Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Συμφωνώ οτι ο PU3 ήταν θάνατος ! Αλλά δεν έπιασε αρκετά στην αγορά :frown:
Αυτο ειναι αληθεια.Μην ξεχναμε οτι εκεινη ηταν η εποχη που η Linn μεσουρανουσε και εταιρειες οπως την Syrinx και Alphason επρεπε να δουλεψουν πολυ για να καταφερουν να πεισουν τους φανατικους της Linn να σπασουν παραδοσιακους συνδιασμους οπως Ittok/Asak

Αυτο ειναι αληθεια.Μην ξεχναμε οτι εκεινη ηταν η εποχη που η Linn μεσουρανουσε και εταιρειες οπως την Syrinx και Alphason επρεπε να δουλεψουν πολυ για να καταφερουν να πεισουν τους φανατικους της Linn να σπασουν παραδοσιακους συνδιασμους οπως Ittok/Asak
Ο ήχος της Linn άλλαξε με το που αντικαταστάθηκαν τα αριστερίστροφα ελατήρια της ανάρτησης με τα δεξιόστροφα(Την έκανα ακόμα στη Lyric).Με το kirkus -trambolin ο ήχος έσφιξε ,αλλά το πασίγνωστο tempo για το οποίο έγινε γνωστή παραμένει ακόμα και με τις μέχρι 2003 βελτιώσεις..Προσωπικά κράτησα μακρυά τα power supplies ,ειδικά το lingo 2 .O EKOS ακούγεται καλύτερα απ όλους τους βραχίωνες που άκουσα με το SONDEK.Ο ρυθμός που δίνει ο συνδυασμός πλατώ και βραχίωνα της εταιρείας ακόμα και μ άλλη κεφαλή μερικές φορές είναι κάτι που διακρίνεται απ όποια θέση ακρόασης και να έχεις.Άκουγα το YELLOW MOON /N.BROTHERS (92),από το LP12 σε χαμηλή ένταση ,ενώ έκανα κάτι μαστορέματα και κατόπιν το έπαιξα με PINK EXPORT/HR100/FROG ΚΑΙ ROXSAN 10.Ένα από τα πολλά τεστ που μου δείχνει αυτό το στοιχείο του ρυθμού όπως το αποκαλούν οι φίλοι της εταιρείας,χρωματισμού άλλοι,φουσκωμένου μπάσου οι υπόλοιποι.
Συμφωνώ όμως ότι εκτός του kirkus,όλες οι αναβαθμίσεις είναι υπερεκτιμημένες και ειδικά η τελευταία.Όπως ξανάπα στην αρχή,φίλος μου και dealer της Linn,το έφτιαξε μόνος του και μου λέει τα καλύτερα.Του κόστισε το 1/10 της αξίας..Την τελευταία έκδοση την άκουσα σε έκθεση σύντομα και με οχλαγωγία και μου φάνηκε καλή,άκουσα και το LP12 με PINK MODIFICATION και είναι αυτή που είχα στο μυαλό μου ,πριν μάθω για το φίλο μου,περιμένω όμως να τ ακούσω.Όσο για την karma μου ακούγεται πιο 'λεπτή' στον ittok από τον Ekos,αλλά και πιο μουσική.

Όσο ζεις μαθαίνεις... δεν ήξερα ότι τα νέα ελατήρια είναι δεξιόστροφα...:coool:

αλλά θέλεις να πεις ότι πιστεύεις ότι αυτό αλλάζει τον ήχο?... ή... ότι έχουν άλλο ρυθμό ταλάντωσης που μαζί με τα νέα λάστιχα δίνουν άλλο βαθμό απόσβεσης,... άρα άλλες συχνότητες δονούν το υποσασσί, και άλλες αποσβένονται (από προηγουμένως)... με αποτέλεσμα την διαφορά ήχου...

Συμφωνώ ως προς τα ελατήρια, το Trampolin I/II, το Cirkus, και φυσικά να το πούμε για άλλη μια φορά, ότι ο Ekos(I/II), Ekos SE είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με οποιονδήποτε από τους "μη πειραγμένους" Ittok.

Τα Lingo μου φανήκαν από την αρχή υπερτιμημένα, και παρά την πολύ φιλολογία δεν μπήκα στον κόπο...και τώρα που άλλαξα και πήγα στο HerculesII το έκανα απλά γιατί η Valhalla μου ήταν απλά πολυπαιγμένη, και όπως γνωρίζετε "ψήνονται" κάποια σημεία του τροφοδοτικού, με αποτέλεσμα την όχι σωστή λειτουργία του... αυτό να το προσέξετε όσοι έχετε παλαιά Sondek... κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται οι ακριβές λύσεις εδώ, όπως και κάτι άλλο που μου περνάει από το μυαλό... όσοι άκουσαν "τεράστιες" (:flipout:) διαφορές, μήπως είχαν ψημένη Valhalla??

