Λίγο πριν την αγορά HTPC

widescreenman

AVClub Enthusiast
4 August 2006
746
Αθήνα
Οκ, πλησιάζει η ώρα... αποφάσισα τα εξής.

Κουτί, Silverstone Grandia GD01MX Silver.
Motherboard, Asus P5W DH Deluxe
CPU, Intel Core 2 Duo 6750
CPU Cooler, Zalman LED 9500
VGA, MSI RX2600XT, silent passive cooling, 256MB, όχι 512.
PSU Be Quiet BQT P6 PRO-530W. Αυτό με προβληματίζει λίγο, κάπου διάβασα ότι τροφοδοτικά modular (με αποσπώμενα καλώδια), λόγω μεγέθους βυσμάτων, ίσως προκαλέσουν πρόβλημα στην τοποθέτηση σκληρών δίσκων στο Silverstone.
Κάπου εδώ, χρειάζομαι λίγες συμβουλές...
RAM, 1GB, δεν έχω ιδέα, τι μάρκα/τύπο προτείνετε;
Σκληρός: Ξεχωρίζει τελικά κάποια μάρκα/μοντέλο για ησυχία-αξιοπιστία;
Πληκτρολόγιο-mouse: Τί παίζει εδώ; Δε μ' ενδιαφέρει τίποτα εξωτικό, απλά να λειτουργούν σωστά και αξιόπιστα. Δε θα' θελα remote, προτιμώ το mouse αφού πρόκειται για pc (αν και θέλω να κάνω pause σαν άνθρωπος...). To Logitech MX Air φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά μάλλον υποστηρίζει λίγες, συγκεκριμένες εφαρμογές οπότε και πιθανόν απορρίπτεται..;
Επίσης δε γνωρίζω, αν και τι είδους επιπλέον fan θα χρειαστώ.

Thanks -bye-

μια χαρα οι επιλογες σου και οσο για το τροφοδοτικο καλυτερα με αποσπωμενα καλωδια για να μην γεμισεις αχρηστες τροφοδοσιες......

απο μνημη 1 GB ειναι υπεραρκετο οσο δυνατον πιο γρηγορες....ριξε μια ματια στις OCZ H Corsair
απο σκληρο το value for money αυτη τη στιγμη samsung 500GB sata 2 γυρω στα 110 ευρα

καλοριζικο

Λοιπον βρισκομαι και εγω στην ιδια φαση με σε εσενα σε ενα μηνα απο τωρα περιπου. Να φτιαξω και εγω HTPCακι με την δικια σου συνθεση περιπου.
Να σου πω την συνθεση που σκεπτομαι να κανω και εγω.

Κουτι το ιδιο με σενα

Motherboard Gigabyte GA-P35-DS4 (P35,s775,DDR2)
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=974757&tab=specs

Για την μητρικη της Gigabyte εχω να πω οτι χανει στο ασυρματο σε σχεση με την Deluxe της Asus αλλα κερδιζει συμφωνα με οτι εχω διαβασει σε θερμοκρασιες, καπιοι εχουν μετρησει 10 βαθμους λιγοτερο σε σχεση με τις Asus, εχει 8 Sata II εναντι 4 της Asus, (σκεψου την δυνατοτητα του κουτιου για 6 σκληρους + 2 οπτικα Drive) και ειναι και ποιο καινουργια P35 vs 975, 7.1 vs 6.1 στον ηχο, αλλα δεν εχει οπτικη, αλλα λογικα θα βαλεις μελλοντικα μια καλυτερη καρτα ηχου για τα αναλογικα τμηματα.
Τελοςπαντων και εγω ειμαι σε σκεψη ακομα για μητρικη.

Cpu συμφωνω την ιδια.
Cooler και παλι συμφωνω.
Καρτα γραφικων επισης και εγω μια 2600χτ θελω να βαλω. Που πουλανε αυτη που λες ομως?
Για PSU νομιζω πως αξιζει λιγο παραπανω για να σε καλυψει στην περιπτωση π.χ πολλων σκληρων δισκο ποιο ενεργοβορα καρτα γραφικων στο μελλον.
Εγω σκεπτομαι αυτο Seasonic 650W S12-650 ''Energy +'' http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=923273
To προτεινουν στο Αμερικανικο φορουμ http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=710828

Για μνημη εγω θα βαλω κατευθειαν 2 giga για σιγουρια και εχω καταληξει σε αυτες: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=957070

Απο πληκτρολογιο και mouse ειναι ενα θεμα και το ψαχνω και εγω ακομα.
Μου αρεσει πολυ Wireless Laser Desktop 7000 της Microsoft αλλα δεν το εχω δει στην πραξη αν δουλευουν σωστα
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=89&product=931128
Ενα review του
http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2089241,00.asp
και η καινουργια εκδοση η σειρα 8000. http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=080

Για το Logitech που λες μου φαινεται αρκετα περιεργο και πρεπει να το δουμε στην πραξη.

