Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Αρκετοί έχουμε συνδρομή στο BSkyB.
Και υπάρχουν και κάποια μουσικά κανάλια ελεύθερα.

Ολα τα δωρεάν εννοείς :) αυτο που όλοι βλέπουμε ειναι sky με συνδρομή

Καλησπερα,

Εγώ αγόρασα πρόσφαρα ενα Tecatel ALG120 για λήψη Sky UK 28.2. Κατέληξα σ'αυτο λόγο τιμής (ολα τα υπόλοιπα 1,20 ήταν πιο ακριβά). Κατεβάζω στην Αθήνα με καλό κεντράρισμα 725 κανάλια. Όταν βρέχει χάνω αρκετά αλλα γενικά η λήψη του 2Ε κυμαίνετε απο 55-58%.

Το κάτοπτρο αυτό κάνει λιγότερο από ότι μία μηνιαία συνδρομή full pack, οπότε αν δεν σε καλύπτει καλό είναι να επενδύσεις.

Με ποιον δέκτη είναι η μέτρηση αυτή?
Του Sky?

Εγώ με βροχή δεν χάνω κάτι με το ίδιο πιάτο και inverto black ultra.
Σε καταιγίδα βέβαια άλλη ιστορία.

Με τον δεκτη Sky+HD ειναι οι μετρήσεις και LNB inverto black ultra.

Λόγο κόστους της συνδρομής δεν με έπερνε να δώσω παραπάνω.

Πάντως γενικά κι εγώ έχω προβλήματα στη λήψη μόνο σε καταιγίδα. Τα σκαμπανεβάσματα στο σήμα είναι καθημερινά ανάλογα την ώρα και χάνω κάποια απο τον Eutelsat 28A.

Εσένα πως είναι η λήψη με το tecatel?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Και ποσο παει η συνδρομη? Και τι καναλια μπορω να δω απο Ελλαδα?

προσπαθώ να συντονίσω το νέο LNB inverto black ultra high gain στον astra 2E

προσπαθώ με βάση το sky news HD 12460.00 H δέσμη Europe
και όλα οκ και μάλιστα έχω κάποια μικρή βελτίωση στο σήμα σε σχέση με παλιά

δεν λαμβάνω όμως όυτε τα ITV ούτε το sky movies premiere HD που είναι ακριβώς στην ίδια δέσμη

μέ ένα άλλο ίδιο πιάτο και LNB MTI Twin είναι μια χαρά

τι να κάνω;

_______________________________________________EDIT___________________________

παιδιά είτε το πιστεύετε είτε όχι πήρα ένα αλουμινόχαρο το εβαλα γύρω γύρω και τα πιάνει....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αλλά το skybox όχι....

Last edited:
και πάλι χωρίς σήμα στα ITV το παράξενο είναι ότι πχ στο sky news hd το σήμα είναι αρκετά δυνατό και σταθερό.

ναι δοκίμασα αλλά πάει χειρότερα. σα βάση έχω το κανάλι Sky Atlantic + 1 αλλά η δέσμη μου κάνει πολλά κόλπα

δηλαδή ακόμα και αν εχω μέγιστο σε αυτό ή σε κάποιο από τα sky atlantic HD & sky news HD αυτό δε σημαίνει ότι πχ θα βλέπω το channel 5 HD & Sky movies premiere HD !! (ενώ σύμφωνα με το kingofsat είναι στην ίδια δέσμη του 2Ε)

το ψάχνω συνέχεια όμως!

Last edited by a moderator:
ναι δοκίμασα αλλά πάει χειρότερα. σα βάση έχω το κανάλι Sky Atlantic + 1 αλλά η δέσμη μου κάνει πολλά κόλπα

δηλαδή ακόμα και αν εχω μέγιστο σε αυτό ή σε κάποιο από τα sky atlantic HD & sky news HD αυτό δε σημαίνει ότι πχ θα βλέπω το channel 5 HD & Sky movies premiere HD !! (ενώ σύμφωνα με το kingofsat είναι στην ίδια δέσμη του 2Ε)

το ψάχνω συνέχεια όμως!

Προςωπικα τις κατεβάζω ολες του 2e 24/7 χωρις σπασίματα σε λιακάδα, μονο. Ποτε όμως την συχνότητα του sky m prem hd. Κατα κάποιο τροπο η συγκεκριμένη συχνότητα δε δουλεύει σε πλήρη ισχύ, αυτη κ αλλες δυο τις οποίες κατεβάζω μεν, οριακά δε. Τη συγκεκριμένη, ούτε γ αστείο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παίζει να τρώει παρεμβολή απο γειτονικό δορυφόρο, δε το χω τσεκάρει. Ο 2ε εχει πολυ αδύναμο, συνεπώς ευάλωτο σημα.

Δε θα καταφέρεις κατι. Δοκίμασα απ τα καλυτερα LNB. Και κατι να καταφέρεις θα χεις σπασίματα σίγουρα κ οχι 24 ωρο αποτελεσμα.

δοκίμασα το smart tiatnium gold σήμερα, μία από τα ίδια ίσωςλίγο πιο κάτω από το inverto ultra high gain οπότε άφησα πάλι πάνω το 2ο...

το ιδανικό θα ήταν να στίρψω λίγο ολόκληρο το πιάτο (skew) αλλά αυτό μόνο με μοτέρ γίνεται ! ίσως και να το κάνω!

τελικά το βρήκα το πρόβλημα!!

ύστερα από μέρες σκέψης μου ήρθε η ιδέα να κατεβάσω λίγο το πιάτο και πραγματικά το σήμα ανέβηκε!!

μου έκοβε τη "θέα" η πάνω βεράντα με αποτέλεσμα να κόβεται αρκετό σήμα !!!!!!!!!!!!

το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να βιδώσω τις βίδες το ξανάχασα!! ακόμα και η παραμικρή απόκλιση μου χαλά τη στόχευση!!

τελικά το βρήκα το πρόβλημα!!

ύστερα από μέρες σκέψης μου ήρθε η ιδέα να κατεβάσω λίγο το πιάτο και πραγματικά το σήμα ανέβηκε!!

μου έκοβε τη "θέα" η πάνω βεράντα με αποτέλεσμα να κόβεται αρκετό σήμα !!!!!!!!!!!!

το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να βιδώσω τις βίδες το ξανάχασα!! ακόμα και η παραμικρή απόκλιση μου χαλά τη στόχευση!!
Σήμερα τοποθέτησα μπράτσο - επέκταση ώστε να βγει ακόμα πιο έξω το πιάτο και η βελτίωση στο σήμα ήταν θεαματική τόσο στο κεντρικό όσο και στους παρακεντρους δορυφόρους !!

Προβλέπω πολύ λιγότερα σπασίματα στις συννεφιές !

αλλά το μπράτσο προσθέτει έξτρα βίδες με αποτέλεσμα λίγο να σφίξεις μία χάνεις ακόμα και 8% στο SNR!!!!:AFADF0: