Lifeview LV6TBOXHDA2

Μετά από πολύ καιρό σε απραξία, επί της ενότητας, αποφάσισα να πάρω και αυτόν το δέκτη, πρωτίστως για χρήση στο αυτοκίνητο (ένα παλαιό πρότζεκτ που συνεχίζεται...).

Επεργάστηκα για 1-2 ώρες το δέκτη, για να δω πρωτίστως τη σωστή λειτουργία του πριν ανοιχτεί για τα περαιτέρω του πρότζεκτ.

Μικρό κουτί, περίεργα κλεισμένο δίχως την παραμικρή βίδα (με εξαίρεση μία που συγκρατεί το scart στο πίσω μέρος), μικρή πλακέτα σε διαστάσεις περίπου 12Χ12,5εκ.

Firmware 1.0.4

Ο δέκτης τα κάνει όλα γρήγορα, γρήγορη αναζήτηση καναλιών, μου φάνηκε ταχύτατος στην πλοήγηση των μενού του αν και όχι τόσο γρήγορος στο ζάπινγκ σε σχέση με 3601, αλλά δεν ενοχλεί.
Σημειωτέον δεν είναι ο πρώτος δέκτης μου, έχω περάσει από Crystal Audio CVBHDκ.λ.π, Crypto 220MP, Ferquson T65 και αυτόν εδώ.

Με το που βρήκε τα κανάλια, η εικόνα ήρθε αμέσως και ως συνήθως τα γνωστά χρώματα των ALi μέσω hdmi, υπερκορεσμένα και με μια μικρή υποφωτεινότητα (στο rgb είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα). Υπάρχει βελτίωση στο κοντράστ, σε σχέση με τους ALi3601 αλλά υπάρχει ψηφιακός θόρυβος.
Δεν λέω ότι είναι χειρότερος των υπολοίπων, αλλά αναφέρω ότι για να το φέρεις στα ίσια του...θέλει χεράκι στα ρυθμιστικά εικόνας της τηλεόρασης.
Σε σύγκριση φυσικά με το σταθερό δέκτη που έχω στο σαλόνι μέσω ενός Media Player/PVR (O2media HMR600W) η εικόνα δεν συγκρίνεται με υπεροχή του O2media που δίνει φυσικότατα χρώματα δίχως τεχνουργήματα και θόρυβο (έχει tuner LG TFTG-D223D με αποδιομορφωτή Realtek RTL2830).
Ως δέκτης ο A2, ωραίος και με μια χαρά epg (βελτιωμένος σε σχέση με 3601) και με δυνατότητα να παίξεις με τη διαφάνεια του μενού του. Έχει και αυτό το κερασάκι στην τούρτα το multiview.
Το τηλεχειριστήριο πιάνει πανεύκολα χάρις στο όμορφο άνοιγμα οπής που έχουν κάνει στην πρόσοψη.
Ως media player και εδώ άψογος, πολύ καλή υποστήριξη αρχείων, ξενίζει σε πρώτη φάση η μη εγγενής υποστήριξη των διαφόρων media αρχείων μέσα στην ίδια περιήγηση (θέλει τη χρήση του πλήκτρου 1) κάτι που στους 3601 δεν υπήρχε και δεν ξέρω γιατί το άλλαξαν εδώ.
Μου άρεσε και το πως μεγαλώνει τους υπότιτλους και γενικά το πως τους διαχειρίζεται για τα δεδομένα των ψηφιακών δεκτών.

Εν κατακλείδι, το θεωρώ ολοκληρωμένο δέκτη....

Σας δίνω και μια σειρά φωτογραφιών.
Υπόψη ότι το DIO2112H είναι ένα τσιπ διαχείρισης ήχου, 2Vrms εξόδου (http://wenku.baidu.com/view/b8ee41b265ce050876321399.html).
Υπόψη ότι το cFeon q32b-104hip είναι τσιπ Memory Serial Flash Eprom
Σας βάζω και μία κοντινή μίας αναμονής στην πλακέτα με κάποια διακριτικά που θέλουν μια αποκρυπτογράφηση σε τι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.

