Linn Sondek LP12 Upgrades and Tweaking

Οφείλω και εγώ να σου απαντήσω.

Μου φαίνεται αρκετά περίεργο, που ενώ σου δόθηκε η ευκαιρία να στείλεις πίσω το υποσασσί και να σου το αντικαταστήσουν ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ, εσύ αποφάσισες να μην το κάνεις,... για ένα,... καπρίτσιο, για το γαμώτο δηλαδή... αυτό μου φαίνεται εκτός από περίεργο, και ύποπτο...

Τα περί ακαταλληλότητας σε παρακαλώ άστα, διότι το υποσασσί αυτό έχει πουλήσει και συνεχίζει να πουλάει... μάλλον μόνο εσύ έλαβες κάποιο προβληματικό...και με τον τρόπο που το ανέφερες εδώ στην ενότητα τούτη έδωσες αρνητική εντύπωση, σε αυτούς που διαβάζουν.

Φυσικά οι Έλληνες ψοφάμε για αρνητικά σχόλια και όλα τα βλέπουμε πονηρά...σαν πιο έξυπνοι...

Δεν αντιλαμβάνομαι ΠΟΙΟΥΣ πας να προφυλάξεις λοιπόν... τους έξυπνους ή τους πονηρούς?????

Ως αναφορά τις αγγελίες μου... δεν με νοιάζει να πουλήσω δεν έχω ανάγκη... ευτυχώς...

και από την άλλη γνωρίζω ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει κανείς τίποτε διότι η νοοτροπία είναι να τα παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί... πρόσφατα πούλησα τα καλώδια μου στο E-bay στην σχεδόν διπλάσια τιμή... απότι τα είχα δώσει εδώ, μπας και κάποιος συνφορουμίτης κάνει την δουλειά του...μάλλον εμείς οι Έλληνες είμαστε οι πονηροί και όλοι οι άλλοι τα κορόιδα...

παρακαλώ τους moderators να σβήσουν ΟΛΕΣ τις αγγελίες... εδώ δεν πουλάω τίποτε πια και για κανένα λόγο...

αλλά και θα σκεφτώ πολύ, να δώσω και πληροφορίες, διότι απ ότι βλέπω πολλοί διαβάζουν, λίγοι καταλαβαίνουν...

Αυτά τα ολίγα

και εγώ ξεκαθάρισα την θέση μου...-bye-

Χρήστο και Ιωάννη, μια παράκληση..

Είστε και οι δύο από τα χαμηλών τόνων μέλη μας
και νομίζω πως έχετε την δυνατότητα να τα βρείτε μεταξύ σας. Γι αυτό καλύτερα
θα είναι να επικοινωνήσετε με pm ή ακόμη καλύτερα τηλεφωνικά.

Υπάρχει λύση για όλα, αρκεί να υπάρχει και η καλή διάθεση..

...Δεν είναι δικαστήριο ούτε ανακριτικό γραφείο το φόρουμ, παίδες!

Νομίζω πως τα δύο μέλη που εμπλέκονται μπορούν να τα βρούν...Λυπάμαι
αλλά οποιαδήποτε αναφορά επί του θέματος που απασχολεί τους φίλους μας, θα διαγράφεται.....

λοιπόν επανενεργοποιώ την κουβέντα, λόγω πιθανού ενδιαφέροντός μου για το εν λόγω πικαπ.

μιλάω λοιπόν κι εγώ με τον robert (έχω διαβάσει και τις 23 σελίδες οπότε γνωρίζω ποιες αναφορές έχουν γίνει) και θέλω τις γνώμες των κατόχων του LP12 για το ΠΟΙO TWEAK νομίζετε πως είναι vfm . το THE VIVID X12 (σίγουρα πολλά-τα-λεφτά-άρη £999 !) αυτό δηλαδή που παίρνει τους 12'' βραχίονες ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ του, ή το VIVID UPGRADE PACKAGE με τα £850 ?

