Lifeview LV6TBOXHDA2

Παρέλαβε κανείς τον Α2 από τότε που βγήκε η προσφορά στα 25,50; Γράφει το eshop ότι αναμένεται νέα παραλαβή στις 11 Ιουνίου, δηλαδή την Τρίτη. Εγώ έκανα την Κυριακή την παραγγελία, και σήμερα Δευτέρα το απόγευμα μου ήρθε μήνυμα ότι μπορώ να πάω να τον παραλάβω. Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα αν υπάρχει ο δέκτης και γιατί γράφεται ότι παραλαβή θα γίνει αύριο; Μήπως αυτός που θέλει να μου δώσει είναι από επιστροφή; Μου είπαν ότι έχει ήδη γίνει η παραλαβή, και ο δέκτης είναι καινούριος. Αλλά πότε πρόλαβε από τα κεντρικά στο Μενίδι να πάει στο υποκατάστημα; Θα έπρεπε η παραλαβή τους να έχει γίνει το πρωί. Αλλά ακόμα στο site γράφει παραλαβή στις 11 Ιουνίου. Αν έχουν παραλάβει σήμερα αρκετοί σημαίνει ότι όντως έχει γίνει η νέα παραλαβή που λένε.

ο Lifeview(πρωτη εκδοση)κλαταρε.
εφυγε για το service οπου διαπιστωθηκε και επισημως.
αυτοι-περιεργως-δεν προτειναν αντικατασταση με τον καινουργιο(a2)
αλλα με καποιον crypto redi 211.
ποιον απο τους 2 να προτιμησω?

Παρέλαβε κανείς τον Α2 από τότε που βγήκε η προσφορά στα 25,50; Γράφει το eshop ότι αναμένεται νέα παραλαβή στις 11 Ιουνίου, δηλαδή την Τρίτη. Εγώ έκανα την Κυριακή την παραγγελία, και σήμερα Δευτέρα το απόγευμα μου ήρθε μήνυμα ότι μπορώ να πάω να τον παραλάβω. Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα αν υπάρχει ο δέκτης και γιατί γράφεται ότι παραλαβή θα γίνει αύριο; Μήπως αυτός που θέλει να μου δώσει είναι από επιστροφή;
Μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο με άλλον δέκτη και ήταν καινούριος.

ο Lifeview(πρωτη εκδοση)κλαταρε.
εφυγε για το service οπου διαπιστωθηκε και επισημως.
αυτοι-περιεργως-δεν προτειναν αντικατασταση με τον καινουργιο(a2)
αλλα με καποιον crypto redi 211.
ποιον απο τους 2 να προτιμησω?
Τον Α2, φυσικα. Ο απλος 211 δεν μπορει να κανει AC3 down mix.

ηδη αυτο εκανα Κωστη.
προτειναν τον 211,γιατι δεν υπαρχει αυτην την στιγμη ο Α2.
με το που παραλαβουν,παραλαμβανω...
thx

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ Serafeim. Πήρα τηλέφωνο και καταρχήν ρώτησα αν έχει έρθει ο δέκτης. Μου είπαν ότι δεν έχει έρθει ακόμα, και μάλλον προς το τέλος της βδομάδας. Μετά τους είπα "συγνώμη για την ντρίπλα", αλλά έχω παραγγείλει ήδη τον δέκτη και πως βρέθηκε για μένα αφού δεν υπάρχει; Μήπως είναι από επιστροφή, και πιθανών ελλατωματικός; Μου είπαν ότι ήταν από το διαθέσιμο στοκ ασφαλείας, και οι επιστρεφόμενοι έχουν άλλον κωδικό και πάνε σε άλλη αποθήκη. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα, (πχ αντικατάσταση αφού ελεγχθούν και δεν βρεθούν προβληματικοί, γιατί τότε επιστρέφουν στην αντιπροσωπεία), αλλά όταν κάποιος παραλαμβάνει καινούριο προιόν είναι πάντα καινούριο. Τους ρώτησα αν η καινούρια παραλαβή είναι καλύτερη (πχ έχει πιο πρόσφατο λογισμικό), αλλά μου είπαν ότι θα είναι ακριβώς ίδιοι με τους προηγούμενους. Εξάλλου θυμάμαι την τελευταία παραλαβή των BOXHD (με M-Star) που είχαν αρκετά προβληματάκια σε σχέση με προηγούμενη παραλαβή. Δεν βγάζω άκρη, νομίζω είναι θέμα τύχης τι θα βγει. Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με το eshop και το service τους. Θα τους εμπιστευτώ. Πήγα σήμερα να τον παραλάβω, αλλά δεν πρόλαβα και τους βρήκα κλειστούς. Αύριο.

