Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Η επόμενη μέτρηση ουσιαστικά είναι το ακριβώς αντίθετο της προηγούμενης.

Τώρα έχουν ευθυγραμμισθεί οι τρύπες Νο3 και Νο4.
Αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι η απόκλιση που παρατηρείται στις τρύπες Νο2 και Νο1 (κουζινέτο).

Attachments

• Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ­Γβ€š οι δύο ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š - ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽ...jpg
    Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ­Γβ€š οι δύο ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š - ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽ...jpg
    56.1 KB · Views: 46
  • Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ­Γβ€š οι δύο ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š - κοÏβ...jpg
    Linn ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ­Γβ€š οι δύο ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š - κοÏβ...jpg
    33.7 KB · Views: 49
Επειδή έχω φιλική σχέση με τον Robert (διευθύνοντα συμβούλου της Inspire) αλλά και επειδή αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στο φόρουμ, σε αυτούς που διαβάζουν αλλά κυρίως απέναντι στον ioannis736, επειδή ξεκίνησα το thread αυτό , αλλά και τις αναβαθμίσεις Inspire που κανείς άλλος (απ'ότι μπορώ να γνωρίζω) δεν έχει δημοσιεύσει στην Ελλάδα...

πήρα τo θάρρος και μετέφερα ΑΚΡΙΒΩΣ ότι ειπώθηκαν εδώ...

Η απάντηση του Robert:

Hi Chris
Hope you are well

The issue of the LP12 arriving broken due to poor packing was 100% nothing to do with us - we are aware of it as the person who sent it to another person asked me if I would pack it for him (as a favour) he bought it in and we packed it and he took it away - we did not seal the box and it needed some finishing before sealing as it was not our item - it was the responsibility of the sender. As I say, it was nothing to do with us as we did not seal or send it and the transaction was between 2 other people. We are very helpful people but it looks as though trying to be helpful has back fired on us - very sad indeed!

Regarding the subchassis not being aligned - this is not true they are 100% aligned and CNC'd - we have no issues at all and have sold hundreds - all customers are completely satisfied. I have just checked again and the are perfectly the same - Not one single issue from any customer at all (apart from this person in Greece who we did not sell to)

I must point out that this is very sad as we have on Ebay 100% feedback from over 1,550 transactions and have a 100% reputation from all customers who buy our products either from Ebay or direct

I can understand this person being upset at receiving a broken item, but that is absolutely nothing to do with us. However, relating to our product not being correct (the sub chassis), that is something I will have to look into as we can prove it is 100% aligned to the original - we fit many to LP12,s and all fit perfectly - not a single issue ever. We take this untrue alegation regarding the subchassis very seriously indeed!

If this person contacts us we can indeed send him another one free of charge

And also we have a review in next months Hi Fi world - we would certainly not send it for review if it had any issues and indeed it would show up in the review.

After the review, if any person in Greece wants a copy of the PDF of the review we will send it to them

It is very upsetting for us as we are a very reputable company and take great pride in our work and products. It all seems to have come about from a transaction between two people which as turned rather nasty by the looks of it and the person in Greece has tried to implicate us - this is a nasty thing to do for sure.

If anyone in Greece wants references regarding the vivid upgrades we can give direct email addresses for them to contact

Our Kindest Regards

Robert

Managing Director

Inspire Hi Fi Limited

Ελπίζω να μην κατηγορηθώ από κανέναν ότι ανακατεύομαι εκεί που δεν με σπέρνουνε, δηλώνω ότι δεν έχω απολύτως ΚΑΜΙΑ σχέση με την Inspire απλά φιλική σχέση πελάτη προς πωλητή και τανάπαλιν, διότι αγόρασα το full set αναβαθμίσεων από εκεί...

Θεωρώ εάν πράγματι οι τρύπες είναι λάθος να δεχτείς την πρόταση του για δωρεάν αντικατάσταση,... αξίζει τον κόπο διότι βελτιώνει αρκετά τον ήχο.

Ευχαριστώ που με ακούσατε (και τον Robert)

όλα καλή την πίστη...