O Alphason βραχίωνας είναι πράγματι ένα από τα καλύτερα συνοδά του Sondek όπως και ο ξεχασμένος Zeta (και όπως αναφέραμε τους Syrinx).

Η αλήθεια πάντως, είναι ότι όσο πιο πολύ γίνεται "decoupling" του βραχίωνα (ελατήρια, υποσασσί, μειωμένοι κραδασμοί/ταχύτητα μοτέρ, καλύτερο πηγάδι) τόσο ο ήχος γίνεται πιο ομοιογενής από άποψη συχνοτήτων (διότι ο βραχίωνας και η κεφαλή κάνει επί τέλους την δουλειά της χωρίς να επηρεάζεται από κραδασμούς και συχνότητες...

Από κει και πέρα τα χαρακτηριστικά του κάθε βραχίωνα αναδεικνύονται (όπως και των κεφαλών σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε βραχίωνα).

Εδώ είναι και το πάτημα (και το δίκαιο) που έχουν οι λάτρεις των πικάπ υψηλής μάζας...

Όσο πιο ακριβές γίνεται ένα πικάπ, τόσο πιο πολύ πλησιάζει τον ψηφιακό ήχο από άποψη εύρους και δυναμικών, διατηρώντας την ζεστασιά... (μην εξαπολύσετε exoset)...

Ίσως επειδή ακούω αρκετά ψηφιακά, μου άλλαξαν τα γούστα και θέλω να μετατρέψω το πικάπ σε CD? δεν νομίζω...

Παραμένει γεγονός όμως ότι περί ορέξεως...κτλπ...και αν αρέσει σε κάποιον να ακούει κάτι ευχάριστο αλλά όχι "ακριβές"...

Αν μιλάμε όμως για μουσική εξαγωγή και πιστότητα... ισχύουν αυτά που προσπαθώ να εξερευνήσω...

Συνεχίζοντας τους πειραματισμούς (αφαίρεση ελατηρίου ΡΒ900, με πολύ θετικό αποτέλεσμα), ξανατοποθέτησα πίσω την τσόχα του πλατό...

Ο ήχος έγινε πάλι πιο μελό,... με χρωματισμούς και πιο πολύ όγκο στα χαμηλομεσαία... μάλλον μου αρέσει καλύτερα από το Acrimat,... αλλά θα επιβεβαιώσω μετά από μερικές ακόμα ακροάσεις...

Το Acrymat υπερέχει σε σχέση με την τσόχα...

Βέβαια οι διαφορές μπορεί να έχουν να κάνουν και με την αλλαγή του VTA σαν επακόλουθο της διαφοράς πάχους των δύο mat...η τσόχα να αυξάνει το VTA ενώ το Arymat να το μειώνει...

To Acrymat είναι πιο ευθύ, άμεσο, και δυναμικό, εν η τσόχα πιο "ρομαντική", μαλακιά, χαλαρή...

Εν τω μεταξύ δεν άντεξα άλλο και έβαλα και νέα κεφαλή... είμαι στην διαδικασία στρωσίματος...ακόμα και άστρωτη, τα πράγματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην θέση τους...

Γεια σας και από εμένα!

Είμαι και εγώ κάτοχος ενός μεταχειρισμένου Linn Sondek LP12 και επειδή είχα μία (δυσάρεστη, δυστυχώς) εμπειρία «αναβάθμισης» του Linn από την εν λόγω εταιρία, θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας…

Για αυτό και σας ζητάω συγγνώμη προκαταβολικά επειδή μάλλον θα χαλάσω λίγο όλη αυτό το θετικό κλίμα και τη θετική ενέργεια αυτού του πολύ κόσμιου και ωραίου thread…

Λοιπόν,
Εδώ και μία τριετία περίπου είμαι κάτοχος ενός Linn με Valhalla και Cirkus bearing. Βραχίονας είναι ο Linn Akito και κεφαλή η Goldring 1042. Αφού εξοικειώθηκα αρκετά με τον ήχο της Linn αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα για μία αναβάθμιση, με πρώτη προτεραιότητα την αντικατάσταση του βραχίονα με τον Ittok και στη συνέχεια την αντικατάσταση της κεφαλής.

