Lifeview LV6TBOXHDA2

Τελικά τα δύο μεταμεσονύχτια θέματα εμφανίζονται και με τις δύο ρυθμίσεις ώρας. Και by region και by GMT. Και οι πληροφορίες EPG που ψιλοχάνονται και η εγγραφή ανάμεσα 12-3. Ευτυχώς που έχω και τον Digivew 913 που γράφει κανονικά όλες τις ώρες με ρύθμιση by region, αν και δεν γράφει καθόλου με ρύθμιση by GMT. Κάθε εταιρία έχει τα δικά της θέματα. Μόνο κοινό είναι το ψιλοχάσιμο των πληροφοριών του EPG 12-3.

Καλησπέρα και πάλι! Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα! Ενώ κλείνω τον αποκωδικοποιητή, σε ανύποπτες στιγμές ανοίγει μόνος του! Το λαμπάκι από κόκκινο γίνεται πράσινο! Γιατί γίνεται αυτό? Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει? Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ πολύ!

Εργασιομανής ο δέκτης σου :D
Έλεγξε μήπως κάποια άλλη συσκευή (π.χ. στερεοφωνικό) χρησιμοποιεί παρόμοιους κωδικούς τηλεχειριστηρίου ή αν υπάρχει στους timers (δεν ξέρω πως το έχει στα ελληνικά, είναι η λίστα προγραμματισμένων εγγραφών) προγραμματισμός να ανοίγει κάποια συγκεκριμένη ώρα ο δέκτης για εγγραφή ή προβολή κάποιου καναλιού.
Υπάρχει στα Mstar, οπότε ίσως να υπάρχει και στα ALi, η δυνατότητα προγραμματισμού για έλεγχο αναβάθμισης OTA (μέσω κεραίας/αέρος). Έλεγξέ το στο μενού του δέκτη σου.
Αν δεν βρεις κάτι, δοκίμασε να του κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Νέα αναβάθμιση 1.0.6, 23-7-2013.

Βγήκε για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της μη εκτέλεσης προγραμματισμένων εγγραφών μετά τα μεσάνυχτα, αλλά ελπίζω να έχει και άλλες αλλαγές.
Περιμένουν τα σχόλιά μας για αυτή την αναβάθμιση :smile:

Τους είχα αναφέρει και τον Α1 στην περιγραφή του προβλήματος. Όταν γραφούν αρκετά σχόλια για αυτή την αναβάθμιση του Α2 θα τους το «χτυπήσω».
Ίσως όμως απλώς να ήταν ταχύτερη η αντίδραση της Pannodic/Mico από της GIEC στην αναφορά του προβλήματος...

ΟΚ. Ελήφθη :smile:
Μία ερώτηση μόνο. Ξέρουμε αν μπορούμε να γυρίσουμε στο προηγούμενο λογισμικό σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στο νέο λογισμικό;

Επιτυχημένη δοκιμή σύνδεσης του LV6TBOXHDA2 μέσω adapter hdmi male to vga female με οθόνη PC 19''
που δέχεται μόνο VGA σε ανάλυση 1080i 60Hz

Ξέρουμε αν μπορούμε να γυρίσουμε στο προηγούμενο λογισμικό σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στο νέο λογισμικό;
Δεν μου είπε κάτι τέτοιο και απ'όσο βλέπω ο bootloader δεν είναι καινούριος, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

Σήμερα κατάφερα και έβαλα το νέο λογισμικό. Δεν υπάρχει κάποια νέα δυνατότητα, ή τροποποίηση σε κάτι. Όλα είναι τα ίδια. Οι μόνες μικροδιαφορές που είδα είναι ότι άλλαξαν οι μπάρες σήματος, όπου τώρα η ποιότητα σήματος δείχνει περισσότερο σε όλους. Από 90 ένταση και 80 ποιότητα πχ, τώρα έχει πάει 90 ένταση και 95 ποιότητα. Αλλά η προηγούμενη μέτρηση είναι πιο λογική, όπως είχαμε κουβεντιάσει και στον Α1 παλιότερα. Επίσης τώρα πρώτη χώρα που εμφανίζεται κατά την εγκατάσταση είναι η Ελλάδα και όχι η Macedonia που ήταν με το 1.04!!!
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια πιο βαθιά αλλαγή στον media palyer. Θα το δω σε πιο αναλυτικές δοκιμές. Για αρχή ούτε εκεί είδα κάτι διαφορετικό.
Επίσης υπάρχει ακόμα το θέμα με το χάσιμο του EPG μετά τις 12. Δεν δοκίμασα ακόμα προγραμματισμένη εγγραφή 12-3.

Δοκιμή προγραμματισμένης εγγραφής μετά τις 12 το βράδυ, η οποία έγινε κανονικά. Βέβαια πρέπει να το επαληθεύσω με κάνα δυό δοκιμές ακόμα γιατί και παλιότερα με το προηγούμενο λογισμικό μία εγγραφή έγινε κανονικά, αλλά μετά δεν ξαναέκανε άλλη στο διάστημα 12-3 το βράδυ. Πρέπει να το δοκιμάσω λίγο ακόμα. Ώρα by GMT.
Αν λύνει πάντως αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό, αλλά είναι η μόνη διαφορά με την έκδοση 1.0.4. Γιατί δεν βλέπω καμία άλλη αλλαγή σε κανάλια, media player και εγγραφές. Εκτός από την ρύθμιση για πρώτη χώρα κατά την εγκατάσταση την Ελλάδα και όχι την Macedonia :mad: και τις διαφορετικές μετρήσεις του σήματος. Και ότι στην προβολή αρχείου βίντεο το κόκκινο πλήκτρο βγάζει παράθυρο "Υπάρχει μόνο ένα πρόγραμμα", που δεν θυμάμαι αν υπήρχε στο προηγούμενο λογισμικό. Αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει αφού σε όλα τα αρχεία βίντεο που δοκίμασα μου έβγαζε αυτό το μήνυμα. Δεν ξέρω τι εννοεί όταν λέει πρόγραμμα, και αν υπήρχε αυτό και παλιότερα.

Δεύτερη μέρα δοκιμής προγραμματισμένης εγγραφής μετά τις 12, η οποία έγινε κανονικά. Θα το δω και σε επόμενες μέρες, αλλά το προηγούμενο λογισμικό δεν είχε κάνει δύο συνεχόμενες εγγραφές σε δύο συνεχόμενες μέρες στο επίμαχο διάστημα 12-3. Μάλλον αυτό ήθελαν να λύσουν με αυτή την έκδοση λογισμικού, και μέχρι τώρα φαίνεται να το έχουν πετύχει.

Παρα πολυ καλο μηχανακι!
Μηπως υπαρχει η δυνατοτητα να σηκωθουν λιγο οι υποτιτλοι? (τερμα κατω τους εμφανιζει) ή ισως να αλλαξει το μεγεθος?

Το μέγεθος και η θέση των SRT αλλάζει, των ενσωματωμένων πάλι, όχι. Δοκίμασε το πλήκτρο υποτίτλων ή κλαποιο απο τα έγχρωμα του teletext.

Είναι γραμμένο σε παλιότερα μηνύματα. Αν και έχουν μαζευτεί 36 σελίδες και κατανοώ και όποιον βαριέται να ψάχνει όλες τις σελίδες.

Τρίτη δοκιμή εγγραφής μετά τις 12, η οποία έγινε και αυτή κανονικά. Και σε διαφορετικό κανάλι αυτή την φορά. Μάλλον το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει λυθεί με την 1.0.6.

Οπότε μένει το πρόβλημα με τις πληροφορίες προγράμματος και της λάθος ένδειξης τρέχουσας εκπομπής στο EPG.

Οι εγγραφές γίνονται σωστά με GMT από χρήστη αλλά και από περιοχή;