Last edited:
Είπες ότι μετέφερες την κουβέντα,ελπίζω όχι και το παρακάτω γιατί κανονικά θα έπρεπε να γίνει Τούρκος ο Άγγλος !

"Η πρώτη αντίδραση:
Έβαλα τα γέλια με όλους αυτούς τους ερασιτέχνες οι οποίοι κατασκευάζουν ανταλλακτικά για μηχανήματα άλλων εταιριών διαφημίζοντας τους εαυτούς τους ότι κατάφεραν να βελτιώσουν τον ήχο των μηχανημάτων, ενώ δυσκολεύονται να αντιγράψουν απλά γεωμετρικά σχήματα. Φυσικά, η όποια επίδραση του subchassis της Vivid στον ήχο του Linn αυτοαναιρείται από τη στιγμή που το αντίγραφο της Vivid δεν έχει την ίδια γεωμετρία με αυτή του αυθεντικού εξαρτήματος."

@ Musicalicious

όχι βέβαια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις ή να συμβάλεις με το ποστ σου αυτό...ο Robert έχει διαβάσει όλη την ενότητα με translator και είναι ξεκάθαρα αυτά που λέει.

@ ioannis736

δεν με ενδιαφέρει να δω ή να μην δω να πιστοποιήσω ή όχι... παρά τον θυμό σου σκέψου λίγο πιο καθαρά και δες ότι με αυτό τον τρόπο μπορώ αφενός να βοηθήσω την κατάσταση, και από την άλλη να δείξω ότι ο πωλητής έχει την καλή θέληση.

Σου είπε ότι θα τα αντικαταστήσει χωρίς απολύτως καμία χρέωση...

Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Από εκεί και πέρα δεν έχω κάτι να πω επί του προσωπικού σου θέματος πέραν ότι απλά και πάλι λυπάμαι.

Το thread θα παρακαλούσα τους moderators να παραμείνει επί του θέματος και οποιοδήποτε άλλο να γραφτεί σε ξεχωριστό thread...

Ευχαριστώ.

Με δεδομένο τον κίνδυνο η συμπεριφορά μου να χαρακτηριστεί επιθετική και ενδεχομένως εριστική, θα ήθελα να σημειώσω ότι έχω ήδη προτείνει να φέρω τα δύο subchassis προς επίδειξη στο περιθώριο της συγκέντρωσης του Σαββάτου στην ΗΧΟΔΟΜΗ.

Θα πρέπει να τονίσω το εξής:

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να καπηλευτώ (πως θα μπορούσα άλλωστε) μία τέτοια εκδήλωση που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέλη του forum. Άλλωστε, μπροστά σε αυτά τα ηχεία και τα ενισχυτικά νομίζω ότι δύο ταπεινά subchassis δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να στρέψουν το κεφάλι όλων όσων παραβρεθούν ούτε κατά ένα χιλιοστό προς το μέρος μου.

Όμως, στο περιθώριο της εκδήλωσης και φυσικά εκτός καταστήματος (δεν προτίθεμαι και δεν σκοπεύω να καταχραστώ τη φιλοξενία κανενός) θα μπορούσα να φέρω τα δύο subchassis προς επιβεβαίωση ή διάψευση των όσων έχω ήδη αναφέρει.

Φιλικά και χωρίς καμία δόση εριστικότητας,
Δανιηλίδης Ιωάννης

Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο υπεύθυνος της Inspire HiFi και αφορούν το άτομο μου, θα απαντηθούν…

Φίλε Ιωάννη τα πράγματα πήραν όπως βλέπεις συγκεκριμένη τροπή η οποία εμένα προσωπικά δεν με εκπλήσει καθόλου.

Σου συνιστώ ψυχραιμία και άλλη φορά προσοχή που μοιράζεις τα προσωπικά σου δεδομένα γιατι τα γραπτά μένουν.

Όσο για το θέμα της προχειροδουλειάς (γιατι για την μεταφορά και την πρόχειρη συσκευασία μπορεί να σε αμφισβητήσει οποιοσδήποτε αν και εγώ σε πιστεύω) όποιος κατάλαβε κατάλαβε.:singer::idea:

Κοντά στο νού και η γνώση λοιπόν για όλους.

