Απάντηση: Re: Λήψη και επεξεργασία Α/Μ φιλμ
Mε σωστό φιξάρισμα και πλύσιμο το T-Max καθαρίζει εντελώς και δεν μένει καμμία απόχρωση.
Ηταν εξ άλλου το Α/Μ φίλμ που χρησιμοποιούσα ανέκαθεν από τότε που κυκλοφόρησε.
Θέλει, όπως όλα τα φίλμς άλλωστε, πολύ καλό πλύσιμο/ξέβγαλμα με τρεχούμενο νερό, γύρω στην 1 ώρα για archival χρήση.
Όταν χρησιμοποιούμε Photo-flo ή Agepon η διαδικασία γίνεται ως εξής:
15-20 λεπτά πλύσιμο με τρεχούμενο νερό σε θερμοκρασία δωματίου, μετά μισό λεπτό σε φωτο φλό ή agepon**
** Τα παραπάνω χημικά δεν είναι σαπουνάκια, αλλά υγρά μείωσης της επιφανειακής τάσεως και σκοπό έχουν την απομάκρυνση των στατικών φορτίων που έλκουν σκόνες και αιωρούμενα σωματίδια.
Γίνεται τελείως καθαρό Βασίλη? Χωρίς καθόλου μωβ χροιά ούτε ελάχιστη?
Ρωτάω γιατί έχω παρακολουθήσει άπειρες φορές την συζήτηση για αυτό το θέμα στα φιλμάτα φόρουμ που είμαι μέλος και η γενική εντύπωση μεταξύ των χρηστών είναι οτι μια ελάχιστην χροιά μένει και πολύ δύσκολα την ξεφορτώνεσαι μόνο με σαπουνάκια.
Για δοκιμή άφησα μια φορά leader για πάνω απο 15λεπτά (αναδεύοντας κανονικά) σε 1+4 διάλυμα Rapid Fixer Tetenal και μετά το έπλυνα και με σαπουνάκι αλλα και πάλι μία ελαφρια μωβ χροιά την είχε. Διάφανο και πεντακάθαρο ναι, αλλά όχι άχρωμο. Αυτό εννοείς ή κάτι μου διαφέυγει?
Mε σωστό φιξάρισμα και πλύσιμο το T-Max καθαρίζει εντελώς και δεν μένει καμμία απόχρωση.
Ηταν εξ άλλου το Α/Μ φίλμ που χρησιμοποιούσα ανέκαθεν από τότε που κυκλοφόρησε.
Θέλει, όπως όλα τα φίλμς άλλωστε, πολύ καλό πλύσιμο/ξέβγαλμα με τρεχούμενο νερό, γύρω στην 1 ώρα για archival χρήση.
Όταν χρησιμοποιούμε Photo-flo ή Agepon η διαδικασία γίνεται ως εξής:
15-20 λεπτά πλύσιμο με τρεχούμενο νερό σε θερμοκρασία δωματίου, μετά μισό λεπτό σε φωτο φλό ή agepon**
** Τα παραπάνω χημικά δεν είναι σαπουνάκια, αλλά υγρά μείωσης της επιφανειακής τάσεως και σκοπό έχουν την απομάκρυνση των στατικών φορτίων που έλκουν σκόνες και αιωρούμενα σωματίδια.
Last edited: