Lifeview LV6TBOXHDA1

Καλησπερα μολις τον παρελαβα και εγω..
να ρωτησω για firmware..? υπαρχει καπου γιατι δεν βγαζω ακρη?
Στο site δεν βλεπω κατι.

Καλησπέρα σε όλους, αγόρασα κι εγώ τον αποκωδικοποιητή. Σε μια lg 26" που είχε πρόβλημα με προηγούμενο lifeview συγκεκριμένα με το τηλεκοντρόλ, όλα δουλεύουν άψογα. Νάστε καλά παιδιά για τις πληροφορίες που δίνεται απλόχερα. Μερικά avi που δοκίμασα παίζουν πολύ άνετα χωρίς σπασίματα.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα και χαιρετώ το forum. Πλέον κάτοχος της εν λόγω συσκευής, έχω την εξής απορία. Μετά από σύνδεση με scart σε CRT TV, η έξοδος HDMI σαν να μη λειτουργεί. Δοκίμασα να το ανοιγοκλείσω αλλά μετά από ένα "παράσιτο" στην οθόνη δεν δίνει σήμα (ενώ από scart δεν έχει πρόβλημα). Την επόμενη μέρα δούλευε το HDMI και μετά τα ίδια. Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά? Κανένα πλήκτρο εναλλαγής ίσως?

Δοκιμασε να βγαλεις το καλωδιο HDMI και απο τις δυο πλευρες και να το βαλεις ξανα.
Αν και δεν τον εχω τον δεκτη ειχα διαβασει οτι ο δεκτης αλλαζει αυτοματα την αναλυση εξοδου αναλογα το τι παιζει. Οποτε ισως καποιο βιντεο παιζεις εκεινη την ωρα ή το αντιθετο και η τηλεοραση σου δεν υποστηριζει την αναλυση που βγαζει εκεινη την ωρα ο δεκτης. Αν ισχυει η αυτοματα αλλαγη αναλυσης τοτε πολυ πιθανο αυτο να συμβαινει στην περιπτωση σου.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA1

Καλησπέρα και χαιρετώ το forum. Πλέον κάτοχος της εν λόγω συσκευής, έχω την εξής απορία. Μετά από σύνδεση με scart σε CRT TV, η έξοδος HDMI σαν να μη λειτουργεί. Δοκίμασα να το ανοιγοκλείσω αλλά μετά από ένα "παράσιτο" στην οθόνη δεν δίνει σήμα (ενώ από scart δεν έχει πρόβλημα). Την επόμενη μέρα δούλευε το HDMI και μετά τα ίδια. Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά? Κανένα πλήκτρο εναλλαγής ίσως?
Αν υπάρχει αναβάθμιση για την τηλεόρασή σου, δοκίμασε να την κάνεις.
Μετά δοκίμασε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις εικόνας του δέκτη, κυρίως εκείνη της ανάλυσης. Ίσως έχεις την by native και δημιουργείται έτσι το πρόβλημα.

Δοκιμασε να βγαλεις το καλωδιο HDMI και απο τις δυο πλευρες και να το βαλεις ξανα.
Το δοκίμασα αλλά τίποτα. Το είχα και 2 ώρες εκτός ρεύματος μήπως αλλά τώρα μόνο με το scart δίνει εικόνα.
Αν υπάρχει αναβάθμιση για την τηλεόρασή σου, δοκίμασε να την κάνεις.
Μετά δοκίμασε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις εικόνας του δέκτη, κυρίως εκείνη της ανάλυσης. Ίσως έχεις την by native και δημιουργείται έτσι το πρόβλημα.
1080p@50 έχω την ανάλυση. Δοκίμασα και κάποιες άλλες χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως σε ελαττωματικό να έπεσα :BXVZCBXZ6:

Επεξεργασία:
Το έψαξα λίγο παραπάνω και διαπίστωσα ότι με οποιαδήποτε ανάλυση 1080p@XX δεν έχει σήμα η LCD, ενώ με άλλη (πχ 720p@50 ή 1080i@60) είναι οκ. Ίσως να φταίει η τηλεόραση (LG 32LC3R), δυστυχώς δε μπορώ να το δοκιμάσω σε άλλη.

Με μια γρήγορη ματιά στο manual της τηλεόρασης είδα οτι υποστηρίζει μόνο μέχρι 1080i οπότε είναι φυσικό να μην βγάζει εικόνα στα 1080p.

Κανένα. Η ΕΡΤHD εκπέμπει σε 1080i.

Υ.Γ. Αλλο Digea, άλλο ΕΡΤ. Είναι διαφορετικοί πάροχοι :smile:

Ωραίος, ευχαριστώ. Θα'χω πρόβλημα με τα HD της ΕΡΤ ;

Κανενα, ακομα και αν τον εχεις συνδεσει με SCART και βγαζει αναλυση 576i. Θα βλεπεις ERT-HD κανονικα.
Απλα αν βαλεις κατω απο 720p50 στην ERT-HD χανεις την καλη ποιοτητα εικονας που εχει το καναλι, που οντως εχει μεγαλη διαφορά σε ποιοτητα.
Μια συγκριση στο ιδιο προγραμμα που παιζει η ERT-HD και η ΝΕΤ αν δεν κανω λαθος, και η διαφορά ειναι τεραστια.

Επιτέλους, κάτι κουνήθηκε στο site της Lifeview. Ο Α1 μπήκε στο site στην θέση του παλιού Lifeview LV6TBOXHD. Βέβαια πάλι λάθος τα έχει το site, κάτι που νομίζω έκανε και παλιότερα που μπέρδευε τις δύο εκδόσεις του LV6TBOXHD. Δηλαδή έχει το όνομα του Α1, αλλά οι προδιαγραφές και το pdf συνεχίζουν να είναι του LV6TBOXHD. Και δεν υπάρχει ακόμα λογισμικό. Αλλά και μόνο ότι έναν χρόνο μετά, και 3 μοντέλα που βγήκαν από τότε, άλλαξε το τελευταίο μοντέλο του site, είναι θετικό.
http://www.notonlytv.net/p_lv6tboxhd.html

Κανένα καινούριο firmware πότε θα βγει για τον Α1;
Αυτό που έχει στα downloads του site είναι με παμπάλαια ημ/νία (από το 2011...) έχει επιλογές μόνον για τους Α2 και επιπλέον το userguide παρουσιάζει το μενού του LV6TMPVR4 το οποίο δεν έχει ρυθμίσεις εικόνας (contrast, brightness κτλ) κάτι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ για μένα μιας και τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης δεν "πιάνουν" στην εικόνα απο τον δέκτη, και οι προεπιλογές που έχεί είναι... "σκοταδίλα και ξεχειλισμα στο χρώμα"! :-)

... οι προεπιλογές που έχεί είναι... "σκοταδίλα και ξεχειλισμα στο χρώμα"! :-)
Κλασσική ALi :D

Η αναβάθμιση που έχουν δεν είναι για τον ΒΟΧHDΑ1 αλλά για τον ΒΟΧHD.

Ο καλύτερος λόγος για να υπάρξει μια αναβάθμιση είναι να αναφερθούν προβλήματα για το τρέχον λογισμικό, ώστε με την σειρά του να ζητήσουν την αναβάθμιση από τον κατασκευαστή. Και προβλήματα υπάρχουν, οπότε αρκεί να τα αναφέρετε :smile:

Η λίστα μου με αιτήματα για τον Α1. Ο talos_2002 είναι σε επικοινωνία με την Lifeview και ζητάει να φτιάξουμε μία λίστα με αιτήματα.
Λίγα γράμματα σε μπάρες πληροφοριών, ονόματα αρχείων, παράθυρα κτλ. Το όνομα ενός προγράμματος στην μπάρα πληροφοριών έχει περίπου 15 γράμματα. Το υπόλοιπο όνομα δεν φαίνεται. Το παράθυρο ότι δεν έχει σήμα γράφει: “Δεν υπάρχει ση”. Η λίστα αρχείων στον media player από τα 15 περίπου γράμματα χρησιμοποιεί μερικά για 3 τελείες και τον τύπο του αρχείου. Τα υπόλοιπα είναι το όνομα. Δηλαδή γύρω στα 7-8 γράμματα. (ΧΧΧΧΧΧΧΧ...mkv). Στους υπόλοιπους ALI 3801 όλοι οι χαρακτήρες χρησιμοποιούνται για το όνομα του αρχείου (χωρίς τελείες και την κατάληξη) και έχουν αρκετά παραπάνω από 15 γράμματα. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει κύλιση για τα υπόλοιπα γράμματα που αρχικά δεν εμφανίζονται, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να το δώσει αυτό η ALI. Επίσης 15 χαρακτήρες από το όνομα εμφανίζονται και στην μπάρα πληροφοριών όταν προβάλλεται ένα αρχείο βίντεο.

