Lifeview LV6TBOXHDA2

Και εγώ έχω την 1.0.9 γιατί μου αρέσει η μπάρα προόδου των καναλιών που έχει. Και δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση και με τον θόρυβο που ακούν πολλοί. Ο περισσότερος κόσμος έχει την 1.0.8 γιατί γενικά είναι πιο πλήρης. Άσχετα αν εμένα μου αρέσει η μπάρα προόδου. Αλλά δεν ακούω κανέναν έντονο θόρυβο. Αλλά μπορεί να έχει σχέση και με την ευαισθησία του αυτιού στους υψίσυχνους θορύβους, όπως έχουμε ξαναπεί.
Αυτό το παράθυρο το έβγαλε και σε μένα σήμερα με την 1.0.9 που έχω. Άλλη μία φορά μου το έβγαλε πριν μερικές βδομάδες.
Δεν φαίνεται να απενεργοποιείται, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Για αρκετό καιρό οι δέκτες με M-Star 7818 είχαν μεγάλο πρόβλημα. Δεν τους ρώταγε καθόλου ο δέκτης, και έκανε από μόνος του σάρωση. Με αποτέλεσμα να χαλάει η σειρά των καναλιών. Έκανε αρκετό καιρό για να λυθεί αυτό το πρόβλημα τους. Τουλάχιστον εδώ πατάς ότι δεν θέλεις να κάνεις σάρωση και το παράθυρο φεύγει.
Πάντως εγώ σήμερα το απόγευμα που μου το έβγαλε έκανα σάρωση. Όχι γενική σάρωση που μου έλεγε το παράθυρο. Έκανα χειροκίνητη σάρωση σε όλες τις συχνότητες μία μία, όπου υπάρχουν κανάλια φυσικά. Φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή κάνεις σάρωση σε όλες τις συχνότητες. Αλλά έτσι δεν χαλάει η σειρά των καναλιών, και ότι καινούριο βρίσκει το βάζει στην θέση που είναι το υπάρχον κανάλι, αν έχει όνομα. Αν δηλαδή υπάρχει μία αλλαγή πχ στο MEGA, θα το βάλει στην θέση που είναι ήδη το MEGA χωρίς να κάνει καμία ζημιά στην σειρά των καναλιών. Αν βρει εντελώς νέο κανάλι θα το βάλει στο τέλος της λίστας.
Πάντως νέο κανάλι δεν βρήκε, και δεν είδα και καμία αλλαγή στα υπάρχοντα κανάλια. Δεν ξέρω τι νέο είχε δει ο δέκτης, αλλά πιθανότατα κάποια διαφορετική ρύθμιση που έκανε κάποιος πάροχος σε κάποιο κανάλι, και ο δέκτης την βλέπει σαν αλλαγή στο κανάλι.
Αλλά την ίδια αλλαγή την έκαναν σήμερα και στην Αθήνα, και στην Άρτα που από ότι βλέπω είναι ο Serafeim Karakostas; Δεν ξέρω τι γίνεται.

Το πρόβλημα με το τσίριγμα το έχει η πλειοψηφία των κατόχων του δέκτη, οπότε είσαι από τους λίγους τυχερούς.
Πάντως νέο κανάλι δεν βρήκε, και δεν είδα και καμία αλλαγή στα υπάρχοντα κανάλια.
Προστέθηκε ραδιόφωνο (deutero).

Δεν είχε εμφανισθεί σε εμένα με την 1.0.8 αλλά εχθές είχα κλήση βοήθειας από την μητέρα μου και το είδα.
Όπως είπε και ο tolias, μικρό το κακό -ή μάλλον καθόλου κακό-, είναι ουσιαστικά ένα ενημερωτικό μήνυμα.

Το πρόβλημα με το τσίριγμα το έχει η πλειοψηφία των κατόχων του δέκτη, οπότε είσαι από τους λίγους τυχερούς.

Προστέθηκε ραδιόφωνο (deutero).
Δεν το ξέρουμε αυτό με τον θόρυβο. Όσοι είχαν πρόβλημα το είπαν για να βρουν λύση. Πόσοι δεν έχουν πρόβλημα, αλλά δεν έχουν ασχοληθεί για να το γράψουν; Συνήθως αυτός που έχει πρόβλημα ασχολείται. Επίσης πόσοι έχουν τον δέκτη και δεν είναι καν μέλη του forum, και δεν έχουν πρόβλημα, οπότε δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου; Δηλαδή μπορεί αντίθετα, να είναι μικρός ο αριθμός αυτών που έχουν πρόβλημα, αλλά να κάνουν περισσότερη "φασαρία" από αυτούς που έχουν, και δικαιολογημένα βέβαια αφού ψάχνουν λύση για το πρόβλημα. Ο δέκτης κάποτε πουλιόνταν σαν τρελός, οπότε μπορεί απλά να πρόκειται για μία ελαττωματική παρτίδα από όσες έχουν έρθει.