Για fan δεν εχω ιδεα.

Αντε και καλοριζικο μας.-bye-

Τα 2 GB αν το θες μονο για HTPC ειναι αχρηστα......μονο για ψυχολογικους λογους τα βαζεις αλλα πεταμενα λεφτα...

απο πληκτρολογιο και mouse το 8000 σετακι που ερχεται το σεπτεμβρη ειναι οτι καλυτερο για HTPC

Εστω και για ψυχολογικους λογους τα 2 giga ειναι πλεον must, και πλεον μιλαμε για πολυ χαμηλες τιμες στις μνημες ddr2 οποτε πιστευω οτι αξιζει. Πριν λιγους μηνες το 1 γιγα στα 800 ειχαν 150-200 ευρω ενω τωρα περιπου 50 ευρω.

καλη η συγκεκριμενη μητρικη αλλα εχουν ακουστει μερικα ψιλοπροβληματα

κοιταξε για μια καινουργια σε Ρ35 οπως τις abit http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=973521

μνημες τις crusial φτηνες και καλες και ανεβαινουν καλα χωρις κοπο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=957062

τροφοδοτικο σε πρωτα κοιταξε σε seasonic εχω βαλει 2 modular και ειναι κορυφη και αθορυβα η' αλλιως enermax η' fortron δεν νομιζω να εχεις προβλημα με τα modular λιγοτερα καλωδια καλυτερο air flow,ομορφα και τακτοποιημενα -bye-

εχω βαλει 2 seasonic τετοια http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=923281
το ενα σε συστημα με amd και το αλλο σε c2d πραγματικα παιδια δεν ακουγεται τιποτα

εχουν τα παντα απο αποψη καλωδιων και οτι δεν χρειαζεσαι δεν ειναι αναγκη να το εχεις μεσα στο κουτι σου

πολυ καλα λογια εχω ακουσει επισης για το enermax http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=913294
και γενικα για τα enermax

οπως επισης και γι' αυτο το fortron http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=817376

Κουτί μην πάρεις με οθόνη εκτός αν το έχεις σκεφτεί πολύ καλά το τι θα κάνεις με αυτή. Γιατί και παραπάνω πληρώνεις και θα προσπαθείς να την κρύψεις μετά.

Μητρική γιατί να πας στο παλιό και ακριβό μοντέλο; Υπάρχουν νέα, καλύτερα και φθηνότερα.

Κατά τα άλλα είσαι ΟΚ.

Το 2ο G κακό δεν κάνει δεδομένου ότι είναι πάμφθηνο πλέον. Εννοείται ότι εχει νόημα μόνο στα Vista και όχι στα XP (εκτός αν μιλάμε για games).

Από RAM μακριά από OCZ. Είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας και δεν δίνουν και απευθύνονται μόνο σε overclockers. Πάρε καλές φθηνές και αξιόπιστες Twinmos / Kingston 800αρες και είναι jet.

Α και φυσικά σκέψου και για μια καλή κάρτα ήχου (aka Meridian).

Ευχαριστώ παιδιά! :ernaehrung004:

Στάθη, την MSI την έχει η Γραμμή, αλλά τώρα βλέπω μόνο αυτή με 512MB, μάλλον άχρηστα για HTPC.

Με βάζετε σε σκέψεις για τη motherboard... Το βλέπω απίθανο να'χω > 4 σκληρούς και αλήθεια, το Intel P35 προσφέρει κάτι ουσιαστικό για HTPC σε σχέση με το 975X? Και η συγκεκριμένη Asus δεν είναι δοκιμασμένη για HTPC και με όλα τα ενδιαφέροντα καλούδια που έχει; Ας κάνει και 30-40 παραπάνω. Η γριά κότα δεν έχει το ζουμί; Η όχι;

Η οπτική ή/και coaxial είναι απαραίτητη, η κάρτα ήχου θα έρθει μετά...