Κατα τα λοιπά εύχομαι σε όλους μέσα απο την καρδιά μου χιλιάδες μαγικές στιγμές με τα Linn σας!.. -bye-

Re: Απάντηση: Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Με δεδομένο τον κίνδυνο η συμπεριφορά μου να χαρακτηριστεί επιθετική και ενδεχομένως εριστική, θα ήθελα να σημειώσω ότι έχω ήδη προτείνει να φέρω τα δύο subchassis προς επίδειξη στο περιθώριο της συγκέντρωσης του Σαββάτου στην ΗΧΟΔΟΜΗ.

Θα πρέπει να τονίσω το εξής:

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να καπηλευτώ (πως θα μπορούσα άλλωστε) μία τέτοια εκδήλωση που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέλη του forum. Άλλωστε, μπροστά σε αυτά τα ηχεία και τα ενισχυτικά νομίζω ότι δύο ταπεινά subchassis δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να στρέψουν το κεφάλι όλων όσων παραβρεθούν ούτε κατά ένα χιλιοστό προς το μέρος μου.

Όμως, στο περιθώριο της εκδήλωσης και φυσικά εκτός καταστήματος (δεν προτίθεμαι και δεν σκοπεύω να καταχραστώ τη φιλοξενία κανενός) θα μπορούσα να φέρω τα δύο subchassis προς επιβεβαίωση ή διάψευση των όσων έχω ήδη αναφέρει.

Φιλικά και χωρίς καμία δόση εριστικότητας,
Δανιηλίδης Ιωάννης

Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο υπεύθυνος της Inspire HiFi και αφορούν το άτομο μου, θα απαντηθούν…

Γιάννη, θα σου πρότεινα το Σάββατο, στη συνάντηση μας να έρθεις εσύ με την
καλή σου διάθεση να απολαύσεις το event, χωρίς να κουβαλάς τους μπελάδες μαζί σου!..Σίγουρα είναι κάτι που σε αγχώνει, αλλά και κάτι που διορθώνεται.. Μην αφήσεις να σου χαλάσει τη διάθεση..

Φίλε Ιωάννη τα πράγματα πήραν όπως βλέπεις συγκεκριμένη τροπή η οποία εμένα προσωπικά δεν με εκπλήσει καθόλου.

Σου συνιστώ ψυχραιμία και άλλη φορά προσοχή που μοιράζεις τα προσωπικά σου δεδομένα γιατι τα γραπτά μένουν.

Όσο για το θέμα της προχειροδουλειάς (γιατι για την μεταφορά και την πρόχειρη συσκευασία μπορεί να σε αμφισβητήσει οποιοσδήποτε αν και εγώ σε πιστεύω) όποιος κατάλαβε κατάλαβε.:singer::idea:

Κοντά στο νού και η γνώση λοιπόν για όλους.

Κατα τα λοιπά εύχομαι σε όλους μέσα απο την καρδιά μου χιλιάδες μαγικές στιγμές με τα Linn σας!.. -bye-
Eυχαριστώ και γώ

Πάντως να ξέρετε οτι ο φίλος Ιωάννης είναι απόλυτα ειλικρινής όσον αφορά την "καταγγελία" που κατέθεσε και οφείλω να ομολογήσω οτι δεν θα ήμουν και τόσο ψύχραιμος στην θέση του αφου πήγε για... μαlinn και βγήκε κουρεμένος!...

Πάντως να ξέρετε οτι ο φίλος Ιωάννης είναι απόλυτα ειλικρινής όσον αφορά την "καταγγελία" που κατέθεσε και οφείλω να ομολογήσω οτι δεν θα ήμουν και τόσο ψύχραιμος στην θέση του αφου πήγε για... μαlinn και βγήκε κουρεμένος!...

