Όσο ζεις μαθαίνεις... δεν ήξερα ότι τα νέα ελατήρια είναι δεξιόστροφα...:coool:
αλλά θέλεις να πεις ότι πιστεύεις ότι αυτό αλλάζει τον ήχο?... ή... ότι έχουν άλλο ρυθμό ταλάντωσης που μαζί με τα νέα λάστιχα δίνουν άλλο βαθμό απόσβεσης,... άρα άλλες συχνότητες δονούν το υποσασσί, και άλλες αποσβένονται (από προηγουμένως)... με αποτέλεσμα την διαφορά ήχου...
Συμφωνώ ως προς τα ελατήρια, το Trampolin I/II, το Cirkus, και φυσικά να το πούμε για άλλη μια φορά, ότι ο Ekos(I/II), Ekos SE είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με οποιονδήποτε από τους "μη πειραγμένους" Ittok.
Τα Lingo μου φανήκαν από την αρχή υπερτιμημένα, και παρά την πολύ φιλολογία δεν μπήκα στον κόπο...και τώρα που άλλαξα και πήγα στο HerculesII το έκανα απλά γιατί η Valhalla μου ήταν απλά πολυπαιγμένη, και όπως γνωρίζετε "ψήνονται" κάποια σημεία του τροφοδοτικού, με αποτέλεσμα την όχι σωστή λειτουργία του... αυτό να το προσέξετε όσοι έχετε παλαιά Sondek... κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται οι ακριβές λύσεις εδώ, όπως και κάτι άλλο που μου περνάει από το μυαλό... όσοι άκουσαν "τεράστιες"

flipout

διαφορές, μήπως είχαν ψημένη Valhalla??
O Alphason βραχίωνας είναι πράγματι ένα από τα καλύτερα συνοδά του Sondek όπως και ο ξεχασμένος Zeta (και όπως αναφέραμε τους Syrinx).
Η αλήθεια πάντως, είναι ότι όσο πιο πολύ γίνεται "decoupling" του βραχίωνα (ελατήρια, υποσασσί, μειωμένοι κραδασμοί/ταχύτητα μοτέρ, καλύτερο πηγάδι) τόσο ο ήχος γίνεται πιο ομοιογενής από άποψη συχνοτήτων (διότι ο βραχίωνας και η κεφαλή κάνει επί τέλους την δουλειά της χωρίς να επηρεάζεται από κραδασμούς και συχνότητες...
Από κει και πέρα τα χαρακτηριστικά του κάθε βραχίωνα αναδεικνύονται (όπως και των κεφαλών σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε βραχίωνα).
Εδώ είναι και το πάτημα (και το δίκαιο) που έχουν οι λάτρεις των πικάπ υψηλής μάζας...
Όσο πιο ακριβές γίνεται ένα πικάπ, τόσο πιο πολύ πλησιάζει τον ψηφιακό ήχο από άποψη εύρους και δυναμικών, διατηρώντας την ζεστασιά... (μην εξαπολύσετε exoset)...
Ίσως επειδή ακούω αρκετά ψηφιακά, μου άλλαξαν τα γούστα και θέλω να μετατρέψω το πικάπ σε CD? δεν νομίζω...
Παραμένει γεγονός όμως ότι περί ορέξεως...κτλπ...και αν αρέσει σε κάποιον να ακούει κάτι ευχάριστο αλλά όχι "ακριβές"...
Αν μιλάμε όμως για μουσική εξαγωγή και πιστότητα... ισχύουν αυτά που προσπαθώ να εξερευνήσω...