Τοποθετήθηκε ο Α2. Λογισμικό δεν έβαλα γιατί φορούσε ήδη το λογισμικό που ανέβασε ο talos_2002. Άρα είναι καλό το λογισμικό για όσους έχουν δέκτη παλιότερης παραλαβής.
Πρώτη εντύπωση: Το μενού του και τα εικονίδια του μενού του είναι ολόιδια με τον Digiview 913 που έχω (εκτός από τα λογότυπα και μερικές μεταφράσεις), και με μερικές διαφορές από το λογισμικό του Α1. Λιγότερο φορτωμένο και με λιγότερες ρυθμίσεις από το μενού του Α1. Θα ήθελα να υπάρχουν και στον Α2 τα ρυθμιστικά εικόνας και η επιλογή για το αν θέλω η όχι ενεργό το PMT.
Τον είδα μόνο σε λειτουργία καναλιών. Δεν έχω συνδέσει πάνω αποθηκευτικό μέσο ακόμα. Σε λειτουργία τηλεόρασης τον θεωρώ καλύτερον από τον Α1 που έχω. Έχει παράθυρο για πληροφορίες προγράμματος με το info που δεν έχει ο Α1, και δεν μου έβγαλε πουθενά μπλε εικόνα στην Philips μου που κάποια στιγμή μου βγάζουν όλοι οι άλλοι ALI μου.
Τα δύο αυτά καλά χαρακτηριστικά τα έχει και ο Digiview μου, αλλά ο Lifeview A2 είναι ακόμα καλύτερος για παρακολούθηση καναλιών. Πιο στιβαρός στο zapping, δεν μου έκανε κάποιους αποσυντονισμούς που μου έκανε ο Digiview στο γρήγορο zapping, και με καλύτερη λήψη στο τηλεκοντρόλ. Σε περιοχές με κακή λήψη βέβαια καλύτερος είναι ο Α1 γιατί έχει το πιο δυνατό tuner της κατηγορίας.
Παρουσίασε και οΑ2 ένα χαρακτηριστικό που βλέπω σε όλους τους ALI 3801 μου. Μετά τις 12 το βράδυ χάνεται λίγο η επαφή με το EPG και στο παράθυρο πληροφοριών δεν βγαίνουν πληροφορίες προγράμματος, αλλά τουλάχιστον δεν χάνεται το όνομα του προγράμματος στην μπάρα πληροφοριών. Κάτι που γίνεται στους υπόλοιπους 3801 μου. Βέβαια το πρόβλημα λύνεται σε όλους με απλή επανεκκίνηση του δέκτη από το on/off.
Φαίνεται η μπάρα πληροφοριών να δουλεύει γενικά λίγο καλύτερα. Για παράδειγμα είναι πιο γρήγορη από τους υπόλοιπους 3801 μου. Εμφανίζεται αμέσως το όνομα του προγράμματος που στους άλλους 3801 μου αργεί λίγο παραπάνω.
Μικρές λεπτομέρειες που ανεβάζουν τον Α2 στην κορυφή από όλους τους δέκτες μου στην παρακολούθηση καναλιών. Αν και οι υπόλοιποι 3801 μου είναι πολύ κοντά.
Δυστυχώς δεν έχει φανεί σε 3801 (εκτός από τον Ferguson T650i) η ώρα προβολής ενός προγράμματος στην μπάρα πληροφοριών. Υπάρχει μόνο το τρέχον-επόμενο. Τουλάχιστον φαίνεται όλο το όνομα του προγράμματος (όπως στον Digiview) και όχι ένα μέρος του όπως στον Α1. Χρώματα παραθύρων, μπάρας κτλ είναι σε όλους το ίδιο.
Αυτά για αρχή. Αύριο θα κάνω δοκιμές εγγραφών και media player.
Bonus δυνατότητα: Έχει multiview δυνατότητα. Πρώτη φορά το βλέπω σε ALI. Ρυθμίζεται από το μενού αν το θέλω με 9 παράθυρα (3x3) ή 5 (4+1) παράθυρα. Στην δεύτερη επιλογή έχει ένα μεγάλο παράθυρο με το τρέχον πρόγραμμα και το πρώτο καρέ από τα 4 παρακάτω κανάλια σε μικρότερα παράθυρα. Αν πάω στο τελευταίο και παρακάτω φορτώνει μετά τα επόμενα κανάλια.
Στα 9 παράθυρα έχει πάνω δεξιά το τρέχον και στα υπόλοιπα 8 το πρώτο καρέ από τα επόμενα 8 κανάλια. Αν μετακινηθώ σε κάποιο από αυτά γίνεται αυτό κινούμενο. Αν πάω παρακάτω φορτώνει τα επόμενα 9. Θέλει λίγο χρόνο να φορτώσει το κάθε κανάλι, όσος είναι ο πραγματικός χρόνος στο zapping. Πλάκα έχει. Ενεργοποιείται με το μπλε πλήκτρο, με το ΟΚ πάω στο κανάλι που έχω επιλέξει, με το exit φεύγει το multiview και ξαναγυρνάω εκεί που ήμουν πριν.
Μία χαρά για αρχικές εντυπώσεις ο Α2. Φυσικά έχει όλα τα χαρακτηριστικά των ALI, ρυθμιζόμενη σε χρόνο και διαφάνεια μπάρα και μενού, γρήγορο zapping κτλ. Και την ίδια αρχική εικόνα όλων των ALI. Σχετικά σκοτεινή και με έντονα χρώματα. Έτσι και αλλιώς έχω ήδη ρυθμίσει την τηλεόραση για τους προηγούμενους ALI μου, και αυτός ταιριάζει το ίδιο.
Κι αν μου συμβεί κάτι καμιά μέρα, ας πούμε ένα λαχείο και τα βροντίσω όλα ξαφνικά να πάω σε μια Χαβάη ή κάτι τέτοιο;

Εγώ απλώς... τους ρώτησα :smile:
Κι ελπίζω να μου απαντήσουν στο αν υπάρχουν αναβαθμίσεις και για τους Α και Α1.
Το site το έχουν ξεχασμένο, αργεί πολύ να ενημερωθεί με νέα προϊόντα και όσες αναβαθμίσεις έχει είναι πολύ παλιές.
Αν τα βροντήξεις, καήκαμε. Θα ρίχνουμε κλήρο τι δέκτη θα πάρουμε. Δεν είναι μόνο τα λογισμικά, αλλά και η αναγνώριση των χαρακτηριστικών και των επεξεργαστών των δεκτών, που δεν καταφέρνει κανείς άλλος έτσι.