Lifeview LV6TBOXHDA2

LIFEVIEW LV6TBOXHDA2.
Mετά από κάμποσους μήνες λειτουργίας είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χρήση του.
Κανένα ψεγάδι, ό,τι λέει το κάνει απροβλημάτιστα.
Μάλιστα, τελευταία το εκτιμώ ακόμα περισσότερο μετά τα δύο γκολάκια -δύο διαπίστωσα εγώ, μπορεί να βάζει κι άλλα - που σκοράρει κατά του πολυφημισμένου και πολυκουβεντιασμένου WD TV το οποίο κοστίζει τουλάχιστον τα τριπλάσια χρήματα.
Γκολάκι 1ο: Παίζει FLV, το WD TV απλά δεν γουστάρει FLV.
Γκολάκι 2ο: ΕDIT. Μια άγνωστη λέξη για το WD.
Ένα τρίτο γκολάκι ακυρώθηκε ως οφσάιντ (το FF του LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 είναι χ24 και ταχύτερο αλλά, ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος και με το χ16 του...αντιπάλου.)
Αυτά ως δυνατότητες media player. Βέβαια και το wd tv παίζει δυνατά,δε λέω, πχ η μνήμη αναπαραγωγής στα βίντεο αποφασίζει γρήγορα, το ρυθμιζόμενο μέγεθος των υποτίτλων μας λύνει τα...μάτια αλλά...

...Αλλά η σχέση τιμής προς απόδοση του Lifeview είναι ανυπέρβλητη. Και να σκεφτείτε ότι έχω αφήσει το δέκτη απ'έξω!
Αρχίζω να αναθεωρώ το κατεστημένο δόγμα "ότι πληρώνεις παίρνεις".

Επανέρχομαι με μια άλλη χρηστική λεπτομέρεια.
Κάποιος χρήστης από εδώ, στο παρόν νήμα, με έβαλε σε υποψίες σχετικά με τη ρύθμιση των υποτίτλων.
Το έψαξα και voila! Ένα νέο, κρυφό μενού ανατέλλει όταν πατήσουμε το μπλε κουμπάκι-αυτό του teletext κάτω δεξιά-το οποίο δέχεται 4 ρυθμίσεις:
α) Μέγεθος υποτίτλων (μικρό-μεγάλο)
β) Χρώμα υποτίτλων (κόκκινο-πράσινο-κίτρινο-μπλε-μαύρο-άσπρο)
γ) Διαφάνεια(φόντος) υποτίτλων (με τις πιο πάνω επιλογές και, φυσικά, το χωρίς διαφάνεια) και
δ) Ρύθμιση θέσης υποτίτλων

Άλλο ένα tip, άλλη μια γκολάρα από το κέντρο του γηπέδου* στο wd tv (εξακολουθώ να αρέσκομαι στη σύγκριση των 2 μηχανημάτων που έχω στην κατοχή μου, αυτοσαρκαζόμενος επειδή η επιλογή του σκόρερ/νικητή μού στοίχισε μόλις 25 ευρώ ενώ του χαμένου πλέον western digital tv κοντά στα 100 και τώρα κοστίζει γύρω στα 75 ).
Όσοι ευτυχείς κάτοχοι θέλουν να το δουν στην πράξη, ας δοκιμάσουν να βάλουν πράσινο χρώμα χαρακτήρων σε μαύρο φόντο. Ένας δυνατός συνδυασμός που αφενός διατηρεί την ορατότητα όταν η εικόνα είναι λευκή, αφετέρου "καβαλάει" τυχόν ξένους υπότιτλους που είναι ενσωματωμένοι. Πραγματικό εργαλείο που λείπει και από ακριβότερες υλοποιήσεις.
Συμπερασματικά, από αυτό το μηχάνημα, είμαι πολύ ευχαριστημένος (ουπς, αυτό τόχω ξαναπεί).

* ένα άδειο γήπεδο από φιλάθλους αν λάβουμε υπόψη μας πως οι οδηγίες είναι ανεπαρκείς. Το ίδιο συνέβη όταν έψαχνα τον τρόπο να βρω το switch για μουσική(mp3)-εικόνες(jpg). Θυμίζω ότι πατάμε το πλήκτρο 1 όταν βρισκόμαστε στα περιεχόμενα του usb μας.

