Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Μήπως από την άλλη υπάρχει κανένα πρόβλημα ηλεκτρολογικό στο σπίτι και δημιουργεί υψηλή κατανάλωση? Δεν είμαι ειδικός αλλά μήπως πρέπει να σκεφτείς και κάτι τέτοιο? :chinscratch:

Απάντηση: Re: Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Αγοράζεις ένα μετρητή από το εμπόριο, τον συνδέεις παράλληλα με τον μετρητή τις ΔΕΗ και συγκρίνεις τις δύο μετρήσεις για ένα δίμηνο η τρίμηνο αν δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά τότε το ρεύμα καταναλώνεται αδιαμφισβήτητα. Σε αυτήν τι περίπτωση ο ηλεκτρολόγος πρέπει να ψάξει καλά τα καλώδια πίσω από τον μετρητή διότι η υποκλοπή αν υπάρχει τέτοια, πιθανών να γίνεται ορισμένες σε ώρες πχ κλιματισμός θέρμανση.

Εγώ διαβάζοντας όλα τα ποστ κατάλαβα πως υπάρχει η βεβαιότητα οτι εδω κάτι δεν πάει καλά.
Μας είπε οτι έβαλε πολλούς τεχνικούς οι οποίοι αποφάνθηκαν οτι δεν υπάρχει διαρροή και οτι συσκευές της σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν αυτή τη χρέωση.
Πάλι θα πρέπει να το ψάξουμε;
Το πρόβλημα εστιάζεται αλλού.
Πως θα αναγκάσουμε τη ΔΕΗ να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Και τα λεφτά που πήρε άδικα, πίσω.

Τα ηλεκτρολογικά προβλήματα είναι διαρροές, ηλεκτρολογικό που να παράγει και έργο που να δικαιολογεί τέτοια κατανάλωση δεν μου έρχεται στο μυαλό. Δεν είναι νερό ο ηλεκτρισμός να αφήσουμε ανοικτή τη βρύση και να χύνεται. Ή ρευματοκλοπή ή χαλασμένος μετρητής.

Re: Απάντηση: Re: Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Εγώ διαβάζοντας όλα τα ποστ κατάλαβα πως υπάρχει η βεβαιότητα οτι εδω κάτι δεν πάει καλά.
Μας είπε οτι έβαλε πολλούς τεχνικούς οι οποίοι αποφάνθηκαν οτι δεν υπάρχει διαρροή και οτι συσκευές της σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν αυτή τη χρέωση.
Πάλι θα πρέπει να το ψάξουμε;
Το πρόβλημα εστιάζεται αλλού.
Πως θα αναγκάσουμε τη ΔΕΗ να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Και τα λεφτά που πήρε άδικα, πίσω.

Όπως είπα η υποκλοπή μπορεί να γίνετε συγκεκριμένες ώρες οπόταν είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος.
Μια απλή επίσκεψη του ηλεκτρολόγου και έλεγχος μόνον την συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει νόημα.

Πάντως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον φόβο για τους δικηγόρους. Στο κάτω-κάτω, ρωτάς εκ των προτέρων σχετικά με το πώς θα κινηθείτε και μέσες-άκρες το κοστολόγιο, και εάν δεν σου κάνει πηγαίνεις αλλού. Δηλαδή 1500 ευρώ το 2μηνο, δηλαδή 90.000 τη 10ετία (οκ, με τα σημερινά τιμολόγια αλλά καταλαβαίνουμε την τάξη μεγέθους) είναι προτιμότερα?

Βαλε 2 μετρητες, ανθρωπε μου για 2 μηνες.
Ενα στον πινακα σου και εναν στο ρολοι.

Και θα καταλαβεις τι συμβαινει. Ακου 1,5 χιλιαρικο το διμηνο.
Συμφερει γεννητρια.

το είπαμε στη ΔΕΗ , ήρθε για έλεγχο, έκλεισε το γενικό, είδε ότι δεν περνάει ρεύμα και απεφάνθη ότι το ρολόι δουλευει σωστά.

Και αρνήθηκε να κανει οτιδήποτε άλλο.....

Έχουμε φτάσει μέχρι και στην υποδιεύθυνση Αττικής, τίποτα.

Για αυτό εγώ λέω μακροχρόνιο έλεγχο με δεύτερο μετρητή…

πληρωνεις στην Δεη 750 ευρω τον μηνα τα τελευταια 10 χρονια
και τωρα προβληματιζεσαι ?

Συγνωμη δεν το καταλαβαινω .

και μετα απο δεκα χρονια ψαχνεις λυση !!!!!!!

ωραιο .

.