Δεν είχε εμφανισθεί σε εμένα με την 1.0.8 αλλά εχθές είχα κλήση βοήθειας από την μητέρα μου και το είδα.
Όπως είπε και ο tolias, μικρό το κακό -ή μάλλον καθόλου κακό-, είναι ουσιαστικά ένα ενημερωτικό μήνυμα.
Δεν ξέρω αν είναι τόσο μικρό το κακό. Σήμερα το απόγευμα μου ξαναέβγαλε το παράθυρο. Πάτησα απλά ακύρωση, αλλά μετά από λίγο μου το ξαναέβγαλε! Έτσι και αλλιώς ξαναέκανα σάρωση όπως την έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα, γιατί πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις έχω περιέργεια τι έχει αλλάξει. Αλλά ελπίζω να μην συνεχιστεί για πολύ αυτό το βιολί.
Ευτυχώς βοηθάει αυτό που έγραψε ο Serafeim ότι πρόκειται για το ραδιόφωνο της Νέριτ. Οπότε αν το ξαναβγάλει θα ψάξω μόνο την συγκεκριμένη συχνότητα.

Το παράθυρο για να κάνω autoscan μου βγαίνει κάθε μέρα, αλλά βρήκα τι γίνεται. Από όλους τους δέκτες μου βγαίνει μόνο σε αυτόν γιατί μόνο αυτόν χρησιμοποιώ για θέαση καναλιών. Έχω άλλους δύο σε λειτουργία, αλλά τους χρησιμοποιώ κυρίως ως media players ή για εγγραφές. Αλλά και όταν κάνω zapping έχω μία κακιά συνήθεια. Πατάω το ch+ και περνάω όλα τα κανάλια. Όχι πάντα, αλλά κάνα δύο φορές την ημέρα. Τώρα πια αυτό το κάνω μόνο στον Α2.
Το πρόβλημα γίνεται όταν πάω στα ξένα κανάλια της Νέριτ. Έχω το ΡΙΚ και τα τρία ξένα στην σειρά, και όταν πάω σε αυτά βγαίνει σχεδόν αμέσως το παράθυρο. Το ωραίο είναι ότι αν βγει σε κάποια από αυτά, θα βγει μετά και όταν πάω σε κάποιο από τα ελληνικά της Νέριτ. Σαν να είναι ασύμβατα μεταξύ τους τα ελληνικά και τα ξένα της Νέριτ. Μπορώ να πατήσω ακύρωση στο scan και το πράγμα τελειώνει εκεί.
Μπορώ να κάνω zapping σε όλα τα κανάλια και της Digea και της Νέριτ αρκεί να μην πάω σε κάποιο από τα ξένα. Μετά θα βγει και σε ξένο, και στα ελληνικά της Νέριτ. Και μετά ξανά να γίνει το ίδιο όταν πάω σε ξένο. Και να γίνεται αυτό όλη μέρα.
Άρα για αρχή, αποκλείονται τα ξένα της Νέριτ από το zapping.
Αλλά αυτό το έχουμε δει μόνο εμείς με τον Α2. Μάλλον δεν θα γίνει σε δέκτη με M-Star γιατί σε όλα τα τελευταία λογισμικά τους έχει απενεργοποιηθεί το PMT που έκανε τον ίδιο έλεγχο στα κανάλια, και είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν να το δοκιμάσουν και άλλοι φίλοι με ALI ή με παλιό λογισμικό M-Star, πριν την απενεργοποίηση του PMT.
Αν δεν γίνεται σε άλλο δέκτη είναι κάποιο δικό μας bug. Που υπάρχει και στα δύο τελευταία λογισμικά που χρησιμοποιούμε.
Αν γίνει και σε άλλον δέκτη (άλλης εταιρίας), τότε κάποιοι στην Νέριτ παίζουν με τα κουμπάκια, και θα πρέπει να τους πούμε να φτιάξουν το πρόβλημα.
Τώρα που το είπα, έχω άλλους δύο ALI 3801, και έναν ALI 3601 που μπορώ να το δοκιμάσω. Θα κάνω αύριο την δοκιμή.

Τα ραδιόφωνα κάνουν τη ζημιά. Υπάρχουν σε όλες τις συχνότητες των κρατικών και είναι φυσιολογικό να σου βγάζει το μήνυμα όταν πας απο τα "ξένα" κανάλια στα ελληνικά. Όποιες αλλαγές βρίσκει στη μια συχνότητα τις βρίσκει πάλι και στις άλλες.

Πρέπει να βάλουν επιλογή απενεργοποίησης, όπως έχει ο Τ650.