Να προστεθεί επισκόπηση πληροφοριών του προγράμματος που μεταδίδεται σε ξεχωριστό παράθυρο που θα ανοίγει με το Info, όπως γίνεται στους υπόλοιπους ALI 3801. Προς το παρόν οι πληροφορίες αυτές φαίνονται μόνο στο EPG.

Το παράθυρο του EPG δεν προβάλλει προεπισκόπηση του καναλιού στο μικρό παράθυρο πάνω αριστερά, όπως γίνεται στους υπόλοιπους ALI 3801.

Ένα ενοχλητικό πρόβλημα που είναι πιο φανερό σε τηλεοράσεις Philips (όπως την δική μου) είναι ότι εμφανίζονται μπλε οθόνες. Δείχνει σαν να χάνει την επαφή η θύρα HDMI και μου δείχνει για κλάσματα δευτερολέπτου την αρχική οθόνη της τηλεόρασης μου που δυστυχώς στις Philips είναι μπλε και φαίνεται έντονα. Σε άλλες τηλεοράσεις με μαύρη αρχική οθόνη μπορεί να μην γίνει αντιληπτό. Αυτό γινόταν πάντα στους ALI από την εποχή των 3601. Εκεί γινόταν σε ανάλυση μεγαλύτερη από 576i και εμφανιζόταν όταν έκανα zapping, την στιγμή που συντονιζόταν στο νέο κανάλι. Στον Α1 αυτό γίνεται σε όλες τις αναλύσεις όταν μπαίνω ή βγαίνω από το μενού, το EPG, τον media player, αλλά ευτυχώς όχι στο zapping. Αυτό γινόταν πάντα μόνο σε σύνδεση HDMI (όχι scart) και δεν είναι θέμα καλωδίου, κακής επαφής κτλ, γιατί έχω δοκιμάσει πολλές θέσεις, καλώδια κτλ. Άλλοι νεότεροι ALI 3801 δεν το εμφανίζουν πια καθόλου (Lifeview LV6TBOXHD A2, Digiview DV 913).

Σε άλλους ALI 3601 ή 3801 την στιγμή που ξεκινάει μία εγγραφή εμφανίζεται ένα παράθυρο που δείχνει πόσο χρόνο εγγραφής έχει ακόμα το αποθηκευτικό μέσο που χρησιμοιώ. Στον Α1 δεν εμφανίζεται καθόλου αυτό το παράθυρο.

Στο slideshow φωτογραφιών εμφανίζονται κάποια σύμβολα διαχείρισης των φωτογραφιών (Exit, μπρος-πίσω κτλ) Στον A1 αυτά τα σύμβολα ή οδηγίες δεν φεύγουν. Υπάρχει όμως στον Α2 μία δυνατότητα όπου πατώντας το πράσινο πλήκτρο κατά το slideshow εμφανίζονται 4 επιλογές. Resolution, File type (αυτά δεν αλλάζουν, απλά πληροφορίες της προβαλλόμενης εκείνη την στιγμή φωτογραφίας είναι), επιλογή για το αν θα εμφανίζεται το OSD (αυτό που έλεγα παραπάνω για να μην εμφανίζονται τα σύμβολα πάνω στις φωτογραφίες) και ενεργοποίηση ή όχι του 3D (που στις φωτογραφίες είναι άχρηστο γιατί παραμορφώνει τις φωτογραφίες, ίσως χρειάζεται σε κάποια σκίτσα). Κυρίως την επιλογή για το OSD χρειάζομαι.