Σημ.=κάπου αναφέρθηκε ότι αναπαράγει και 24bit αρχεία flac, στην 1.0.4 αναπαράγει 16bit flac αλλά όχι 24bit. Σε ποιο fw ήταν και εάν κάποιος το έχει διαθέσιμο θα ήμουν υπόχρεος.
Καλώς ήρθες πάλι φίλε lemon. Συμφωνώ με όλα όσα λες. Όντως το zapping στους 3801 έχει γίνει λίγο πιο αργό από τους 3601. Δεν πρέπει πια να έχει μεγάλη διαφορά από τους M-Star. Και η εικόνα είναι όπως την λες σε σύνδεση HDMI. Έντονα χρώματα, λίγο σκοτεινή εικόνα, και λίγοι παραπάνω contrast. Περίπου όπως και στους 3601. Έχω πει ότι ή πρέπει ο δέκτης με ALI να έχει ρυθμιστικά εικόνας, ή να ρυθμίσεις τη τηλεόραση. Η δική μου τηλεόραση δεν έχει ξεχωριστή ρύθμιση σε κάθε θύρα HDMI, γιαυτό δεν μπορώ να έχω δέκτες με άλλου επεξεργαστές. Έχω καταργήσει και τον δέκτη με M-Star και τον δέκτη με NEC που έχω γιατί κάθε δέκτης ήθελε πάλι ρύθμιση στην τηλεόραση. Τώρα πια έχω 3 δέκτες ALI 3801.
Αλλά υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό που έμενα τουλάχιστον μου αρέσει. Η εικόνα των ALI 3801 έχει μεγαλύτερο βάθος από άλλους επεξεργαστές. Ακόμα και από ALI 3601. Δίνει μία αίσθηση ψευδο3D. Δεν ξέρω τι γίνεται με media player όπως αυτό που αναφέρεις, αλλά σε σχέση με άλλα μηχανήματα της κατηγορίας βλέπω διαφορά στο βάθος της εικόνας. Στην αρχή είχα ALI 3801 μαζί με M-Star και NEC και έβλεπα την διαφορά. Το κακό είναι ότι αυτό γίνεται στις p αναλύσεις. 720p, 1080p. Στις i αναλύσεις δεν έχει τόσο βάθος η εικόνα. Αλλά οι p αναλύσεις έχουν και περισσότερο ψηφιακό θόρυβο. Οι i αναλύσεις είναι πιο flat, αλλά με πιο καθαρή εικόνα. Άρα είναι θέμα επιλογής τι από τα δύο θέλεις. Πάντως εγώ χρησιμοποιώ στους 3801 την 720p ανάλυση. Την βρίσκω τον πιο σωστό συνδυασμό ανάμεσα στο βάθος και στον ψηφιακό θόρυβο.

Φυσικά παίζει mp3, παίζει flac 16 bit αλλά και flac 24 bit. Ο μόνος ALI 3801 που έχω και παίζει τα 24άρια.
Εγώ είχα γράψει ότι παίζει 24 bit. Τώρα δεν θυμάμαι την δοκιμή, δεν έχω πια αυτό το λογισμικό, και ελπίζω να μην είχα κάνει λάθος, αλλά το γράφω πολύ έντονα για να το είχα γράψει στην τύχη. Είχα την 1.0.4 με την οποία τον είχα παραλάβει. Δηλαδή αυτή που γράφεις και εσύ. Δεν ξέρω τι γίνεται. Μήπως ήταν κάποια ενδιάμεση εργοστασιακή και όχι η 1.0.4 που έχουμε εδώ; Μήπως το αρχείο σου είναι πολύ βαρύ και δεν έχει μεγάλη αντοχή σε βαριά 24 bit; Το δικό μου ήταν ένα δείγμα μισού ή ένα λεπτού. Δεν ξέρω. Το κακό είναι ότι εσύ χρειάζεσαι τα 24άρια.

Στα όσα γράφεις για την εικόνα του 3801 δεν διαφωνώ σε τίποτα και ίσως μπέρδεψα τα λοιπά μέλη, έτσι όπως ίσως περιέγραψα την εικόνα του στο προηγούμενο μήνυμά μου. Η εικόνα του είναι πολύ καλή και μπορώ να πω με βεβαιότητα καλύτερη από τους άλλους αυτόνομους ψηφιακούς δέκτες που προανέφερα.
Απλά σε μένα είναι μονόδρομος όταν αναγκαστικά κάθε ψηφιακο δέκτη που βλέπω το συγκρίνω με αυτό που περιέχει το media player που διαθέτω, παρόλο που ως επιπρόσθετες δυνατότητες είναι για τα μπάζα (δεν λειτουργεί ελληνικό epg, πολύ αργό ζάπινγκ), αλλά η εικόνα του έχει διαφορετική υφή.

