Lifeview LV6TBOXHDA1

EDIT: Το παρακάτω είναι για τον Α2. Δεν ξέρω αν το εχει και ο Α1

Ο δέκτης έχει sleep timer; Έψαξα και ξανα-έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι.
Έχει αυτοματοποιημένο στο μενου ρυθμίσεων που έχει επιλογές 1 ώρε, 2 ώρες, 3 ώρες και απενεργοποιημένος
Menu --> ρύθμιση συστήματος --> Αλλο (είναι το τελευταίο) --> Αυτόματη αναμονή

Ναι. Έτσι ακριβώς είναι και στον Α1. Απλά στον Α1 το υπομενού Ρύθμιση Συστήματος είναι σε άλλη θέση στο μενού σε σχέση με τον Α2.

Να το επιβεβαιώσω πρώτα...

Αμαν πια, ένα καλό δέκτη με sleep timer ψάχνω για την κρεβατοκάμαρα και δεν βρίσκω! ;)

Τσέκαρε και αν σπάει τα αρχεία σε 1GB αντί στο όριο του fat32 (4gb). Είναι στα θετικά του Α2 και θα πρέπει να μπορούν να το βάλουν και σ' αυτόν.

Επεξεργασία:
Βάλε στην λίστα και ότι
η Infobar έχει πολύ περιορισμένο χώρο για το όνομα των εκπομπών.
δεν έχει multiview όπως ο Α2.

Last edited:
Έχω καιρό να το δοκιμάσω αν είναι όντως sleep timer. Όταν το πρωτοείδα νόμιζα ότι είναι επιλογή για το αν θα απενεργοποιείται ο δέκτης μετά από εγγραφή. Όταν το δοκίμασα και είδα ότι δεν κάνει αυτή την δουλειά, σκέφτηκα ότι είναι sleep timer. Αλλά δεν το δοκίμασα γιατί δεν τους χρησιμοποιώ. Αν είναι όντως sleep timer τότε θα έχει στάνταρ χρόνο 3 ώρες αφού δεν έχει ρύθμιση ώρας. Βάλτο στο on και αν κλείσει στις 3 ώρες τότε αυτό είναι.

Ζήτησα από έναν Τσέχο να κάνει ελέγχους αν ο Α1 του αποτυγχάνει να κάνει προγραμματισμένες εγγραφές κατά τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα και μου απάντησε ότι στις δοκιμές του δεν είχε αποτυχία με ρύθμιση του GMT By region ή By user.
Οπότε φοβάμαι ότι πάλι κάτι γίνεται μόνο στην χώρα μας... Αν είναι έτσι, ίσως χρειαστούμε κάποιες εγγραφές ή κάποιες δοκιμές επιπλέον.

Κατα τη διάρκεια των δοκιμών που έκανα για τους υπότιτλους, κατάλαβα πολύ καλά πόσο απαράδεκτα είναι τα πλήκτρα στο τηλεκοντρόλ του Α1. Μικροσκοπικά, όλα ίδιο σχήμα, πολύ πυκνά τοποθετημένα. Αν θες να κάνεις γρήγορα ρυθμίσεις, μπερδεύεις τα δάχτυλα σου. Δεν μπορούσα να ρυθμίσω τους υποτίτλους όταν είχα πατημένο το pause όπως στους Mstar, δράμα η κατάσταση :p

Το τηλεκοντρόλ αυτό που έχει και ο Α2 και ο Crypto 211, είναι το μικρότερο τηλεκοντρόλ της αγοράς. Εσύ από ότι ξέρω προτιμάς τα original τηλεκοντρόλ, αλλά εγώ έχω ήδη γράψει ότι χωρίς προγραμματιζόμενο (συνήθως το TELE USB-300), τα πράγματα είναι δύσκολα.

Προτιμώ τα original τηλεκοντρόλ όταν είναι της προκοπής. Με το Α1 θέλω να μπω π.χ. στο USB, πατάω κατά λάθος το 0 απο κάτω, βγάζει το μήνυμα για ανύπαρκτο κανάλι , πρέπει μετά να βρω το ΟΚ για να φύγει το μήνυμα και μετά να ξαναβρώ το USB! Που να είχα και χοντρά δάχτυλα :p

Του Α2 τουλάχιστον έχει τριγωνικά πλήκτρα κατεύθυνσης και ξεχωρίζουν καλύτερα στο χέρι.

Εμφανισιακά τουλάχιστον ναι. Αλλά έχει το μενού το κλασικό, το γκρίζο, όπου οι υποκατηγορίες του μενού είναι ταξινομημένες οριζόντια και όχι κάθετα. Αλλά για να μη γράφω στον αέρα, θα τσεκάρω και θα επανέλθω.

Σε αυτό το στυλ.

Last edited by a moderator:
Όντως, είναι ο "σκέτος" BOXHD, με sn LV6TBHD120403479. Αλλά η εμφάνισή του δεν είναι αυτή που εμφανίζεται στο αντίστοιχο topic αλλά στο παρόν. Τι ισχύει και τι firmware μπορώ να του βάλω;

O BOXHD αρχικώς κυκλοφορούσε με αυτό το κουτί
Lifeview-Set-Top-Box-LV6TBOXHD-550-0597445.jpg

και επεξεργαστή MStar 7828.
Σύντομα η MStar αντικατέστησε το 7828 με το 7818 οπότε η Lifeview άλλαξε την πλακέτα και το κουτί αλλά διατήρησε το όνομα. Ο BOXHD v2 (το v2 φαινόταν μόνο στην συσκευασία) είχε το ίδιο κουτί με τον BOXHDA1.

Κάνουν ότι μπορούν για να μας μπερδεύουν...

Μπορείς να βρεις το firmware του δικού σου κάπου στο θέμα του.

Last edited:
Από χθες είμαι κι αγώ κάτοχος του εν λόγω δέκτη από αντικατάσταση του LV6TBOXHD.
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω για την ώρα είναι ο περιορισμένος χώρος της μπάρας πληροφοριών,
Να φανταστείς έβλεπα ότι θα παίξει "Στη φωλιά του κουκ" και νόμιζα φυσικά ότι θα βάλει την κλασική ταινία του Μίλος Φόρμαν.
Έλα όμως που επρόκειτο για τη φωλιά του κούκλου με τον Σεφερλή!!!! :operator:

Έλα όμως που επρόκειτο για τη φωλιά του κούκλου με τον Σεφερλή!!!! :operator:
:flipout:

Κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτόν τον δέκτη. Περνάει ο καιρός και η GIEC δεν πρόκειται να κάνει κάτι από μόνη της.
Οι κλώνοι από crypto και e-space είχαν αναβάθμιση μέσα στο καλοκαίρι, οπότε ίσως μπορεί να γίνει κάτι.