Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

tatiana

AVClub Enthusiast
24 July 2006
1,006
Athens/Greece
Παιδιά επειδή βρίσκομαι σε μία δύσκολη (και λίγα λέω) κατάσταση με τη ΔΕΗ θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Ο λογαριασμός ερχόταν τσιμπημένος αλλά όχι υπερβολικός οπότε ξαφνικά πριν καμμιά δεκαριά χρόνια η ΔΕΗ έκανε χωρίς ειδοποίηση επιδιόρθωση μετρητή.

Από τότε οι λογαριασμοί δεν έρχονται το δίμηνο κάτω από 1500 ευρώ ή 500.000 δρχ

Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε απανειλημένα ενοχλήσει τη ΔΕΗ για να αλλάξει το μετρητή (αφού από τους ελέγχους βγαίνει σωστός - και καλά).

Η ΔΕΗ αρνείται. Είμαστε 2 άτομα που ζούμε στο σπίτι (170 τμ) και δεν τολμάμε να ανάψουμε λάμπα. Έχουμε αλλάξει όλες τις λάμπες με αυτές χαμηλής κατανάλωσης έχουμε αλλαξει θερμοσίφωνα και γενικότερα δεν καίμε καθόλου ρεύμα.

Παρολαυτά η ΔΕΗ αρνείτο μέχρι πρόσφατα να μας αλλάξει μετρητή. Ο τελευταίος λογαριασμός ήταν 1900 ευρώ.

Ξαφνικά παρατήρησαν ότι ο μετρητής τους τελευταίους 2 μήνες δεν μετρά νυχτερινό ρεύμα. Παρολαυτά η ΔΕΗ ακόμα αρνείται να μας αλλάξει μετρητή.

Έχουμε κάνει έλεγχο και δεν έχουμε διαρροές.

Να σημειώσω ότι αν παραδεχτεί η ΔΕΗ ότι έχει βλάβη ο μετρητής θα πρέπει να μας αποζημιώσει μέ τόκους για καμμιά δεκαετία πράγμα που δεν θέλει να το κάνει.

Είμαι και εγώ και η οικογένειά μου σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, οποιαδήποτε συμβουλή νομική και μη θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Παιδιά επειδή βρίσκομαι σε μία δύσκολη (και λίγα λέω) κατάσταση με τη ΔΕΗ θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Ο λογαριασμός ερχόταν τσιμπημένος αλλά όχι υπερβολικός οπότε ξαφνικά πριν καμμιά δεκαριά χρόνια η ΔΕΗ έκανε χωρίς ειδοποίηση επιδιόρθωση μετρητή.

Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε απανειλημένα ενοχλήσει τη ΔΕΗ για να αλλάξει το μετρητή (αφού από τους ελέγχους βγαίνει σωστός - και καλά).

Η ΔΕΗ αρνείται. Είμαστε 2 άτομα που ζούμε στο σπίτι (170 τμ) και δεν τολμάμε να ανάψουμε λάμπα. Έχουμε αλλάξει όλες τις λάμπες με αυτές χαμηλής κατανάλωσης έχουμε αλλαξει θερμοσίφωνα και γενικότερα δεν καίμε καθόλου ρεύμα.

Παρολαυτά η ΔΕΗ αρνείτο μέχρι πρόσφατα να μας αλλάξει μετρητή. Ο τελευταίος λογαριασμός ήταν 1900 ευρώ.

Ξαφνικά παρατήρησαν ότι ο μετρητής τους τελευταίους 2 μήνες δεν μετρά νυχτερινό ρεύμα. Παρολαυτά η ΔΕΗ ακόμα αρνείται να μας αλλάξει μετρητή.

Να σημειώσω ότι αν παραδεχτεί η ΔΕΗ ότι έχει βλάβη ο μετρητής θα πρέπει να μας αποζημιώσει μέ τόκους για καμμιά δεκαετία πράγμα που δεν θέλει να το κάνει.

Είμαι και εγώ και η οικογένειά μου σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, οποιαδήποτε συμβουλή νομική και μη θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Απάντηση: Re: EXOYN ΛΑΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ...??

Ευχαριστώ πολύ παιδιά
Εαν το ρολοι ειναι σε κοινοχρηστη προσβαση (πχ στο δρομο οπως συνηθως ειναι) σπαστε το και αφηστε τους να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα.

Re: EXOYN ΛΑΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ...??