Πιθανώς για τα flac, να αναπαράγει τα 24/48. Δοκίμασα 96άρια τα οποία δεν αναπαρήχθησαν. Θα το δω τον επόμενο καιρό και θα ενημερώσω.
Δεν καίγομαι για το θέμα, γιατί ασφαλώς όταν έχεις αρχεία υψηλής ανάλυσης (audio) δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος να τα ακούς από την έξοδο ενός ψηφιακού δέκτη...απλά όταν διαλέγω κάποια για το αυτοκινητο να μην είχα το θέμα της μετατροπής.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες.

Να είσαι καλά. Στην ουσία δεν διαφωνούμε. Απλά εγώ δεν έχω μηχάνημα άλλης κατηγορίας για να συγκρίνω την εικόνα. Υπάρχει ένα DVD player, αλλά έχω πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω για να τσεκάρω. Και πρέπει να του ρυθμίσω την εικόνα με τα ρυθμιστικά του (αφού η τηλεόραση είναι ρυθμισμένη για τους ALI και δεν έχει ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε θύρα HDMI), και μιλάμε για DVD που δεν είναι συγκρίσιμα με τα mkv ή τα mp4.
Και εγώ πιστεύω ότι έχουν λίγο παραπάνω ψηφιακό θόρυβο, αλλά τον αντέχω γιατί μου αρέσει το βάθος της εικόνας τους. Σε καλές εκπομπές καναλιών ή αρχεία βίντεο, γιατί σε εκπομπή δεκαπενταετίας σε επανάληψη μάλλον χειρότερα δείχνουν, γιατί και το βάθος δεν υπάρχει, και ο ψηφιακός θόρυβος φαίνεται αρκετά. Αλλά κάπου σταματάς να τρώγεσαι και να ψάχνεις, και συνηθίζεις ότι βλέπεις.
Για τα flac με μπερδεύεις. Από ότι βλέπω εκτός από την αρχική διαφορά 16 ή 24 bit, βλέπω ότι αναφέρεις και υποκατηγορίες. 24 bit 48άρια ή 96άρια. Δεν έχω ιδέα τι είναι το δικό μου. Ένα δείγμα μόνο 16 bit και ένα 24 bit έχω κατεβάσει για δοκιμές. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν υποκατηγορίες στα 24 bit.

Δεν θα ήθελα να μπερδέψω περισσότερο και τα άλλα μέλη με τις περίεργες απορίες μου...άλλωστε ότι ψάχνω δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προορίζεται ο δέκτης να κάνει και το οποίο κάνει πάρα πολύ καλά.

Απλά όπως είπα, θα χρησιμοποιήσω αυτό το δέκτη ως συνέχεια ενός πρότζεκτ σε αυτοκίνητο που τρέχει και εξελίσσεται εδώ και 7 χρόνια.

Φίλε tolias, τα υψηλής ευκρίνειας μουσικά αρχεία είναι πάντα 24bit (αυτό είναι το βάθος της πληροφορίας) και έχουν πολλαπλές δειγματοληψίες. Ξεκινούν από τα 48KHz, και ακολουθούν τα 88.2/96/176.4/192/384KHz. Αυτή τη στιγμή τα σύγχρονα κορυφαία dac αναπαράγουν τα 192KHz και ελάχιστα τα 384.
Όπως είπα θα δοκιμάσω και θα ανατροφοδοτήσω και έστω αν ακόμη αναπαράγει τα 24/48KHz θα είναι θαύμα για ψηφιακό δέκτη.

Αυτή τη στιγμή ο δέκτης είναι ξεκοιλιασμένος και έχω αφαιρέσει από πάνω πολλά εξαρτήματα, άσχετα με το πρότζεκτ που δουλεύω...

Ας επανελθω λιγο στο θέμα που αντιμετωπιζω με τον θόρυβο του πυκνωτη όταν τον κλείνω... Να το πάω για αντικατασταση ?