Η διαχείριση εξωτερικών υποτίτλων είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν όλοι οι ALI 3801. Δυστυχώς με την τριβή κάποια θέματα τα θεωρούμε πια γνωστά και δεν τα αναφέρουμε αναλυτικά. Ξεχνώντας ότι κάποιοι φίλοι δεν τα έχουν παρακολουθήσει από την αρχή. Αυτό το χαρακτηριστικό πχ έχει αναφερθεί αναλυτικά στην δοκιμή του Lifeview LV6TBOXHDA1 (όχι Α2), εδώ και αρκετούς μήνες. Και θεωρείται γνωστό για όλους τους ALI 3801. Κακώς βέβαια γιατί ο Α1 είναι άλλος δέκτης. Τελικά πρέπει να φτιάξουμε εκείνο το thread με τα χαρακτηριστικά των ALI σε σύγκριση με των M-Star. Αλλά εγώ τουλάχιστον λόγω έλλειψης χρόνου το αφήνω συνεχώς για αργότερα.

Έχει αναφερθεί ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι ALI 3801 που μετά τις 12 το βράδυ χάνουν λίγο την επαφή με το EPG και θέλει μία απλή επανεκκίνηση για να βλέπει κανονικά τις πληροφορίες. Θέλει φωτογραφίες ο tallos_2002 για να τις στείλει στην ALI, οπότε χθες που πέτυχα το φαινόμενο το φωτογράφησα αναλυτικά. Και στα αγγλικά αφού στον Α2 η αλλαγή γλώσσας δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Το πρόβλημα:
DSC00032.jpg
DSC00035.jpg

Και η επαναφορά μετά την επανεκκίνηση, αν και η δεύτερες φωτογραφίες έχουν χρονική διαφορά γιατί έμεινα από μπαταρία στο κινητό και έπρεπε να περιμένω την φόρτιση για να βγάλω τις φωτογραφίες.
DSC00047.jpg
DSC00048.jpg

Last edited:
Φιλε kostas 1966 επειδη εχω και τον wd player και το lifeview ,μια ερωτηση για την λειτουργια του lifeview ως media player, κανει downmix σε αρχεια DTS,δηλαδη παιζουν ηχο τα αρχεια mkv με dts ? γιατι δεν εχω δοκιμασει να βαλω αρχειο με dts ηχο να δω αν παιζει. Αν το κανει κι αυτο τοτε παιρνει αριστα και ως media player

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Νομίζω η ότι η πολύ πρόσφατη αναβάθμιση του e-space Libra το έχει, αλλά δεν θα συνιστούσα κάτι τέτοιο. Όταν ο αποκωδικοποιητής κάνει αναζήτηση καναλιών, ρυθμίζει την λήψη του δέκτη του σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του σήματος που λαμβάνει.

Πιστευω οτι κανεις λαθος,αυτο ισχυει στα αναλογικα οχι στα ψηφιακα.
Με απλη λογικη ειναι πχ σε δορυφορικο δεκτη να πιανω εγω το fashion στο 11800 και εσυ στο 11801.Δεν νομιζω να στεκει στη ψηφιακη τβ αυτο ουτε σε δορυφορικη τβ.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Φιλε kostas 1966 επειδη εχω και τον wd player και το lifeview ,μια ερωτηση για την λειτουργια του lifeview ως media player, κανει downmix σε αρχεια DTS,δηλαδη παιζουν ηχο τα αρχεια mkv με dts ? γιατι δεν εχω δοκιμασει να βαλω αρχειο με dts ηχο να δω αν παιζει. Αν το κανει κι αυτο τοτε παιρνει αριστα και ως media player
Κανείς δέκτης δεν κάνει Downmix το DTS επειδή είναι πολύ ακριβή η άδεια.