Ψάχνοντας στο internet και διαβάζοντας αρκετά, ουσιαστικά επιβεβαίωσα κάτι το οποίο είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους. Το συγκεκριμένο πικάπ, έχοντας αποκτήσει ένα όνομα θρύλο το οποίο τελικά βασίζεται εν μέρει και όχι εξ ολοκλήρου στην ποιότητα του ήχου του και με δεδομένη την απλή κατασκευή του, αποτελεί το αγαπημένο πεδίο πειραματισμού πολλών φίλων του ήχου. Πράγματι, δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου κάποιο άλλο μηχάνημα (με εξαίρεση ίσως το sacd της SONY SCD - 1) το οποίο να έχει υποστεί τόσες μετασκευές και επεμβάσεις τόσο από επίδοξους «DIY» όσο και από καταξιωμένες εταιρίες, όπως πχ η Naim.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος διάφοροι επίδοξοι «κατασκευαστές» να πλασάρονται στην αγορά ως ειδικοί επί του αντικειμένου ή ακόμα καλύτερα να πλασάρουν τον εαυτό τους ως ειδικό αλλά το τελικό προϊόν τους να είναι πολύ κατώτερο του αναμενομένου…

Στην έρευνα μου λοιπόν για βραχίονα έπεσα πάνω σε ένα προϊόν της εταιρίας αυτής όπου κάποιος πωλητής στο eBay πουλούσε ένα πλήρες Linn LP12 με βραχίονα Ittok, καινούργιο plinth και ένα πλήρες σετ αναβάθμισης Vivid (subchassis, armboard, Hercules PSU, bottom base, acrimat), συναρμολογημένο, ρυθμισμένο και συσκευασμένο από την Inspire HiFi προς £1200. Επειδή θεώρησα την τιμή ανταγωνιστική προχώρησα στην παραγγελία.

Δυστυχώς, η παραλαβή του LP12 μου επεφύλαξε δύο δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η πρώτη δεν έχει και άμεση σχέση με τα γραφόμενα σε αυτό το thread, αλλά θα αναφερθώ και σε αυτή με τον κίνδυνο να βγω εκτός θέματος και να σας κουράσω :offtopic:…

...
Πρώτη δυσάρεστη έκπληξη
Ο πωλητής μου συνέστησε να αποστείλει το LP12 με τον βραχίονα εγκατεστημένο επάνω, διευκρινίζοντας μου ότι έτσι προτείνει η Linn και καθησυχάζοντας με λέγοντας ότι η προηγούμενη δουλειά του υπεύθυνου της εταιρίας Inspire HiFi ήταν σε εταιρία μεταφορών (!) και ότι η Inspire HiFi θα φροντίσει προσωπικά την συσκευασία του Linn LP12. Δυστυχώς το αποδέχθηκα και όταν παρέλαβα το πικάπ ο βραχίονας ήταν χτυπημένος και στο σωλήνα (στο καλάμι) και στο σώμα αυτού (επάνω στην επιφάνεια που αναγράφεται η επωνυμία του βραχίονα).
Αιτία ήταν η πολύ (μα πολύ) κακή και πρόχειρη συσκευασία… πάμε παρακάτω…

Δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη
Μετά από την πρώτη απογοήτευση αγόρασα τελικά έναν βραχίονα Ittok (από άλλον πωλητή). Επειδή παρέλαβα τον βραχίονα αυτές τις μέρες, αποφάσισα να τοποθετήσω το κουζινέτο Cirkus από το παλιό μου Linn σε αυτό με την «αναβάθμιση» της Vivid. Μόλις ξεβίδωσα τα δύο subchassis και τα έβαλα δίπλα, δίπλα …

Εάν κάποιος θέλει να κατασκευάσει ένα subchassis για να αντικαταστήσει ένα υπάρχον subchassis της Linn, θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να προσέξει ώστε τα κέντρα των οπών όπου εδράζονται τα τρία ελατήρια και το κουζινέτο να συμπίπτουν (προφανώς!)…
Κατ´ αυτόν τον τρόπο τα ελατήρια θα είναι τελείως κατακόρυφα (σε αυτό το σημείο επιμένει πολύ και η Linn θεωρώντας ότι αυτό είναι προαπαιτούμενο για την σωστή λειτουργία της ανάρτησης) αλλά και το κουζινέτο (και μαζί με αυτό το πλατώ του πικάπ) θα βρίσκεται στο σωστό σημείο (ίδια απόσταση από την τροχαλία του κινητήρα, ίδια απόσταση από την βάση του βραχίονα κλπ, κλπ).

Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου μόλις διαπίστωσα ότι οι οπές των ελατηρίων και του κουζινέτου του Vivid subchassis ΔΕΝ συμπίπτουν με αυτές του αυθεντικού subchassis της Linn αλλά έχουν μία απόκλιση της τάξης του 1 – 1,5 χιλιοστού;

Βέβαια κάποιος μπορεί να αντιτείνει ότι η απόκλιση είναι πολύ μικρή σε πραγματικές τιμές αλλά αυτό δεν μπορεί να μετριάσει την απογοήτευση μου… Πως μπορώ εγώ να πεισθώ για την αξία ενός προϊόντος και την συνδρομή του στην ηχητική αναβάθμιση του Linn LP12 από τη στιγμή που ο κατασκευαστής του δυσκολεύεται να ακολουθήσει την απλή γεωμετρία του αρχικού προϊόντος;

Η πρώτη αντίδραση:
Έβαλα τα γέλια με όλους αυτούς τους ερασιτέχνες οι οποίοι κατασκευάζουν ανταλλακτικά για μηχανήματα άλλων εταιριών διαφημίζοντας τους εαυτούς τους ότι κατάφεραν να βελτιώσουν τον ήχο των μηχανημάτων, ενώ δυσκολεύονται να αντιγράψουν απλά γεωμετρικά σχήματα. Φυσικά, η όποια επίδραση του subchassis της Vivid στον ήχο του Linn αυτοαναιρείται από τη στιγμή που το αντίγραφο της Vivid δεν έχει την ίδια γεωμετρία με αυτή του αυθεντικού εξαρτήματος.

Η δεύτερη αντίδραση:
Θα μετρήσω πάλι την απόκλιση με μεγαλύτερη ακρίβεια και θα ανεβάσω σχετικές φωτογραφίες…
…και ζητώ και πάλι συγγνώμη για το ίσως λίγο επιθετικό ύφος…

Έως τότε, γεια σας… -bye-

Κατ'αρχην θα ελεγα οτι πρεπει να "στολισεις" τον πωλητη αυτον με ενα περιποιημενο negative feedback........και να σιγουρευτεις οτι τα κοματια ειναι οντως της inspire.Ακολουθως ανοιξε του θεμα στην paypal με ολες τις λεπτομερειες και ζητα τα λεφτα σου πισω συμπεριλαμβανομενων και των εξοδων αποστολης.Στην περιπτωση δε που θα στειλεις πισω το πικαπ φροντισε να σου προπληρωσει τα εξοδα αποστολης.

Ο αυθεντικός πωλητής (Inspire) είναι αυτός http://shop.ebay.co.uk/flisy1990/m.html εγώ δεν είχα παραγγείλει από δω, αλλά κατευθείαν από το site, και όχι από e-bay.

Θεωρώ με βάση την δική μου εμπειρία ότι θα σε εξυπηρετήσει σε ότι χρειάζεσαι και θα σου αντικαταστήσει/αποκαταστήσει τυχών ζημιές...

Ως αναφορά τις "λάθος" τρύπες... τι να πω...απλά απαράδεκτο...μπορούμε να δούμε φωτογραφίες αν σου είναι εύκολο?

Εγώ έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος από την αναβάθμιση τόσο από την επικοινωνία μου μαζί τους, αποστολή/συσκευασία, αλλά και το ηχητικό αποτέλεσμα...

Δεν μας είπες αν επικοινώνησες μαζί τους, και ποια η απάντηση τους...

Απάντηση: Re: Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

νασε καλα, κρατα μας ενημερους...

Καλημέρα VetNik,
Εάν είσαι στην εκδήλωση που διοργανώνει το AVCLUB στην ΗΧΟΔΟΜΗ το Σάββατο μπορώ να φέρω τα δύο subchassis προς … επίδειξιν ...

Κατ'αρχην θα ελεγα οτι πρεπει να "στολισεις" τον πωλητη αυτον με ενα περιποιημενο negative feedback........και να σιγουρευτεις οτι τα κοματια ειναι οντως της inspire.Ακολουθως ανοιξε του θεμα στην paypal με ολες τις λεπτομερειες και ζητα τα λεφτα σου πισω συμπεριλαμβανομενων και των εξοδων αποστολης.Στην περιπτωση δε που θα στειλεις πισω το πικαπ φροντισε να σου προπληρωσει τα εξοδα αποστολης.