αν και δεν εχω τον δεκτη ακομα στα χερια μου,δοκιμασε κανεις το update?αν ναι τι διαφορες/διορθωσεις εχει?

Αν και δεν πρέπει να ρωτάμε τις πηγές ενός καλού ερευνητή (εξάλλου ξέρω ότι έχεις επαφή με τις εταιρίες), αλλά από που προέρχεται το λογισμικό αυτό; Στο site τους δεν υπάρχει. Υπάρχει περίπτωση να είναι ειδικό λογισμικό (πχ πολωνικό) και να μην έχει ελληνικά για παράδειγμα; Γιατί δεν υπάρχει και το original σε περίπτωση προβλήματος. Αν και όπως είπα, ευτυχώς για εμάς, εσύ έχεις επαφή με τις εταιρίες και πιθανότατα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Παρέλαβε κανείς τον Α2 από τότε που βγήκε η προσφορά στα 25,50; Γράφει το eshop ότι αναμένεται νέα παραλαβή στις 11 Ιουνίου, δηλαδή την Τρίτη. Εγώ έκανα την Κυριακή την παραγγελία, και σήμερα Δευτέρα το απόγευμα μου ήρθε μήνυμα ότι μπορώ να πάω να τον παραλάβω. Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα αν υπάρχει ο δέκτης και γιατί γράφεται ότι παραλαβή θα γίνει αύριο; Μήπως αυτός που θέλει να μου δώσει είναι από επιστροφή; Μου είπαν ότι έχει ήδη γίνει η παραλαβή, και ο δέκτης είναι καινούριος. Αλλά πότε πρόλαβε από τα κεντρικά στο Μενίδι να πάει στο υποκατάστημα; Θα έπρεπε η παραλαβή τους να έχει γίνει το πρωί. Αλλά ακόμα στο site γράφει παραλαβή στις 11 Ιουνίου. Αν έχουν παραλάβει σήμερα αρκετοί σημαίνει ότι όντως έχει γίνει η νέα παραλαβή που λένε.
Τον παρέλαβα σήμερα τον δέκτη. Ρώτησα και στο κατάστημα από που προέρχεται ο δέκτης, αφού όταν ειδοποιήθηκα για παραλαβή ο δέκτης δεν φαινόταν διαθέσιμος. Η αλήθεια είναι ότι βοήθησε και η αναφορά στο forum μας (ότι είμαι μέλος και ότι έχω θέσει και στο forum το ερώτημα) και μου έδειξαν στον υπολογιστή τους την πορεία του δέκτη. Όντως ο δέκτης εμφανίζεται να παραλαμβάνεται από τον αντιπρόσωπο στις 10 του μήνα. Την μέρα που ειδοποιήθηκα να τον παραλάβω δηλαδή. Μου είπαν ότι δεν εμφανίζονται τόσο γρήγορα στο site οι μεταβολές και οι παραλαβές γιατί πρέπει να μοιραστούν πρώτα τα κομμάτια, να καταγραφούν κτλ. Αυτά όσον αφορούν εμένα γιατί τώρα πια ο δέκτης φαίνεται κανονικά διαθέσιμος.
Κοίταξα και την συσκευασία και φαίνεται καινούριος. Τα σακουλάκια είναι απείραχτα. Όταν ανοίγεις ένα σακουλάκι σφραγισμένο με ζελοτέιπ πάντα αφήνει σημάδια. Αυτά ήταν απείραχτα. Ζελατίνα στην πρόσοψη του δέκτη κτλ. Αυτά για να μην αφήνω ψευδείς εντυπώσεις γιατί άφησα μία αιχμή ότι μπορεί να ήταν από επιστροφή. Είχα ακούσει διάφορα στο παρελθόν για το eshop, αλλά εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με τα καταστήματα ούτε με το service τους.