Spcav, όντως υπάρχει θέμα με την οθόνη και θέλω να μπορεί να απενεργοποιείται εύκολα, χωρίς να χρειάζεται περίεργο software. Μ' αυτές τις απλές οθόνες, μπορείς εύκολα να παίζεις audio cd πχ. από Winamp και να σου δείχνει ότι κι ένα cd player, δηλ. track+time, ή θέλει ειδικό software από τη Silverstone, μαζί με Windows Media Centre edition? Θα του βάλω απλά XP pro.

Για τα Microsoft πληκτρολόγια, η βασική διαφορά του 8000 από το 7000 πρέπει να είναι τα φωτιζόμενα πλήκτρα στο 8000. Και τα 2 είναι προτιμότερα από το Logitech diNOVO Media Desktop Laser?

Με βάζετε σε σκέψεις για τη motherboard... Το βλέπω απίθανο να'χω > 4 σκληρούς και αλήθεια, το Intel P35 προσφέρει κάτι ουσιαστικό για HTPC σε σχέση με το 975X? Και η συγκεκριμένη Asus δεν είναι δοκιμασμένη για HTPC και με όλα τα ενδιαφέροντα καλούδια που έχει; Ας κάνει και 30-40 παραπάνω. Η γριά κότα δεν έχει το ζουμί; Η όχι;

Παρε οποια μητρικη ναναι απο αυτες με προτιμηση στο πιο δοκιμασμενο Ρ 965 .

Για τουσ σκληρους μην περνεις κι ορκο. ( εμεις ακομα αγοραζουμε )
Απλα σου προτεινω να μην φορτωσεις το κουτι με οσους χωραει αλλα να εχεις εξωτερικη συνδεση και να τους συνδεεις απο εξω.

Η οπτική ή/και coaxial είναι απαραίτητη, η κάρτα ήχου θα έρθει μετά...

εισαι σε σωστο δρομο.
Παιξε πρωτα με την ψηφιακη - που δεν ειναι καθολου κακη - και μετα οταν ερθει το πληρωμα αναβαθμιζεσαι σε ξεχωριστη καρτα ηχου για αναλογικες εξοδους.

. Μ' αυτές τις απλές οθόνες, μπορείς εύκολα να παίζεις audio cd πχ. από Winamp και να σου δείχνει ότι κι ένα cd player, δηλ. track+time, ή θέλει ειδικό software από τη Silverstone, μαζί με Windows Media Centre edition? Θα του βάλω απλά XP pro.

Και καλα θακανεις να ριξεις XP .Ακομα δεν εχεουν ξεπεραστει ολα τα θεματα συμβατοτητας για τα προγραμματα που τρεχει ενα HTPC.
το Silverstone εχει ενα αντιστοιχο με τα MCE software που ειναι εξισου καλο και συμβατο με τηλεχειστηριο.
Μπορεις να εχεις και τα 2 αν θες.

Για τα Microsoft πληκτρολόγια, η βασική διαφορά του 8000 από το 7000 πρέπει να είναι τα φωτιζόμενα πλήκτρα στο 8000. Και τα 2 είναι προτιμότερα από το Logitech diNOVO Media Desktop Laser?

Ναι.
Μικρα , ασυρματα , φωτιζομενα και με καλυτερη τιμη ( σαν πακετο με ποντικι )

Last edited:
Βλέπω και αυξάνονται τα μέλη με τα HTPC εύγε !!!
και η πλάκα είναι πως παίρνουμε όλοι silverstone κουτιά. χαχαχαχα.

Καλορίζικο παιδιά !!!

Εγώ τελείωσα με το δικό μου (μέχρι την επόμενη αναβάθμιση).
Στο αντιστοιχο thread θα ανεβάσω φωτογραφίες συντόμως.

Πάντως αξίζει η αγορά όντως τροφοδοτικού με αποσπόμενα καλώδια (είναι μια από τις επόμενες αναβαθμίσεις, μαζί με το blue ray drive :pppp).

Πιο πολύ απ' όλα με ταλαιπώρησε το... dvd-rom! Δεν έβρισκα το silent Asus που υπάρχει στο project του Μιχάλη και μετά από (πολύ) ψάξιμο κατέληξα στο Sony DDU1615B2 (e-shop). Είναι μεν atapi και όχι SATA που ήθελα, αλλά έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:

The Sony DDU-1615 internal drive delivers silky smooth 16X DVD playback, with a host of technical innovations that are exclusive to this remarkable drive including the Sony Advanced Spindle (SAS) which dramatically enhances the stability of the drive during playback. This spindle technology ensures that the disc and the laser are perfectly synchronized, so the information will be read evenly and accurately from the surface of the disc. This spindle technology also creates a perfect balance as the disc spins eliminating potential high-speed crashes. Even poor-quality VCD and DVD discs are read with exceptional quality and near-perfect accuracy. Regardless of what type of disc you slip into the Sony DDU-1615, you can be certain that it will be read with the highest possible quality. Standard ATAPI/IDE interface.