Audiolytic,

... :offtopic:

Ο πωλητής του eBay στον οποίον αναφέρομαι ονομάζεται David Boshell και χρησιμοποιεί το όνομα χρήστη bosheld. To αρνητικό feedback το γλύτωσε επειδή λέγοντας μου ψέματα ή μάλλον γράφοντας μου ψέματα στα email που ανταλλάξαμε και τρενάροντας την υπόθεση για πάνω από δύο μήνες παρήλθε η προθεσμία για αρνητικό feedback. Τέλος πάντων, η αναλυτική περιγραφή των όσων διεμείφθησαν μεταξύ εμού και του συγκεκριμένου πωλητή είναι σίγουρα ένα φροντιστήριο στο μάθημα «Αποτυχημένη συναλλαγή μέσω Internet και πώς να την αποφύγετε» αλλά μάλλον ξεφεύγει από το αντικείμενο αυτής της συζήτησης… Ενδεχομένως σε κάποια άλλη περίσταση να αναφερθώ εκτενώς σε αυτό το θέμα…
Γι’ αυτό, :offtopic:τέλος…

Τα ανταλλακτικά είναι σίγουρα της Inspire HiFi. Πρόκειται άλλωστε για εξαρτήματα εύκολα αναγνωρίσιμα… Επιπλέον, στην ανταλλαγή πληθώρας email που είχα με τον πωλητή για το θέμα με τον βραχίονα, αυτός μου κοινοποίησε και το mail με την άποψη του υπεύθυνου της εταιρίας Inspire HiFi, ενός κυρίου ονόματι Robert Isherwood.

Η ανευθυνότητα και των δύο, πάντα κατά τη γνώμη μου, είναι δεδομένη και παροιμιώδης καθώς ο ένας ουσιαστικά λέει «εγώ μια χαρά το συσκεύασα το δέμα, δεν ξέρω που το έστειλες αλλά το άνοιξαν στο τελωνείο» και ο άλλος λέει «εγώ δεν ξέρω τίποτα, εγώ το παρέλαβα συσκευασμένο από την Inspire HiFi και απλά το προώθησα».

Ο αυθεντικός πωλητής (Inspire) είναι αυτός http://shop.ebay.co.uk/flisy1990/m.html εγώ δεν είχα παραγγείλει από δω, αλλά κατευθείαν από το site, και όχι από e-bay.

Θεωρώ με βάση την δική μου εμπειρία ότι θα σε εξυπηρετήσει σε ότι χρειάζεσαι και θα σου αντικαταστήσει/αποκαταστήσει τυχών ζημιές...

Ως αναφορά τις "λάθος" τρύπες... τι να πω...απλά απαράδεκτο...μπορούμε να δούμε φωτογραφίες αν σου είναι εύκολο?

Εγώ έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος από την αναβάθμιση τόσο από την επικοινωνία μου μαζί τους, αποστολή/συσκευασία, αλλά και το ηχητικό αποτέλεσμα...

Δεν μας είπες αν επικοινώνησες μαζί τους, και ποια η απάντηση τους...

Chris1967,

Αν και το προηγούμενο post απαντά εν μέρει στο τελευταίο ερώτημα…

Ο κάθε πωλητής σε όλες του τις συναλλαγές οι οποίες ολοκληρώνονται με επιτυχία δεν έχει κανένα λόγο να μην είναι φιλικός και εξυπηρετικός. Όμως, τον χαρακτήρα και τις πραγματικές προθέσεις του (όπως όλων μας άλλωστε) τις ανακαλύπτουμε μόνο κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ο υπεύθυνος της Inspire HiFi έκανε καταρχήν μία λάθος εκτίμηση και συσκεύασε το δέμα με τον βραχίονα τοποθετημένο. Αυτό σε συνδυασμό με την κακή συσκευασία προκάλεσε φθορά στον βραχίονα (όχι όμως και την καταστροφή του).

Ταυτόχρονα, ο υπεύθυνος της Inspire HiFi βρέθηκε σε μία πολύ πλεονεκτική θέση. ΔΕΝ ήταν αυτός ο πωλητής του προϊόντος, οπότε οποιαδήποτε και αν ήταν η αντίδραση του αυτός ο ίδιος δεν ήταν τυπικά υπόλογος απέναντι μου (ουσιαστικά ήταν υπόλογος αλλά όχι τυπικά), οπότε δεν θα είχε καμία απολύτως επίπτωση (ένα αρνητικό feedback για παράδειγμα).