Μην ξεχνάς ότι ο πωλητής αποδείχθηκε λαμόγιο και του έφαγε το χρόνο για να μην μπορεί να διεκδικήσει επιστροφές μέσω Paypal.
Από άλλη ο κατασκευαστής,που έχει ένα σεβαστό feedback στο EBAY ,λέει ότι ούτε ένα κομμάτι της παραγωγής δεν είχε παρόμοιο πρόβλημα.
Άντε βγάλε άκρη τώρα.

Χάρομαι που ένας συμφορουμίτης (εσύ) δείχνει να κατάλαβε του "ζουμί" της παρέμβασης του φίλου Ιωάννη και βγαίνει να το γράψει γιατι αυτό σημαίνει οτι πολοί αλλοι όπως του είπα κατ ιδίαν έχουν κάνει το ίδιο.

Τωρα τα feedback στο ebay δεν είναι βουνά αλλάζουν αν υπάρχει λόγος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μήνυμα με τα πλήρη στοιχεία του κύριου Ιωάννη έχει διαγραφεί για την προστασία των δικών του προσωπικών δεδομένων.
Αναμένουμε ενημέρωση για το κατά πόσον επιμένει να παραμείνουν εκτεθειμένα στο forum και να πράξουμε ανάλογα.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Το μήνυμα με τα πλήρη στοιχεία του κύριου Ιωάννη έχει διαγραφεί για την προστασία των δικών του προσωπικών δεδομένων.
Αναμένουμε ενημέρωση για το κατά πόσον επιμένει να παραμείνουν εκτεθειμένα στο forum και να πράξουμε ανάλογα.
Ευχαριστώ.

Κύριε Tzimisce,

Κατ αρχήν συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου σας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο post, o μόνος λόγος για τον οποίο ανέφερα προσωπικά μου δεδομένα ήταν για να αποδείξω ότι είμαι διαθέσιμος σε κάθε έλεγχο προκειμένου να αποδείξω το αληθές του ισχυρισμού μου. Εφόσον δεν αμφισβητηθούν τα όσα έχω αναφέρει στο συγκεκριμένο νήμα, δεν έχω κανένα λόγο να παραμείνουν τα προσωπικά μου δεδομένα αναρτημένα. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση σας και συγγνώμη και πάλι για την κατάχρηση του χρόνου σας!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ioannis736

Κύριε ioannis736 δεν υπάρχει θέμα.
Όπως σας ενημέρωσα και στο pm που σας έστειλα το μήνυμα διεγράφη καθαρά για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας και όχι για λόγους λογοκρισίας ή επειδή παρέβηκε κάποιον κανόνα του forum.
Εννοείται ότι αν το θέλετε σε κοινή θέα μπορεί να γίνει undelete ή απλά κάνετε πάλι post τα στοιχεία σας και θα σεβαστούμε την απόφασή σας.
IMHO δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να είναι έτσι εκτεθειμένα.
Ευχαριστώ

Κύριοι,

Musicalicious
Στο βαθμό που το post σας δεν έχει καθαρά ρητορικό χαρακτήρα αλλά απευθύνεται σε εμένα, νομίζω ότι μπορώ να σας παραπέμψω στα όσα αναφέρω στο post #134 καθώς δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω…

Economides
Σας ευχαριστώ…

-bye-

:a0210: Πολυ καλη και κατα την αποψη μου ανωτερη απο την OC-9

Στην αρχή δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα, ήχος φιμωμένος, χωρίς δυναμικά, ένα μάτσο χάλια,...

τώρα όμως που έχει ξεπεράσει τις 80-90 ώρες,... (ναι το έχω πάρει εργολαβία...:flipout:)...φαίνεται ότι είναι σε άλλη κλάση, αλλά βέβαια έχει και τελείως διαφορετικό ηχόχρωμα από την AT oc9...

Βασικά χαρακτηριστικά είναι η γλυκύτητα και ο όγκος, εκτός βέβαια από την μεγαλύτερη αναλυτική ικανότητα, καλύτερη στερεοφωνική εικόνα και καλύτερο διαχωρισμό των οργάνων.

Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνεις αργότερα, και όχι άμεσα, λόγω ακριβώς της γλυκύτητας και της παντελής έλλειψης αγριάδας.