Last edited:
α)Βάλε ένα δικηγόρο να ζητήσει αλλαγή του μετρητή.
β)όταν στον αλλάξουν και διαπιστωθεί η βλάβη του παλιού μετρητή,τότε τον ξαναβάζεις να διεκδικήσει αυτά που έχεις πληρώσει μέχρι τώρα.Το κόστος της α) είναι ελάχιστο σε σχέση με ότι έχεις πληρώσει έως τώρα,της δε β) μηδενικό,αφού ο νομικός θα πληρωθεί με ποσοστό από αυτά που θα διεκδικείς (90.000 ).

Μαλλον προκειται περι διαβολικης "συμπτωσης"
Το θεμα, ειναι απλο:
Το ρολοι δουλευει σωστα, αλλα εχει γινει καποιο λαθος καπου, και σου ερχεται ο λογαρισμος αλλου σπιτιου στο δικο σου.

Δεν εχω προχειρο ενα λογαριασμο, για κοιτα (αν δεν το εχεις κανει μεχρι τωρα) οι μετρησεις που γραφει συμπιπτουν με αυτες του ρολογοιου ??

Στην περιπτωση που "το βρηκα", θα εμιθυμουσα το 3% των χρηματων που θα σου επιστραφουν -bye-

Απάντηση: Re: Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Μαλλον προκειται περι διαβολικης "συμπτωσης"
Το θεμα, ειναι απλο:
Το ρολοι δουλευει σωστα, αλλα εχει γινει καποιο λαθος καπου, και σου ερχεται ο λογαρισμος αλλου σπιτιου στο δικο σου.

Δεν εχω προχειρο ενα λογαριασμο, για κοιτα (αν δεν το εχεις κανει μεχρι τωρα) οι μετρησεις που γραφει συμπιπτουν με αυτες του ρολογοιου ??

Στην περιπτωση που "το βρηκα", θα εμιθυμουσα το 3% των χρηματων που θα σου επιστραφουν -bye-

Ε τότε ουτε ο αριθμός παροχής του ρολογιού δε θα συμπίπτει,με αυτόν που αναγράφεται στο λογαριασμό..
Και πως κάναν τους ελέγχους τότε και δε το πήρε χαμπάρι κανένας;

Δυστυχώς παιδιά και ο αριθμός του μετρητή είναι σωστός και οι μετρήσεις συμπίπτουν....τον ξέρω μέχρι και απέξω πλέον τον αριθμό του μετρητή

Δηλαδή εγω να ειμαι ευχαριστημένος με τα 450-500 ευρώ το τετραμηνο που μου έρχεται το τελευταίο οχτάμηνο, ενω μέχρι τότε πλήρωνα το πολύ 280 ευρώ το τετράμηνο; Στην περιπτωσή μου πάντως μου αλλαξαν μόνοι τους ρολόι (ετσι μου ειπαν στον πρωτο τσουχτερό λογαριασμό) γιατι λεει αυτό που ειχα έγραφε και το νυχτερινό και το ημερήσιο στο νυχτερινό! Φυσικά δεν μπήκαν στον κοπο να με ενημερώσουν απο πριν, ωστε να ειμαι παρών στην αλλαγή ρολογιού ενω μου χρεωσαν και μία "κατα τεκμήριο" κατανάλωση για το διάστημα που υποτίθεται ότι δεν δούλευε σωστά το ρολόι μου
Παρεπιμπτόντως έχω κι εγω τριφασικό

Προσωπικα σε πρόβλημα που ειχα με τη ΔΕΗ (ηθελε να πληρώσω το χρέος του προηγούμενου στο σπιτι που εμενα), βρηκα ακρη με το Συνήγορο του Πολιτη, που κατάφερε να πείσει τη ΔΕΗ να μου επιστρέψει τα χρήματα που (εκβιαστικα) πλήρωσα.. Βεβαια η δικη μου περίπτωση ήταν ευκολότερη, αλλα τότε (2002) ΔΕΝ υπηρχε Στνήγορος του Καταναλωτή, ούτε τοσο ισχυρό καταναλωτικο κινημα... Δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις (οπως πρότεινε και ο Τακης παραπάνω)

Προφανώς δεν ειναι ευκολο το θεμα και χρειαζονται ολα τα προαναφερθεντα συγχρονως. Δλδ και δικηγόρος, και πραγματογνωμονας (ηλεκτρολογος-μηχανολογος), και εξτρα μετρητες γραμμης. Για τετοιους αστρονομικους λογαριασμούς αξιζει τον κοπο.
Και ......καλλιο αργα παρα ποτέ.......

ενας ευκολο και αποτελεσματικο τροπος να αλλαξεις μετρητη ειναι.... να καταργήσεις το νυχτερινό!

και μετά, με τους νεους λογαριασμους, πολυ πιο ευκοα, πας πάλι νομικά για την αναδρομική διεκδήκηση του πενταψήφιου κεφαλαιου.