Διάβασα τα πρωτύτερα μηνύματα της αναφοράς σου περί του θορύβου, αλλά να σε ρωτήσω πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο θόρυβος προέρχεται από πυκνωτή. Το έχεις ανοίξει;
Υπάρχουν λύσεις, αλλά εάν είσαι εντός εγγύησης καλύτερα να απευθυνθείς στο σέρβις της εταιρίας.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Ενδιαφέρον το θέμα με τα flac. Έχω δει τις διαφορές και έχω αλλάξει ρυθμίσεις σε αρχεία mp3, αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα flac. Για πληροφοριακούς βέβαια λόγους, γιατί ξεφεύγει από τις απαιτήσεις ενός επίγειου ψηφιακού δέκτη. Από ότι έχω καταλάβει τώρα πια κάποιοι παίζουν κάποια ελαφρά flac, ενώ οι υπόλοιποι δεν παίζουν καθόλου πια τέτοια αρχεία.

Ας επανελθω λιγο στο θέμα που αντιμετωπιζω με τον θόρυβο του πυκνωτη όταν τον κλείνω... Να το πάω για αντικατασταση ?
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να υπάρχει θόρυβος. Κοίτα κάποια μηνύματα από άλλους δέκτες.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/84554-Crystal-Audio-Micro-HD/page35
Μήνυματα 347 και 348. Εκεί του είπαν ότι έφταιγε το τροφοδοτικό και συμβαίνει πότε πότε. Αυτό είναι θέμα service.
Κοίτα όμως και εδώ.
http://www.avclub.gr/forum/showthre...CART-για-μείωση-του-προβλήματος-βουητού/page2
Όλο το thread αφορά θόρυβο σε δέκτη σε λειτουργία, και έχουν σύνδεση scart. Άλλο πρόβλημα από το δικό σου, αλλά κοίτα τα μηνύματα 13 και 15. Δείχνουν τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει μία παρεμβολή, που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι θέμα του δέκτη.
Άρα κοίτα πρώτα το θέμα της παρεμβολής, και αν δεν γίνει κάτι πήγαινε τον δέκτη στο service.

Last edited:
Μιας και ολοκλήρωσα το πρότζεκτ που ετοίμαζα, να ανατροφοδοτήσω τα αγαπητά μέλη περί αναπαραγωγής flac.
Δοκιμάστηκαν flac 16/44.1, 16/48, 24/88.2, 24/96, 24/196

Φαίνεται οτι στην έκδοση 1.0.4 που περιείχε ο δέκτης ότι αναπαράγει κανονικά μέχρι και 16bit/48KHz. Δεν κατέστει δυνατόν να αναπαραχθούν τα 24bit αρχεία, τα βλέπει μεν αλλά όταν τα επιλέγεις παίζει αυτόματα το πρώτο συμβατό από τη διαθέσιμη λίστα σε σημείο που εάν δεν γνωρίζεις το τραγούδι, να νομίζεις ότι το αναπαράγει κανονικά.

Παρακαλώ όποιος διαθέτει σε αρχείο το fw 1.0.4 να μας ενημερώσει.

@tolias, επειδή έχεις αναβαθμίσει το fw σε 1.0.7 σου είναι εύκολο να κάνεις μια δοκιμή, για flac 16bit μη τυχόν και έχουν κάνει καμία αλλαγή και δεν τα υποστηρίζουν πλέον;