επειδή έχω μια κάποια εμπειρία από το '85 έως τώρα από πικάπ (κυρίως ΒΕΒΑΙΑ ασχολούμαι με συλλογή δίσκων , cd , flac .etc από τότε) , ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ όμως -σε καμμία περίπτωση- ΕΙΔΙΚΟΣ στα linn ή τα εξαρτήματά τους) θέλω να μου προτείνετε ΠΟΙΟΣ κατά τη γνώμη σας βραχίονας (σε λογική τιμή) του πάει γάντι...

αν αγοράσω από τον αναφερθέντα τύπο (Inspire Hi-Fi) θα αγοράσω ΚΑΙ το πικάπ (μάλλον καλύτερα τα κομμάτια του LP12 που θα χρησιμοποιήσει .

οπότε ξεκινάμε σε λίρες από τις 500 (πικάπ) και αν προσθέσουμε και κανά 500ρικο βραχίονα με κεφαλή (αλήθεια στο εύρος τιμής εδώ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ? (κατά προτίμησή μου ΜΜ) και μετά μένει το τί μοντίφα θα πω του τύπου να μου κάνει.

π.χ. έναν rega rb-30x πως τον βλέπετε ή προτείνετε κάτι άλλο

το σύνολο θα πρέπει να κοστίζει μέχρι από 2000 (οριακά, λίρες πάντα) .. σε άλλο thread που άνοιξα ζήταγα πικαπ μέχρι 1500 το πολύ αλλά εδώ ανεβαίνω γιατί νομίζω πως ίσως αξίζει... αποτρέψτε με αν νομίζετε πως ΔΕΝ..

Εγώ δεν θα ξαναγύριζα εκεί.

Δυστυχώς το δικό μου το πούλησα οπότε δεν μπορείς να το ακούσεις, αλλά μου έχει μείνει ακόμα το Inspire Vivid subchassis/armboard/baseboard.

Υπάρχει μια νοτροπία αντιLinnική εδώ στο φόρουμ αλλά και γενικά, οπότε δεν νομίζω να απαντήσουν πολλοί υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης σου.

Το Linn για να παίξει πιο σωστά και ουδέτερα θέλει σίγουρα αλλαγή του subchassis και θέλει τουλάχιστον Ekos... επίσης θέλει καλό τροφοδοτικό... Lingo I/II ή HerculesII...

Οπότε ξεφεύγει στην τιμή και ενώ παίζει καλά υπάρχουν άλλα πιο καινούργια πικάπ που παίζουν το ίδιο ή καλύτερα.

Αν όμως σου αρέσει ο ρετρό ήχος του "παλιού" Sondek... τότε βρες ένα Valhala/Ittok και μην το πειράξεις παραπέρα.

Aν είχες ένα τέτοιο θα άξιζε το vivid kit να το βάλεις επάνω και να διαπιστώσεις τις σημαντικές αλλαγές που κάνει στον ήχο προς το καλύτερο...αλλά είπαμε ξεφεύγει η τιμή...

Τώρα για τους Rega μην ασχοληθείς, εγώ δοκίμασα (Rega RB 900) και απλά ο Ekos είναι αλλού επάνω στο Sondek... (Τον Rega rb300 δεν τον θεωρώ καλύτερο επάνω στο Sondek από έναν Akito αντιθέτως νομίζω ότι ο Akito υπερέχει...)

Ελπίζω να βοήθησα...

