kostas1966
New member
- 20 February 2009
- 21
LIFEVIEW LV6TBOXHDA2.
Mετά από κάμποσους μήνες λειτουργίας είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χρήση του.
Κανένα ψεγάδι, ό,τι λέει το κάνει απροβλημάτιστα.
Μάλιστα, τελευταία το εκτιμώ ακόμα περισσότερο μετά τα δύο γκολάκια -δύο διαπίστωσα εγώ, μπορεί να βάζει κι άλλα - που σκοράρει κατά του πολυφημισμένου και πολυκουβεντιασμένου WD TV το οποίο κοστίζει τουλάχιστον τα τριπλάσια χρήματα.
Γκολάκι 1ο: Παίζει FLV, το WD TV απλά δεν γουστάρει FLV.
Γκολάκι 2ο: ΕDIT. Μια άγνωστη λέξη για το WD.
Ένα τρίτο γκολάκι ακυρώθηκε ως οφσάιντ (το FF του LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 είναι χ24 και ταχύτερο αλλά, ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος και με το χ16 του...αντιπάλου.)
Αυτά ως δυνατότητες media player. Βέβαια και το wd tv παίζει δυνατά,δε λέω, πχ η μνήμη αναπαραγωγής στα βίντεο αποφασίζει γρήγορα, το ρυθμιζόμενο μέγεθος των υποτίτλων μας λύνει τα...μάτια αλλά...
...Αλλά η σχέση τιμής προς απόδοση του Lifeview είναι ανυπέρβλητη. Και να σκεφτείτε ότι έχω αφήσει το δέκτη απ'έξω!
Αρχίζω να αναθεωρώ το κατεστημένο δόγμα "ότι πληρώνεις παίρνεις".
Επανέρχομαι με μια άλλη χρηστική λεπτομέρεια.
Κάποιος χρήστης από εδώ, στο παρόν νήμα, με έβαλε σε υποψίες σχετικά με τη ρύθμιση των υποτίτλων.
Το έψαξα και voila! Ένα νέο, κρυφό μενού ανατέλλει όταν πατήσουμε το μπλε κουμπάκι-αυτό του teletext κάτω δεξιά-το οποίο δέχεται 4 ρυθμίσεις:
α) Μέγεθος υποτίτλων (μικρό-μεγάλο)
β) Χρώμα υποτίτλων (κόκκινο-πράσινο-κίτρινο-μπλε-μαύρο-άσπρο)
γ) Διαφάνεια(φόντος) υποτίτλων (με τις πιο πάνω επιλογές και, φυσικά, το χωρίς διαφάνεια) και
δ) Ρύθμιση θέσης υποτίτλων
Άλλο ένα tip, άλλη μια γκολάρα από το κέντρο του γηπέδου* στο wd tv (εξακολουθώ να αρέσκομαι στη σύγκριση των 2 μηχανημάτων που έχω στην κατοχή μου, αυτοσαρκαζόμενος επειδή η επιλογή του σκόρερ/νικητή μού στοίχισε μόλις 25 ευρώ ενώ του χαμένου πλέον western digital tv κοντά στα 100 και τώρα κοστίζει γύρω στα 75 ).
Όσοι ευτυχείς κάτοχοι θέλουν να το δουν στην πράξη, ας δοκιμάσουν να βάλουν πράσινο χρώμα χαρακτήρων σε μαύρο φόντο. Ένας δυνατός συνδυασμός που αφενός διατηρεί την ορατότητα όταν η εικόνα είναι λευκή, αφετέρου "καβαλάει" τυχόν ξένους υπότιτλους που είναι ενσωματωμένοι. Πραγματικό εργαλείο που λείπει και από ακριβότερες υλοποιήσεις.
Συμπερασματικά, από αυτό το μηχάνημα, είμαι πολύ ευχαριστημένος (ουπς, αυτό τόχω ξαναπεί).
* ένα άδειο γήπεδο από φιλάθλους αν λάβουμε υπόψη μας πως οι οδηγίες είναι ανεπαρκείς. Το ίδιο συνέβη όταν έψαχνα τον τρόπο να βρω το switch για μουσική(mp3)-εικόνες(jpg). Θυμίζω ότι πατάμε το πλήκτρο 1 όταν βρισκόμαστε στα περιεχόμενα του usb μας.