Πιστευω οτι κανεις λαθος,αυτο ισχυει στα αναλογικα οχι στα ψηφιακα.
Με απλη λογικη ειναι πχ σε δορυφορικο δεκτη να πιανω εγω το fashion στο 11800 και εσυ στο 11801.Δεν νομιζω να στεκει στη ψηφιακη τβ αυτο ουτε σε δορυφορικη τβ.
Δεν αλλάζει η συχνότητα, αλλά ο αποκωδικοποιητής αλλάζει παραμέτρους του δέκτη του αναλόγως πόσο δυνατό, καθαρό κτλ είναι το σήμα που λαμβάνει από την κεραία.
Έχουν υπάρξει αναφορές για δέκτες που «μετακόμισαν» και ξαφνικά είχαν προβλήματα μέχρι που έγινε νέα σάρωση.

Η Lifeview μου απάντησε πως θα ήθελαν ένα TS stream για δοκιμές. Δηλαδή θα χρειαστούμε μια εγγραφή που θα ξεκινάει πριν τα μεσάνυχτα και θα τελειώνει αρκετά πιο μετά.
Επειδή το πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως αν αλλαχτεί το κανάλι μερικές φορές, ίσως θα ήταν καλό να έχουμε εγγραφή και δεύτερου ή τρίτου καναλιού.

Το ιδανικό θα ήταν να τους δώσουμε μαζί με την εγγραφή βήμα προς βήμα τι πρέπει να πατήσουν ώστε να αναπαράξουν το πρόβλημα, γιατί ξέρουμε πόσο πολύ προσπαθούν να δουν τα προβλήματα που τους αναφέρουμε... καθόλου!

Last edited:
Μπορούμε κάπου να βρούμε το πρώτο λογισμικό του δέκτη;
Με την τελευταία έκδοση αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές, όταν κλείνω το δέκτη. Όταν ανοίγει για να κάνει την εγγραφή, δεν έχει τη σωστή ώρα και έτσι δε γίνεται ποτέ. Αν κάποιος έχει το πρώτο λογισμικό, ας το ανεβάσει.

Γεια σας παιδια εχω ενα προβλημα,τον αποκωδικοποιητη τον εχω ενα χρονο και απο σημερα εκπεμπουν τα ψηφιακα στο Ηρακλειο Κρητης μολις λοιπον γυρισα απο την δουλεια τον βλεπω ανοιχτο(το φωτακι να ειναι πρασινο) ενω μεχρι χτες ηταν κοκκινο!!
Δεν μπορω να κανω τιποτα ουτε ανοιγει ουτε κλεινει,ειναι συνεχως πρασινο και ζεστος ο δεκτης,τον εβγαλα απο την πριζα να κρυωσει τον ξαναεβαλα αλλα και παλι ειναι πρασινο το φωτακι!!
Γιατι ειναι ετσι μηπως γνωριζετε;

Last edited:
Γειά σου mixalis-poa!
Ο δέκτης κυκυλοφορεί επτά μήνες, οπότε ίσως έχεις κάποιο από τα άλλα μοντέλα της εταιρίας που έχουν παρόμοιο όνομα.
Και πάλι όμως, αφού δεν αποκρίνεται στην επανασύνδεση στο ρεύμα... μαύρα τα πράγματα! Δοκίμασε να τον ξεκινήσεις χωρίς κάποιο καλώδιο συνδεδεμένο πάνω του, κι αν δεν δουλέψει και πάλι δοκίμασε να τον αφήσεις μέχρι αύριο εκτός ρεύματος μήπως και... το ξανασκεφτεί :D

Ουπς μαλλον μπερδεψα τα μοντελα!!
Καλα μεχρι χτες το βραδυ ηταν οκ και σημερα του την εδωσε να αποδημησει με την εναρξη εκπομπης των ψηφιακων;
Τον εβγαλα απο την πριζα εβγαλα και τα καλωδια αλλα και παλι τιποτα!!
Ο δεκτης ειναι αυτος Lifeview LV6TBOXHD2,σωστα το εγραψα;
Μαλιστα πεταμενα λεφτα λοιπον χωρις να δουλεψει χαλασε!!