Το έχω δοκιμάσει, και όπως και η 1.0.6, παίζουν τα 16bit, αλλά όχι τα 24 bit. Αλλά για την 1.0.4 (τουλάχιστον για αυτή τη 1.0.4 που είχε ο δέκτης μου) θα μου επιτρέψεις να σεβαστώ τις δοκιμές σου (γιατί ξέρω ότι το θέμα flac έχει μεγάλη σημασία για εσένα), αλλά θα πιστέψω αυτό που είχα δει με τα μάτια μου. Σε εμένα τότε είχε παίξει κανονικά το 24 bit που έχω. Αυτό που λες για την παράκαμψη του αρχείου που δεν αναγνωρίζει και την αναπαραγωγή του επόμενου, το έχω δει και εγώ. Γιαυτό είχα δει ότι 1.0.6 και η 1.0.7 δεν τα παίζουν. Η σειρά των ονομάτων που έχω δώσει στα αρχεία και το γεγονός ότι το πρώην και το επόμενο από το 24bit είναι δικά μου mp3 που τα γνωρίζω και δεν υπάρχει περίπτωση να τα μπερδέψω, δεν αφήνουν περιθώριο να μπέρδεψα τα συγκεκριμένα αρχεία. Όπως είπα, δεν ξέρω τι γίνεται. Κάποια μικρή διαφορά στα λογισμικά (παρά το ίδιο όνομα), κάποια ιδιαιτερότητα των αρχείων...δεν ξέρω. Αλλά έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία. Ο δικός σου δέκτης δεν παίζει τα 24άρια, που έτσι και αλλιώς αν παίζουν, έχουν πολύ μικρή συμβατότητα. Εξάλλου το δικό μου 24άρι πιθανόν να είναι ένα πολύ ελαφρό μικρό δείγμα μισού ή ενός λεπτού. Μάλλον θα πρέπει να το παλέψεις με μετατροπή σε ελαφρά 16άρια.

Όχι tolias προς Θεού, καταλαβαίνεις δεν το έγραψα με σκοπό να σε αμφισβητήσω αλλά προς ενημέρωση και μόνο σε αυτό που είδα για αυτό έγραψα το "Φαίνεται οτι στην έκδοση 1.0.4 που περιείχε ο δέκτης".
Δεν νομίζω να έχει σχέση το μικρό (σε μέγεθος-διάρκεια) αρχείο. Πιθανόν να έχουν κάνει τροποποίηση κώδικα και ας έχει την ίδια έκδοση ή ακόμη (ίσως το πιθανότερο) το αρχείο που είχες αναπαράγει να ήταν 24/48, αρχείο που ως τύπο δεν έχω στη συλλογή μου.
Εάν το έχεις κρατήσει στην άκρη, μέσω λογισμικού όπως το foobar, στις ιδιότητες του αρχείου αναφέρει την πλήρη κωδικοποίηση του αρχείου. Άλλωστε τα flac αρχεία ως loosless αλλά συμπιεσμένα αρχεία, δεν χάνουν τις ιδιότητές τους είναι κάτι που λειτουργεί όπως το rar για παράδειγμα.

Για μένα ότι στις επόμενες εκδόσεις το έχεις δοκιμάσει...συν το αρχείο που έστειλε το σύνδεσμο ο talos μου είναι ΟΚ, γιατί μπορώ άβοβα να μεταβώ σε νεότερη έκδοση fw, δίχως να χάσω την πολυπόθητη αναπαραγωγή των flac.
Θα μου πεις υπήρχε περίπτωση να τη χάσεις; Από τη μικρή μου εμπειρία στους 3601, ναι...είχε γίνει σε δέκτη να υποστηρίζεται πρωτύτερα και να χάνεται μεταγενέστερα.

Φίλε lemon με παίδεψες λίγο. Για να βρω το site από όπου είχα κατεβάσει τα δείγματα. Αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί ίσως βγάλουμε μία άκρη. Τελικά από ότι βλέπω το 24άρι είναι όντως της χαμηλής δειγματοληψίας 48KHz. Αλλά και το 16άρι είναι χαμηλό στα 44,1KHz. Τουλάχιστον από ότι βλέπω δεν είναι και τόσο μικρά, είναι περίπου 10λεπτης διάρκειας. Τελικά απλά δείγματα είναι για να πετύχουν την μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα όπως λένε και εκεί. Αλλά μπορείς τουλάχιστον να τα δοκιμάσεις και εσύ, ειδικά το 24/48 μήπως παίξει σε εσένα. Σε εμένα πάντως είχαν παίξει και τα δύο με την 1.0.4 που τον παρέλαβα, αλλά με την 1.0.6 και 1.0.7 έπαιξε μόνο το 16bit. Το 24άρι το παρέκαμψαν όταν πήγα να το αναπαράξω, και πήγαν στο επόμενο, που στην λίστα δοκιμών μου είναι Νταλάρας σε mp3! Γιαυτό λέω ότι δεν μπορεί να τα μπέρδεψα. Και το 16άρι έπαιξε από ότι δοκίμασες γιατί είναι χαμηλής δειγματοληψίας. Αν ήταν πάνω από 48KHz ούτε αυτό θα έπαιζε από ότι δοκίμασες εσύ. Αν η 1.0.4 παίζει όντως τουλάχιστον τα 24/48, κάτι θα είναι και αυτό.
http://www.pristineclassical.com/More/DownloadFormats.html
Να διευκρινίσουμε για τους υπόλοιπους που μας διαβάζουν ότι πρόκειται για μία πολύ ειδική απαίτηση, γιατί χρησιμοποιείς τον δέκτη στο αυτοκίνητο για να ακούς τα μουσικά αρχεία σου και να απασχολείς με βίντεο το παιδί. Τα αρχεία flac είναι λίγο ειδικά, ούτε τα Windows δεν τα αναγνωρίζουν, τουλάχιστον τα XP που έχω εγώ. Ας είναι καλά ο KMP Player που χρησιμοποιώ.

