείχνει πόσο χρόνο εγγραφής έχει ακόμα το αποθηκευτικό μέσο που χρησιμοιώ. Στον Α1 δεν εμφανίζεται καθόλου αυτό το παράθυρο.
Στο slideshow φωτογραφιών εμφανίζονται κάποια σύμβολα διαχείρισης των φωτογραφιών (Exit, μπρος-πίσω κτλ) Στον A1 αυτά τα σύμβολα ή οδηγίες δεν φεύγουν. Υπάρχει όμως στον Α2 μία δυνατότητα όπου πατώντας το πράσινο πλήκτρο κατά το slideshow εμφανίζονται 4 επιλογές. Resolution, File type (αυτά δεν αλλάζουν, απλά πληροφορίες της προβαλλόμενης εκείνη την στιγμή φωτογραφίας είναι), επιλογή για το αν θα εμφανίζεται το OSD (αυτό που έλεγα παραπάνω για να μην εμφανίζονται τα σύμβολα πάνω στις φωτογραφίες) και ενεργοποίηση ή όχι του 3D (που στις φωτογραφίες είναι άχρηστο γιατί παραμορφώνει τις φωτογραφίες, ίσως χρειάζεται σε κάποια σκίτσα). Κυρίως την επιλογή για το OSD χρειάζομαι.
Στον media player στα αρχεία βίντεο όταν υπάρχουν μαζί και εσωτερικοί και εξωτερικοί υπότιτλοι εμφανίζεται το είδος των υποτίτλων που προέβαλλε κάποιος στο προηγούμενο αρχείο βίντεο. Αν στο τελευταίο βίντεο που είδε κάποιος χρησιμοποιήθηκαν οι εξωτερικοί υπότιτλοι, τότε και στο βίντεο με τους διπλούς υπότιτλους θα εμφανίζονται οι εξωτερικοί υπότιτλοι. Σε άλλους ALI 3801 υπάρχει καλύτερη υλοποίηση. O Digiview DV-913 εμφανίζει πρώτα τους εσωτερικούς, αλλά υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης τους στο κουμπί subtitle (που δεν υπάρχει στον Α1). Έτσι σταματάνε οι εσωτερικοί και αρχίζουν οι εξωτερικοί. Αλλά την καλύτερη διαχείριση την κάνει ο Lifeview A2. Όλοι οι υπότιτλοι είναι στο κουμπί subtitle (στον Α1 οι εσωτερικοί είναι στο κουμπί subtitle και οι εξωτερικοί στο πράσινο κουμπί). Έτσι στον Α2 όλοι οι υπότιτλοι εμφανίζονται στο κουμπί subtitle και επιλέγω όποιον θέλω ή τους απενεργοποιώ όλους. Στον Α1 στο κουμπί subtitle δεν υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης του εσωτερικού υπότιτλου που υπάρχει σε ένα αρχείο έτσι αυτός εμφανίζεται πάντα. Στους εξωτερικούς πρέπει να διαλέξεις χρώμα διάφανο από το μπλε κουμπί διαχείρισης υποτίτλων για να απενεργοποιηθούν. Στον Α2 εμφανίζονται όλοι οι υπότιτλοι στο subtitle και μπορείς να διαλέξεις απενεργοποίηση για να μην εμφανίζεται κανένας. Άρα πρέπει να πάνε και στον Α1 όλοι οι υπότιτλοι στο κουμπί subtitle και να επιλέγω από εκεί ποιον θέλω, ή κανέναν.
Υπάρχουν και κάποια θέματα που υπάρχουν σε όλους τους ALI 3801.
Στην μπάρα πληροφοριών όταν βλέπεις κανάλια εμφανίζονται οι λέξεις Now-Next που σε άλλους ALI 3801 έχουν αντικατασταθεί με τις Τώρα-Επόμενο. Θα ήθελα να φύγουν τελείως οι λέξεις αυτές και να αντικατασταθούν με την ώρα προβολής των προγραμμάτων βάσει του EPG. Αν έφευγε και ο αριθμός του καναλιού και πήγαινε πάνω στο πλαίσιο του παραθύρου θα υπήρχε χώρος για να γραφτεί ολόκληρο το όνομα των προγραμμάτων. Έτσι γίνεται στον XORO 8300 που έχει κάποια έκδοση ALI επεξεργαστή. Στο thread του συγκεκριμένου δέκτη υπάρχει και φωτογραφία της μπάρας πληροφοριών.
Επίσης σε παλιότερους ALI 3601 όπως ο Lifeview LV6TBOXHD A η μπάρα έγραφε την ανάλυση του καναλιού και αν ήταν MPEG2 (αναφερόταν ως MPEG) ή MPEG4 (αναφερόταν ως H264).
Όταν σταματάω την προβολή ενός αρχείου βίντεο ή μίας εγγραφής και θέλω να συνεχίσω αργότερα δεν κρατάει το σημείο που είχα σταματήσει όπως γινόταν σε κάποιους ALI 3601. Πρέπει να ξαναρχίσω την προβολή από την αρχή.
Το όνομα μίας εγγραφής παίρνει το όνομα TS ΚΑΝΑΛΙ (πχ TS MEGA). Δύο εγγραφές από το ίδιο κανάλι δεν ξεχωρίζουν. Θέλω η εγγραφή να παίρνει το όνομα της εκπομπής βάσει του EPG.
Η έκδοση λογισμικού του δέκτη μου είναι 29/8/2012. Γιατί ο δέκτης διατέθηκε και με άλλο λογισμικό. Μήνυμα 57 σελίδα 6. Κανένα λογισμικό δεν έχει ανέβει στο site τους.