ΟΙ σκληρές ηχογραφήσεις ήρθαν στα ίσια τους, οι μαλακές όμως "παραμαλάκωσαν".

Επειδή ακούω κυρίως Jazz και Κλασσική είναι ακριβώς ότι ήθελα.

Μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη για Rock, σε κάτι που διαπρέπει η oc9... ο όγκος της της ήταν όμως λίγο μικρός, η oc9 είναι σαν μια σερβιτόρα με τσιριχτή φωνή που σου πετάει την παραγγελία επάνω στην φορμάικα, ενώ η Wood είναι μια ευγενική σερβιτόρα που με γλυκιά χαμηλή φωνή σου προσφέρει το φαγητό ιεροτελεστικά επάνω στο βελούδινο τραπεζομάντιλο...

Νομίζω ότι ώρα με την ώρα βελτιώνεται (ή την συνηθίζω).

Η Benz Micro L2 έστρωσε και κελαηδάει...απολύτως συνιστώμενη για Jazz/Κλασσική (δεν τα πάει άσχημα και με rock...).

Έκανα και μια άλλη μοντίφα που δεν στοιχίζει τίποτα... τοποθέτησα ένα δαχτυλίδι από χαρτί για φωτοτυπίες (80gr) ανάμεσα στο πλατό και υποπλατό... έσφιξε ελάχιστα το μπάσο και άνοιξαν και καθάρισαν τα πρίμα, λίγο βέβαια... καλή φάση και απολύτως τσάμπα.

Χαζεύοντας την εταιρία που φτιάχνει το Arezzo... SRM Tech είδα και κάποια πραγματάκια για Linn (και άλλα πικάπ Rega/Thorens) αλλά και κάποιες πολύ καλές βάσεις πικάπ και μηχανημάτων.

http://srm-tech.co.uk/shop/catalog/...eZUgJC4okw2HjpM0Q0RUCFoZtwj0S1MIz&shop_param=

έχει κανείς εμπειρία? φαίνονται λογικές λύσεις, κάποιες τιμές τσιμπημένες,... κάποιες λογικές...

παρεμπιπτόντως συνιστώ επίσης και το μηχάνημα καθαρισμού δίσκων Moth το οποίο έχω και κάνει πολύ καλή δουλειά ( το έχω πάρει από Ελλάδα όχι από SRM Tech).

Ένα άλλο φτηνό tweak είναι η τοποθέτηση teflon bearing μέσα στο πηγάδι.

Ένας φίλος από ξένο φόρουμ (U.K.) μου έστειλε ένα δωρεάν, (κατασκευασμένο από τον ίδιο σε τόρνο ακριβείας και μοιρασμένο σε φίλους του χωρίς χρέωση) και τον ευχαριστώ πολύ.

Το τεφλόν είναι ένα "πιατάκι" μεγέθους μικρού χαπιού που τοποθετείται στο πηγάδι. Το "πόδι" του πλατό εδράζει επάνω στο τεφλόν (που είναι στον πάτο του πηγαδιού).

Η αρχή λειτουργίας είναι στο ότι έχει μικρότερο συντελεστή τριβής από το μέταλλο, οπότε μέταλλο με τεφλόν είναι πιο "ολισθηρό" άρα και έχει λιγότερο κραδασμό.

Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα φανερά με απελευθέρωση μπάσων και περαιτέρω "σφίξιμο" του ήχου.

Παρόμοιο πράγμα πουλάει και η srm-tech σε λογική τιμή κατά την άποψη μου.

Νομίζω ότι είναι μια καλή αναβάθμιση ιδιαίτερα στις 18 λίρες (δεν τίθεται θέμα για μένα που ήταν τσάμπα).

Ο φίλος που έχει και αυτός Sondek ισχυρίζεται ότι η αναβάθμιση αυτή δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από Cirkus... (τεσταρισμένο από μερικούς δικούς του γνωστούς) εγώ δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω... απλά το αναφέρω.

Τώρα πια το πικάπ θυμίζει CD...