Μετέφερα το post μου σε άλλο thread αλλά συνοπτικά σου γράφω ότι το σκέφτηκα (αν και είναι σε κήπο) αλλά αυτό είναι ποινικό αδίκημα και η ΔΕΗ σε πηγαίνει δικαστικά....και δεν σου δίνει ρεύμα επίσης

τσιμπημένος= πόσο για σας;
δηλαδή εδώ και 10 χρόνια πληρώνετε 1500-1900; πως και δεν συμβουλευτήκατε δικηγόρο τόσα χρόνια και πληρώνετε τέτοια ποσά;

τι έχετε μέσα στα 170τμ; βαριά βιομηχανία;

τσιμπημένος= πόσο για σας;
δηλαδή εδώ και 10 χρόνια πληρώνετε 1500-1900; πως και δεν συμβουλευτήκατε δικηγόρο τόσα χρόνια και πληρώνετε τέτοια ποσά;

τι έχετε μέσα στα 170τμ; βαριά βιομηχανία;

Ναι είναι τραγικά αυτά τα ποσά ......... δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ μέσα στο σπίτι πέρα από τα κλασσικά αυτό είναι το περίεργο.......

Όσο για δικηγόρο ...δεν ξέρω κατά πόσον μπορείς να κινηθείς δικαστικά κατα της ΔΕΗ και για αυτό άλλωστε ζητώ την άποψή σας

Τατιαννα υπαρχει ΙΜΗΟ παντα τρελλη διαρροη ή χαλασμενο ρολοι , υπολογιζοντας οτι ενα 170τμ σπιτι "καιει" 2 μηνο ρευμα 500 ευρω max (δυο ατομα οπως λες) τοτε σου χρωστανε 1000 Χ6=6000 ευρω το χρονο Χ10=60.000 ευρω,δεν ειναι και λιγα....

και μην ξεχνας τα 500 που εβαλα ειναι υπερυπερβολικα για 2 ατομα !!!!!

ψαξτο

ας βοηθησουν τα παιδια εδω μεσα παρακαλω!!!!

Re: Λογαριασμός 2000 ευρώ επί δεκαετίας επαννειλημένα - HELP

Φωνάζεις έναν ηλεκτρολόγο να κάνει έλεγχο στο ρολόι σου.
Τα ρολόγια πάνω γράφουν πόσες στροφές κάνει το ματζαφλάρι που γυρίζει για κάθε KW.
Ο ηλεκτρολόγος θα δει πόσα Α περνάνε από την κεντρική ασφάλεια και θα βγάλει τα πόσα Watt καταναλώνεις εκείνη τη στιγμή. Βγες έξω να δεις αν συμφωνεί και το ρολόι...

Απάντηση: Re: EXOYN ΛΑΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ...??

Μετέφερα το post μου σε άλλο thread αλλά συνοπτικά σου γράφω ότι το σκέφτηκα (αν και είναι σε κήπο) αλλά αυτό είναι ποινικό αδίκημα και η ΔΕΗ σε πηγαίνει δικαστικά....και δεν σου δίνει ρεύμα επίσης
Προφανως και δεν θα το κανεις "εσυ" αλλα ο αγνωστος Χ. Εξαλλου :chinese::chinese: εσυ θα εισαι κατοικος της Απω Ανατολης :chinese::chinese: :grandpa:
Risky but effective.... ιφ γιου γκετ μη

Last edited:
Φωνάξαμε ηλεκτρολόγο και βρήκε διαφορές στο ρολόι από την κατανάλωση, το είπαμε στη ΔΕΗ , ήρθε για έλεγχο, έκλεισε το γενικό, είδε ότι δεν περνάει ρεύμα και απεφάνθη ότι το ρολόι δουλευει σωστά.

Και αρνήθηκε να κανει οτιδήποτε άλλο.....

Έχουμε φτάσει μέχρι και στην υποδιεύθυνση Αττικής, τίποτα.

τι να σου πω. αν δεν παίρνει ρεύμα από σας όλη η γειτονιά είναι πολύ περίεργο. Αν πάντως μου ερχόταν τέτοιος λογαριασμός θα έστελνα δικηγόρο να τους απαντήσει.

Απάντηση: Re: Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Τατιαννα υπαρχει ΙΜΗΟ παντα τρελλη διαρροη ή χαλασμενο ρολοι , υπολογιζοντας οτι ενα 170τμ σπιτι "καιει" 2 μηνο ρευμα 500 ευρω max (δυο ατομα οπως λες) τοτε σου χρωστανε 1000 Χ6=6000 ευρω το χρονο Χ10=60.000 ευρω,δεν ειναι και λιγα....

και μην ξεχνας τα 500 που εβαλα ειναι υπερυπερβολικα για 2 ατομα !!!!!

ψαξτο

ας βοηθησουν τα παιδια εδω μεσα παρακαλω!!!!

Τι λες ρε συ, στο σπιτι μου με ιδια (170 τμ) και ενα καρο ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα σε stand-by και ενα HTPC μονιμως online, δεν ξεπερναω τα 250 ευρω το διμηνο! (2 ατομα)...

Λάρρυ, έχω την εντύπωση ότι αν ήταν τόσο τρελλή διαρροή και μάλιστα επί 10 χρόνια, μάλλον θα είχε τινάξει τη γειτονιά στον αέρα ως τώρα!

