Lifeview LV6TBOXHDA2

Talos, μήπως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την αναπαραγωγή 24bit αρχείων;
Το είχα κάνει τότε και μου είπαν ότι η ALi λέει πως είναι αδύνατον.

Με μια σύντομη ματιά μήπως διόρθωσαν το πρόβλημα των μεγάλων ΜΡ4 που ξεκινούν, βλέπω οτι πια ρωτάει για να συνεχίσει από το τελευταίο σημαίο που σταμάτησε η αναπαραγωγή :smile:

Σωστά, πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω για το τι είδα εν συντομία με την έκδοση 1.0.8

Το πρώτο όπως παρατήρησες έβαλαν bookmark εάν θυμάμαι καλά την ορολογία, σε ρωτά και επανέρχεται εάν θέλεις να συνεχίσεις από το προηγούμενο σημείο που σταμάτησες την προηγούμενη φορά. Δεν ξέρω εάν αυτή την πληροφορία την κρατά στην περίπτωση που κλείσει εντελώς ο δέκτης ή αφαιρεθεί το μέσο.

Το δεύτερο που παρατήρησα είναι ότι τα media μέσα δεν τα αλλάζει με το πάτημα του "1" αλλά με το πλήκτρο info που ίσως είναι σωστότερο.

Το τρίτο που παρατήρησα ότι με το κίτρινο κουμπί είτε σε τηλεόραση είτε σε αναπαραγωγή βίντεο, έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις την αναλογία του κάδρου.

Δεν παίζει ε; Τι να πω, έτσι μου έρχεται να ξαναβάλω την 1.0.4 μόνο για να το δοκιμάσω. Έχω αρχίσει να αμφιβάλω ακόμα και για την δοκιμή που είχα κάνει. Δεν την θυμάμαι τώρα πια, αλλά βλέπω ότι είχα γράψει. Για να το γράφω τόσο σίγουρα, κάτι θα είχα δει. Ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος.
Πάντως έχω σύνδεση HDMI, χωρίς ενισχυτή, με επιλογή ήχου PCM. Έχω να αλλάξω την επιλογή αυτή σε δέκτη μου από την εποχή που είχα τον F&U 2205, που αν άλλαζες το PCM σε RAW χανόταν ο ήχος.

Ελήφθη η αναβάθμιση. Δεν την έβαλα ακόμα, προσεχώς. Το 1 που άλλαξε με το info με ψιλοχαλάει, αλλά δεν πειράζει. Γιατί τώρα ο κάθε ένας ALI 3801 που έχω έχει άλλο κουμπί για να αλλάζει την καρτέλα των μέσων, και θα με μπερδεύουν.
Η αναλογία κάδρου στην 1.0.7 πρωτομπήκε σε κουμπί, στο κόκκινο πλήκτρο. Τώρα βλέπω πήγε στο κίτρινο; Τουλάχιστον τώρα λες δουλεύει και με τα βίντεο, γιατί στην 1.0.7 ήταν μόνο για τα κανάλια.
Αλλά επιτέλους, μετά από ενάμιση χρόνο που παράτησα τους M-Star, θα ξαναέχω δέκτη που κρατάει το τελευταίο σημείο αναπαραγωγής; Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και στον Ferguson T650i; Οι μόνοι ALI 3801 που έχουν αναβάθμιση λογισμικού. Οι 3801 αρχίζουν να ωριμάζουν.
Μου φαίνεται δεν ξαναπαίρνω φρέσκο δέκτη, μόλις κυκλοφορήσει. Θα περιμένω πρώτα μερικούς μήνες να δω αν βγει λογισμικό. Αρκετά με τις εταιρίες που μου δίνουν ένα δέκτη που αν έχει ένα προβληματάκι, θα πρέπει να αγοράσω το επόμενο μοντέλο για να το λύσω.

Όπως τα γράφεις είναι...όλα τα νέα μοντέλα μας κάνουν beta tester.