Last edited:
Talos = είσαι αστείρευτος!

Tolias = σε ευχαριστώ για το σύνδεσμο, κατέβασα το 24bit/48 δείγμα του Mendelssohn, αλλά δυστυχώς η αναπαραγωγή δεν επιτεύχθηκε, το όνομα αρχείου το άφησα ως είχε. Οπότε συνηγορούμε ότι είχες μια παραλλαγή της έκδοσης 1.0.4 την οποία ατυχώς χάσαμε!

Talos, μήπως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την αναπαραγωγή 24bit αρχείων; Φοβάμαι ότι επίτηδες κόβουν αυτή τη δυνατότητα...επειδή και στο DTS φορμά ο ήχος είναι 24bit, μήπως εμπλέκονται με δικαιώματα που θέλουν να αποφύγουν.

Και προς όλα τα μέλη, μη μπερδεύονται με ότι γράφω, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος tolias, αποτελώ ιδιάζουσα περίπτωση maniac όπου πήρε έναν απλό ψηφιακό δέκτη που προορίζεται για το σπίτι και το τροποποίησε για χρήση σε αυτοκίνητο για τις ανάγκες του μικρού παιιδιού μου αλλά και moi.

Δίχως να θέλω να εκμεταλευτώ την ενότητα σε κάτι άσχετο, ας κάνω μια μικρή παρένθεση και να σας βάλω δύο φώτο για το τι έγινε (θα σας έδινα το συνδεσμο της πλήρης παρουσίασης αλλά θέλει login).
Στη PB149520 είναι η φώτο που δείχνει πως ήταν πριν η μονάδα του αυτοκινήτου και στην upper το πως ξηλώθηκε ότι άχρηστο περί κασέτας και τη θέση του πήρε ο LifeView με τα δικά του αυτόνομα τροφοδοτικά 5/12V και φυσικά τις ανάλογες τροποποιήσεις για σήμα RGB, audio, usb, υπέρυθρη επικοινωνία και τα σχετικά.
Επίσης σας ανεβάζω ένα βίντεο που είχα βάλει στο youtube, που δείχνει τη λειτουργία του δέκτη, είναι όμως χαμηλής ανάλυσης και η ποιότητα του είναι πολύ υποδεέστερη από την πραγματικότητα (προσοχή η εφαρμογή είναι σε 5" οθόνη).
http://www.youtube.com/watch?v=NKKUPhXVz2Q

Attachments

• upper.jpg
    upper.jpg
    205 KB · Views: 139
  • PB149520.JPG
    PB149520.JPG
    131.1 KB · Views: 140
tolias, υπάρχει μία περίπτωση να έχουμε θέμα αναλόγως από που ακους τον ήχο. Στο παράδειγμά μου ακούω μέσω των αντίστοιχων pin στο scart, ενώ εσύ το πιο πιθανόν να άκουσες από hdmi.
Οι επιλογές όπως ξέρεις εξόδου του ήχου στον μενού του είναι ή PCM έξοδος όπου την αποκωδικοποίηση την κάνει ο δέκτης ή RAW όπου την αποκωδικοποίηση θα την κάνει το επόμενο στάδιο.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με το δείγμα που έδωσε ο tolias, με σύνδεση hdmi και με την προυπόθεση η επιλογή στο μενού να είναι pcm?