Μόλις παράγγειλα το Inspire Vivid Kit...
Χωρίς το plinth, και σύντομα θα γίνει η ανακατασκευή...
Διαβάζω προσεκτικά αυτά που γράφετε, και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις...
Το πικάπ είναι ένα μηχανικό σύστημα και μάλιστα αυτό το συγκεκριμένο έχει κάποιες μηχανικές "ατέλειες" οι οποίες ευθύνονται για το ήχο που παράγει, αλλά και εκείνα που ΔΕΝ κάνει.
Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες τους οποίους έχετε ήδη αναλύσει μέσα σε τούτο το φόρουμ, ας μην ξαναλέμε τα ίδια...
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ήχος σε ποσοστό που να θεωρείται τόσο μεγάλη βελτίωση (ας πούμε 10-20%) μόνο από το τροφοδοτικό, χωρίς πρώτα να δίνουμε σημασία στα θεμέλια, δηλαδή στο υποσασί, και στην στιβαρότητα του baseboard... όταν το ένα είναι μια πραγματική καμπάνα, και το δεύτερο ένα κακό αντηχείο...
Και βάζω κάτω την λογική (δεν μπορούσα να το πω πριν αυτό διότι δεν ήξερα όσα ξέρω τώρα και δεν υπήρχαν όλες αυτές οι βελτιώσεις)... που θα στηριχθεί ο βραχίωνας (όποιος και αν είναι αυτός) και πως θα αποδώσει εάν τα πάντα κουδουνίζουν και συντονίζουν?
και σας ρωτώ μπορεί να αποδώσει εάν απλά το τροφοδοτικό μειώσει τους κραδασμούς κίνησης του μοτέρ...και δώσει μεγαλύτερη σταθερότητα περιστροφής?
Δεν λέω ότι δεν παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά στο δικό μου μυαλό η λογική λέει ότι πρέπει να ξεκινάμε από τα θεμέλια... αυτά τα θεμέλια δεν υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια και έπρεπε (εάν θέλαμε να κρατήσουμε τα Linn μας ή να είμαστε ευχαριστημένοι από τον ήχο, που τουλάχιστον εγώ ήμουν, ή να προβούμε σε ότι αναβαθμίσεις μας έλεγαν αυτοί ανάλογα με το τι κυκλοφορούσαν οι ίδιοι στην αγορά, μαζί με την παραφιλολογία των reviewers...
Τώρα έχουμε αυτή την επιλογή... και μάλιστα με πολύ καλές τιμές, και ΟΛΟΙ τους ανεξαιρέτως επιστροφή χρημάτων... αυτό πρέπει να σας λέει κάτι... ότι έχουν το θάρρος πίσω από την ποιότητα των προϊόντων τους, και δεν έχουν την τόσο μεγάλη υποστήριξη που έχει η μαμά εταιρία, κακά τα ψέματα...
Βάση αυτής της λογικής, αλλά και της λογικής του DIY και του χομπίστα προβαίνω σε αυτές τις αναβαθμίσεις διότι πιστεύω ότι θα είναι σημαντικές,... πολύ πιο σημαντικές βάση αναλογίας ποιότητας αναβαθμίσεως ήχου ανά ευρώ που ξοδεύτηκε...
Αλλά δεν θέλω να τον φωνάξω Γιάννη, αφού δεν τον είδα ακόμη...
Φίλε AUDIOLYTIC δεν σου κρύβω ότι το σκέφτηκα και αυτό, αλλά πάνε ακριβά και δεν ξέρεις αν είναι καλές... πχ τώρα μόλις σε μια δημοπρασία στο e-bay μια Ittok LVII που την πουλάγανε για "later model" πράγμα μυστήριο αφού είχε το διπλό αντίβαρο πίσω, έφυγε για 480 λίρες... εγώ έφυγα από τις 300 περίπου διότι απλά δεν αξίζει τον κόπο...
Μια αναβάθμιση που μάλλον θα κάνω επίσης (αλλά λίγο αργότερα) θα είναι να τοποθετήσω μια μεταλλαγμένη RB1000 επάνω (Cardas/Tungsten lower gravity weight/bearing upgrade)...
Νομίζω ότι εργοστασιακή είναι στα ίδια με την πρώτη Ekos, και ότι σαν μεταλλαγμένη... ας μην πω...
Οπότε και στον τομέα των βραχιόνων πάλι υπάρχουν εναλλακτικές...
Αυτά μέχρι να έρθουνε τα καλούδια...