Μην αγχώνεσαι με την αναπαραγωγή flac 24/48KHz, κουβέντα κάνουμε και εφόσον το είχες γράψει δεν το είχες γράψει τυχαία! Μιας και το έχω κάνει σφεντόνα το θέμα θα σε έβγαζα από τον κόπο και τη δοκιμή μέσω hdmi θα στην έκανα, αλλά έτσι όπως τα έχω βάλει μέσα στο ICS του αυτοκινήτου πρέπει να το ξεμοντάρω για να συνδέσω την hdmi έξοδο...άστο δεν πειράζει απλά κάποιο άλλο μέλος που δεν έχει μεταβεί σε νεότερο fw, θα μπορούσε πιο έυκολα να κατέβαζε το demo αρχείο και να δοκίμαζε...στην 1.0.8 πάντως δεν παίζει μέσω scart/rgb και το υπογραμμίζω γιατί μόνο μέσω αυτής δοκιμάζω.

Θα ξαναδώ τη λειτουργία bookmark, για να δω το τι κάνει είτε αφαιρεθεί το μέσο είτε κλείσει εντελώς ο δέκτης (όχι stand-by)...δείχνει όπως λες να ωριμάζει το λογισμικό και αυτό είναι καλό.

Το τρίτο που παρατήρησα ότι με το κίτρινο κουμπί είτε σε τηλεόραση είτε σε αναπαραγωγή βίντεο, έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις την αναλογία του κάδρου.
Με το πράσινο κουμπί γίνεται αυτό και ήταν δυνατό και πριν την αναβάθμιση. Όλα τα λεφτά είναι το "resume", επιτέλους!

Ναι Σεραφείμ μπέρδεψα τα χρώματα....
Αυτό το resume όπως γράφεις λειτουργεί όσο ο δέκτης είναι ανοιχτός, ακόμη και εάν κάνεις αφαίρεση του μέσου μέσω του μενού και το ξανασυνδέσεις.
Χάνει τη μνήμη εάν κλείσει ο δέκτης έστω και με stand by ή αναπαραχθεί άλλο βίντεο...εντάξει υπολείπεται ακόμη από τη λειτουργία των media player στο θέμα.

Τι θα ήθελα ακόμη:
1) Το κύλισμα στον επιλεγμένο τίτλο όταν δεν χωρά ολόκληρος στο πλάτος της λίστας
2) Την αυτόματη ανανέωση της μουσικής λίστας όταν αναπαραχθεί το τελευταίο τραγούδι της. Για παράδειγμα στην οθόνη εμφανίζονται τα 1...7 τραγούδια και τελειώνει το 7, αμέσως μετά δεν γίνεται αυτόματη ανανέωση στο 8...15, αλλά παραμένει στην αρχική λίστα των 1...7. To ευτύχημα ότι ανανεώνεται ο τίτλος στο μικρό δεξί παραθυράκι με το bar preview.
Το περίεργο είναι ότι αυτή η δυνατότητα ουδέποτε είχε επιτευχθεί στους ali3601 με εξαίρεση μια έκδοση της Crypto στο 220MP...που σημαίνει ότι γίνεται απλά δεν το προγραμματίζουν στο fw.

Last edited:
φιλε lemon κατεβασα το demo και το δοκιμασα στην 1.0.8. δεν παιζει το 24bit, μονο το 16bit

το ιδιο και στην 1.0.4

Πολλές αλλαγές στο 1.0.8. Μια από αυτές είναι ότι η προεπιλεγμένη διάρκεια άμεσης εγγραφής είναι 4 ώρες πια, αντί 2.
Και περιμένει λιγότερο να πατηθεί 2ο αριθμητικό πλήκτρο για αλλαγή καναλιού.

Ας ξεκινήσουμε μια λίστα, νομίζω αξίζει, τί λέτε;

Λίστα των αλλαγών που επέφερε η 1.0.8 ή λίστα των αλλαγών που επιθυμούμε για επόμενο fw?

Ωραία κάνω την αρχή, στο τμήμα του media player, δίχως υπερβολικές απαιτήσεις...και καθώς το χρησιμοποιώ θα συμπληρώνω.

