Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Εγώ έχω για mat το harmo-nicer της Clearaudio, που είναι σαν δίσκος βινυλίου και είναι σχεδιασμένο για ακρυλικά πλατώ. Άμα είναι ανακοίνωσε αποτελέσματα όταν δοκιμάσεις.

Εγώ έχω για mat το harmo-nicer της Clearaudio, που είναι σαν δίσκος βινυλίου και είναι σχεδιασμένο για ακρυλικά πλατώ. Άμα είναι ανακοίνωσε αποτελέσματα όταν δοκιμάσεις.

OK, θα το εχω σε λιγεσ μερες

Από τα 4 ματ που έχω, δεν μπορώ να βγάλω σαφή συμπεράσματα, και χρησιμοποιώ στο Sοndek το Inspire Acrymat που μάλλον έχει τον πιο δυναμικό (αλλά ολίγον "ξερό") ήχο.

Βαριέμαι να ρυθμίζω το VTA διότι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στις διαφορές που ακούμε με τα ματ, και είναι πρακτικά αδύνατον να ρυθμίζουμε ακριβός το VTA σε κάθε περίπτωση ώστε να έχουμε ακριβός τις ίδιες συνθήκες ακρόασης στις συγκρίσεις μας.

Το Sorbothane πιθανός να κολλάει στους δίσκους και αυτό και μόνο με αποτρέπει, αλλά περιμένω τις εντυπώσεις του Παναγιώτη...

Last edited:
Eνας Ελληνας ρε παιδια με εναν CNC και τιμη 200-250 ευρω να τους τιναξει ολους στον αερα;;;;;;......ενα κομματι αλουμινιο ειναι...........

Πως σας φαινετα το ονομα εLINNικό ;;;;; :flipout:

Αντε κι ο κοσμος περναει δυσκολες ωρες.

Παναγιώτη, το έχω σκεφτεί, αλλά το κόστος του αλουμινίου σαν υλικό είναι στα λεφτά που λες... από κει και πέρα θέλει να βγάλει ο τόρνος το κατιτίς του, να βγάλει ο σχεδιαστής και ενδεχομένος και ο μεταπωλητής... (το φινίρισμα που το πας?) αν προσθέσουμε φπα... αστα να πάνε φτάνουμε στο χιλιάρικο...

Επίσης αν έχεις διαβάσει στο Linn forum οι ηχητικές διαφορές είναι μεγάλες ανάλογα με τον σχεδιασμό του κάθε υποσασί...εκεί βγάζουν χειρότερο το Greenstreet και το Cetech.

Απότι λενε το Rubikon είναι το πλησιέστερο στο Keel... αν παρατηρήσει προσεκτικά ο σχεδιασμός του δεν είναι απλά φτιάξαμε ένα κοματι αλουμίνιο...

Παναγιώτη, το έχω σκεφτεί, αλλά το κόστος του αλουμινίου σαν υλικό είναι στα λεφτά που λες... από κει και πέρα θέλει να βγάλει ο τόρνος το κατιτίς του, να βγάλει ο σχεδιαστής και ενδεχομένος και ο μεταπωλητής... (το φινίρισμα που το πας?) αν προσθέσουμε φπα... αστα να πάνε φτάνουμε στο χιλιάρικο...

Επίσης αν έχεις διαβάσει στο Linn forum οι ηχητικές διαφορές είναι μεγάλες ανάλογα με τον σχεδιασμό του κάθε υποσασί...εκεί βγάζουν χειρότερο το Greenstreet και το Cetech.

Απότι λενε το Rubikon είναι το πλησιέστερο στο Keel... αν παρατηρήσει προσεκτικά ο σχεδιασμός του δεν είναι απλά φτιάξαμε ένα κοματι αλουμίνιο...