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Άρα έχεις τον BOXHD v2.
Συμβαίνουν αυτά... γι' αυτό υπάρχει η εγγύηση. :smile:

Με την τελευταία έκδοση αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές, όταν κλείνω το δέκτη. Όταν ανοίγει για να κάνει την εγγραφή, δεν έχει τη σωστή ώρα και έτσι δε γίνεται ποτέ. Αν κάποιος έχει το πρώτο λογισμικό, ας το ανεβάσει.
Serafeim, σε ποιό κανάλι τον κλείνεις και σε ποιό κανάλι δεν σου κάνει τις εγγραφές;
Και γράψε μας την ακριβή συμπεριφορά του μόλις έρθει η ώρα της εγγραφής.

Ουπς μαλλον μπερδεψα τα μοντελα!!
Καλα μεχρι χτες το βραδυ ηταν οκ και σημερα του την εδωσε να αποδημησει με την εναρξη εκπομπης των ψηφιακων;
Τον εβγαλα απο την πριζα εβγαλα και τα καλωδια αλλα και παλι τιποτα!!

εχεις 2 χρονια εγγηυση.
τον επιστρεφεις και σου δινουν καινουργιο.
γιατι σκας.?

Serafeim, σε ποιό κανάλι τον κλείνεις και σε ποιό κανάλι δεν σου κάνει τις εγγραφές;
Σε οποιοδήποτε έχει epg. Έχω δοκιμάσει και σε mega και σε ant1.
Και γράψε μας την ακριβή συμπεριφορά του μόλις έρθει η ώρα της εγγραφής.
Δεν ανοίγει καν...

Από τα ...κουλά ,που μου κάνει ο δέκτης . Αγορασμένος πριν έξι ημέρες,εδώ στην Κρήτη.Όταν ανοίγω την τηλεόραση που έχει mpeg2 (philips),είτε από το τηλεκοντρόλ όταν είναι σε θέση αναμονής,είτε από το κουμπί ,όταν είναι κλειστή ,ο δέκτης ανοίγει μόνος του!!!
Το έχω κάνει αρκετές φορές .Κλείνει κανονικά ,αλλά όταν ανοίγω την TV ανοίγει και ο δέκτης !
Είναι ...θαύμα , ή συμβαίνει κάτι......

Να συμπληρώσω ,ότι όταν ανοίγω πρώτα τον δέκτη και μετά την TV ,ο δέκτης μετά από 7-8 δεπυερόλεπτα ,κλείνει μόνος του και χρειάζεται να τον ξανανοίξω και να λειτουργίσει κανονικά !

Last edited by a moderator:
Από τα ...κουλά ,που μου κάνει ο δέκτης . Αγορασμένος πριν έξι ημέρες,εδώ στην Κρήτη.Όταν ανοίγω την τηλεόραση που έχει mpeg2 (philips),είτε από το τηλεκοντρόλ όταν είναι σε θέση αναμονής,είτε από το κουμπί ,όταν είναι κλειστή ,ο δέκτης ανοίγει μόνος του!!!
Το έχω κάνει αρκετές φορές .Κλείνει κανονικά ,αλλά όταν ανοίγω την TV ανοίγει και ο δέκτης !

Να συμπληρώσω ,ότι όταν ανοίγω πρώτα τον δέκτη και μετά την TV ,ο δέκτης μετά από 7-8 δεπυερόλεπτα ,κλείνει μόνος του και χρειάζεται να τον ξανανοίξω και να λειτουργίσει κανονικά !
Ο δέκτης μου με ALi3801 έχει μια μορφή ελέγχου συσκευών μέσω HDMI (CEC). Μήπως έχει κάτι τέτοιο και ο Α2 αλλα δεν φαίνεται στα μενού;
Οι Philips έχουν κάποια θεματάκια με τους δέκτες αλλα το συγκεκριμένο δεν το έχω ξανακούσει.