1) ανανέωση της λίστας των αρχείων ήχου όταν η αναπαραγωγή φθάνει στο επόμενο του τελευταίου της λίστας, αυτή τη στιγμή ανανεώνει μόνο τον τίτλο στο παράθυρο προεπισκόπησης.
2) κύλιση των τίτλων των αρχείων, κατά προτίμηση στη λίστα που έχει μεγαλύτερο φάρδος.

Λόγω άλλων υποχρεώσεων έχω μία βδομάδα να μπω στο forum και να γράψω εντυπώσεις από την 1.0.8. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα καλά τον τομέα media player, και θα το κάνω προσεχώς. Αλλά σε ότι έχω δει, η 1.0.8 είναι η συνέχεια της 1.0.7 με βελτιώσεις. Υπάρχει η λειτουργία aspect ratio (στο πράσινο πλήκτρο) που προστέθηκε στην 1.0.7, αλλά τώρα δουλεύει και στα αρχεία βίντεο ενώ στην 1.0.7 δούλευε μόνο στα κανάλια. Στα αρχεία βίντεο φαίνεται κανονικά στην μπάρα πληροφοριών ο τίτλος του αρχείου αν έχει ελληνικά γράμματα. Αυτό προστέθηκε στην 1.0.7 γιατί μέχρι τότε τα έβγαζε σύμβολα. Άρα πρόκειται για συνέχεια της 1.0.7.
Το βασικότερο είναι η λειτουργία να επιλέγεις αν θα συνεχίσει την αναπαραγωγή από το σημείο που είχε σταματήσει. Δουλεύει και στις εγγραφές και στα αρχεία βίντεο. Κρίμα που δεν δουλεύει αφού κλείσει ο δέκτης (όπως πχ έκανε κάποτε ο παλιός μου M-Star 7828 που συνέχισε αρχείο από το σημείο που είχε σταματήσει ενώ στο μεταξύ τον είχα βγάλει από την μπρίζα και τον είχα βάλει για μερικές βδομάδες στο κουτί του). Αλλά ακόμα και έτσι όπως δουλεύει, κάτι είναι και αυτό. Μόνο που όταν σταμάτησα προβολή εγγραφής για να ξεκινήσω άλλη εγγραφή, όταν πήγα πάλι στην παλιά εγγραφή να συνεχίσω την προβολή δεν υπήρχε η επιλογή να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει, και αναγκάστηκα να ξαναρχίσω και να πάω μόνος μου στο σημείο που είχα σταματήσει. Αλλά όπως είπα γίνεται όταν υπάρχει ταυτόχρονα εγγραφή και προβολή.
Επίσης όπως λέει και ο talos_2002 η αρχική επιλογή όταν πατάς το πλήκτρο rec για άμεση εγγραφή είναι τώρα πια 4 ώρες και όχι 2 όπως ήταν μέχρι τώρα. Ακόμα και μετά από τόση εξοικείωση με τους ALI είχα πρόσφατα χάσει τέλος εγγραφής γιατί είχα ξεχάσει να αλλάξω την επιλογή από 2 ώρες που ήταν, στον χρόνο που ήθελα εγώ. Οπότε και αυτή η αλλαγή είναι θετική.
Προσεχώς θα δοκιμάσω και τον media player με όλα τα δοκιμαστικά αρχεία που έχω, και θα δω αν έχει αλλάξει κάτι εκεί. Και μετά θα γράψω για την λίστα.

Το βασικότερο είναι η λειτουργία να επιλέγεις αν θα συνεχίσει την αναπαραγωγή από το σημείο που είχε σταματήσει... Μόνο που όταν σταμάτησα προβολή εγγραφής για να ξεκινήσω άλλη εγγραφή, όταν πήγα πάλι στην παλιά εγγραφή να συνεχίσω την προβολή δεν υπήρχε η επιλογή να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει, και αναγκάστηκα να ξαναρχίσω και να πάω μόνος μου στο σημείο που είχα σταματήσει. Αλλά όπως είπα γίνεται όταν υπάρχει ταυτόχρονα εγγραφή και προβολή.
Προσεχώς θα δοκιμάσω και τον media player με όλα τα δοκιμαστικά αρχεία που έχω, και θα δω αν έχει αλλάξει κάτι εκεί. Και μετά θα γράψω για την λίστα.
Το δοκίμασα δεύτερη φορά. Και αυτή την φορά μου έβγαλε κανονικά παράθυρο για να συνεχίσω την παλιά εγγραφή από το σημείο που είχα σταματήσει!!!!
Δεν ξέρω τι γίνεται. Αρκετές φορές έχει τύχει και στο παρελθόν μία λειτουργία να μην δουλεύει καλά με την πρώτη. Σαν να θέλει στρώσιμο. Αλλά αυτό μπερδεύει τις δοκιμές που κάνουμε.
Ακόμα δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω τον media player...