Ένα περίεργο πρόβλημα έχω τώρα. Δεν ξέρω πως να ταξινομήσω τα κανάλια. Δεν πρόκειται να κατεβάσει τα 8 της ΕΡΤ που έκλεισαν και δεν ξέρω πως να αλλάξω τα κανάλια. Στους άλλους δέκτες θα περιμένω όπως είναι και τα κανάλια της ΕΡΤ υπάρχοντα αλλά κενά μέχρι να δω τι θα γίνει, αλλά δεν μπορώ να έχω άλλη σειρά σε έναν μόνο δέκτη. θα με μπερδεύει. Θα πρέπει να βάλω στα κενά κάποια άχρηστα. Κωδικοποιημένα, με μπάρες, πειρατικά κτλ.

Δεν έχω τοποθετήσει ακόμα τον δέκτη, αλλά το μόνο που έλεγξα είναι το τηλεκοντρόλ. Δεν συγκρούεται με κανέναν άλλον δέκτη μου. Τον Α1, τον παλιότερο Α, ακόμα και τον Digiview 913. Το ιδανικό.

Αν και δεν πρέπει να ρωτάμε τις πηγές ενός καλού ερευνητή
Κι αν μου συμβεί κάτι καμιά μέρα, ας πούμε ένα λαχείο και τα βροντίσω όλα ξαφνικά να πάω σε μια Χαβάη ή κάτι τέτοιο; :D
Εγώ απλώς... τους ρώτησα :smile:
Κι ελπίζω να μου απαντήσουν στο αν υπάρχουν αναβαθμίσεις και για τους Α και Α1.

Το site το έχουν ξεχασμένο, αργεί πολύ να ενημερωθεί με νέα προϊόντα και όσες αναβαθμίσεις έχει είναι πολύ παλιές.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Παρελαβα σημερα απο e-shop τον Α2 και ειδα οτι εχει ηδη το update επανω.Προς το παρον τον δοκιμασα λιγο μονο ως player καθως δεν εχουμε καναλια ακομα.Για να βγαλει υποτιτλους πρεπει να ειναι ενσωματωμενοι στο αρχειο;