Δεν διαφωνω εντελως.Ολα εξαρτωνται απο την φαντασια του χειριστη του CNC και το κοστος πεφτει κατακορυφα.Και γω το εχω ψαξει γι αυτο στο λεω.Αν ειχα εναν CNC θα μπορουσα να το πουλαω κατευθειαν στον αγοραστη μεσω internet για 200-250 ευρω.Το φινιρισμα αν ειναι ανεκτο εως εξαιρετικο,ειναι αρκετο.Για δεκαετιες το φινιρισμα του υποσασι του sondek ειναι αυτο που ξερουμε ολοι και κανενας δεν παραπονεθηκε.Μια βεμμενη λαμαρινα και τιποτα αλλο.Υποσασι που δεν φαινεται ειναι οχι εργο τεχνης.Ουτε το aerolam της Pink Triangle δεν κοστιζε οσο αυτα τα αλουμινενια.Εκει στο aerolam και την δυσκολια κοψιματος να δεις κοστος που εχει.

Το υποσασί δεν έχει νόημα αν δεν έχει ενσωματωμένο armboard είτε μονοκόμματο είτε με βίδες που μπορούν να σφίξουν καλά, οπότε το φινίρισμα έχει να κάνει με το armboard και κατά την άποψη μου πρέπει να είναι καλό.

Αν μπορείς να κατασκευάσεις σασί/armboard με καλό φινίρισμα απο αλουμίνιο στα λεφτά που λες... να με υπολογίζεις τον πρώτο σου πελάτη...:award:

Το υποσασί δεν έχει νόημα αν δεν έχει ενσωματωμένο armboard είτε μονοκόμματο είτε με βίδες που μπορούν να σφίξουν καλά, οπότε το φινίρισμα έχει να κάνει με το armboard και κατά την άποψη μου πρέπει να είναι καλό.

Αν μπορείς να κατασκευάσεις σασί/armboard με καλό φινίρισμα απο αλουμίνιο στα λεφτά που λες... να με υπολογίζεις τον πρώτο σου πελάτη...:award:

Για το φινιρισμα του armboard σωμφωνω....αλλα δεν εχω CNC να το φτιαξω.

Αν καποιος εχει και θελει να ξεκινησει παραγωγη ευχαριστως να του προτεινω λυσεις ωστε να ριξει το κοστος οσο πιο χαμηλα γινεται.

Ισως του προτεινω και συνεταιρισμο ;)

CNC βρίσκουμε, εσύ είσαι σίγουρος για τον σχεδιασμό ώστε να λειτουργεί σε συνέργεια?

Απ ότι διαβάζω το κάθε ένα παίζει αλλιώς... το δικό σου θα το σχεδιάσεις άπαξ ή θα κάνεις δοκιμαστικές βερσιόν... και για το R&D σου δεν θα θες να πληρωθείς? ή έχεις ήδη το design?

Απλά εκφράζω κάποιες απορίες, γιατί σε βλέπω πολύ σίγουρο.

CNC βρίσκουμε, εσύ είσαι σίγουρος για τον σχεδιασμό ώστε να λειτουργεί σε συνέργεια?

Απ ότι διαβάζω το κάθε ένα παίζει αλλιώς... το δικό σου θα το σχεδιάσεις άπαξ ή θα κάνεις δοκιμαστικές βερσιόν... και για το R&D σου δεν θα θες να πληρωθείς? ή έχεις ήδη το design?

Απλά εκφράζω κάποιες απορίες, γιατί σε βλέπω πολύ σίγουρο.

Εχω υπ'οψιν δυο διαφορετικα σχεδια.Το ενα με ξεχωριστο armboard,το αλλο μονοκομματο οπως το keel.Το δευτερο βεβαια σπαταλα περισσοτερο απο το ηδη χοντροτερο μεταλλο που αρχικα χρειαζεται μεχρι να τελειωσει.
(Γι'αυτο προφανως η Thorens οταν εφτιαχνε το 125 & 126 ειχε χυτο σασι)

Σιγουρα ολα ακουγονται διαφορετικα.Τι θελουμε να κανουμε ειναι το ζητουμενο.Να αντιγραψουμε το keel σε πολυ χαμηλοτερη τιμη(αυτο το κανει ευκολο η ιδια η τιμη του keel),η να φτιαξουμε κατι που θεωρουμε εμεις καλυτερο και να δοκιμασουμε την τυχη μας στην "αρενα"της αγορας;

Αυτο που λεω ειναι οτι και τα δυο γινονται.Προσωπικα αν εφτιαχνα μια εκδοση δικη μου,δεν θα χρησιμοποιουσα αλουμινιο,η τουλαχιστον οχι αλουμινιο μονο.Αν ηταν ομως αλουμινιο,δεν θα ηταν μονοκομματο,αλλα με armboard ξεχωριστο και με αλλο υλικο.

Δεν πιστευω και πολυ στον μυθο του r&d στον βαθμο που πολλοι νομιζουμε οτι επηρεαζει,τουλαχιστον στην περιπτωση αυτη.Αντε να δοκιμασεις 5 εκδοσεις και να στοιχισουν 2000 ευρω.Ποσο και για ποσο καιρο θα χρεωνεις τον πελατη σου γι'αυτα τα 2000 ευρω;
Ασε που το r&d στο αλουμινενιο σασι το εκαναν αλλοι (THORENS,AR και πιο προσφατα η Heybrook με το εκπληκτικο υποσασι του TT2 αλλα και η oracle και ενδεχομενως και αλλοι).... :D

Re: Fiio E7&E9 h/phone dac/amp

Φτιάξτε εάν είναι πρώτα από όλα ένα για τον εαυτό σας
Εάν είσαστε πια τόσο ικανοποιημένοι
Τότε όλα γίνονται
Δεν είναι απαραίτητο ο σκοπός να είναι εξ αρχής το εμπόριο
Σας περιμένω από τη DIY πλευρά ;-)

tmjuju και chris,οσο περισσοτερα upgrades κυκλοφορουν για το sondek καθε μερα,τοσο περισσοτερο χαιρομαι που πουλησα το δικο μου :flipout:

Και για να ειμαι ειλικρινης,μετα απο σχεδον δυο μηνες,δεν μου λειπει :ernaehrung004:

Το αν θα γινει κατι για πειραματισμο δεν το αποκλειω,θα δουμε.Αν γινει,ξερω καποιον εκει που θα ξηλωσει το sondek του για να το δοκιμασει :flipout:

Προδότη!!! :flipout::flipout::flipout::flipout:

Εγώ πάντως εδώ και μερικές μέρες που έβαλα έναν Ekos επάνω δεν το δίνω με τίποτα...-bye-

Στα ξηλώματα είμαι πρώτος... αλλά ας αρχίζουν να δοκιμάζουν και άλλοι σιγά σιγά...νομίζω ότι αρχίζω να ησυχάζω...:music-smiley-004::music-smiley-004:

Προδότη!!! :flipout::flipout::flipout::flipout:

Εγώ πάντως εδώ και μερικές μέρες που έβαλα έναν Ekos επάνω δεν το δίνω με τίποτα...-bye-

:flipout::flipout::flipout:

Να χαιρεσαι τον Ekos :SFGSFGSF:....για πες λιγα λογια για τις αλλαγες σε σχεση με τον rega

Ο Ekos αναπαράγει περισσότερο μπάσο και είναι πιο γλυκός.

Ο Rega είναι πιο "ουδέτερος" και ξερός.

Είναι βέβαια καιρός που έβγαλα τον Rega διότι τον μεταφύτεψα στο Oracle.

Ο Συνδυασμός Ekos και Benz L2 είναι γλυκύτατος και μου ανανέωσε το ενδιαφέρον και την όρεξη για το Sondek.

Επίσης τοποθέτησα και τα δύο πικάπ σε επιτείχια bracket και πράγματι αποδίδουν πολύ καλύτερα... http://www.project-audio.com/main.php?prod=wallmountit1&cat=accessories&lang=en

Εχθές που ξεμοντάρισα το Sondek μου και το έφερα στην "μαμά" κατάσταση 100% όπως το είχα αγοράσει, για να το πουλήσω...

Λέω,... δεν δεν κοιτάω να δω αν οι τρύπες του Inspire subchassis έχουν κάποια διαφορά ως προς το αυθεντικό υποσασί όπως αναφέρθηκε από ένα μέλος εδώ...

Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι οι τρύπες ταιριάζουν (συμπίπτουν) ακριβώς 1000%...δυστυχώς είναι απολύτως αδύνατη η φωτογράφηση ώστε να είναι όλες οι τρύπες ακριβώς από επάνω.