Μπακαλίστικη ιδέα: Κόβεις το ρεύμα και μετά από λίγο ζητάς νέα σύνδεση (δεν έχω ιδέα αν γίνονται όλα αυτά). Στο μεσοδιάστημα είτε με μια γεννήτρια είτε με "βοήθεια" από γειτονικό ρεύμα κάνεις κουτσά στραβά τη δουλειά σου. Στην περίπτωση αυτή, δε θα πάρεις καινούργιο ρολόι + ρολόι νυχτερινού που θες;

Αποκλείεται όλα να είναι σωστά κ να πληρώνεις τόσα χρήματα Τατιάνα !
Εγώ σε 117 τετραγωνικά κ το 2μηνο να δίνω το πολύ 90 ευρώ, καθώς εργένης.
Όμως τόσες συσκευές στο Standby, 2 θερμοσίφωνες και και και...
Σίγουρα κάποιος θα μπορεί να βρει που χάνεις τόσο ρεύμα....μήπως κάποιος σας κλέβει ρεύμα ;;; Έχω διαβάσει για ανθρώπους να έχουν συνδέσει στο ρολόι αλλουνού καλώδια κ να τραβούν από εκείνον χωρίς να το έχουν πάρει είδηση....

Λάρρυ, έχω την εντύπωση ότι αν ήταν τόσο τρελλή διαρροή και μάλιστα επί 10 χρόνια, μάλλον θα είχε τινάξει τη γειτονιά στον αέρα ως τώρα!

Χεχε (γελάω αλλά η καρδιά μου το ξέρει) όντως ...είναι αδύνατη η διαρροή καθώς έχουμε φέρει ηλεκτρολόγους .....

Αλλά επαναλαμβάνω πριν την -υποτιθέμενη- διόρθωση μετρητή της ΔΕΗ το ρολόι μετρούσε λογικά νούμερα....εδώ και μία δεκαετία έχει σαλέψει.....

Και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω......σε άρνηση πληρωμής λογαριασμού μέχρι αλλαγής μετρητή που προσπάθησα....μου έκοψαν το ρεύμα και αναγκάστηκα να πληρώσω και τέλη απανασύνδεσης και ! εγγύηση! ξανά για το μετρήτή δλδ 600 ευρώ.

Δουλεύω για να πληρώνω τη ΔΕΗ κοινώς.....

Re: Απάντηση: Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Μπακαλίστικη ιδέα: Κόβεις το ρεύμα και μετά από λίγο ζητάς νέα σύνδεση (δεν έχω ιδέα αν γίνονται όλα αυτά). Στο μεσοδιάστημα είτε με μια γεννήτρια είτε με "βοήθεια" από γειτονικό ρεύμα κάνεις κουτσά στραβά τη δουλειά σου. Στην περίπτωση αυτή, δε θα πάρεις καινούργιο ρολόι + ρολόι νυχτερινού που θες;

Το επιχειρήσαμε.......μας είπαν (επειδή ήξεραν την κατάσταση) ότι θα φέρουν τον ίδιο μετρητή

Re: Απάντηση: Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Αποκλείεται όλα να είναι σωστά κ να πληρώνεις τόσα χρήματα Τατιάνα !
Εγώ σε 117 τετραγωνικά κ το 2μηνο να δίνω το πολύ 90 ευρώ, καθώς εργένης.
Όμως τόσες συσκευές στο Standby, 2 θερμοσίφωνες και και και...
Σίγουρα κάποιος θα μπορεί να βρει που χάνεις τόσο ρεύμα....μήπως κάποιος σας κλέβει ρεύμα ;;; Έχω διαβάσει για ανθρώπους να έχουν συνδέσει στο ρολόι αλλουνού καλώδια κ να τραβούν από εκείνον χωρίς να το έχουν πάρει είδηση....

Όπως είπα έχουμε ένα θερμοσίφωνα τον οποίο και ανάβουμε με προσοχή, οι συσκευές μας έχουν ξεχάσει τι σημαίνει stand by και επίσης πέρα από τους ηλεκτρολόγους που έχουμε καλέσει (και δεν έχουν βρει αιτία τέτοιας κατανάλωσης) είμαι μηχανικός πίστεψέ με αν ήταν να καταναλώνω τόσο ρεύμα θα το ήξερα.........

Re: Απάντηση: Re: EXOYN ΛΑΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ...??

Προφανως και δεν θα το κανεις "εσυ" αλλα ο αγνωστος Χ. Εξαλλου :chinese::chinese: εσυ θα εισαι κατοικος της Απω Ανατολης :chinese::chinese: :grandpa:
Risky but effective.... ιφ γιου γκετ μη

Σε πιάνω αλλά ποινικά κυνηγούν πάντα τον ιδιοκτήτη του μετρητή που πρέπει να αποδείξει ότι ούτε το έκανε και ούτε και συναίνεσε....δύσκολο στη δική μου περίπτωση