Last edited:
Συμφωνω με τον Κρις οτι ο rega δεν ειναι και ο καλυτερος συνδιασμος με το sondek,ισως ουτε και για το TD-160

Πραγματικά χρήσιμο το link για ρυθμίσεις που αφορούν το θρύλο.Αν και όπως ξέρεις και γω αναπαλαίωσα ένα Lenco και έμεινα με ανοικτό το στόμα με το χαμηλό,το Sondec,είναι ένας θρύλος που καθημερινά το σχεδιαστικό team που αφορά την εξέλιξή του πλατώ,προσθέτει μικρές αναβαθμίσεις που περνούν στα ψιλά περιοδικών και φόρουμ (ακόμα και με το σφίξιμο των βιδών ασχολούνται),με αποτέλεσμα ένα σύγχρονο Linn με τις mods της εταιρίας να στέκεται άνετα απέναντι στον ανταγωνισμό και ν ακούγεται φοβερά σε σχέση με 'τέρατα' του χώρου.Μικρές πινελιές μπαίνουν κατά καιρούς στη σχεδίαση και αυτό είναι προσωπική εμπειρία.Αρκεί κάποιος να επισκεφτεί ένα Linn spot,όπου το service team,να είναι ενημερωμένο διαρκώς με τις σχεδιαστικές εξελίξεις της εαιρίας.Υπάρχουν τέτοια καταστήματα που είναι σε διαρκή επαφή με την εταιρία,όχι μόνο για αναβαθμίσεις που κοστίζουν περιουσίες ,αλλά και με μικρά tweak,που έχουν ακουστικά αποτελέσματα.Μπορεί κάποιος που έχει παλιότερο να το περάσει απ τη Linn clinic,και να 'περάσει' μερικά mods της εταιρίας.
Ας μη ξεχνάμε ότι απ το 1974 πουλάει και ..απασχολεί τόσες άλλες μικροεταιρίες που ασχολούνται με την καλίτερη απόδοσή του,κάτι που κρατάει σ επαγρύπνηση τους μηχανικούς της μαμάς εταιρίας.Αν βρεθείτε σε κάποια χώρα μ εξειδικευμένο linn team ,ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ,θα καταλάβετε τι εννοώ.

LINN SONDEK

Γειά σας.

θα ήθελα την βωηθειά σας,σ'ενα θέμα που με απασχολεί έχω το εν λόγω πικάπ και θα ήθελα να του βάλω βραχίωνα μιάς που δεν έχει, σκέφτομαι πολύ για linn ittok,project evolution 10cc,sme 3009.κοιτάζω για linn αλλα τα λεφτά ξεφέυγουν πολυ βλέπω 800,1000ευρώ,για sme βρίσκω γύρω στα 400 απλώς αν βάλω sme θα πρέπει να αλλάξω και το armboard.

Ποιόν θεωρείται κατά την γνώμη σας ότι θα ταιριάξει καλήτερα?
το max ποσό που διαθέτω είναι 500ευρώ.
Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις καλοδεχούμενες.

Re: LINN SONDEK

εχεις και καποια κεφαλη, η εχεις αποφασισει ποια θα παρεις ?

γενικα, καλο ειναι να σκεφτεσαι το ταιριασμα κεφαλης+βραχιωνα/ πικαπ. ο ΙΤΟΚ ειναι στα 13.5 γρ, δλδ μεσαιο-βαρυς, ο SME με αποσπομενο στα 9.5 ενω ο PROJECT καπου ενδιαμεσα.

Ένας καλός Akito είναι ανώτερος από κάποιον κακοποιημένο Ittok... και φτηνότερος... είναι ότι πρέπει για το πικάπ αυτό...

Ένας Ittok σε πολύ καλή κατάσταση είναι πολύ καλός, και ακόμα καλύτερος ένας Ekos...

Για sme 3009 ρώτα τον Dr Pan K, εγώ τον δικό μου τον χάρισα...

Μην ασχοληθείς με τον Project...

Οι τρεις Linn βραχίονες είναι κατασκευασμένοι να λειτουργούν σωστά στο πικάπ, και κατά την γνώμη μου μην ψάξεις αλλού...

Όταν αποφασίσεις ποιον από τους τρεις αυτούς θα βάλεις τότε να δεις για κεφαλή... όπως πολύ σωστά σου λέει ο Πάνος...

