LIP SYNC ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ SAMSUNG 32H5500

plasmag

New member
1 July 2010
33
Καλημέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα σε τηλεόραση που αγόρασα πριν μια εβδομάδα περίπου. Καθυστερεί η εικόνα σε σχέση με τον ήχο στα κανάλια της digea. Aπό εξωτερική πηγή που δοκίμασα χτες δεν παρατήρησα πρόβλημα. Το firmware είναι ενημερωμένο. Ψάχνω τις ρυθμίσεις αλλά δε βλέπω κάτι σχετικό. Το πρόβλημα δεν είναι συγκεκριμένο, άλλες φορές είναι πιο έντονο, άλλες φορές λιγότερο, σπανιότερα είναι σωστό, ενώ φαίνεται σε κάποια κανάλια να παρουσιάζεται πιο συχνά και πιο έντονα από άλλα. Είναι απαράδεκτο για καινούργια τηλεόραση να παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα. Έστειλα email στη samsung αλλά με αγνοήσαν. Φοβάμαι οτι έχω πέσει σε προβληματική τηλεόραση και άντε να δω πως θα ξεμπλέξω τώρα με το media markt. Δε ξέρω και ποιοι είναι οι όροι και οι κανόνες σε τέτοιες περιπτώσεις. Κρίμα γιατί κατά τ' άλλα είναι εξαιρετική τηλεόραση. Μακάρι να υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί γιατί δεν μπορώ να νοιώθω οτι βλέπω μεταγλωττισμένο πρόγραμμα όποτε ανοίγω την τηλεόραση. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα;
Έχω αγοράσει και μια samsung 50H6400 και φοβάμαι τι θα μου τύχει και εκεί με τη samsung!!!

Re: Απάντηση: LIP SYNC ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ SAMSUNG 32H5500

Νομίζω οτι δεν έχεις άδικο, με αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο. Είναι δυνατόν να μην έχουν καταφέρει να λύσουν αυτό το θέμα με ένα firmware update τόσο καιρό; Να μην μπω στον κόπο να την αλλάξω με μια ίδια; Θα έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα; Μου αρέσει που έδωσα περισσότερα λεφτα να πάρω "αξιόπιστη" samsung...

Ναι, έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και ξανά αναζήτηση καναλιών. Πάλι τα ίδια....

Απάντηση: Re: Απάντηση: LIP SYNC ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ SAMSUNG 32H5500

Νομίζω οτι δεν έχεις άδικο, με αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο. Είναι δυνατόν να μην έχουν καταφέρει να λύσουν αυτό το θέμα με ένα firmware update τόσο καιρό; Να μην μπω στον κόπο να την αλλάξω με μια ίδια; Θα έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα; Μου αρέσει που έδωσα περισσότερα λεφτα να πάρω "αξιόπιστη" samsung...

στη δικη μου το προβλημα λυθηκε σε μεγαλο ποσοστο,οταν ηρθε τεχνικος στο σπιτι και την ρυθμισε απ'τα κρυφα μενου.
Προφανως δεν μπορει να γινει με καποιο φιρμγουερ απντειτ.

Να μην βιαστώ να την πάρω στην πλάτη για αλλαγή δηλαδή. Μίλησα σήμερα με την samsung και κλείσαμε ραντεβού για απομακρυσμένη διαχείριση.
Αν είναι κάτι που διορθώνεται ας περιμένω. Τώρα Λάκη είναι υποφερτή η κατάσταση? Στο έκανε και σένα ακανόνιστα το πρόβλημα; Άλλες φορές μεγαλύτερη καθυστέρηση, άλλες φορές μικρότερη, σε άλλα κανάλια περισσότερο, σε άλλα λιγότερο; Το ίδιο μοντέλο έχεις;

ετσι ακριβως οπως το περιγραφεις,ειχε καταντησει εκνευριστικη η παρακολουθηση καναλιων,γιατι προσεχα συνεχεια τα χειλη των πρωταγωνιστων κι οχι αυτο που παιζοταν.
Η δικη μου ειναι η 6200.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το ιδιο εχω και στην κρεβατοκαμαρα που ειναι λιγο πιο παλια,αλλα δεν ειναι εντονο το φαινομενο.

κατάλαβα. Τα ίδια θα έχω και με την 540Η6400!!! @#@#@!%%^
Tώρα πόσο συχνά το έχεις το πρόβλημα;

τωρα ουτε καν το προσεχω,μαλλον εχει εξαλειφθει ή ειναι πολυ λιγο.
Το μονο που μου κανει,ειναι με εξωτερικο πλειερ,αλλα δεν ξερω αν φταιει το φιρμγουερ του πλειερ ή η τι βι.

Μεγάλη ανακούφιση αυτό που μου λες. Οπότε είναι κάτι που διορθώνεται. Σε κουράσανε από τη samsung μέχρι να έρθει ο τεχνικός ή ήρθε σχετικά σύντομα; Φαντάζομαι δε πλήρωσες κάτι, σωστά; Σου κάναν και σένα τον απομακρυσμένο έλεγχο πρώτα;

ωχ ρε φίλε, εσύ ταλαιπωρήθηκες πολύ!! Δεν έχω τέτοιο κουράγιο. Με βλέπω να την φορτώνω και να πηγαίνω mediamarkt για αντικατάσταση. Αυτή που σου αλλάξανε σου έκανε το θέμα με τον ήχο; Ξαναφώναξες τεχνικό δηλαδη για το θέμα του ήχου αυτή την φορά;

Νόμισα οτι είπες οτι έγινε με τη ρύθμιση στο κρυφό μενού απο την επίσκεψη του τεχνικού σπίτι σου. Άρα εκτός από το θέμα με την εικόνα είχες και το πρόβλημα του ήχου το οποίο διορθώθηκε όταν σου έκαναν αλλαγή πάνελ μετά από τόση ταλαιπωρία... Κατάλαβα. Ας περιμένω το πόρισμα της απομακρυσμένης διαχείρισης μεθαύριο και αν δεν γίνει τίποτα πάω για αλλαγή. Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση με άλλο ίδιο κομμάτι ή να πάω σε κάποια άλλης εταιρίας με καλό smart....

Last edited:
η απομακρυσμενη διαχειριση ειναι ενα call canter στη ρουμανια νομιζω, οπου θα σε παρει ενας κλασσικος τηλεφωνητης που τον εχουν βαλει να παρακολουθησει ενα-δυο σεμιναρια και να προσπαθησει να σε κανει να πιστεψεις οτι δεν εχεις προβλημα.
εγω μετα απο πολλαπλες επικοινωνιες μαζι τους ( για το μοντελο 48H6400 ) δεν καταφερα να βγαλω ακρη, γιατι οι τηλεφωνητες ελεγαν οτι η επισημη θεση της samsung ειναι οτι δεν το θεωρει αυτο βλαβη.
εγω να επιμενω για το αντιθετο και σε καθε τηλεφωνημα να γινομαστε κολαση με επικους διαλογους... κυριως γιατι ξερουν οτι ειναι προβλημα αλλα δεν μπορουν να σου πουν τιποτα αλλο περα απο οτι η επισημη θεση της σαμμυ ειναι οτι "δεν υπαρχει" προβλημα.
θα σου περιγραψω μονο ενα χαρακτηριστικο σημειο για να δεις σε τι επιπεδο βλακειας ειχε φτασει η συζητηση με την "απομακρυσμενη διαχειριση" (επεσε καλο μαρκετινγκ για αυτο το ονομα)
μετα απο 40 λεπτα τηλεφωνηματος και εχοντας εξαντλησει ολα τα επιχειρηματα ακολουθει ο παρακατω διαλογος :

τηλεφωνητης: κυριε .... πρεπει να καταλαβετε οτι επειδη εσεις το θεωρειται αυτο βλαβη, δεν σημαινει οτι πρεπει και η samsung να το βλεπει σαν βλαβη.
εγω: αυτο ομως λειτουργει και αντιστροφα. επειδη η samsung δεν το θεωρει αυτο βλαβη, δεν σημαινει οτι ουτε εγω θεωρω οτι υπαρχει προβλημα
τηλ: ( σιωπη για αρκετα δευτερολεπτα)
εγω: καταλαβατε τι εκανα τωρα; αντεστρεψα το επιχειρημα.
τηλ: το καταλαβα
(σιωπη ξανα)
.....
και η συζητηση συνεχιστηκε για λιγο ακομα στο ιδιο μοτιβο...
ελπιζω να βγαλεις καλυτερη ακρη απο εμενα

θεωρω παντως οτι ειναι μεγαλο προβλημα οτι αυτο δεν αναφερεται στο επισημο τοπικ του καθε μοντελου με μεγαλα γραμματα για να μην την πατησει κανεις οπως την πατησα εγω πριν 6 μηνες

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζες και εσύ haral? Έλλειψη συγχρονισμού ήχου - εικόνας; Αν είναι δυνατόν εν έτει 2015 να υπάρχει επώνυμη τηλεόραση με τέτοιο πρόβλημα, κάτι που δε το συναντάς ούτε στην φτηνότερη made in china. Και στα παράπονα οι κορεάτες να κάνουν τον "κινέζο"!!!! Ποτέ ξανά samsung! Απαράδεκτη αντιμετώπιση..
Βγήκε είδα χτες καινούργιο firmware update (2604). Το δοκιμάζω και αν η κατάσταση διορθωθεί έχει καλώς. Αλλιώς πάω για καμιά άλλη. Δε ζητάω πολλά. Να δουλεύει σαν τηλεόραση και να έχει ικανοποιητικές smart λειτουργίες (browser, youtube...)

Last edited:
χθες δοκιμασα τον ενσωματωμενο πλειερ της τι βι και παρατηρησα καθυστερηση της εικονας,οχι πολλη,αλλα αρκετη για να σου σπασει τα νευρα,επειδη ξερεις οτι υπαρχει.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057317474&viewfull=1#post1057317474

μην μιλησω για το υποχρεωτικο update που εκαναν στην τηλεοραση πριν καμια 15αρια μερες και γαμησαν το output του ηχου.
αυτο τουλαχιστον παραδεχτηκαν (για αρχη ) οτι ειναι λαθος....

αν θες να σου γραψω τα επιχειρηματα που μου ειπαν μπορω να στο κανω και να σου πω τις απαντησεις που εδωσα.
ειναι σιγουρο οτι και σε εσενα τα ιδια θα πουνε

Πραγματικά, η κατάσταση με το προηγούμενο firmware ήταν ανέκδοτο! Δεν πίστευα στα μάτια μου. Μετά το χθεσινό update (2604) έχει μαζευτεί κάπως το πρόβλημα. Όχi οτι δεν υπάρχει, αλλά είναι λιγότερο έντονο. Μπορείς με μερικές μπύρες να το ξεπεράσεις και να μην πετάς εκνευρισμένος πράγματα στην ηλίθια τηλεόραση που αγόρασες. Αγόρασα ταυτόχρονα και μια panasonic με τα μισά λεφτά για τον πατέρα μου, και μπορώ με βεβαιότητα να πω οτι νοιώθω εντελώς ηλίθιος για την επιλογή μου να προτιμήσω για μένα την υποτίθεται πιο αξιόπιστη samsung. Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι αν είναι κάποια κομμάτια που έχουν το πρόβλημα ή απλά έτσι είναι όλες οι samsung. Να επιχειρήσω δηλαδή αντικατάσταση με άλλη ίδιο μοντέλο μήπως είμαι πιο τυχερός ή να πάω σε άλλη εταιρία να βρω την ησυχία μου; Γνωρίζετε κάποια που να έχει μια καλή smart επίδοση? Δεν έχω καταφέρει ακόμα να τεστάρω και την panasonik πως είναι στο internet..
Αύριο είναι το προγραμματισμένο ραντεβού για τον απομακρυσμένο έλεγχο. Θα πάρω lexotanil και θα περιμένω να δω τί θα μου πουν. Θα σας ενημερώσω σχετικά. Haral, πες μας δυο λόγια για την εμπειρία σου να δω και γω τι θα τους πω και να ξέρει και ο κόσμος που σκέφτεται να πάρει samsung πού πάει να μπλέξει...