Στον media player στα αρχεία βίντεο όταν υπάρχουν μαζί και εσωτερικοί και εξωτερικοί υπότιτλοι εμφανίζεται το είδος των υποτίτλων που προέβαλλε κάποιος στο προηγούμενο αρχείο βίντεο. Αν στο τελευταίο βίντεο που είδε κάποιος χρησιμοποιήθηκαν οι εξωτερικοί υπότιτλοι, τότε και στο βίντεο με τους διπλούς υπότιτλους θα εμφανίζονται οι εξωτερικοί υπότιτλοι. Σε άλλους ALI 3801 υπάρχει καλύτερη υλοποίηση. O Digiview DV-913 εμφανίζει πρώτα τους εσωτερικούς, αλλά υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης τους στο κουμπί subtitle (που δεν υπάρχει στον Α1). Έτσι σταματάνε οι εσωτερικοί και αρχίζουν οι εξωτερικοί. Αλλά την καλύτερη διαχείριση την κάνει ο Lifeview A2. Όλοι οι υπότιτλοι είναι στο κουμπί subtitle (στον Α1 οι εσωτερικοί είναι στο κουμπί subtitle και οι εξωτερικοί στο πράσινο κουμπί). Έτσι στον Α2 όλοι οι υπότιτλοι εμφανίζονται στο κουμπί subtitle και επιλέγω όποιον θέλω ή τους απενεργοποιώ όλους. Στον Α1 στο κουμπί subtitle δεν υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης του εσωτερικού υπότιτλου που υπάρχει σε ένα αρχείο έτσι αυτός εμφανίζεται πάντα. Στους εξωτερικούς πρέπει να διαλέξεις χρώμα διάφανο από το μπλε κουμπί διαχείρισης υποτίτλων για να απενεργοποιηθούν. Στον Α2 εμφανίζονται όλοι οι υπότιτλοι στο subtitle και μπορείς να διαλέξεις απενεργοποίηση για να μην εμφανίζεται κανένας. Άρα πρέπει να πάνε και στον Α1 όλοι οι υπότιτλοι στο κουμπί subtitle και να επιλέγω από εκεί ποιον θέλω, ή κανέναν.

Υπάρχουν και κάποια θέματα που υπάρχουν σε όλους τους ALI 3801.
Στην μπάρα πληροφοριών όταν βλέπεις κανάλια εμφανίζονται οι λέξεις Now-Next που σε άλλους ALI 3801 έχουν αντικατασταθεί με τις Τώρα-Επόμενο. Θα ήθελα να φύγουν τελείως οι λέξεις αυτές και να αντικατασταθούν με την ώρα προβολής των προγραμμάτων βάσει του EPG. Αν έφευγε και ο αριθμός του καναλιού και πήγαινε πάνω στο πλαίσιο του παραθύρου θα υπήρχε χώρος για να γραφτεί ολόκληρο το όνομα των προγραμμάτων. Έτσι γίνεται στον XORO 8300 που έχει κάποια έκδοση ALI επεξεργαστή. Στο thread του συγκεκριμένου δέκτη υπάρχει και φωτογραφία της μπάρας πληροφοριών.

Επίσης σε παλιότερους ALI 3601 όπως ο Lifeview LV6TBOXHD A η μπάρα έγραφε την ανάλυση του καναλιού και αν ήταν MPEG2 (αναφερόταν ως MPEG) ή MPEG4 (αναφερόταν ως H264).
DSC00001.jpg

Όταν σταματάω την προβολή ενός αρχείου βίντεο ή μίας εγγραφής και θέλω να συνεχίσω αργότερα δεν κρατάει το σημείο που είχα σταματήσει όπως γινόταν σε κάποιους ALI 3601. Πρέπει να ξαναρχίσω την προβολή από την αρχή.

Το όνομα μίας εγγραφής παίρνει το όνομα TS ΚΑΝΑΛΙ (πχ TS MEGA). Δύο εγγραφές από το ίδιο κανάλι δεν ξεχωρίζουν. Θέλω η εγγραφή να παίρνει το όνομα της εκπομπής βάσει του EPG.

Η έκδοση λογισμικού του δέκτη μου είναι 29/8/2012. Γιατί ο δέκτης διατέθηκε και με άλλο λογισμικό. Μήνυμα 57 σελίδα 6. Κανένα λογισμικό δεν έχει ανέβει στο site τους.

Last edited:
Κάτι που ξέχασα. Όταν κάνεις άμεση εγγραφή ο δέκτης δεν κλείνει όταν τελειώσει. Μόνο όταν κάνεις προγραμματισμένη εγγραφή. Επίσης δεν κλείνει όταν γεμίσει ο αποθηκευτικός χώρος. Πρόβλημα με τα 8άρια στικ που πολλές φορές χρησιμοποιώ.
Λίγο καλύτερα τα πάει ο Digiview 913 που έχω. Κλείνει με άμεση εγγραφή, δεν κλείνει όταν γεμίσει. Άριστα σε αυτόν τον τομέα τα πάει ο Α2 που κλείνει και με άμεση εγγραφή και όταν γεμίσει.
Χρήσιμη θα ήταν εδώ η δυνατότητα που είχαν οι ALI 3601 να επιλέγεις εσύ τι θα κάνει ο δέκτης μετά από εγγραφή. Στους 3801 δεν υπάρχει. Αν και η ρύθμιση που έκανα ήταν όπως είναι η αυτόματη του Α2.

Εγώ θεωρώ οτι σωστά δεν κλείνει μετά απο άμεση εγγραφή. Είναι εκνευριστικό να γράφεις κάτι την ώρα που το βλέπεις και να κλείνει ο δέκτης μόλις πατήσεις stop.

Βέβαια καλύτερη λύση θα ήταν να μένει ανοιχτός όταν δεν ορίζεις διάρκεια εγγραφής και να κλείνει μόνο όταν του λες να γράψει Χ λεπτά. Έτσι δούλευε το αρχεία AKAI VCR των γονιών μου και το θεωρούσα τρομερή πατέντα.

Γιαυτό λέω ότι πρέπει να υπάρχει επιλογή για να διαλέγει κανείς τι θέλει. Εγώ όταν τον βάζω να γράφει κάτι συνήθως φεύγω από το δωμάτιο ή και το σπίτι. Ακόμα και με άμεση εγγραφή. Μετά από ώρες γυρνάω και βλέπω ότι είναι ακόμα ανοιχτός. Το καλύτερο είναι να υπάρχει η επιλογή στο μενού των εγγραφών όπως στους 3601.

Το σωστό νομίζω είναι να κλείνει με προγραμματισμένες, να μη κλείνει με χειροκίνητες (πάτημα εγγραφής, πάτημα σταματήματος) και αν κλείνει με άμεση προγραμματισμένη εγγραφή (πάτημα εγγραφής, ορισμός διάρκειας).

Ας ξεκινήσουμε λίστα:
1) Στην άμεση εγγραφή ο δέκτης δεν κλείνει όταν τελειώσει.
2) Δεν κλείνει όταν γεμίσει ο αποθηκευτικός χώρος. Και στις προγραμματισμένες αλλά και στις άμεσες;

Για το πρόβλημα με τις πληροφορίες προγράμματος θα χρειαστώ λεπτομέρειες και θα στείλω π.μ. όταν βρω χρόνο.

Για το θέμα με το αν πρέπει να κλείνει ο δέκτης μετά από άμεση εγγραφή υπάρχει και μέση λύση. Γιατί εγώ θέλω να κλείνει και εσείς να μην κλείνει. Εγώ όμως που όταν γράφει ο δέκτης δεν παρακολουθώ ταυτόχρονα ζωντανά, θα τον βρίσκω μετά από ώρες ανοιχτό. Και τώρα ανοιχτός μένει δηλαδή, αλλά κουβέντα κάνουμε.
Η μέση λύση είναι αυτό που γίνεται σε όλους τους δέκτες που κλείνουν μετά το τέλος της εγγραφής. Προγραμματισμένης ή άμεσης. Από όσο έχω δει πάντα ένας δέκτης πριν κλείσει βγάζει ένα παράθυρο που αναγγέλλει το τέλος της εγγραφής και αμέσως μετά βγαίνει ένα άλλο που ρωτάει αν θέλω να κλείσει ο δέκτης ή όχι. Αν δεν πατήσεις τίποτα κλείνει μετά από 10-15 sec. Αν είσαι μπροστά εκείνη την ώρα πατάς όχι και δεν κλείνει. Αν δεν είσαι μπροστά (όπως εγώ) δεν πατάς τίποτα και κλείνει. Αν δεν γίνεται να μεταφερθεί η επιλογή που υπάρχει στους 3601 να ορίζω εγώ από το μενού τι θέλω να κάνει, ας μεταφερθεί αυτό το παράθυρο που υπάρχει ήδη σε 3801. Τον Α2.