Παιδιά, τον συνδεσα σε crt τηλεόραση και δεν έχω ήχο, τι φταίει;
Τον έχεις συνδέσει με πλήρες καλώδιο scart;
Τι ρυθμίσεις ήχου έχεις στον δέκτη;

Καλησπέρα.
Εξαιρετικά χρήσιμες οι συμβουλές σας, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχει manual αλλά μόνο ένα 2σέλιδο quick setup guide.
Ειλικρινά, εύγε!!
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου ως νέος κάτοχος LV6TBOXHDA2:
Έχω συνδέσει το δέκτη στην τηλεόραση μέσω ενός scart splitter.
Στην άλλη είσοδο του scart splitter έχω συνδέσει το παλιό dvd μου.
Το πρόβλημα είναι ότι η ποιότητα εικόνας του dvd είναι αρκετά χειρότερη σε σχέση με πριν (απευθείας σύνδεση στην τηλεόραση με scart).
Έχω δοκιμάσει σύνδεση του dvd και μέσω scart και μέσω RCA, αλλά δε βλέπω διαφορά.Μόλις το βάζω μέσω scart splitter η ποιότητα χειροτερεύει.
Φταει το splitter ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο;

H ποιότητα εικόνας το δέκτη έχει διαφορά με το splitter και χωρίς αυτό;

Το πρόβλημα σου μου ακούγεται σαν απώλεια σήματος στο splitter, δεν έχει σχέση με τον δέκτη.

Παιδιά, τον συνδεσα σε crt τηλεόραση και δεν έχω ήχο, τι φταίει;
Έλεγξε την ένταση ήχου και στις δυο συσκευές (χαζό αυτό θα πεις, αλλά συμβαίνουν κι αυτά), καθάρισε την υποδοχή της τηλεόρασης και βεβαιώσου ότι έχει την ρύθμιση ψηφιακής εξόδου του δέκτη σε PCM (δεν θυμάμαι πως το λέει, αλλά να μην είναι Bitstream).

Αναβάθμισε το λογισμικό της Philips και αν το ξανακάνει δοκίμασε να της απενεργοποιήσεις το HDMI-CEC (EasyLink το λένε αυτοί).
Γνωρίζουμε ότι το 3801 έχει HDMI-CEC, αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι ενεργή στους απλούς δέκτες. Ελπίζω να βρεις περισσότερα στοιχεία, κι αν είναι bug του δέκτη θα μπορούσα να τα αναφέρω στην Lifeview.

Σε οποιοδήποτε έχει epg. Έχω δοκιμάσει και σε mega και σε ant1.
Αυτά είναι κανάλια που τον κλείνεις ή που προγραμματίζεις να γραφούν;

Δεν ανοίγει καν...
Τότε δεν είναι θέμα EPG (για την ακρίβεια φταίει το TDT, που είναι υποχρεωτικό, αλλά στην μπανανία Ελλάδα...)
Δοκίμασε να ξαναβάλεις την αναβάθμιση με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ακριβώς πριν και μετά.
Θα περίμενα να έχουν πολλοί αυτό το πρόβλημα, καθώς είναι πολλοί μήνες που ο δέκτης έχει αυτό το λογισμικό. Αν όμως εμφανισθεί και σε άλλους που έκαναν αναβάθμιση από την αρχική έκδοση, τότε θα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το αρχείο.

Όταν κλείνεις τον δέκτη, έχει την ώρα; Έλεγξέ το σε παρακαλώ ακριβώς πριν τον κλείσεις και κλείσε τον σε κανάλι που έχει την ώρα. Έτσι θα αρχίσουμε να το ψάχνουμε βήμα-βήμα το πρόβλημα.

Φταει το splitter ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο;
Καλώς όρισες και σ' ευχαριστούμε για τα καλά λόγια!
Ναι, φταίει το σπλίτερ. Έχει παρατηρηθεί και παλιότερα ότι πάντα αυτό τα κάνει θάλασσα...

Last edited:
Αυτά είναι κανάλια που τον κλείνεις ή που προγραμματίζεις να γραφούν;
Τον κλείνω πάντα σε κανάλια με epg που δείχνουν τη σωστή ώρα.
Τότε δεν είναι θέμα EPG (για την ακρίβεια φταίει το TDT, που είναι υποχρεωτικό, αλλά στην μπανανία Ελλάδα...)
Δοκίμασε να ξαναβάλεις την αναβάθμιση με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ακριβώς πριν και μετά.
Το έκανα αλλά θα το ξαναδοκιμάσω.
Όταν κλείνεις τον δέκτη, έχει την ώρα; Έλεγξέ το σε παρακαλώ ακριβώς πριν τον κλείσεις και κλείσε τον σε κανάλι που έχει την ώρα.
Ναι, έχει την ώρα.