Παιδιά καλημέρα κι από εμένα. Από χτες έχω στην κατοχή μου τον Α2 σε αντικατάσταση ενός Crystal Audio HD που αγοράστηκε τον Αύγουστο του 2010 προς 50 ευρώ και παρέδωσε πνεύμα την περασμένη Παρασκευή (για την ιστορία ανοίγοντάς τον βρήκα ένα ηλεκτρολυτικό πυκνωτή σκασμένο στην τροφοδοσία των 220V -22μF/400V- ο οποίος και αλλάχτηκε αλλά δεν δούλεψε...). Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές, και σίγουρα πάνω από τα λεφτά του, 25,9 ευρώ από το eshop, αν εξαιρέσουμε την άισθηση ποιότητας κατασκευής που αποκομίζεις από τα πλαστικά του δέκτη, το μοντάρισμα και το μικρό τηλεχειριστήριο. Βασικά το μηχάνημα με ενδιαφέρει ως δέκτης και λιγότερο ως media player. Με τον προηγούμενο δέκτη είχα θέμα με την ισχύ του σήματος στο διαμέρισμά μου (Χαιδάρι) σε συνδυασμό με την ευαισθησία του δέκτη και με μια απλή εσωτερική κεραία Philips (πιάτο) με ενσωματωμένο ενισχυτή. Κάποια κανάλια δεν τα έπιανε πρακτικά καθόλου και κάποια απλά δε μπορούσες να τα παρακολουθήσεις γιατί συνέχεια χανόταν η εικόνα. Με τον Α2 το πρόβλημα εξαλείφθηκε οπότε από μένα όλα καλά με το κομμάτι του δέκτη.
Ως προς την εικόνα όντως κι εγώ παρατήρησα σαφώς πιο έντονα και πιο σκοτεινά χρώματα σε σχέση με τον παλιό δέκτη.
Επειδή έκατσα και διάβασα όλο το thread σε σχέση με τις αναβαθμίσεις firmware, εμένα ήρθε από το εργοστάσιο με την έκδοση 1.0.4. Αν πάω κατευθείαν στην τελευταία έκδοση, την 1.0.8, πέρα από τα μικροπροβλήματα που φαίνεται να λύνει, υπάρχει περίπτωση να χαλάσει κάτι ως προς την ευαισθησία του δέκτη, σε σχέση με την 1.0.4, και την ικανότητά του να παίζει σήμα χαμηλής στάθμης όπως αυτό που λαμβάνω σπίτι μου; Αν παίζει αυτό το σενάριο, προφανώς δεν έχω λόγο να αναβαθμίσω, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.

Έχω και εγώ 2 τέτοιους στη κατοχη μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος από σχέση αποδοσης - τιμής. Δυστυχώς στον ένα από τους δύο έχω θέμα με τον ήχο που ακούγεται όταν είναι σε κατάσταση αναμονής, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ποστ. Κατά τ άλλα δεν παρουσιάζει άλλο πρόβλημα. Ποια είναι η γνώμη σας; Να τον πάω πίσω για αντικατάσταση;

Δεν παρουσιάζεται σε όλους αυτό το πρόβλημα, γιαυτό μάλλον θα πρέπει να τον πας πίσω. Αν είσαι τυχερός θα πέσεις σε κομμάτι που δεν θα έχει αυτό το θέμα. Αν όχι δεν θα έχεις χάσει και τίποτα.