Σας το αναφέρω όχι διότι έχω τα πράγματα αυτά προς πώληση (ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα πουλήσω εδώ και αν θέλετε αποσύρω και την αγγελία...)...αλλά για να μην πλανάται η εντύπωση που δημιουργήθηκε σε προηγούμενα ποστ.

Και για να ενημερωθούν ορισμένα μέλη που "κατάλαβαν" και ζήτησαν "ενημέρωση"...

Απάντηση: Re: Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Εχθές που ξεμοντάρισα το Sondek μου και το έφερα στην "μαμά" κατάσταση 100% όπως το είχα αγοράσει, για να το πουλήσω...

Λέω,... δεν δεν κοιτάω να δω αν οι τρύπες του Inspire subchassis έχουν κάποια διαφορά ως προς το αυθεντικό υποσασί όπως αναφέρθηκε από ένα μέλος εδώ...

Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι οι τρύπες ταιριάζουν (συμπίπτουν) ακριβώς 1000%...δυστυχώς είναι απολύτως αδύνατη η φωτογράφηση ώστε να είναι όλες οι τρύπες ακριβώς από επάνω.

Σας το αναφέρω όχι διότι έχω τα πράγματα αυτά προς πώληση (ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα πουλήσω εδώ και αν θέλετε αποσύρω και την αγγελία...)...αλλά για να μην πλανάται η εντύπωση που δημιουργήθηκε σε προηγούμενα ποστ.

Και για να ενημερωθούν ορισμένα μέλη που "κατάλαβαν" και ζήτησαν "ενημέρωση"...

Αγαπητέ Chris1967,

Αυτή είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά για το θέμα που έχει προκύψει με το υποσασί της Inspire HiFi. Αυτό γίνεται επειδή αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω σε ένα θέμα το οποίο θεωρούσα λήξαν.

Σε όλες τις αναφορές μου στο συγκεκριμένο θέμα νομίζω ότι ήμουν απόλυτα σαφής. Συγκεκριμένα, ανέφερα ότι αγόρασα ένα υποσασί της Inspire HiFi του οποίου η γεωμετρία παρουσιάζει σαφέστατη απόκλιση από τη γεωμετρία του αυθεντικού υποσασί της Linn. Το συγκεκριμένο υποσασί το έχω ακόμα στην κατοχή μου (και φυσικά δεν το έχω τοποθετήσει στο πικάπ λόγω της ακαταλληλότητας του) και θα επαναλάβω για άλλη μία φορά, με τον κίνδυνο να γίνομαι κουραστικός, ότι οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε μπορείτε να το ελέγξετε και μόνος σας.

Από εκεί και πέρα ποτέ δεν ανέφερα και πολύ περισσότερο δεν υπονόησα ότι το υποσασί της Inspire HiFi που έχετε εγκαταστήσει στο δικό σας πικάπ παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν μόνο εικασία καθώς δεν γνωριζόμαστε και φυσικά δεν έχω πρόσβαση στο δικό σας πικάπ.

Το ενδεχόμενο η παρέμβαση μου αυτή στο συγκεκριμένο thread να σας δημιουργήσει πρόβλημα στην πώληση του υποσασί της Inspire HiFi με λυπεί αλλά θεωρώ ότι εάν αφενός εντάξετε τις ερωτήσεις των πιθανών αγοραστών σε ένα γενικότερο πλαίσιο θεμιτής έρευνας αγοράς από την πλευρά τους και αφετέρου συνυπολογίσετε την παρούσα αναφορά μου, το συγκεκριμένο πρόβλημα εξαλείφεται.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι βασική επιδίωξη κάθε μέλους σε forum όπως αυτό που μας φιλοξενεί αποτελεί η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών και είμαι σίγουρος ότι εάν και εσείς είχατε βιώσει μία παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία με τη δική μου ασφαλώς και θα την είχατε μοιραστεί με τα υπόλοιπα μέλη του forum.

Ελπίζω να ξεκαθάρισα πλήρως τη θέση μου...-bye-