Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Δεν εχει προσπαθησει κανεις να κανει mount το partition που ανηκει στο PS3?

Το λεω γιατι οι περισσοτεροι φανταζομαι εχουμε δωσει στο linux 10GB και ολο τον υπολοιπο διαθεσιμο χωρο στο PS3 οπου εχουμε αποθηκευσει τα video μας

οποτε θα βολευε παρα πολυ να μπορουμε να δουμε αρχεια που δεν μπορει το PS3 μεσω του VLC πχ?

η εντολη απο οτι ξερω ειναι η mount
μπορει να βοηθησει κανεις ωστε να κανουμε ΜΟΝΙΜΟ mount το partition του PS3?

Αποσυνδεσα το πληκτρολογιο να δω τι μηνυμα θα βγαλει παλι το ιδιο....την ιδια γραμμη που φαινετε και στην photo . Ποιος μπορει να ξερει τι ακριβος φταιει?
Απ οτι καταλαβαινω μαλλον καποιο αρχειο πρεπει να λειπει απο το dvd ομως το dvd ειναι σωστα γραμμενο 15 φορες .....

Ψαξε λιγο στο google το μυνημα απο την εικονα που επισυναψες

NO VRS FOUND

στα γρηγορα απο οτι ειδα γιατι ο υπολογιστης στην δουλεια ειναι αθλιος, μαλλον εχεις συνδεσει το PS3 σε non Hi def οθονη οποτε δεν μπορεις να δεις παραθυρικο περιβαλλον στο Linux

ψαξε NO VRS FOUND ERROR LINUX

Δοκιμασε να κανεις εγκατασταση χωρις να εγκαταστησεις πρωτα το otheros.bld

μαλλον το εχουν ενσωματωσει στο DVD του YDL.6

και εγω το ιδιο εκανα διαβαζοντας της οδηγειες της terra soft χωρις προβλημα

Δεν εχει προσπαθησει κανεις να κανει mount το partition που ανηκει στο PS3?

Το λεω γιατι οι περισσοτεροι φανταζομαι εχουμε δωσει στο linux 10GB και ολο τον υπολοιπο διαθεσιμο χωρο στο PS3 οπου εχουμε αποθηκευσει τα video μας

οποτε θα βολευε παρα πολυ να μπορουμε να δουμε αρχεια που δεν μπορει το PS3 μεσω του VLC πχ?

η εντολη απο οτι ξερω ειναι η mount
μπορει να βοηθησει κανεις ωστε να κανουμε ΜΟΝΙΜΟ mount το partition του PS3?

το partition του game-os ,είναι σε ειδικό proprietary format το οποίο είναι και encrypted. Οπότε απλά ξέχνα το!!!

το partition του game-os ,είναι σε ειδικό proprietary format το οποίο είναι και encrypted. Οπότε απλά ξέχνα το!!!

Σιγουρο αυτο ετσι?

Μαλλον αποτρεπουν το hacking του Ps3 μεσω Linux, λογικο μου κανει

Μπορουμε μεσα απο το Linux με καποιο εργαλειο οπως το Partition magic πχ να αλλαξουμε το μεγεθος των Partitions?

Υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα για το Linux αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψουν στο Yellow Dog.

Σ αυτη εδω την σελιδα καποιος ειχε το ιδιο προβλημα με εμενα
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=316047&page=3

Εκανα format και εδωσα ολο το σκληρο στο ps3 και μετα ξανα format και εδωσα τα 10 για other os . Αλλα παλι τπτ....

Οποιος μπορει ας πιξει μια ματια σ αυτη την σελιδα μηπως δεν καταλαβα κατι σωστα...

Εχει καταφερει κανεις να παιζει το vlc στο y.d.l. 6.0.εγω το εγκτεστησα μεσω yum και οταν ανοιγω ενα avi αρχειο εχω ηχο αλλα εικονα τιποτα.

Σ αυτη εδω την σελιδα καποιος ειχε το ιδιο προβλημα με εμενα
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=316047&page=3

Εκανα format και εδωσα ολο το σκληρο στο ps3 και μετα ξανα format και εδωσα τα 10 για other os . Αλλα παλι τπτ....

Οποιος μπορει ας πιξει μια ματια σ αυτη την σελιδα μηπως δεν καταλαβα κατι σωστα...

1) Εκανες αυτο που σου ειπα παραπανω? Δλδ απ'ευθειας εγκατασταση απο το DVD χωρις το otheros.bld?

2) το DVD το καις απο Nero με Burn image σε χαμηλη ταχυτητα?

3) στην αρχη σου δινει την δυνατοτητα να ελεγξεις το DVD εγκαταστασης για λαθη, το κανεις η κανεις skip?

Last edited:
4) σε ρωτησα αρκετες φορες, σε τι τηλεοραση συνδεεις το PS3 και με τι τροπο?

Το συνδεω σε F HD.HDMI
1 To εκανα... τπτ
2 Ναι
3 Που εννοεις? Κανω επιλογη στο nero verify data after burning.

Το συνδεω σε F HD.HDMI
1 To εκανα... τπτ
2 Ναι
3 Που εννοεις? Κανω επιλογη στο nero verify data after burning.

Οταν πας να κανεις εγκατασταση το Linux η πρωτη οθονη σε ρωταει αν θες να ελεγξεις το Dvd εγκαταστασης για σφαλματα

το κανεις? η μηπως δεν φτανεις καν εκει?

Φιλε πραγματικα λυπαμαι που δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε

αυτο που λεει udf ειναι το file system των cd's-dvd's οπως δλδ το fat32 η το ntfs για τους σκληρους δισκους

μηπως εχεις πειραξει τπτ ρυθμισεις στο Nero?

προσπαθησες να γραψεις το αρχειο σε ενα usb stick και να το καψεις σε αλλο υπολογιστη?

Δεν με ρωταει πουθενα τπτ .....κανει μονο του κατι ελεγχους μαλλον και στο τελος μου βγαζει αυτα τα μηνυματα που βλεπετε....και κολαει εκει.

Το γραφω με το νερο 8 η ελαχιστη ταχυτητα που μουν επιτρεπει να το γραψω ειναι 4.
Δεν εχω αλλαξει τπτ απλα παταω το ισο αρχειο ανοιγει στο νερο και επιλεγω ταχυτητα κια παταω burn.

Last edited:
Δεν ξερω για εσας αλλα ο Firefox κρασαρει συνεχεια

μερικες φορες με πεταει στην log in screen!!!

εχω φορτωσει βεβαια μερικα add ons, fasterfox,tab mix plus, el-en dictionary και ενα theme

σε εσας?

πως μπορω να βαλω τον Opera? εχω εγκαταστησει εξτρα repositories για software αλλα δεν μπορω να τον βρω

ξερει κανεις πως?

Δύσκολα θα καταφέρετε να λειτουργήσουν όλα άψογα στο YDL v6.0, όπως έχω αναφέρει περιμένουμε τα νέα updates από την Terra Soft, έως τότε υπομονή...!

Ναι τι λεει εκει?

Να γραψω installtext στο kboot ναι να μην βαλω το dvd ....
Μετα ομως δεν καταλαβαινει τι πρεπει να κανω....
Η δικη μου tv ειναι HD.
....