Επίσης έχει 512ΚΒ buffer, ενώ τα περισσότερα drives έχουν λιγότερη, οπότε σε περιπτώσεις κακογραμμένων dvd -και δεν είναι λίγα- ελπίζω να συμπεριφέρεται καλύτερα.

Τα 2 GB αν το θες μονο για HTPC ειναι αχρηστα......μονο για ψυχολογικους λογους τα βαζεις αλλα πεταμενα λεφτα...

απο πληκτρολογιο και mouse το 8000 σετακι που ερχεται το σεπτεμβρη ειναι οτι καλυτερο για HTPC

Eν θελήσει να παίξει με τα Βίστα, μάλλον πρεπει να το ξανασεφτείς η μνήμη καλό να είναι να υπάρχει.

Μνήμη πήρα 1GB, δε θα βάλω Vista...

Έφτασε η κάρτα της MSI RX2600PRO, 256MB DDR3, παθητική ψύξη, 2xDVI, 1xS-video. Περιλαμβάνει έναν αντάπτορα DVI=>HDMI (μεταφέρει και ήχο), έναν S-Video=>Component κι έναν DVI=>VGA. Φαίνεται τζετ, εντυπώσεις όταν στηθεί... Τα άλλα μοντέλα MSI/ATI 2600 ήταν προσωρινά σε έλλειψη.

Τάσο, για ποια μητρική εννοείς ότι έχουν ακουστεί προβλήματα;

Last edited:
Έτοιμο! Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και επίσης το Νίκο για την όχι-και-τόσο-απλή συναρμολόγηση.

Εκκρεμούν 2-3 ζητήματα:

Το Asus Pc Probe χτυπάει κόκκινο (45-50C) στη θερμοκρασία της μητρικής. Με λίγο ψάξιμο (εδώ + εδώ πχ.) φαίνεται ότι είναι γνωστό πρόβλημα. Ίσως και να μην είναι καν πρόβλημα, δοκίμασα να βγάλω τ' αυτοκόλλητα που αναφέρουν αλλά δε νομίζω ότι τα έχει η δική μου. (στα logos Ez-backup, Digital Home και Asus).
Μια άλλη ενδιαφέρουσα και πιο δραστική λύση είναι αυτή παρακάτω, στο πρώτο μέρος του οδηγού.

The stock thermal paste used for the north and south bridge by Asus is a joke! That's the reason why we have very high temperature from the temperature monitor software. I highly recommend you change the thermal compound by Artic Silver 5 or something better. Here is a post which will tell you how to change it in detail:

Με μια γρήγορη δοκιμή με WinDVD/trimension, είδα καλή εικόνα αλλά πιστεύω μπορεί να βελτιωθεί αρκετά. Χρειάζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις στον Catalyst 7.8; Θα δω και ffdshow/dscaler σύντομα.

Τέλος, δε μπορώ να δω εικόνα μέσω s-video στην παλιά 32άρα widescreen crt. Δείχνει το bios και το boot των XP αλλά μετά τίποτα. Δοκίμασα πολλές ρυθμίσεις στον Catalyst χωρίς αποτέλεσμα. Να θέλει Powerstrip;

Attachments

• RIMG0077.jpg
    RIMG0077.jpg
    100.6 KB · Views: 26
  • RIMG0076.jpg
    RIMG0076.jpg
    70.2 KB · Views: 24
Last edited:
Εχω την ίδια μητρική στο pc μου και είναι τον τελευταίο καιρό και o/c!!!!
Η θερμοκρασία που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι 38c!!! Πως έχεις ρυθμίσει τους ανεμιστήρες στο probe-2 ? Tους έχεις βάλει στο prof. ?

Θα το δω το βράδυ και θα σου πω. Έχω απενεργοποιήσει το Q-fan από το bios και οι ρυθμίσεις για τους ανεμιστήρες πρέπει να είναι στη standard ρύθμιση, πάντα στο bios (όχι silent ούτε performance). Δεν πείραξα τίποτα στο Probe.