Ποιες ήταν οι επιλογές του;

α. Να αναλάβει την ευθύνη για το λάθος του και να δεχθεί να συζητήσει με εμένα και τον πωλητή πιθανούς τρόπους αποκατάστασης του προβλήματος.

β. Να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα κινδύνευε από καμία κύρωση δική μου (εννοώ ότι αυτός ο οποίος θα φοβόταν ένα αρνητικό feedback ήταν ο πωλητής του eBay και όχι η Inspire HiFi).

Προτίμησε τη δεύτερη επιλογή.

Για το λόγο αυτό και δεν επικοινώνησα μαζί του στη συνέχεια.

Όσον αφορά την ηχητική αναβάθμιση, μετά από έναν βραχίονα που τον επέστρεψα πίσω και ένα subchassis ελαττωματικό δεν έχω καταφέρει ακόμα να συναρμολογήσω το Linn. Φυσικά, όταν γίνει αυτό θα χρησιμοποιήσω το αυθεντικό subchassis της Linn.

Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, αρκεί να μάθω πρώτα πως γίνεται αυτό… :stupido3: :stupido3: :stupido3: :stupido2::stupido2::stupido2:

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Καλημέρα VetNik,
Εάν είσαι στην εκδήλωση που διοργανώνει το AVCLUB στην ΗΧΟΔΟΜΗ το Σάββατο μπορώ να φέρω τα δύο subchassis προς … επίδειξιν ...

ευχαριστω αλλα δεν θα ερθω, ημουν εκει πριν 3 εβδομαδες...

Λυπάμαι για αυτά που έχουν συμβεί...

Αν μπορεί να πω κάτι σχετικά με εμπειρία αγορών από το ίντερνετ (έχω μεγάλη) για όσους δεν ασχολούνται πολύ και πιθανώς να μην γνωρίζουν, είναι ότι πράγματα αξίας, πρέπει να ασφαλίζονται (η αξία μπορεί να είναι και μικρή απλά αποφασίζετε βάση των προσωπικών κριτηρίων και βαλαντίων).

Προσωπικά δεν θα αγόραζα βραχίωνα από e-bay.

Αν το subchassis είναι "ελαττωματικό" όπως λες, τουλάχιστον αυτό είναι υποχρεωμένος να σου το αλλάξει και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει.

Πάντως η ηχητική αναβάθμιση είναι δεδομένη και κρίμα να μην την εκμεταλλευτείς εσύ, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος διαβάζει αυτή την ενότητα και αποθαρρυνθεί από το πραγματικά ατυχές γεγονός που σου έχει συμβεί.

Δικαίωμα σου βέβαια η οποιαδήποτε απόφαση για τα πεπραγμένα και περαιτέρω απόφαση ως προς την οδό της αναβάθμισης των Sondek σου.

Το θέμα βέβαια της ενότητας είναι αναβαθμίσεις γενικά και ΟΧΙ αποκλειστικά το Inspire Vivid kit.

Μερικές φωτογραφίες από τα δύο subchassis...

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    40.2 KB · Views: 54
  • 2.jpg
    2.jpg
    44.5 KB · Views: 50
  • 3.jpg
    3.jpg
    22.1 KB · Views: 50
  • 4.jpg
    4.jpg
    27.3 KB · Views: 50
Όπως βλέπουμε, υπάρχει μία τρύπα στο κέντρο στην οποία εδράζεται το κουζινέτο, την οποία ας ονομάσουμε Νο1. Από τη μία μεριά του subchassis υπάρχει μία μόνο τρύπα για το ένα ελατήριο (αυτήν ας την ονομάσουμε Νο2) και από την άλλη μεριά υπάρχουν δύο τρύπες για τα δύο άλλα ελατήρια (τις οποίες για λόγους ευκολίας ας τις ονομάσουμε Νο3 και Νο4).

Στις πρώτες φωτογραφίες έχουν ευθυγραμμισθεί οι τρύπες Νο2 και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι η απόκλιση που παρατηρείται στις τρύπες Νο3 και Νο4. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απόκλισης μπορούμε να σημειώσουμε ότι οι τρύπες των ελατηρίων έχουν διάμετρο περίπου 14 mm.

Attachments

• Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ? η μία ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ? - ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ½...jpg
    Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ? η μία ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ? - ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ½...jpg
    37.5 KB · Views: 46
  • Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ? η μία ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ? - ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ½...jpg
    Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ? η μία ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ? - ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ½...jpg
    47.7 KB · Views: 44