Οι άλλοι δύο ALI 3801 μου δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Εμφανίζεται μόνο στον Α2. Ο Lifeview A1 μου και ο Digiview 913 μου δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
Και εγώ νομίζω ότι έχει σχέση με τα ραδιόφωνα της Νέριτ που υπάρχουν και στις δύο συχνότητες, στην μία υπάρχει και το Δεύτερο πρόγραμμα, αλλά δεν δουλεύει ακόμα, στην άλλη συχνότητα δεν υπάρχει, μπέρδεμα. Κατά καιρούς ΕΡΤ, Digea, και τώρα Νέριτ κάνουν κάποιες βλακείες που μπερδεύουν κάποιους δέκτες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Α2 έχει κάποια ευαισθησία που δεν έχουν άλλοι δέκτες.

Πολύ ενοχλητικό αυτό το "new services were found" βρε παιδιά. Εμένα μου το βγάζει σχεδόν πάντα όταν πηγαίνω από κανάλι της DIGEA σε κανάλι της ΝΕΡΙΤ (1.0.8 έχω). Έχετε βρει κανένα κολπάκι να το περιορίσουμε;
Μήπως να στέλναμε ομαδικά email στην κατασκευάστρια (αν και δε νομίζω να βγάλει ποτέ νεότερο firmware για να το διορθώσει); Έχετε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει; Επειδή βρίσκει ακριβώς ίδια ραδιόφωνα δεν τα αποθηκεύει με αποτέλεσμα μετά να τα ξαναβλέπει και να ζητάει scan;

Τώρα που τα έσβησα όλα και έκανα αναζήτηση μου έχει αποθηκεύσει συνολικά 7 (Proto, Kosmos, Trito, Deftero στην 474, και PROTO, KOSMOS, TRITO στην 530). Πριν μου είχε αποθηκεύσει τα Proto, Kosmos, Deftero, Trito και στην 626 που πιάνουν επίσης με λίγο χαμηλότερο σήμα και είχα συνονλικά 11. Πάλι μου βγάζει το μήνυμα αλλά ίσως όχι τόσο συχνά. Τέλος πάντων...

Εμένα από digea σε νέριτ δεν μου κάνει κανένα πρόβλημα. Όπως έγραφα παραπάνω, μου το κάνει μόνο αν πάω σε ένα από τα ξένα κανάλια της νέριτ. Συμπεριλαμβάνεται και το ΡΙΚ σε αυτά. Αν πάω δηλαδή από τα κανάλια της μίας συχνότητας της νέριτ σε κανάλι της αλλης συχνότητας της νέριτ. Οπότε προς το παρόν, κομμένα τα ξένα, όλη η δεύτερη συχνότητα της νέριτ δηλαδή.

Μπα, κάποιο λάθος στο σύστημά τους θα ήταν. "Εξαντλημένο. Αποστολή ενημέρωσης με email μόλις ξαναγίνει διαθέσιμο" λέει τώρα.
Και καλύτερα, ο Crystal-HD είναι ελαφρώς ακριβότερος αλλά πολύ καλύτερος.

Αρκετές φορές έχει τύχει να πετύχω κάποιον διαθέσιμο, καινούριο, όπως και χθες το μεσημέρι. Προφανώς είναι ελάχιστα κομμάτια και φεύγουν αμέσως.

Μπα, κάποιο λάθος στο σύστημά τους θα ήταν. "Εξαντλημένο. Αποστολή ενημέρωσης με email μόλις ξαναγίνει διαθέσιμο" λέει τώρα.
Και καλύτερα, ο Crystal-HD είναι ελαφρώς ακριβότερος αλλά πολύ καλύτερος.
Πάντως εγώ δεν νομίζω ότι ο Crystal Audio Crystal-HD είναι καλύτερος δέκτης. Το λογισμικό του Α2 είναι πολύ πιο βελτιωμένο, ενώ του Crystal-HD φαίνεται ότι είναι ακόμα το βασικό, και από ότι φαίνεται έχει μερικά θέματα ακόμα. Βέβαια υπάρχει το θέμα του βουητού στον Α2, αλλά δεν είναι γενικό φαινόμενο, και δεν είναι σίγουρο ότι το έχουν όλοι οι Α2. Ο Crystal-HD ίσως γίνει καλός στο μέλλον, αν έρθει καμία αναβάθμιση, που μάλλον θα έρθει από την Crystal Audio που έχει καλή υποστήριξη σε λογισμικά.
Δεν έχει και πολύ σημασία βέβαια, αφού ο Α2 τελειώνει, και αν υπάρχουν κάποια κομμάτια, μάλλον είναι ελάχιστα.

Όσοι έχετε τον Α2, γράψτε μου τι σας λείπει σε αυτόν τον δέκτη. Από το Σάββατο θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και θα ασχοληθώ σοβαρά. Δεν θα είναι νέο δωράκι, όπως είχε γίνει με τον αρχικό ΒΟΧ, αλλά πιστεύω ότι ίσως καταφέρω κάτι εξίσου καλό. ;)

Ενδιαφέρον. Κάποια πραγματάκια θα τα ήθελα. Θα το ψάξω το θέμα, τι ακριβώς.