Τοποθετήθηκε ο Α2. Λογισμικό δεν έβαλα γιατί φορούσε ήδη το λογισμικό που ανέβασε ο talos_2002. Άρα είναι καλό το λογισμικό για όσους έχουν δέκτη παλιότερης παραλαβής.
Πρώτη εντύπωση: Το μενού του και τα εικονίδια του μενού του είναι ολόιδια με τον Digiview 913 που έχω (εκτός από τα λογότυπα και μερικές μεταφράσεις), και με μερικές διαφορές από το λογισμικό του Α1. Λιγότερο φορτωμένο και με λιγότερες ρυθμίσεις από το μενού του Α1. Θα ήθελα να υπάρχουν και στον Α2 τα ρυθμιστικά εικόνας και η επιλογή για το αν θέλω η όχι ενεργό το PMT.
Τον είδα μόνο σε λειτουργία καναλιών. Δεν έχω συνδέσει πάνω αποθηκευτικό μέσο ακόμα. Σε λειτουργία τηλεόρασης τον θεωρώ καλύτερον από τον Α1 που έχω. Έχει παράθυρο για πληροφορίες προγράμματος με το info που δεν έχει ο Α1, και δεν μου έβγαλε πουθενά μπλε εικόνα στην Philips μου που κάποια στιγμή μου βγάζουν όλοι οι άλλοι ALI μου.
Τα δύο αυτά καλά χαρακτηριστικά τα έχει και ο Digiview μου, αλλά ο Lifeview A2 είναι ακόμα καλύτερος για παρακολούθηση καναλιών. Πιο στιβαρός στο zapping, δεν μου έκανε κάποιους αποσυντονισμούς που μου έκανε ο Digiview στο γρήγορο zapping, και με καλύτερη λήψη στο τηλεκοντρόλ. Σε περιοχές με κακή λήψη βέβαια καλύτερος είναι ο Α1 γιατί έχει το πιο δυνατό tuner της κατηγορίας.
Παρουσίασε και οΑ2 ένα χαρακτηριστικό που βλέπω σε όλους τους ALI 3801 μου. Μετά τις 12 το βράδυ χάνεται λίγο η επαφή με το EPG και στο παράθυρο πληροφοριών δεν βγαίνουν πληροφορίες προγράμματος, αλλά τουλάχιστον δεν χάνεται το όνομα του προγράμματος στην μπάρα πληροφοριών. Κάτι που γίνεται στους υπόλοιπους 3801 μου. Βέβαια το πρόβλημα λύνεται σε όλους με απλή επανεκκίνηση του δέκτη από το on/off.
Φαίνεται η μπάρα πληροφοριών να δουλεύει γενικά λίγο καλύτερα. Για παράδειγμα είναι πιο γρήγορη από τους υπόλοιπους 3801 μου. Εμφανίζεται αμέσως το όνομα του προγράμματος που στους άλλους 3801 μου αργεί λίγο παραπάνω.
Μικρές λεπτομέρειες που ανεβάζουν τον Α2 στην κορυφή από όλους τους δέκτες μου στην παρακολούθηση καναλιών. Αν και οι υπόλοιποι 3801 μου είναι πολύ κοντά.
Δυστυχώς δεν έχει φανεί σε 3801 (εκτός από τον Ferguson T650i) η ώρα προβολής ενός προγράμματος στην μπάρα πληροφοριών. Υπάρχει μόνο το τρέχον-επόμενο. Τουλάχιστον φαίνεται όλο το όνομα του προγράμματος (όπως στον Digiview) και όχι ένα μέρος του όπως στον Α1. Χρώματα παραθύρων, μπάρας κτλ είναι σε όλους το ίδιο.
Αυτά για αρχή. Αύριο θα κάνω δοκιμές εγγραφών και media player.
Bonus δυνατότητα: Έχει multiview δυνατότητα. Πρώτη φορά το βλέπω σε ALI. Ρυθμίζεται από το μενού αν το θέλω με 9 παράθυρα (3x3) ή 5 (4+1) παράθυρα. Στην δεύτερη επιλογή έχει ένα μεγάλο παράθυρο με το τρέχον πρόγραμμα και το πρώτο καρέ από τα 4 παρακάτω κανάλια σε μικρότερα παράθυρα. Αν πάω στο τελευταίο και παρακάτω φορτώνει μετά τα επόμενα κανάλια.
Στα 9 παράθυρα έχει πάνω δεξιά το τρέχον και στα υπόλοιπα 8 το πρώτο καρέ από τα επόμενα 8 κανάλια. Αν μετακινηθώ σε κάποιο από αυτά γίνεται αυτό κινούμενο. Αν πάω παρακάτω φορτώνει τα επόμενα 9. Θέλει λίγο χρόνο να φορτώσει το κάθε κανάλι, όσος είναι ο πραγματικός χρόνος στο zapping. Πλάκα έχει. Ενεργοποιείται με το μπλε πλήκτρο, με το ΟΚ πάω στο κανάλι που έχω επιλέξει, με το exit φεύγει το multiview και ξαναγυρνάω εκεί που ήμουν πριν.
Μία χαρά για αρχικές εντυπώσεις ο Α2. Φυσικά έχει όλα τα χαρακτηριστικά των ALI, ρυθμιζόμενη σε χρόνο και διαφάνεια μπάρα και μενού, γρήγορο zapping κτλ. Και την ίδια αρχική εικόνα όλων των ALI. Σχετικά σκοτεινή και με έντονα χρώματα. Έτσι και αλλιώς έχω ήδη ρυθμίσει την τηλεόραση για τους προηγούμενους ALI μου, και αυτός ταιριάζει το ίδιο.

Κι αν μου συμβεί κάτι καμιά μέρα, ας πούμε ένα λαχείο και τα βροντίσω όλα ξαφνικά να πάω σε μια Χαβάη ή κάτι τέτοιο; :D
Εγώ απλώς... τους ρώτησα :smile:
Κι ελπίζω να μου απαντήσουν στο αν υπάρχουν αναβαθμίσεις και για τους Α και Α1.

