Promitheas
Established Member
- 12 February 2010
- 191
Ο EKOS SE 12 ιντσος δεν είναι?
Σας ευχαριστώ όλους για της προτάσεις που δώσατε θα το ψάξω το θέμα.
Έχω να σας παραθέσω άλλο ένα ερώτημα,σε περίπτωση που ενδιαφερόμουν να του βάλω 12 ιντσο βραχίωνα,θα ήταν υπερβολή γι´αυτό το πικάπ?
αναφερόμενως στο γεγονός μεγαλήτερης γκάμας κεφαλών δηλ.στο να μπωρεί να σηκώνει και λίγο ποιό βαριές κεφαλές.
Συνφωνώ, αλλά λέμε τα ίδια και τα ίδια που είναι γραμμένα στο άλλο thread για Sondek... αν είναι δυνατόν να το συγχωνεύσουν οι μοντ...
Εγώ έκανα αρκετές αναβαθμίσεις κυρίως της Inspire και ήταν όλες με σοβαρές επιπτώσεις στον ήχο, εξελίσσοντας τον χρωματισμένο Sοndek (Valhalla/Nirvana) σε ιδιαίτερα ομοιόμορφο flat και αναδεικνύοντας λεπτομέρεια που δεν υπήρχε πριν... το τίμημα είναι μεγάλο όμως ακόμα και για αυτές τις αναβαθμίσεις που είναι κλάσμα των τιμών που ζητά η μαμά εταιρία...
Αν θέλετε την γνώμη μου, μην ασχοληθείτε... αλλά αφού ο φίλος ντε και καλά θέλει Sondek...
Μιας και το πήγαμε σε αναβαθμίσεις, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το ίδιο το plynth, και ομολογουμένως το plynth της Linn είναι μαντάρα.
Ορίστε μια φωτό από μετατροπή που έκανε φίλος και πλέον το μηχάνημα είναι σε τελείως άλλες διαστάσεις...
![]()
Ο πλίνθος είναι εκείνο το σημείο του Sondek που έχει την ΛΙΓΟΤΕΡΗ επίπτωση στον ήχο...
Πολύ μεγαλύτερη ας πούμε επιπτωση έχει το bottom board...
ωραίο οπτικά το Sondek της φωτογραφίας και βλέπω έχει και Hercules... και ακρυλικό ματ... και αλλαγμένο armboard, αν και το ξύλο δεν ξέρω αν κάνει καλό εκεί...
Άρα, εφόσον έχει ατέλειες... εγώ μόνο δύο εκδοχές βλέπω...
Αν σ'αρέσει το κρατάς μαμίσιο, αν δεν σ'αρέσει το πουλάς και παίρνεις κάτι σοβαρότερο... τα teaking τα έχω κάνει και εγώ και κατέληξε να το πουλήσω αφού ευτυχώς μπόρεσα και πήρα πίσω ένα κλάσμα της επένδυσης που έκανα...
Γιατί αμφιβάλεις ότι η Linn γνωρίζει... αν δεν γνωρίζει ο κατασκευαστής και σχεδιαστής ποιός γνωρίζει? το είπες και μόνος σου ότι πήγες και έκανες αναβάθμιση χωρίς να γνωρίζεις εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (δεν είμαι μηχανικός είπες...).
Το πλινθ δεν παίζει ρόλο, όλες οι διαφορές που ακούς προέρχονται από το bottom board το οποίο προσωπικά (και όλοι οι κατασκευαστές μαζί και η Linn) θα προτιμούσα να είναι ένα νεκρό υλικό, ώστε να μην μεταβιβάζει δονήσεις στον πλίνθο (ή τέλος πάντων να διαφοροποιεί την μετατόπιση κραδασμών σε διαφορετικούς ρυθμούς από το πλινθ... άλλωστε το bottom board ακουμπά στο ράφι... έτσι λειτουργεί το bottom board, αυτά τα έχω μελετήσει με άπειρες ώρες ασχολίας στο θέμα...
Αν σου έκατσε κατά τύχη στο αυτί... άλλο θέμα...
Κάποια από τα πλινθ που πουλάνε στο e-bay είναι πολύ καλά... αλλά και πάλι είναι περισσότερο για διακόσμηση...
.... bottom board το οποίο προσωπικά (και όλοι οι κατασκευαστές μαζί και η Linn) θα προτιμούσα να είναι ένα νεκρό υλικό, ώστε να μην μεταβιβάζει δονήσεις στον πλίνθο (ή τέλος πάντων να διαφοροποιεί την μετατόπιση κραδασμών σε διαφορετικούς ρυθμούς από το πλινθ... άλλωστε το bottom board ακουμπά στο ράφι...
Την αναβάθμιση την έκανε ο φίλος με δοκιμή οπότε δεν ήταν τύχη, το γνωρίζαμε το αποτέλεσμα. Αν δεν του άρεσε απλά θα το αντιστρέφαμε στην πρότερη κατάσταση.
Η Linn το λογικότερο είναι να γνωρίζει. Το θέμα είναι τι συμβιβασμούς κάνει κατά την παραγωγή (όλες οι γραμμές παραγωγής έχουν τέτοιες είτε το θέλουμε είτε όχι ανεξαρτήτως κόστους) και φυσικά είναι θέμα του τι χρεώνει για να λύσει τα προβλήματα που γνωρίζει. όπως πχ το Keel που κάνει όσο κάνει, ενώ το αρχικό ντιούικο ήταν από πολύ καλύτερο υλικό (αερολαμ αν θυμάμαι καλά) και έκανε σχεδόν τον 1/10 των χρημάτων...
Το να λέμε ότι το plynth δεν παίζει ρόλο είναι τουλάχιστον υπεραπλούστευση.
Όπως και το να λέμε ότι η μάζα και το υλικό δεν παίζουν ρόλο ή δεν χρειάζονται. Ειδικά σε ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα όσο ένα πλατώ
Τα αυθεντικά πλινθ της Linn είναι ατόφια από ξύλο διαφόρων δέντρων... δεν έχει αναφερθεί ΠΟΥΘΕΝΑ ότι το ένα πλινθ παίζει καλύτερα από το άλλο... μην επιμένεις σε παρακαλώ πάνω σε κάτι που η παγκόσμια κοινότητα δεν έχει αποφανθεί...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.