Aκόμα δεν έχω αποφασήσει αλλά θα καταφύγω σε κάποια της linn ή zyx.

Δεν αγοράζεις κάθε μέρα βραχίωνες, οπότε θα σού λεγα να κάνεις λίγη υπομονή και οικονομίες ακόμα και να πάρεις έναν Ittok σε καλή κατάσταση.
Δοκιμασμένα φοβερός και με περγαμηνές του βάρους Van den Hull...

οι ΖΥΧ με τον ΙΤΤΟΚ ειναι πολυ καλος συνδυασμος, συντονιζονται και στους δυο αξονες στα 10+-.5 Ηζ.

Πάντα απ την εποχή ακόμα της Linn-o-φοβίας,όπου η εταιρία είχε την απαίτηση να πουλιούνται μόνο τα προϊόντα της στα σημεία που αντιπροσωπευόταν ,όλοι οι dealers και οι reviewers έθεταν την σημασία της συνεργείας των πλατώ της με ομόσταυλα προϊόντα.

´Ετσι έμειναν στην ιστορία αυτοί οι συνδυασμοί και λίγοι παρέκλειναν απ την 'ταξιδιωτική' αυτή οδηγία.

Συστήνω Ittok ΙΙ και ανακαλωδίωση στο μέλλον..

Υπάρχει ενότητα που έχει πολύ πληροφορία μέσα... δεν είναι προτιμότερο να συνδυαστεί το παρών νήμα?

Στα 15+ χρόνια συμβίωσης με το πικάπ αυτό τα 5+ ήταν με Linn Basik Plus, μετά με Linn Akito, μετά με Rega RB900, και τον τελευταίο χρόνο πριν το πουλήσω τελικά το Sondek ένας Linn Ekos Mk1.

O Rega RB900 (με ανακαλωδίωση VDH) ήταν ισότιμος με τον Ekos αλλά παρουσίαζαν την μουσική με διαφορετικό τρόπο... τελικά προτίμησα τον Ekos.

Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει φυσικά οποιονδήποτε Rega με καλά αποτελέσματα... ο ήχος είναι πιο flat και ξερός και μπορεί να σου αρέσει καλύτερα.

Ένας συνδυασμός πολύ καλός είναι o Alphason HR100S.

Από νέους βραχίονες που θα σε βοηθήσουν να αλλάζεις κεφάλες εύκολα δες τον Jelco 750d που καινούργιος του κουτιού είναι στα λεφτά που κοιτάς και μάλιστα νομίζω κάποιος πουλάει εδώ στο φόρουμ.

Σε αυτό το λινκ ένας Δανός κάνει άμεση σύγκριση μεταξύ Jelco 750d και Linn Ittok, (σε άλλο πλατώ είναι η αλήθεια, και όχι σε Linn). Το αποτέλεσμα είναι η πώληση του Ittok.Προσωπικά θα έκλινα προς τον Jelco και γιατί έρχεται στα λεφτά που θέλεις να δώσεις καινούριος, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται.

Σας ευχαριστώ όλους για της προτάσεις που δώσατε θα το ψάξω το θέμα.
Έχω να σας παραθέσω άλλο ένα ερώτημα,σε περίπτωση που ενδιαφερόμουν να του βάλω 12 ιντσο βραχίωνα,θα ήταν υπερβολή γι´αυτό το πικάπ?
αναφερόμενως στο γεγονός μεγαλήτερης γκάμας κεφαλών δηλ.στο να μπωρεί να σηκώνει και λίγο ποιό βαριές κεφαλές.

12ιντσος δε νομίζω ότι χωράει. θα πρέπει να φτιαχτεί ιδιοκατασκευή που πατάει στο υπάρχον armboard και θα βγαίνει εκτός του πλαισίου του σασί, αλλά θα δημιουργεί θέμα με την ισορροπία στις αναρτήσεις. Απλά το ξεχνάς...