Το site το έχουν ξεχασμένο, αργεί πολύ να ενημερωθεί με νέα προϊόντα και όσες αναβαθμίσεις έχει είναι πολύ παλιές.

Αν τα βροντήξεις, καήκαμε. Θα ρίχνουμε κλήρο τι δέκτη θα πάρουμε. Δεν είναι μόνο τα λογισμικά, αλλά και η αναγνώριση των χαρακτηριστικών και των επεξεργαστών των δεκτών, που δεν καταφέρνει κανείς άλλος έτσι.

Με το νέο λογισμικό έχουμε και διαφορετική μέτρηση του σήματος. Ενώ στο αρχικό η υψηλότερη ένδειξη στην ποιότητα σήματος ήταν 90%, τώρα είναι 97%. Επίσης και στην ένταση σήματος τα νούμερα είναι μικρότερα τώρα σε σχέση με πριν (αυτό βέβαια μπορεί να ποικίλλει από εγκατάσταση σε εγκατάσταση).

Last edited:
μολις πηρα τον δεκτη με λογισμικο 1.0.4. ρυθμιστικα εικονας δεν βρισκω στο μενου.
υπαρχουν πουθενα ή περιμενουμε καποια αναβαθμηση;

LIFEVIEW LV6TBOXHDA2.
Mετά από κάμποσους μήνες λειτουργίας είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χρήση του.
Κανένα ψεγάδι, ό,τι λέει το κάνει απροβλημάτιστα.
Μάλιστα, τελευταία το εκτιμώ ακόμα περισσότερο μετά τα δύο γκολάκια -δύο διαπίστωσα εγώ, μπορεί να βάζει κι άλλα - που σκοράρει κατά του πολυφημισμένου και πολυκουβεντιασμένου WD TV το οποίο κοστίζει τουλάχιστον τα τριπλάσια χρήματα.
Γκολάκι 1ο: Παίζει FLV, το WD TV απλά δεν γουστάρει FLV.
Γκολάκι 2ο: ΕDIT. Μια άγνωστη λέξη για το WD.
Ένα τρίτο γκολάκι ακυρώθηκε ως οφσάιντ (το FF του LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 είναι χ24 και ταχύτερο αλλά, ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος και με το χ16 του...αντιπάλου.)
Αυτά ως δυνατότητες media player. Βέβαια και το wd tv παίζει δυνατά,δε λέω, πχ η μνήμη αναπαραγωγής στα βίντεο αποφασίζει γρήγορα, το ρυθμιζόμενο μέγεθος των υποτίτλων μας λύνει τα...μάτια αλλά...

...Αλλά η σχέση τιμής προς απόδοση του Lifeview είναι ανυπέρβλητη. Και να σκεφτείτε ότι έχω αφήσει το δέκτη απ'έξω!
Αρχίζω να αναθεωρώ το κατεστημένο δόγμα "ότι πληρώνεις παίρνεις".

Last edited by a moderator:
καλησπερα παιδια
σημερα παρελαβα τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2,αν και δεν εχω δοκιμαση αλλο δεκτη τον βρισκω ταχυτατο και σταθερο.σε ενα πραμα ξενερωσα πολυ,ειχα κατι ματροσκες 720p και της δοκιμασα.απο της 6 ταινιες η 5 μου ελεγε ο δεκτης οτι αυτη η κωδικοποιηση ηχου δεν υποστηριζεται και δεν ειχα ηχο.κοιταξα τα αρχεια και ηταν DTS.
υπαρχει λυση με τον ηχο DTS?απο εκει που κατεβαζω το 90% εχουν DTS ηχο.

και κατι αλλο,στην περιοχη μου Χανια το ψηφιακο σημα θα ερθει σε 12 μερες,λενε οτι εχουν και παιζει ενα ψηφιακο καναλι TV5 αλλα ενω το πιανω δεν παιζει.ειναι θεμα ρυθμισεις του δεκτη η απλα δεν παιζει το καναλι?

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

σε μια LG 19'' διετιας που εχω στην κρεβατοκαμαρα μου το πιανει μια χαρα καθως και ενα αλλο με τις γνωστες εγχρωμες μπαρες το οποιο ομως δεν εχει ονομα αλλα μια τελεια ( . ) σαν ονομα